İçeriğe Yönlendir

Kia Cee'd 128 PS Premium mu 136 PS mi?

Emrah TAŞ

Recommended Posts

Emrah TAŞ

Kia CEED 128 ps premium konvertör şansıman mı? Yoksa 136 ps çift kavramalı şansıman mı acil yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Kia Ceed'de çift kavramalı şanzıman (DCT - Dual Clutch Transmission) ilk olarak 2015 yılında tanıtılan makyajlı (facelift) ikinci nesil Ceed ile birlikte sunulmaya başlandı. Bu DCT şanzıman, özellikle 1.6 CRDi dizel motorla eşleştirilmiş 7 ileri versiyon olarak geldi.

Özetle:

İlk DCT (çift kavrama) Kia Ceed:

Model yılı: 2015 (makyajlı 2. nesil)

Şanzıman: 7 ileri DCT

Motorla eşleşme: 1.6 CRDi dizel (daha sonra bazı benzinli motorlarla da geldi)

Yorum bağlantısı
Emrah TAŞ

Tercih konusunda hangisi demeliyim 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Onu kullanan biri yapmalı. Ben 1.4 accent otm kullandım. Çok vasattı. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

2015 ilk yarısına kadar makyajsız kasa ise 128 bg, 6 ileri tam otomatik şanzımandır. Makyajlı kasalar 136 bg 7 ileri çift kavrama şanzımandır. Tam otomatik fazla yakar sorunsuzdur, dct biraz daha az yakar kavrama volan vs değişimi 50 bin civarında tutar. Tam otomatik daha konforludur, dct daha performanslıdır. Ben tam otomatik kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah TAŞ

Selam Köksal Bey

volan kavrama değiştikten sonra sorun ortadan kalkıyor, şanzıman olarak müdehale burdan yapılıyor. Tam otomatik te bu olasılık bozuklukta olduğunda şanzıman komple ve fazlasıyla sorun ve maliyetli oluyor Muş 128 de 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Emrah TAŞ yazdı:

Selam Köksal Bey

volan kavrama değiştikten sonra sorun ortadan kalkıyor, şanzıman olarak müdehale burdan yapılıyor. Tam otomatik te bu olasılık bozuklukta olduğunda şanzıman komple ve fazlasıyla sorun ve maliyetli oluyor Muş 128 de 

Tam otomatiğin bozulma oranı/kmsi yüzde kaçmış?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah TAŞ

Mesala bir araç 2015 120.000 de hatasız 128 de bu korkudan almaktan vazgeçtim  öyle diyeyim 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Emrah TAŞ yazdı:

Selam Köksal Bey

Tam otomatik kolay kolay bozulmaz ki amerikalılar 70 yıldır o sistemi kullanıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

Tam otomatiğin bozulma oranı/kmsi yüzde kaçmış?

oran önemli değil, tamirini yapabilme kapasitesinde teknisyen yok, aslında en basit revizyon şanzıman revizyonudur tecrübe var ise

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Emrah TAŞ yazdı:

Mesala bir araç 2015 120.000 de hatasız 128 de bu korkudan almaktan vazgeçtim  öyle diyeyim 

Yanlış yönlendirmişler, keşke bi ustasına gösterip karar verseydiniz. 315 bin kmde tam otomatik kullandım sıkıntı yaşamadan. Piyasada sorunsuz denilen bütün şanzımanlar tam otomatiktir.

Çağlar Bayur yazdı:

oran önemli değil, tamirini yapabilme kapasitesinde teknisyen yok, aslında en basit revizyon şanzıman revizyonudur tecrübe var ise

Yüzlerce belki binlerce otomatik şanzımancı ne yapıyor abi?

Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN
(düzenlendi)

Hyundai Kia araçlarına yetkili seviste epeyce ilgi gösteren biri olarak Dct çift kavramalı şanzıman DSG kadar konforlu değil onu belirteyim. 1 ve 2. Viteslerde çok kafa karistiriyor çoğu zaman ışıklarda 2 ile kalktığı oluyor bu da titremeye sebep oluyor kisa vadede sorun yarattığı yok çok belirgin bir durumda yok ama böyle bir durum var bilginiz olsun. Sizin ne istediğinize bağlı uzun vade de sorunsuzluk istiyorsanız 128 lik tam otomatik performans istiyorsanız 136 Dct. Cee'd lerde şöyle de bir durum var artı parantez manuel de 128 lik olanlar 136 lıklardan ne hikmetse daha güzel yürüyor kullanıcıları bilir.

tarihinde Gökhan DOĞAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

ben halihazırda kullandığım Ceed te de bir önceki aracım Cerato ta da 136 bg.DCT kullanıyorum. çok memnunum. şu ana kadar da bir sorunla karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...