Emrah TAŞ Salı 20:28 Paylaş Salı 20:28 Kia CEED 128 ps premium konvertör şansıman mı? Yoksa 136 ps çift kavramalı şansıman mı acil yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 20:38 Paylaş Salı 20:38 Kia Ceed'de çift kavramalı şanzıman (DCT - Dual Clutch Transmission) ilk olarak 2015 yılında tanıtılan makyajlı (facelift) ikinci nesil Ceed ile birlikte sunulmaya başlandı. Bu DCT şanzıman, özellikle 1.6 CRDi dizel motorla eşleştirilmiş 7 ileri versiyon olarak geldi. Özetle: İlk DCT (çift kavrama) Kia Ceed: Model yılı: 2015 (makyajlı 2. nesil) Şanzıman: 7 ileri DCT Motorla eşleşme: 1.6 CRDi dizel (daha sonra bazı benzinli motorlarla da geldi) Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 21:01 Paylaş Salı 21:01 Onu kullanan biri yapmalı. Ben 1.4 accent otm kullandım. Çok vasattı. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 07:46 Paylaş Çarşamba 07:46 2015 ilk yarısına kadar makyajsız kasa ise 128 bg, 6 ileri tam otomatik şanzımandır. Makyajlı kasalar 136 bg 7 ileri çift kavrama şanzımandır. Tam otomatik fazla yakar sorunsuzdur, dct biraz daha az yakar kavrama volan vs değişimi 50 bin civarında tutar. Tam otomatik daha konforludur, dct daha performanslıdır. Ben tam otomatik kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Emrah TAŞ Çarşamba 07:56 Yazar Paylaş Çarşamba 07:56 Selam Köksal Bey volan kavrama değiştikten sonra sorun ortadan kalkıyor, şanzıman olarak müdehale burdan yapılıyor. Tam otomatik te bu olasılık bozuklukta olduğunda şanzıman komple ve fazlasıyla sorun ve maliyetli oluyor Muş 128 de Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 16:47 Paylaş Çarşamba 16:47 Emrah TAŞ yazdı: Selam Köksal Bey volan kavrama değiştikten sonra sorun ortadan kalkıyor, şanzıman olarak müdehale burdan yapılıyor. Tam otomatik te bu olasılık bozuklukta olduğunda şanzıman komple ve fazlasıyla sorun ve maliyetli oluyor Muş 128 de Tam otomatiğin bozulma oranı/kmsi yüzde kaçmış? 1 Yorum bağlantısı
Emrah TAŞ Çarşamba 17:06 Yazar Paylaş Çarşamba 17:06 Mesala bir araç 2015 120.000 de hatasız 128 de bu korkudan almaktan vazgeçtim öyle diyeyim Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Çarşamba 17:08 Paylaş Çarşamba 17:08 Emrah TAŞ yazdı: Selam Köksal Bey volan kavrama değiştikten sonra sorun ortadan kalkıyor, şanzıman olarak müdehale burdan yapılıyor. Tam otomatik te bu olasılık bozuklukta olduğunda şanzıman komple ve fazlasıyla sorun ve maliyetli oluyor Muş 128 de Tam otomatik kolay kolay bozulmaz ki amerikalılar 70 yıldır o sistemi kullanıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 17:50 Paylaş Çarşamba 17:50 Köksal Yılmaz yazdı: Tam otomatiğin bozulma oranı/kmsi yüzde kaçmış? oran önemli değil, tamirini yapabilme kapasitesinde teknisyen yok, aslında en basit revizyon şanzıman revizyonudur tecrübe var ise Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 17:51 Paylaş Çarşamba 17:51 Emrah TAŞ yazdı: Mesala bir araç 2015 120.000 de hatasız 128 de bu korkudan almaktan vazgeçtim öyle diyeyim Yanlış yönlendirmişler, keşke bi ustasına gösterip karar verseydiniz. 315 bin kmde tam otomatik kullandım sıkıntı yaşamadan. Piyasada sorunsuz denilen bütün şanzımanlar tam otomatiktir. Çağlar Bayur yazdı: oran önemli değil, tamirini yapabilme kapasitesinde teknisyen yok, aslında en basit revizyon şanzıman revizyonudur tecrübe var ise Yüzlerce belki binlerce otomatik şanzımancı ne yapıyor abi? Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN Perşembe 05:45 Paylaş Perşembe 05:45 (düzenlendi) Hyundai Kia araçlarına yetkili seviste epeyce ilgi gösteren biri olarak Dct çift kavramalı şanzıman DSG kadar konforlu değil onu belirteyim. 1 ve 2. Viteslerde çok kafa karistiriyor çoğu zaman ışıklarda 2 ile kalktığı oluyor bu da titremeye sebep oluyor kisa vadede sorun yarattığı yok çok belirgin bir durumda yok ama böyle bir durum var bilginiz olsun. Sizin ne istediğinize bağlı uzun vade de sorunsuzluk istiyorsanız 128 lik tam otomatik performans istiyorsanız 136 Dct. Cee'd lerde şöyle de bir durum var artı parantez manuel de 128 lik olanlar 136 lıklardan ne hikmetse daha güzel yürüyor kullanıcıları bilir. Perşembe 05:46 tarihinde Gökhan DOĞAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya Perşembe 13:28 Paylaş Perşembe 13:28 ben halihazırda kullandığım Ceed te de bir önceki aracım Cerato ta da 136 bg.DCT kullanıyorum. çok memnunum. şu ana kadar da bir sorunla karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts