İçeriğe Yönlendir

Cruze Otomatik Vites Stop Ediyor

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yok o ölçülmez.. 

Sabah marşa basmadan frene bastığında ilk frende pedal sert mi, yoksa normal basabiliyor musun.. 

Normal basıyorum bir sıkıntı yok abi. Yalnız arabayı çalıştırdığım vakit araba kendi kendine gaz veriyor gibi devir saati yükselip düşüyor 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Karahan yazdı:

Normal basıyorum bir sıkıntı yok abi. Yalnız arabayı çalıştırdığım vakit araba kendi kendine gaz veriyor gibi devir saati yükselip düşüyor 

Gaz kelebeğine de bak.. Birden fazla sorunun var gibi görünüyor.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gaz kelebeğine de bak.. Birden fazla sorunun var gibi görünüyor.. 

Tmm abi ama hala aklımın almadığı şey ani frenle bunlar nasıl oldu anlamadım 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yok o ölçülmez.. 

direkt değil lakin anlaşılır, ltft stft den

Mustafa Karahan yazdı:

Vakum kaçağı onu nasıl ölçecekler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
(düzenlendi)

Güncel durum, dün map sensörünü temizledim ve arıza kodlarını sildim. Dün akşam ve bu sabah her hangi bir sorun yoktu. Bu akşam da tekrar kontrol edeceğim. 

Çağlar Bayur yazdı:

Onu hangi usta anlayacak abi? 

tarihinde Mustafa Karahan tarafından düzenlendi
.
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Benim Opel Astra'da da aynı sorun vardı. Soğuk, sıcak fark etmeksizin ışıklarda tekliyordu, arada sönüyordu. Bobin, bujiler değişti, katalizör boşaltıldı. Yine de düzelmedi. En son beyinciye gitti ondan sonra düzeldi. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ek olarak alt bölme de kalorifer boruları ECU nun üzerinde kalıyor. Sızdırma var mı kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Burak Tokcan yazdı:

Benim Opel Astra'da da aynı sorun vardı. Soğuk, sıcak fark etmeksizin ışıklarda tekliyordu, arada sönüyordu. Bobin, bujiler değişti, katalizör boşaltıldı. Yine de düzelmedi. En son beyinciye gitti ondan sonra düzeldi. 

Bende büyük ihtimalle böyle bir yol izlerdim. Beyinci ne işlem yaptı acaba merak ettim 

Metin Akbal yazdı:

Ek olarak alt bölme de kalorifer boruları ECU nun üzerinde kalıyor. Sızdırma var mı kontrol edin.

Oranın üstüne poşet koymuştum uzun zaman önce 😄 yine de bakarım öğle arası

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Benimki otomatik değil o yüzden tam yorum yapamıyorum fakat bence map sensörü baş şüphelilerden biri. Hem arabanınkş hem lpgninki.

Bir de bence şanzıman kaynaklı olma ihtimali de var ki hata kodu bunu gösteriyor. Şanzıman hatası zengin karışıma sebebiyet vermiş olabilir.

ltft stft değerlerini paylaşabilir misiniz? Sübap olduğunu pek sanmıyorum eğer sabah çalıştırmada sorun yoksa

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Audiyi bi yorumlasan.. Vakum kaçapı var audide.. 

Emindeyken yoktu kesin ama bendeyken var.. Sabah ilk fren sert oluyor. Müşür de bozuk olabilir.  

@Emin Önal Sendeyken de marşa basmadan önce frene bastığında fren sert oluyor muydu. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Behlül Baş yazdı:

Sabah bir sıkıntı olmuyor. Sübap değildir büyük ihtimalle. Ltft stft değerlerine bakıp eklerim buraya. Şanzımansa eğer çarşı karışır 🥲

Lpg map sensörüne bakmadım henüz ama onu da göstermek istiyorum hemde lpg ayarı kontrol edilsin zengin karşımdan dolayı. 

Ali Darbaz yazdı:

Arabaya obd bağlayıp 30 dk sürse cevap bulunud. 

Bu şekilde video kaydı almayı bilmiyorum ama ltft stft değerlerine bakacağım biraz sürüp. 

Gerçi şu an sorun çözüldü gibi diyebiliriz en azından dün akşam ve bu sabah bir sıkıntı yapmadı. Bir kaç gün daha denemedeyim

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emindeyken yoktu kesin ama bendeyken var.. Sabah ilk fren sert oluyor. Müşür de bozuk olabilir.  

@Emin Önal Sendeyken de marşa basmadan önce frene bastığında fren sert oluyor muydu. 

Uuu güzel sordun abi.

Marşa basmadan önce fren sert oluyor muydu ? Oluyordu sanırım. Yani çalıştırınca, yarı kontaktakinden daha yumuşak hale geliyordu diye hatırlıyorum.

Ama bu zaten olması gereken birşey değil mi ? Yani ben aldığımda da hep öyle idi sonradan sertleşmedi diye hatırlıyorum abi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emin Önal yazdı:

Ama bu zaten olması gereken birşey değil mi ? Yani ben aldığımda da hep öyle idi sonradan sertleşmedi diye hatırlıyorum abi.

Yok ilk fren yumuşak olmalı.. Aksi durumda kaçak var demektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Ltft stft değerleri için bir kaç tane ekran fotosu aldım. İş görür umarım. 

Screenshot_2025-04-30-13-03-49-280_org.prowl.torque.jpg.5cdf06f83b0f04406a5c53952a00a47e.jpgScreenshot_2025-04-30-12-58-48-452_org.prowl.torque.jpg.3f580ee9c971025f5f66c92f6dca0c36.jpgScreenshot_2025-04-30-12-54-09-207_org.prowl.torque.jpg.402b87c651f8b196cceaf777d78f9bb7.jpgScreenshot_2025-04-30-12-51-32-126_org.prowl.torque.jpg.8df1767821f6e9428fed6a62c0ab71a7.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

ustan razı gelmiyor ki tamire değişimie bilim ne yapsın

Mustafa Karahan yazdı:

bir kaç tane ekran fotosu aldım. İş görür umarım. 

bu ölçümlerin zaman aralıkları nedir aynı gün mü farklı günler mi?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Karahan yazdı:

Ltft stft değerleri için bir kaç tane ekran fotosu aldım. İş görür umarım. 

Screenshot_2025-04-30-13-03-49-280_org.prowl.torque.jpg.5cdf06f83b0f04406a5c53952a00a47e.jpgScreenshot_2025-04-30-12-58-48-452_org.prowl.torque.jpg.3f580ee9c971025f5f66c92f6dca0c36.jpgScreenshot_2025-04-30-12-54-09-207_org.prowl.torque.jpg.402b87c651f8b196cceaf777d78f9bb7.jpgScreenshot_2025-04-30-12-51-32-126_org.prowl.torque.jpg.8df1767821f6e9428fed6a62c0ab71a7.jpg

Keşke ekran karyı alsaydın. 30 dk. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

ustan razı gelmiyor ki tamire değişimie bilim ne yapsın

bu ölçümlerin zaman aralıkları nedir aynı gün mü farklı günler mi?

Aynı abi öğle arası yola çıktım gaza basarken bırakırken dururken vs ekran fotosu aldım 

Ali Darbaz yazdı:

Keşke ekran karyı alsaydın. 30 dk. 

Telefonun ekran kaydı çalışmadı niyeyse 😄

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

her ölçümde bu araba enjeksiyonu dengede tutmak için ilave yakıt yollamaya çalışıyor, hiç kısmamış, yani hava emiş ölçümünden sonraki bölümde kotrolsüz hava alıyor. iki yere işaret eder, ya enjektörler tasarlanandan az yakıt yolluoyr, beyin farkı enjeksiyonu uzatarak kapamaya çalışıyor veya vakum kaçağı yani emişe kontrolsüz hava girişi var.

bu ölçümler benzinde çalışırken yapıldı değil mi ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

her ölçümde bu araba enjeksiyonu dengede tutmak için ilave yakıt yollamaya çalışıyor, hiç kısmamış, yani hava emiş ölçümünden sonraki bölümde kotrolsüz hava alıyor. iki yere işaret eder, ya enjektörler tasarlanandan az yakıt yolluoyr, beyin farkı enjeksiyonu uzatarak kapamaya çalışıyor veya vakum kaçağı yani emişe kontrolsüz hava girişi var.

bu ölçümler benzinde çalışırken yapıldı değil mi ?

Yok abi lpg de yaptım. Farkı olur mu? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

Yok abi lpg de yaptım. Farkı olur mu? 

çok olur, bu tip teşhisler öncesi 30 50 km benzinde kullanmalı hatta. araç beyni lpg ye göre tasarlanmadığı için yanıltır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

çok olur, bu tip teşhisler öncesi 30 50 km benzinde kullanmalı hatta. araç beyni lpg ye göre tasarlanmadığı için yanıltır.

Tamamdır abi bir de benzine alıp bunları atarım. Akü sök taka gerek var mı? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yukardaki videomu referans alınca senin ltf değerleri epey farklı görünüyor

tabi bizim araç benzin yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ali Darbaz yazdı:

Yukardaki videomu referans alınca senin ltf değerleri epey farklı görünüyor

tabi bizim araç benzin yakıyor. 

Benzinde tekrar kontrol edeceğim, tabi bunun için bir süre benzinde kullanmam gerekecek 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...