İçeriğe Yönlendir

Cruze Otomatik Vites Stop Ediyor

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, 2010 model cruze aracımda sıcak soğuk stop etme sorunu başladı. Arıza ilk defa kendini şöyle gösterdi, yolda giderken ani bir fren yaptım araba stop etti. Sonra çalıştırdım tekrar devir düştü ve tekrar stop etti. Bir şekilde yolu bitirdim park ettim. Ertesi gün ise Code 84 uyarısı verdi. Araba sıcak soğuk fark etmeksizin devir düşüyor ve stop ediyor. 

Aldığım arıza kodları 

P0172 sistem zengin 

P0108 map sensör 

P061b tork hesaplama performans arızası

Bobin ve buji değiştireli yaklaşık 20 bin km oldu. Ani fren yapmakla bir alakası var mı bilmiyorum ama her şey ondan sonra başladı. Yorumlarınız nelerdir? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Akbal yazdı:

Km nedir? Supaplar ne durumda?

Doğan Arşiray yazdı:

LPG varmı? akü sağlammı

Ali Darbaz yazdı:

Subablarmı yandı acaba. 

Subap değişeli 40 bin felan olmuştur  sanırım. Lpg var tesisat yeni 1 yıllık, akü de 2.5 yıllık 

Subap değildir diye düşünüyorum. Sıcak soğuk her zaman yapıyor. Ayrıca 

Benzin lpg fark etmeksizin yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Akbal yazdı:

Hala ilk şüpheli supaplar. Kompresyon testi yaptırın.

Değildir diye düşünüyorum ama yine de yaptıracağım ☺️ 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

lpg map sensörü. Buna bir baktırın. Pek ucuz değil ama bu arkadaş baş şüpheli.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Fatih Sarıkaya yazdı:

lpg map sensörü. Buna bir baktırın. Pek ucuz değil ama bu arkadaş baş şüpheli.

Benzinde de yapıyor ama yine de etkiler mi? 

Ali Darbaz yazdı:

Depo havalandırması sistemi evapd sıkıntımı var acep

Hem benzin hem lpg ikisinde de yapıyor 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bu aracın aynı model otomatik versiyonu bende vardı. Hanım kullnıyordu. Viraj dönerken bağzan stop ederdi. Duracağa yakın firenlediğinde stop ederdi. Anadoluya gidince hiç stop etmez akdenize gelince tekrar stop etmelere başlardı. Supapları değiştik. Umarım geçmiştir dedim. Bir hafta sonra tekrar stop etmelere başladı. Benzin lpg ayırt etmiyordu. Aracı lpg bakımına götürdüm. Ustama durumu anlattım. Abi bunun map sensörü bozuk dedi. Elimde çıkma var onu takalım dedi. Çıkmayı taktı. Bir müddet idare etti sonra tekrar stop etmeler başladı. Map sensörünün yenisini taktık. Ondan sonra stop etmedi. Bende sattım bunu. 40 yıl düşünsem lpg map sensöründen kaynaklanacağı aklıma gelmezdi. Bizde durumlar böyleydi. Umarım sende kolay çözersin. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

virahda stop genelde tesisattan olur, motorla birlikte kasar oynar bir soket geçirmezlik yapabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Darbaz'ın dilinden anladığı arabaya nokta atışı yapmasını bekliyordum :( 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Gaz kelebeğini temizletin bence, o da bu tip yavaşlamaya yakın stop etme sorunu yapabiliyor. İçine sprey sıkıp silecekler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Fatih Sarıkaya yazdı:

Lpg map sensörü ile alakalı olması garip geliyor. Ama göstereceğim ustaya yine de. Hem benzin hem lpg ile  aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 

Çağlar Bayur yazdı:

virahda stop genelde tesisattan olur, motorla birlikte kasar oynar bir soket geçirmezlik yapabilir

Işıklarda beklerken stop ediyor abi. Yani yavaşlayınca devir düşüyor ve stop ediyor. 

Ümit Türk yazdı:

Bende bilgi toplayım demiştim ☺️

Cem Işık yazdı:

Gaz kelebeğini temizletin bence, o da bu tip yavaşlamaya yakın stop etme sorunu yapabiliyor. İçine sprey sıkıp silecekler.

Aklımdakileri buji değişimi map sensörü temizleme ve boğaz kelebeği. Bunları bi yapayım sonrası ustanın işi. Ha bir de oksijen sensörünü temizlerim diyorum. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bence buji bunu yapmaz, diğer ihtimaller üzerine eğilmek iyi olacaktır

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Cem Işık yazdı:

Bence buji bunu yapmaz, diğer ihtimaller üzerine eğilmek iyi olacaktır

Buji 20 bin km olduğu için değiştireyim demiştim. Map sensörü boğaz kelebeği ve oksijen sensörü kesin temizlenecek olacaklar. Bir de bence lpg ile alakası olmasa da bugün gazı depodan kesip lpg yi de kapatacağım. En azından emin olurum lpg kaynaklı mı değil mi diye 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim arabam tamamen stok, lpg takılanlarlda garip garip hatalar oluyor benim uzmanlığımın dışında. Arabam oldu 180 bin kmde her hangi bir stop eylemine rastlamadım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Benim arabam tamamen stok, lpg takılanlarlda garip garip hatalar oluyor benim uzmanlığımın dışında. Arabam oldu 180 bin kmde her hangi bir stop eylemine rastlamadım. 

stopaj ödeyen tükkan ustası gibi oldun hee

pratik bir test, önde arkada bir şey yokken kontrollü bir ortamda! el frenini çekin R ye takıp gaz pedalına biraz doluca basıp bırakın basıp bırakın stop etme tekrarlar ise soket tesisat ihtimali güçlenir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ali Darbaz yazdı:

Benimde bir kaç gün öncesine kadar yoktu ☺️

Çağlar Bayur yazdı:

stopaj ödeyen tükkan ustası gibi oldun hee

pratik bir test, önde arkada bir şey yokken kontrollü bir ortamda! el frenini çekin R ye takıp gaz pedalına biraz doluca basıp bırakın basıp bırakın stop etme tekrarlar ise soket tesisat ihtimali güçlenir.

Tamamdır abi iş çıkışı deneyeceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Virajda stobun sebebi. krank pozisyon sensörü de olabilir. 

Özetle;

Silindir komresyonları ölçülecek

Akü şarj sağlığı kontrol edilecek. 

Vakum kaçağı var mı bakılacak. 

Bilgisayara bağlanıp sensör verileri doğru mu kontrol edilecek. 

Not: Ani fren yapmakla araba bozulmaz. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Virajda stobun sebebi. krank pozisyon sensörü de olabilir. 

Özetle;

Silindir komresyonları ölçülecek

Akü şarj sağlığı kontrol edilecek. 

Vakum kaçağı var mı bakılacak. 

Bilgisayara bağlanıp sensör verileri doğru mu kontrol edilecek. 

Not: Ani fren yapmakla araba bozulmaz. 

Virajda stop yok bende abi. Vakum kaçağı onu nasıl ölçecekler? Ani frenle başladı sorunlar bende denk geldi diyorum ama o zamana kadar hiçbir sıkıntısı yoktu aracın 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ümit Türk yazdı:

image.png.2867a94f31ee63f3324f299501485a17.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Karahan yazdı:

Virajda stop yok bende abi. Vakum kaçağı onu nasıl ölçecekler? 

Yok o ölçülmez.. 

Sabah marşa basmadan frene bastığında ilk frende pedal sert mi, yoksa normal basabiliyor musun.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...