Mehmet DÖRT 18 Nisan Paylaş 18 Nisan https://m.haberturk.com/rekabet-kurulu-ndan-tofasstellantis-devralma-islemine-onay-3783766-ekonomi Globalde zaten birleşmiş markalar zaten bunlar. Benim merak ettiğim Türkiye piyasası için iyi bir durum mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Bence iyi durum. Verimlilik artışı olmuş olur. parça problemi usta problemi servis problemi muhtemelen azalır. 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Tekelleşme olmadığı sürece elbette patronaj açısından iyi. Biz sıradan faniler için riskler var, sonuçlarını göreceğiz. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Berbat bir karar. Onay çıkmamalıydı. Resmen tekelleşme 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan E Fiat zaten Stellantisin markalarından birisi? Farklı firmalar adı altında temsil edince ne değişecek ki? Bu arada zaten bi dolu marka bu çatı altında toplandı. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 18 Nisan Yazar Paylaş 18 Nisan Fatih Uzun yazdı: Ferrari ayrıldı mı Fiat dan? Bildiğim kadarıyla hâlâ Fiat'ın. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mehmet DÖRT yazdı: Bildiğim kadarıyla hâlâ Fiat'ın. Alfa ve Maserati ayrı yazılınca onu da ayrıca yazılır diye düşüdüm. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 18 Nisan Yazar Paylaş 18 Nisan Mertol Kip yazdı: E Fiat zaten Stellantisin markalarından birisi? Farklı firmalar adı altında temsil edince ne değişecek ki? Bu arada zaten bi dolu marka bu çatı altında toplandı. Globalde birler doğru. Türkiye de bunu nasıl kullanırlar, emin değilim. Zaten bu birleşmelerin sonucu her arabada aynı motor aynı şanzıman, biraz tampon, biraz far farklı Fatih Uzun yazdı: Alfa ve Maserati ayrı yazılınca onu da ayrıca yazılır diye düşüdüm. Aklıma gelen, Ferrari Dünya üzerinde kendini farklı konumladığı için ayrı tutmuş olabilirler. Marka imajını korumak için Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mehmet DÖRT yazdı: Globalde birler doğru. Türkiye de bunu nasıl kullanırlar, emin değilim. Zaten bu birleşmelerin sonucu her arabada aynı motor aynı şanzıman, biraz tampon, biraz far farklı Aklıma gelen, Ferrari Dünya üzerinde kendini farklı konumladığı için ayrı tutmuş olabilirler. Marka imajını korumak için Stellantis in temsili zatne Koç grubuna geçmişti. Rekabet kurulu mu ne itiraz etmişti. Şu an da zaten peugeot Citroen Opel DS aynı serviste. Benzer şekilde Fiat, alfa , jeep te aynı serviste. Olan şey bunların birleşmesi olacak. Hepsini aynı binaya toplayamayacaklarına göre bazı şeyler olduğu gibi devam eder muhtemelen ama muhtemelen birbirlerini ısırmazlar. Örneğin evet Opel ile Peugeot aynı binada satılıyor ama Opel daha geleneksel alman zevkine göre Peugeot ise daha spor tasarımlı araç satıyor. Citroen ortaya karışık, DS ise daha elegant/premium a yakın bir üretim. Bu paylaşımı diğer markalarda da görürüz muhtemelen. Medium C platformunu zaten heryerde kullanacağız diyorlar. Hepsinin aynı motor / platform kullanması doğal. Çok esnek bir plaform zaten ama illaki ince ince dokunuşlar var. Örneğin 3008 5008 ve Grandland aynı platform u kullanıyor ama Grandland 5008 ten 10 cm kısa, 3008 den ise 10 cm uzun. Aynı plaformda modeller arasında farklar var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 18 Nisan Yazar Paylaş 18 Nisan (düzenlendi) @Mertol KipTofaş'ın Türkiye'deki fabrikası nasıl değerlendirilir? 18 Nisan tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Şimdi türkiye’de citroen, pejo, opel üretilecek mi? Bu markalar dünyada çok satmamakla birlikte türkiye’de çok satıyor. Psa’nın en çok araba sattığı birkaç ülkeden biriyiz. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şimdi türkiye’de citroen, pejo, opel üretilecek mi? Bu markalar dünyada çok satmamakla birlikte türkiye’de çok satıyor. Psa’nın en çok araba sattığı birkaç ülkeden biriyiz. Yıllarca üretildi zaten. Citroen Nemo ile Fiorino aynı araba logoları farklıydı sadece. Keza Opel Combo da Doblo ile aynıydı. Tofaş fabrikasından çıkma bunlar. Şu an Gölcük Ford fabrikasında Transporter üretiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mertol Kip yazdı: E Fiat zaten Stellantisin markalarından birisi? Farklı firmalar adı altında temsil edince ne değişecek ki? Bu arada zaten bi dolu marka bu çatı altında toplandı. fiat bunlardan bazıları için gerçek bir virüs gibi. jeep dodge chrysler filan resmen bitti ne felsefe kaldı ne kalite. citroen peugeot tasarım olarak benim hoşuma gidiyor ama hepsi mi aynı. hele opel bir acaip oldu bence. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mehmet DÖRT yazdı: @Mertol KipTofaş'ın Türkiye'deki fabrikası nasıl değerlendirilir? Bilmem. Egea üretimi yanlış hatırlamıyorsam bu sene sonlandırılıyor. Yerine ne geçecek daha açıklanmadı. Koskoca fabrika, illa bir şey bulurlar. Ama Bursa Tofaş fabrikasının tamamı Stellantis'e geçmiyor. O hala bildiğim kadarı ile %37+%37 oranla Koç ile ortak. Doğan Arşiray yazdı: fiat bunlardan bazıları için gerçek bir virüs gibi. jeep dodge chrysler filan resmen bitti ne felsefe kaldı ne kalite. citroen peugeot tasarım olarak benim hoşuma gidiyor ama hepsi mi aynı. hele opel bir acaip oldu bence. Aman amerikan markaları zaten çok uzun zamandır patlaktı. Batarlardı muhtemelen. Artık otomotivde tek marka ile falan üretim yapmak çok ama çok zor. Üretim adetlerini çok arttırmadıkca hiçbirisi hayatta kalamaz. Karşılarında devlet destekli Tesla ve devlet malı olan çinli markalar var. Opel özelinde Grandland hala almanyada üretiliyor. Üretim kalitesi ile ilgili sorun yaşanacağını sanmıyorum. Ama ortak parça kullanımında gözle görülen yerlerde biraz daha ayrılsalar fena olmayacak. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mertol Kip yazdı: Yıllarca üretildi zaten. Citroen Nemo ile Fiorino aynı araba logoları farklıydı sadece. Keza Opel Combo da Doblo ile aynıydı. Tofaş fabrikasından çıkma bunlar. Şu an Gölcük Ford fabrikasında Transporter üretiliyor. otomobil? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: otomobil? Sanmam. Tofaş fabrikası binek otomobil üretebilecek kalitede tedarik zincirine ve üretim kalitesine sahip olduğunu hiç zannetmiyorum. O tip üretimleri başka bir ülkeye kaydırmak çok ciddi maliyet. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mertol Kip yazdı: Sanmam. Tofaş fabrikası binek otomobil üretebilecek kalitede tedarik zincirine ve üretim kalitesine sahip olduğunu hiç zannetmiyorum. O tip üretimleri başka bir ülkeye kaydırmak çok ciddi maliyet. Avrupalı kadar olamadık tercihlerimizde. Devlet de ülkemizde üretilen arabalara düşük vergi uygulayarak ithalatı azaltabilirdi. Ama umrunda değil. Gelen vergiye bakıyor babamız. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Avrupalı kadar olamadık tercihlerimizde. Devlet de ülkemizde üretilen arabalara düşük vergi uygulayarak ithalatı azaltabilirdi. Ama umrunda değil. Gelen vergiye bakıyor babamız. Avrupalı "kadar" derken? Ürünü geliştiren onlar zaten mal onların. Devlet eldeki fabrikaları kaçırdı. Ford, Opel, Honda hep Türkiye'de binek araç üretimi için fabrika açan firmalardı. Şu an hiçbirisi yok. Bir bir gittiler, kendi markamızın bacağına sıkma pahasına çinliler ülkede fabrika açsın diye atılmadık takla kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Tofaş yok artık. eski egemenlikleri bitti. Tüm taşlar değişti. karar alma felan yok. sadece bi fabrika artık. Ar-Ge merkezini ne yaptılar bilmiyorum. kağıt üzerinde tofaş yazıyor mu bilemem. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan Paylaş 18 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: . Ar-Ge merkezini ne yaptılar bilmiyorum. 2024 te her şeyden kısmışlar, argeye yüklenmişler, bazı rakip markaları da araştırmışlar ama onu yazamam, iyi yani.... yönetim başarılı temkinli, kar bile etmiş Tansu Kalafatoğlu yazdı: ithalatı azaltabilirdi. bakış açısına bağlı, belki azalmaması lazımdı 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 19 Nisan Paylaş 19 Nisan Doğan Arşiray yazdı: hele opel bir acaip oldu bence. Pejoyu Opel diye satıyorlar 2 Yorum bağlantısı
Murat Küçük 19 Nisan Paylaş 19 Nisan 2025 sonunda Egea üretimi bitiyor şuan yerine ne geleceği belli değil. Mevcutta Fiorino ve Doblo dan kalan hatta Scudo panelvan üretiliyor. Önümüzdeki aylarda Scudo nun koltuklu versiyonu çıkacak, daha sonrasında da açık kasa Scudo üretilecek ismi Scudo olmayabilir. 2026 yılında ise başka bir hafif ticari üretimi olacak. Tofaş da Ford gibi binekten ziyade ticari araç üretimine yoğunlaşacak. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan Paylaş 19 Nisan Fatih Sarıkaya yazdı: Pejoyu Opel diye satıyorlar opeli toyota sanan bile var... ne zamanlara kaldık 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 Nisan Paylaş 19 Nisan Çağlar Bayur yazdı: opeli toyota sanan bile var... ne zamanlara kaldık Değilmiymiş? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts