İçeriğe Yönlendir

Focus 2 225 40 18 Sürtme Yapar mı?

Barış Canbazoğlu

Recommended Posts

Barış Canbazoğlu

Aracın etiketinde bu ebat yazıyor. Sürtme yapar mı veya aracı yorar mı? Araç focus 2 hatchback

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

orjinal ebatlaar; 205/55R16 baz alırsak 0.8 ,  205/50R17 baz alırsak çap aynı kalıyor sanırım sürtmez. Ama jantın genişliği sanırım önemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Jant offset'i aynı ise lastik içe ve dışa 1 cm daha yakın olacak, o kadar yer var mı bakmak lazım. Sanmıyorum ki o kadar yer olsun. İçe değerse 5 mm universal spacer var, kullanılabilir. 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

225/40R18 bence focus olur ama burda önemli olan jantın genişliği sanırım. Mesela benim aracımda 225/45R17 orjinal ebat eğer genişliği 7 olursa jant sürtmüyor, 7,5 olursa jant sürtüyormuş kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla yani lastik kadar sanırım jant ta önemli

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Talha Bilgi yazdı:

225/40R18 bence focus olur ama burda önemli olan jantın genişliği sanırım. Mesela benim aracımda 225/45R17 orjinal ebat eğer genişliği 7 olursa jant sürtmüyor, 7,5 olursa jant sürtüyormuş kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla yani lastik kadar sanırım jant ta önemli

7,5 inç jant 225 taban lastikten daha dar. Lastik sürtmeden jant nasıl sürter? 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

7,5 inç jant 225 taban lastikten daha dar. Lastik sürtmeden jant nasıl sürter? 

7,5 inç jant ortalama 19 cm yapar 225 taban lastik ise 22,5 cm yapar. daha dar değil yani. Jant,  lastiği dışarı taşıracağı için nisap üstü yüklemede arka tarafta lastik sürtüyor.

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Canbazoğlu
Talha Bilgi yazdı:

7,5 inç jant ortalama 19 cm yapar 225 taban lastik ise 22,5 cm yapar. daha dar değil yani. Jant,  lastiği dışarı taşıracağı için nisap üstü yüklemede arka tarafta lastik sürtüyor.

205 50 17 yolcu olduğunda sürtme yapar mı?

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Barış Canbazoğlu yazdı:

205 50 17 yolcu olduğunda sürtme yapar mı?

Bu ebat zaten focus orjinal ebatı bildiğim kadarıyla, eğer jantınızın değerleri çok farklı değil ve arka tarafta herhangi bir yayda oynama yok ise sürtmez diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

Vogtland 3,5cm spor yayla 2015ten beri focus st jantlarıyla 225 40 18 lastiklerle kullanıyorum herhangi bi sürtme falan yapmadı

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Piyasadaki ST ve RS jantlar sürtme yapmıyor.

Aracı fazlası ile yorar 15-16 dan 18 e geçmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

jantın ET değerine bağlı

Burada tek önemli değer bu jantın ET değeri

Tamer Olcay Çiçek yazdı:

Vogtland 3,5cm spor yayla 2015ten beri focus st jantlarıyla 225 40 18 lastiklerle kullanıyorum herhangi bi sürtme falan yapmadı

orjinal jant olduğu için sürtmüyor ET değeri orjinal değerde olmasaydı sürtme ihtimali olabilirdi.

Aşağıdaki linkten mevut ve düşündüğünüz jantın ET değerlerini girerek kontrol edebilirsiniz.

https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=235-50-17X7.5ET55&wheel2=235-45-18X8ET55&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...