İçeriğe Yönlendir

Sıfır Egea mı İkinci El Egea mı?

Orhan Yıldırım

Recommended Posts

Orhan Yıldırım

Merhaba, şu anda yaklaşık 700 bin TL bütçem bulunuyor. Egea almak istiyorum, ikinci elde bu fiyat bandında 50-80 bin km aralığında araç çıkıyor. Genelde modelleri 2020-2021, genelde değişen yok, olursa birkaç yerde lokal boya oluyor.

Fakat km görece düşük olsa da yine de ikinci el araç almak her zaman riskli. 

Bunun yanında 1085 TL'den Egea bayisinden 2025 model için fiyat teklifi aldım. 700 binden kalan tutarı vergi levham olduğu için kredi ile 3,29 faiz ile 36 aya kadar ödeyebiliyorum.

Sizce bu durumda borca girip sıfır mı mantıklı yoksa ikinci el almak mı mantıklı kararsız kaldım. Esasında içimde hep Egeaların 1 milyon üstü etmeyeceği, alınırsa temiz ikinci el almanın daha mantıklı olduğu düşüncesi geliyor, görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sıfır modellerde güvenlik paketi standart , bence sıfır alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Egea ve 2. el dendiği zaman (trafik tecrübelerim geneli yansıtır, istisnalar vardır) kesinlikle uzak durulması taraftarıyım. Ne yazık ki trafikte karşılaştığım Egea sürücülerinin çoğu altlarındaki arabaları V12 motorlu bir makine zannedip her türlü makas, drift, sıkıştırma eylemlerini gerçekleştirdiklerinden ben bu araba için 2. elde karşıma ne çıkacağını bilemem. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

3,29 faiz oranı ile 385 bin TL' ni 36 ayda geri ödemesi 763 bin 725 TL. oluyor sanırım (diğer masraflar hariç).

764 - 385 = 379 bin lira fark ödemesi çıkar 3 yılda. 

4-5 yaşında bir araç, çıkması muhtemel masraflar, muayenesi cartı curtu vb. sebeplerle bir sürü masraf etmektense sıfır almayı tercih ederdim.  

Belki kredi kartına 12 taksit yaptırırsanız daha ucuza da gelebilir.

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

dizel linea filan alınamazmı ikinci el olacaksa?

Yorum bağlantısı
Orhan Yıldırım

Bu forumun en güzel tarafı da bu zaten, gerçekten yardımcı oluyorsunuz. Fikrimin oluşmasında etkili oldunuz, kredi onayı da çıktı, sıfır için kapora gönderdim, 10 güne araç gelecekmiş, gelince de sizlere haber veririm aksilik olmazsa.

Teşekkürler :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şoförü Ali Darbaz gibi bir insan değilse şirket aracı Egea 1.03 Multijet almayın

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

O zaman hayırlı olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Mevcut ekonomik sartlar altinda bu kosullarla sifir arac almanizin iyi oldugunu dusunuyorum, hayirli olsun, guzel gunlerde saglik ve mutlulukla... :nazar: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Mantıklı karar olmuş. Hayırlı olsun şimdiden. Mis gibi araba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Güzel günlerde, sağlıkla kullanın :)

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Hayırlı olsun.Allah güle güle binmeyi nasip etsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...