İçeriğe Yönlendir

Clio 5 1.0 TCE 100hp Motor Suyuna Yağ Karışması

Burak ışık

Recommended Posts

Burak ışık

Herkese merhabalar. Bugün aracımı bakım için götürdüm. Aracın motor suyunu göremediğim için kapağını açtığımda balçıklanma olduğunu fark ettim. İnternetten araştırmam üzerine clio5 ile alakalı bu sorunu göremedim.Birkaç olabilecek sorun var tabi fakat aracım 90 bin kmde. Kapak contasından olma ihtimali var mıdır? yoksa sadece motor yağ soğutucudan mıdır? 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
(düzenlendi)

yag sogutucu kuvvetle muhtemel. emin olmak icin yag sogutucunu sökün. yeri zor degildir nasilsa

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yağ soğutucudur.

Yorum bağlantısı
Burak ışık

Daha önceden su eksiltme vardı ve kontroller sonrasında otomatik şanzıman yağ soğutucusu değişmişti. Umarım dediğiniz gibi sadece yağ soğutucudur. Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu şekilde sakın kullanmayın. Yağ boza gibiyse.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Konu dışı bir ilavedir. 

Genel olarak araçlarda ki yağ soğutucu neden patlar? Patlayınca yüksek risk doğurabilecek bir parça neden üst düzey bir sağlamlıkla üretilmez? Milleti bile bile servise çekecek bir tuzak gibi duruyor. Çek ordan bir hat interkol benzeri hava ile dışarıda soğusun ne bileyim suya temas edemesin. Mühendislerde gelişme az yada tilkilikte gelişme çok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak ışık
İlkay Başaran yazdı:

Bu şekilde sakın kullanmayın. Yağ boza gibiyse.

direk bakımdayken farkettim aracı bıraktım. O şekilde kullanmaya devam etsem muhtemelen daha sıkıntılı sorunlar açacaktı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ömer Sarıgül yazdı:

Konu dışı bir ilavedir. 

Genel olarak araçlarda ki yağ soğutucu neden patlar? Patlayınca yüksek risk doğurabilecek bir parça neden üst düzey bir sağlamlıkla üretilmez? Milleti bile bile servise çekecek bir tuzak gibi duruyor. Çek ordan bir hat interkol benzeri hava ile dışarıda soğusun ne bileyim suya temas edemesin. Mühendislerde gelişme az yada tilkilikte gelişme çok.

Otomobillerde neyin nasıl olacağına eskiden mühendisler karar verirmiş. Şimdi muhasebeciler

Yorum bağlantısı
Burak ışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Otomobillerde neyin nasıl olacağına eskiden mühendisler karar verirmiş. Şimdi muhasebeciler

Çok doğru bir tespit

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Cruze yağ soğutucusu, yağ sızdırdığı için 170 bin kmde , C3 yağ soğutucusu yağ sızdırdığı için 132 bin kmde değişti. İki arabada 13-15 yaşında . Benim anlamadığım yepyeni Clio5 ne ara nasıl yağ soğutucu patlattır. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Ali Darbaz yazdı:

Cruze yağ soğutucusu, yağ sızdırdığı için 170 bin kmde , C3 yağ soğutucusu yağ sızdırdığı için 132 bin kmde değişti. İki arabada 13-15 yaşında . Benim anlamadığım yepyeni Clio5 ne ara nasıl yağ soğutucu patlattır. 

Yeni arabalar kalitesiz o yüzden. 1.9 tdi bora 400 bin de orijinal soğutucu üzerinde Toledo 1.9 tdi 265bin de orijinal soğutucu üzerinde, 1.6 Bora 230bin de bozmuştu. 2012 golf 10 yaşında daha 80 bin de bozmuştu watercooleri.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1.0 tce lerde yag soğutucu patlatma olayı var. Bizim şirket araci 3bin km deyken motor yedi. Garantiden yapildi. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

1.0 tce lerde yag soğutucu patlatma olayı var. Bizim şirket araci 3bin km deyken motor yedi. Garantiden yapildi. 

rakamla 3.000?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

rakamla 3.000?

Evet.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sani Gerşon yazdı:

90 HP lik motor ile 100 HP olan farklı mı?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Yılaaaaaan. Örğmceeeek. Korktun mu 

:) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

Bildiğim kadarı ile evet. 90'lıklar 2012'de tanıtıldı. 100'lükler ise 2020 olmalı sanırım. Blok aynı ancak krankına kadar farklılıkları var diye biliyorum.

Şu sorulabilir, blok aynıyken silindir hacmi nasıl değişiyor diye. Piston boyları değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Patlamadan satalım 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Bildiğim kadarı ile evet. 90'lıklar 2012'de tanıtıldı. 100'lükler ise 2020 olmalı sanırım. Blok aynı ancak krankına kadar farklılıkları var diye biliyorum.

Şu sorulabilir, blok aynıyken silindir hacmi nasıl değişiyor diye. Piston boyları değişiyor.

0,9cc 1.0’a döndü. 1.2 de 1.3’e evrildi galiba

Yorum bağlantısı
Burak ışık
Ali Darbaz yazdı:

Yakın zamanda otomatik şanzıman yağ soğutucusuda değişti. Arabada su eksiltme problemi vardı yağ soğutucu delinmiş değiştirildi düzeldi.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Passat 110bin km 3 yaşında iken , su eksiltme şikayeti ile servise gitti ve yağ soğutucusu değişti. Yeni araçlarda saatli bomba yağ soğutucusu.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Twitlerde 1.0 tce yakıt tüketimleri paylaşılıyor, 10 var 18 var. Senin kaçta geziyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Twitlerde 1.0 tce yakıt tüketimleri paylaşılıyor, 10 var 18 var. Senin kaçta geziyor. 

9,5 civarı. Da bizimki sokak cadde arabası. Ortalama hız 17 idi en son. Bu şartlarda hangi teknoloji olursa olsun fark etmez fazla yakar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

650 bin tl ye araba aldım gibi yazmaktan öte bir anlamı yok onu yazanların

veya 2.6 milyoın.. rakam önemsiz, veriler  cehalet dolu....

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

İstanbul şehir içi 5 litre ile gezenler de vardı mevzuyu sonradan çakmıştık :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...