İçeriğe Yönlendir

Oksijen Sensörü :)

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

İnstagramda kopyala yapıştır ile dünya video çıkan oksijen veya map sensörü temizliği çokca karşıma çıkmaya başladı. Motor titreşimli çalışıyor ise temizleyin diyorlar :) Siz ne diyorsunuz. 

Buyrunuz yorumlara...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yağ içinde kalmiş map temizligi günü kurtarır. O2 temizlemisligim Yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Map temizlenir de, @Çağlar Bayurabinin "oksijen sensörü çalışıyorsa elleme, temizlerken bozulabilir" benzeri bir yorumunu hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

Wd40 sıkıp çakmakla tutuşturup sonra da alkolde çalkalayanlar varmış.:crazy:

Şaka bir yana temizlenir temizlenmez bilmiyorum ama bunun için farklı sıvılar var, bir ara araştırmıştım sonra titresin nolcakki dedim :) fırça kullanmayın bozulur vs diyenlerde var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Köksal Yılmaz yazdı:

Map temizlenir de, @Çağlar Bayurabinin "oksijen sensörü çalışıyorsa elleme, temizlerken bozulabilir" benzeri bir yorumunu hatırlıyorum.

Oksijen sensörü bozulmaz ya, benim focusta temizlemişliğim var. 

Temizlerken bozulan Maf sensörü. Onu da bir şey temas ettirmeden spreyle 30 santimden sıkarak temizlemek lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Oksijen sensörü bozulmaz ya, benim focusta temizlemişliğim var. 

Temizlerken bozulan Maf sensörü. Onu da bir şey temas ettirmeden spreyle 30 santimden sıkarak temizlemek lazım. 

Focus neler çekti acaba elinden emmi.. :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

150k dolunca değişmesi gerekiyor diye hatırlıyorum. Ford için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Oksijen sensörü bozulmaz ya,

ayudi de?

Mehmet Ozyurek yazdı:

benim focusta temizlemişliğim var. 

gönül gözünle kozmetik olarak pırıl pırıl yapsan da, beyin data gözü ile fark etmez zira gazı  okuyan yer içerde

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

lique mollynin bu iş için ürettiği sensör temizleyicisi ile map, maf, oksijen sensörü yılda bi kere hepsini temizlerim aradaki farkı anlamam ama bana iyi geliyor psikololojim düzeliyor arabadan çok bana faydası var gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ömer Sarıgül yazdı:

150k dolunca değişmesi gerekiyor diye hatırlıyorum. Ford için.

Her araçta öyle.. ortalama ömrünün 150 bin km olduğu söylenir. 

Fantazi olarak temizlemiştik biz. Sonra değiştirmiştik. 

Çağlar Bayur yazdı:

ayudi de?

Yanlış anlaşılma olmasın.. sensör bozulmaz demiyorum.. Temizlerken bozulmaz demek istemiştim.. 

Ki temizlenmiyor da zaten :)

Audideki bozuk.. Aldım ama değiştirme fırsatım olmadı henüz. 

Adem Kazıl yazdı:

lique mollynin bu iş için ürettiği sensör temizleyicisi ile map, maf, oksijen sensörü yılda bi kere hepsini temizlerim aradaki farkı anlamam ama bana iyi geliyor psikololojim düzeliyor arabadan çok bana faydası var gibi.

Psikoloji önemlidir.. :)

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Faydası yok. Lambda sensörünün içindeki Titanyum dioksit temizlenme ile düzelecek bir mantığıa sahip değil. 

100-150 bin arası arıza yapar. Benimki 180 binde arıza yaptı. Arıza yaparsa araçta gaz alırken yığılma, zengine ya da fakire düşme görülebilir, motorda vibrasyon da olabilir. Bunlar görülüyorsa sensör direkt değişir başka yolu yok. Bu sensör bazen arızalı olsa da arıza P013X arızaları yakmayabilir. Yani arıza ışığı bu sensörde her zaman bir şey ifade etmiyor. 

Map sensörü temizlenebilir. 

Adem Kazıl yazdı:

Çünkü arada fark yok. Ama ben de arabaya para harcayınca bi hafifliyorum. Serinlik vuruyor alttan ama koltuk soğutmadan değil. Cüzdanı arka cepte taşıdığımdan sanırım. :crazy:

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
İmla
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Çağrı Alaf
  • Yeni Oluştur...