İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo Mk 3 (8 Ay Sürecinde Çözüldü.)

Mecit Can Horasan

Recommended Posts

Mecit Can Horasan

Merhabalar daha önce konu açmıştım arıza ile ilgili ilk önde bunu bakmanızı tavsiye ederim.

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/318945-mondeo-mk3-arızaya-çözüm-bulamamak/?tab=comments#comment-4029080

İlk şarj dinamosu çin malı bosch şarj dinamosu almıştık. Sorun çözülmedi. 

2ci olarak visteon 20-150 kodlu başlayan şarj dinamosu almıştık yine çözülmedi.

En son olarak visteon şarj dinamosundan pın kablosu söktük araba düzeldi normal çalışıyor ama arıza ışığı yanıyor. Bu şekilde bursadan ankaraya Şaşmaz Ford da Kadir ustaya gittim.

İlk olarak şarj dinamosu çıkma orjinal bulduk . BC ile biten kod serisi. Taktık şükür araba düzeldi. 

Gelelim diğer sorunlar. 

Diğer şarj dinamaso sağolsun arabanın bazı şeyler bozuldu. 

Fan ve beyni bozulmuştu sürekli çalışıyor kontak dahil. Fan ve beyin değiştirildi.

Devir 2000 ken dalgalanma yapıyordu. Map sensörü bozuk çıktı değiştirildi ve düzeldi.

Araba soğukken ilk marş motor titreme ve beyaz duman atması enjektörler mahvetmiş. Kadir usta yönlendirmesiyle Ankara Vıp Dizel Pompaya yönlendirdi. Sağolsun onu da yaptılar. 

Hazır kadir ustaya gelmişken diğer ufak tefekleri hallettirdim. Egr iptal ettirdim.

Araba şuan sağlam çalışıyor şükür.

Sorularınızı varsa yardımcı olurum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçmiş olsun güzel bülgi;

2.ci sorunumuz ; Araba seyir halindeyken 4 ve 5ci viteste sabit gazla 2bin devire geldiğinde devir dalgalanma yapıyor . 2bin devir geçtiğinde ise normal şekilde gidiyor . Ustalar bu sorunları bulamadı araba kaldı öylece.

bu sorun da düzeldi mi? şarj dinamosu değişince?

yoksa maf değişince mi düzeldi?

Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan
Çağlar Bayur yazdı:

Geçmiş olsun güzel bülgi;

2.ci sorunumuz ; Araba seyir halindeyken 4 ve 5ci viteste sabit gazla 2bin devire geldiğinde devir dalgalanma yapıyor . 2bin devir geçtiğinde ise normal şekilde gidiyor . Ustalar bu sorunları bulamadı araba kaldı öylece.

bu sorun da düzeldi mi? şarj dinamosu değişince?

yoksa maf değişince mi düzeldi?

Map sensör değişince düzeldi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Enes Ayan
  • Yeni Oluştur...