Ahmet Baskurt 23 Nisan Paylaş 23 Nisan (düzenlendi) 2004 model Ford Fiesta 1.4 tdci araca sahibim. Yakın bir zamanda enjektör bakımlarını yaptırdım. Enjektör bakımından önce böyle bir ses konusu değildi. Bakımdan sonra ilk marşta motor soğukken gelen bir çıt çıt çıt sesi var. Motor ısındıktan sonra ses azalıyor ya da kayboluyor emin değilim bazen çok az duyuyor gibi oluyorum. Bu sesten dolayı tamirciye götürdüm. Enjektör pullarından hava kaçırıyor dediler. Yaptırdım fakat ses gitmedi. Yine götürdüm başka bir işlem yapıldı. Ses kayboldu bir süre ama yine geri geldi. Tekrar sorduğumda motor slindir kapağını sökmemiz lazım o da maliyetli olur dediler. Sorunun kaynağı nedir,nasıl çözebilirim ustalarım. Sesle ilgili videoları ekleyeceğim. Araç içinden çektiğim video; Çıt çıt sesi Araç dışından çekim; Ford Fiesta çıt çıt sesi 23 Nisan tarihinde Ahmet Baskurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Gayet net duyuluyor. SAnki hava kaçırıyor gibi. Duman testi de faydalı olur. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Enjektör pulundan hava kaçırma sesine çok benziyor. Bende de vardı yaptırdım geçti. Acaba ustanız yapamadı mı? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Nisan Paylaş 23 Nisan (düzenlendi) enjektör bence, hava filtresini çıkarın çalışırken izleyin, motor soğukken enjektör diplerine biraz mazot dökün, hatta az su bile olur, sonra çalıştır motoru bak bakalım nereden fıslıyor, emin olmadan sakın üst kapağa dokunma, sanırım hatalı işlem var, tork anahtarı varmıymış ustanın merak ettim? 23 Nisan tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Baskurt 23 Nisan Yazar Paylaş 23 Nisan Resimde gösterilen noktaya kılavuz çekildiğinden bahsetmişti. Orası tekrardan açılmış olabilir mi? Süleyman Can yazdı: Enjektör pulundan hava kaçırma sesine çok benziyor. Bende de vardı yaptırdım geçti. Acaba ustanız yapamadı mı? Genişlet Siz nerde yaptırdınız hocam, memleket neresiydi? Aydın'da ikamet ediyorum önerebileceğiniz sağlam usta var mıdır? Civar iller de olur Yorum bağlantısı
Ahmet Baskurt 23 Nisan Yazar Paylaş 23 Nisan Ali Cihangiroğlu yazdı: enjektör bence, hava filtresini çıkarın çalışırken izleyin, motor soğukken enjektör diplerine biraz mazot dökün, hatta az su bile olur, sonra çalıştır motoru bak bakalım nereden fıslıyor, emin olmadan sakın üst kapağa dokunma, sanırım hatalı işlem var, tork anahtarı varmıymış ustanın merak ettim? Genişlet Ne olduysa enjektör bakımdan sonra oldu zaten, bu şekilde kullanmanın sakıncası var mıdır? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Ahmet Baskurt yazdı: Ne olduysa enjektör bakımdan sonra oldu zaten, bu şekilde kullanmanın sakıncası var mıdır? Genişlet kaçak; güç kaybı, kurumlama, enjektörün yapışması, yakıt artışı, konfor düşüşü ses, emisyon artışı vs. gibi sorunlar yaratır, ehil bir yerde yaptır bence. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Ahmet Baskurt yazdı: Resimde gösterilen noktaya kılavuz çekildiğinden bahsetmişti. Orası tekrardan açılmış olabilir mi? Siz nerde yaptırdınız hocam, memleket neresiydi? Aydın'da ikamet ediyorum önerebileceğiniz sağlam usta var mıdır? Civar iller de olur Genişlet O tarafları bilmem ama pulu değiştim diyene tekrar gidip yine puldan kaçırıyor diye dükkanına uğramak daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Ahmet Baskurt 23 Nisan Yazar Paylaş 23 Nisan Ali Cihangiroğlu yazdı: kaçak; güç kaybı, kurumlama, enjektörün yapışması, yakıt artışı, konfor düşüşü ses, emisyon artışı vs. gibi sorunlar yaratır, ehil bir yerde yaptır bence. Genişlet Süleyman Can yazdı: O tarafları bilmem ama pulu değiştim diyene tekrar gidip yine puldan kaçırıyor diye dükkanına uğramak daha mantıklı. Genişlet Pulu değiştirdikten sonra tekrar gittim zaten ikinci seferde gösterdiğim noktaya kılavuz çekildi kapak sökülmeden. Tekrar gidersen Büyük ihtimal kapağı söküp tekrar kılavuz işlemi yapılacak bunu kapak sökülmeden çözemez miyim Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Denizli'ye gitme imkanın olurda Pamukkale Oto test Ramazan ustaya gidebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ahmet Baskurt 23 Nisan Yazar Paylaş 23 Nisan Mehmet Yeter yazdı: Denizli'ye gitme imkanın olurda Pamukkale Oto test Ramazan ustaya gidebilirsiniz. Genişlet Valla sırf şunu çözmek için bile gidebilirim. Sesi duydukça çıldırıyor insan Yorum bağlantısı
Süleyman Can 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Ahmet Baskurt yazdı: Pulu değiştirdikten sonra tekrar gittim zaten ikinci seferde gösterdiğim noktaya kılavuz çekildi kapak sökülmeden. Tekrar gidersen Büyük ihtimal kapağı söküp tekrar kılavuz işlemi yapılacak bunu kapak sökülmeden çözemez miyim Genişlet Başka usta bul kapağı söktürme. Kılavuz işlerine ne gerek varmış hiç anlamadım. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 24 Nisan Paylaş 24 Nisan Enjektör pulu veya fren vakum hortumundan geliyor gibi ses. Aydın merkezde uzman ford var yeni sanayide. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 24 Nisan Paylaş 24 Nisan Benim fiestanın bakımını yaptırdığım zaman bir megan geldi. Uzun yoldaymış, ustaya araçtan ses geliyor bakar mısın dedi. Usta kaputu açıp bir pense aldı. Araç çalışır vaziyette enjektörlere giden yakıt hartumlarını söktü. Enjektörlerden biri yakıtı hiç kesmiyordu. Bu şekilde kullanma dedi. Çıt çıt ses geliyordu. Aracı çekici ile pompacıya götürdüler. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Nisan Paylaş 24 Nisan enjektör, başka yeri elletme ve başka usta bul derim. Yorum bağlantısı
Ahmet Baskurt 24 Nisan Yazar Paylaş 24 Nisan (düzenlendi) Fatih Sarıkaya yazdı: Benim fiestanın bakımını yaptırdığım zaman bir megan geldi. Uzun yoldaymış, ustaya araçtan ses geliyor bakar mısın dedi. Usta kaputu açıp bir pense aldı. Araç çalışır vaziyette enjektörlere giden yakıt hartumlarını söktü. Enjektörlerden biri yakıtı hiç kesmiyordu. Bu şekilde kullanma dedi. Çıt çıt ses geliyordu. Aracı çekici ile pompacıya götürdüler. Genişlet Abi valla zaten bu ses pompacıya gidip enjektör bakımlarını yaptırdıktan bir süre sonra oldu. Sonra sesten kaynaklı tamirciye gittim puldan hava kaçırıyor dediler.yapalım dedik.olmadı. 2. İşlemde klavuz gibi bir işlem yapıldı o oldu ama yine başladı. Başka bir ustaya daha danışacağım artık bakalım Ali Cihangiroğlu yazdı: enjektör, başka yeri elletme ve başka usta bul derim. Genişlet Kesinlikle abi, en güzeli başka bir ustaya daha göstermek olacak. Değerli görüşlerin için teşekkür ederim 24 Nisan tarihinde Ahmet Baskurt tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts