Melisa Kaya Perşembe 15:57 Paylaş Perşembe 15:57 Herkese merhaba, Aracım 2006 model Ford Fiesta 1.4 benzinli + LPG'li, yarı otomatik (Durashift EST) şanzımanlı. Son zamanlarda yaşadığım bir problemi detaylıca yazmak istiyorum. Daha önce vites geçişlerinde hiçbir sorun yoktu. Örneğin N’den R’ye aldığımda hemen R’ye geçiyor, ekranda N → R değişimi oluyordu. Ancak sonradan, N’den R’ye alırken R yazısı yanıp sönmeye başladı, bazen de hiç geri gitmiyor. Gaza bassam da tepki vermiyor. Aynı sorun N'den Auto 1'e alınca Auto 1 yazısı yanıp sönmeye başladı gaza basınca gidiyor ve vites geçişlerini gayet yumuşak yapıyor sadece bu iki viteste küt ses geliyordu . Sanayide bakıldı fren müşürü arızalı denildi değiştirildi .Biri siyah iki pinli ,diğeri mavi beyaz parçadan oluşuyordu .Frene basınca arka stoplar yanmıyor diye belki sigorta atmıştır elektriksel arızadır denilip bakıldı araba yapıldı teslim edildi. Şu Anki Durum: N’den Auto 1’e geçerken Auto 1 yazısı yanıp sönüyor.Gaza basınca gidiyor ama hafif küt ses geliyor. Frene her bastığımda “tik” şeklinde saat tıklaması gibi ses geliyor. Vites geçişleri (1-2-3-4-5) sorunsuz, sadece Auto 1’e ilk geçerken sıkıntı oluyor.Ayrıca 5-6 saniyelik fan çalıştı durdu. Aracı stop ederken her zaman N’de bırakıyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı?Şanzıman robotunda sorun olabilir mi? Ne yapılabilir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Perşembe 18:59 Paylaş Perşembe 18:59 Akünüzün durumu nedir? Bu şanzımanlar robotize tek debriyajlıydı diye hatırlıyorum. Debriyaj da bitiyor olabilir. Yorum bağlantısı
Melisa Kaya Dün saat 05:50 Yazar Paylaş Dün saat 05:50 Sani Gerşon yazdı: Akünüzün durumu nedir? Bu şanzımanlar robotize tek debriyajlıydı diye hatırlıyorum. Debriyaj da bitiyor olabilir. Hocam bugün baktıracağım.Fren müşürü değişecek denildiğinde vites modülü arızalıydı denildi Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 05:57 Paylaş Dün saat 05:57 Basitten başlanır. Servis pc ile kalibrasyon yapılmalı. Ehil yerde ise araç, düzelmezse balata ve sistem yağı değişimi sonraki hamle 1 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler Dün saat 07:18 Paylaş Dün saat 07:18 Bu tip şanzımanlarda aktüatör denen zımbırtının kömürleri bitmeye yakın bu tip vuruntulu geçişler yapabiliyor. Müdahale edilmezse bir süre sonra komple vites geçmiyor , yolda bırakıyor. Aynı zamanda zayıf akü vites geçişlerini ciddi derecede etkiliyor. Akü değişimi sonrası tüm sorunları ortadan kalkan kullanıcılar mevcut. Bu bahsettiğim olaylar Honda i-shift için geçerli ama sonuçta ikiside robotize şanzıman ve işleyişleri aynıdır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Melisa Kaya Dün saat 11:45 Yazar Paylaş Dün saat 11:45 (düzenlendi) Mert Üçkaleler yazdı: Bu tip şanzımanlarda aktüatör denen zımbırtının kömürleri bitmeye yakın bu tip vuruntulu geçişler yapabiliyor. Müdahale edilmezse bir süre sonra komple vites geçmiyor , yolda bırakıyor. Aynı zamanda zayıf akü vites geçişlerini ciddi derecede etkiliyor. Akü değişimi sonrası tüm sorunları ortadan kalkan kullanıcılar mevcut. Bu bahsettiğim olaylar Honda i-shift için geçerli ama sonuçta ikiside robotize şanzıman ve işleyişleri aynıdır diye düşünüyorum. @Servet Aydın hocam tablete bağlandı beyin ile iletişim kurulamıyor ayrıyeten araba kaldırılıp bakıldı alttan bakınca vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok Dün saat 12:13 tarihinde Melisa Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Orjinal ford cihazı ile bağlantı yapılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts