Hakan Yavaş Pazartesi 12:34 Paylaş Pazartesi 12:34 (düzenlendi) Arabamın kasko ve trafiği ACN Türk sigortadan yapılmıştı. Ağustosta yenilemem var. Ama sanırım bu sigorta şirketi de sıkıntıda ve kapanacak gibi. En azından Kaskoyu iptal edip yediden mi yaptırmam mantıklı olur sizce? https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/acnturk-sigortanin-tum-yetkileri-kaldirildi_ID1610214/ Pazartesi 12:34 tarihinde Hakan Yavaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazartesi 14:18 Paylaş Pazartesi 14:18 Hakan Yavaş yazdı: Arabamın kasko ve trafiği ACN Türk sigortadan yapılmıştı. Ağustosta yenilemem var. Ama sanırım bu sigorta şirketi de sıkıntıda ve kapanacak gibi. En azından Kaskoyu iptal edip yediden mi yaptırmam mantıklı olur sizce? https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/acnturk-sigortanin-tum-yetkileri-kaldirildi_ID1610214/ Tabi ki.. İptal ederlerse ettirin ve yeni kasko yaptırın. Şu anda kaza yaparsanız o poliçe ile dosya açacak tamirci yada servis bulamazsınız. Açmaz insanlar. Trafiğe yapacak bir şey yok. Devlet ben arkasındayım diyecek ama, yine aynı şekilde çarptığınız kişi dosya açtırmak isterse açacak tamirci bulamayacağı için size dönecek.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazartesi 14:24 Paylaş Pazartesi 14:24 Konusu açılmışlen, Bu şekilde olan çok bilinmeyen Arex sigorta var.. Ayrıca resmi olarak açıklanmayan ancak, sektör gündemine düşen sermayesi yetersiz görünen 8 tane daha şirket var. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Dün saat 06:19 Paylaş Dün saat 06:19 Kaskoda zaten hangi şirkete yaptıracağımıza dikkat ediyoruz ama bu yüzden hangi şirkete sigorta yaptıracağımıza da dikkat etmek zorundayız. O karşı tarafın sorunu diyemiyoruz artık. Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş Dün saat 06:38 Yazar Paylaş Dün saat 06:38 (düzenlendi) Kaskoyu güncelledi sigortacım. Amma velakin böyle şeylerin olması da biraz saçma. Devlet en azından o kadar kişiyi mağdur etmemek adına bazı yollar geliştirmeli. Bu şirketlerin kurulması sırasında ve devam ederken daha çok denetlenmesi lazım kanımca... Dün saat 06:39 tarihinde Hakan Yavaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 07:56 Paylaş Dün saat 07:56 Hakan Yavaş yazdı: Kaskoyu güncelledi sigortacım. Amma velakin böyle şeylerin olması da biraz saçma. Devlet en azından o kadar kişiyi mağdur etmemek adına bazı yollar geliştirmeli. Bu şirketlerin kurulması sırasında ve devam ederken daha çok denetlenmesi lazım kanımca... Hangi şirketten yenilendi? Devlet üstüne düşeni yapmış işte. Yetersizsin durduruyorum demiş. Devletten önce acentenizi sorgulayın. O şirketten neden Kasko yapmış? Size daha sağlam bir şirket önerdi de. Siz mi bunu seçtiniz? 2 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş Dün saat 12:57 Yazar Paylaş Dün saat 12:57 Mehmet Ozyurek yazdı: Hangi şirketten yenilendi? Devlet üstüne düşeni yapmış işte. Yetersizsin durduruyorum demiş. Devletten önce acentenizi sorgulayın. O şirketten neden Kasko yapmış? Size daha sağlam bir şirket önerdi de. Siz mi bunu seçtiniz? O konuda mehmet bey benim mottom sigorta alma sigprtacı al:) 20 yıllık sigortacım, ne yaptığı hakkında pek sorgulamıyorum. Bende ve çevremde pek çok olmayacak işi de bir şekilde hallettiğinden dolayı güven tam. Bu yüzden sigortacımı sorgulamak pek içimden gelmedi. Açıkcası sorgulamanın pek mantığı olmadığını da düşünüyorum bu aralar. Atıyorum hükümet neden li yada nedensiz yılların Anadolu sigortasına bi kayyum atıyıverir. Benim başıma gelen onlara da olur. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Sorgulamadığınız için adı hiç duyulmamış bi yerden sırf kasko yaptım diyebilmek adına kasko yapılmış size. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 23 saat önce Paylaş 23 saat önce (düzenlendi) Hakan Yavaş yazdı: O konuda mehmet bey benim mottom sigorta alma sigprtacı al:) 20 yıllık sigortacım, ne yaptığı hakkında pek sorgulamıyorum. Bende ve çevremde pek çok olmayacak işi de bir şekilde hallettiğinden dolayı güven tam. Bu yüzden sigortacımı sorgulamak pek içimden gelmedi. Açıkcası sorgulamanın pek mantığı olmadığını da düşünüyorum bu aralar. Atıyorum hükümet neden li yada nedensiz yılların Anadolu sigortasına bi kayyum atıyıverir. Benim başıma gelen onlara da olur. Hemsehrim (ben de Eskisehir'liyim, yillardir Istanbul'da olsam da); muhtemelen biliyorsunuzdur, bizim forumda da sigorta islerinden anlayan biri var Asagiya kendisinin focusum.com zamanlarindan bir konusunun tarihini giriyorum; o da yaklasik 20 senelik ve kendisinin mottosu da sizinle ayni. Nacizane tavsiyem hizmet aldiginiz her yeri (sadece sigortacinizi degil) sorgulayin; ortaligi karistirmak istemem ama Mehmet Abi ben istesem de ACN'den bana sigorta yapmazdi diye dusunuyorum, yapar miydin @Mehmet Ozyurek Abi? 23 saat önce tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Hakan Yavaş yazdı: O konuda mehmet bey benim mottom sigorta alma sigprtacı al:) 20 yıllık sigortacım, ne yaptığı hakkında pek sorgulamıyorum. Bende ve çevremde pek çok olmayacak işi de bir şekilde hallettiğinden dolayı güven tam. Bu yüzden sigortacımı sorgulamak pek içimden gelmedi. Açıkcası sorgulamanın pek mantığı olmadığını da düşünüyorum bu aralar. Atıyorum hükümet neden li yada nedensiz yılların Anadolu sigortasına bi kayyum atıyıverir. Benim başıma gelen onlara da olur. Valla ben sorgulardım. Çünkü, bu şirketlerin durumunun iyi olmadığını iki yıldır biz görüyorduk. Biz dediğim de sıradan acenteleriz, ekonomist falan değiliz. Ben bu güne kadar bu şirketten bırak poliçe yapmayı, bir tek fiyat bile almadım. Gri sigorta da benzer durumda idi, poliçe kapsamında cam değişmiş olan sigortalılara şimdi hep icra dosyası gidiyor. Çünkü adam camı değişmiş, ama parasını şirketten alamamış.. Forumdan bir arkadaşımızın yakınının aracı serviste kaldı, 118 bin lira hasarı cebinden ödeyerek aracı alabildi. Öyle durumlar olur ki, ne acentenin gücü yeter, ne de sizin.. o zaman sağlam bir şirkete sırtınızı yaslamış olmak gerekir. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Gökhan Tuna yazdı: Nacizane tavsiyem hizmet aldiginiz her yeri (sadece sigortacinizi degil) sorgulayin; ortaligi karistirmak istemem ama Mehmet Abi ben istesem de ACN'den bana sigorta yapmazdi diye dusunuyorum, yapar miydin @Mehmet Ozyurek Abi? Gökhan'ım bazı sigortalı vardır, işini bize emanet eder, bazısı da vardır ucuz fiyat arar.. İşini bana emanet etmiş olana kendi işimmiş gibi çalışırım.. Ben sana ACN yapmazdım, önermem de, Acn gibi 20 ye yakın şirketi de önermem.. Yapmam da.. Ancak, bazısı arar, telefonu filanca verdi der, fiyat verirsin, daha ucuzunu ister.. Verirsin daha da ucuzunu ister.. O zaman tavrım şu olur, ben tavsiye etmem, ısrarla istersen yaparım, kazan olursa elimden geleni yaparım ama kefil olmam. 5 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Ben haberleri gördüm ama girip bakmadım, Mehmet abiyi de rahatsız etmedim hiç nedir durum abi diye, şimdi forumda rast gelmişken yorumumu da yapayım dedim. Mehmet abiye sırtınızı yaslayın ayazda kalmayın 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: sıradan acenteleriz Allah'a şükür acenteme güvenim tam. Sanırım 2010'dan beri araçlarımın tamamını sen yapıyorsun. Çok şükür daha arkama dönüp bakmadım. Ucuz değil ama kalitesiz sigorta teklifi hiç almadım. Pahalı oldu mu, başka acente üstünden bile ucuzunu sen yaptın. Çok şükür gözüm kapalı kartımı veriyorum, yenilemeyi yapıyorsun. Gerçi kart bi anda cebimde alev alıyor ama, onu tam çözemedim neden Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Sani Gerşon yazdı: Allah'a şükür acenteme güvenim tam. Sanırım 2010'dan beri araçlarımın tamamını sen yapıyorsun. Çok şükür daha arkama dönüp bakmadım. Ucuz değil ama kalitesiz sigorta teklifi hiç almadım. Pahalı oldu mu, başka acente üstünden bile ucuzunu sen yaptın. Çok şükür gözüm kapalı kartımı veriyorum, yenilemeyi yapıyorsun. Gerçi kart bi anda cebimde alev alıyor ama, onu tam çözemedim neden serverine sızıp kendime poiçe mi kessem? 2 Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen 19 saat önce Paylaş 19 saat önce BASIN DUYURUSU (15.04.2025) Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta iki sigorta şirketinin faaliyetleri sigortacılık mevzuatı gereği durdurulmuş ve konuyla ilgili kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Uluslararası saygınlığa ve güçlü sermaye yapısına sahip olan sektörümüz başta özkaynak karlılığı, sermaye ve varlık yeterliliği gibi finansal dayanıklılık göstergeleri olmak üzere tüm yönleriyle uluslararası standartlara uyumlu, güvenilir, istikrarlı ve etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Buna rağmen, söz konusu şirketlerin toplam binde sekiz gibi sınırlı bir pazar payına sahip olmaları ve münferit durumları gözardı edilerek, bazı yayın organlarında yer verilen yanıltıcı ve spekülatif haber ya da paylaşımlarla sektörümüzün finansal dayanıklılığına ve itibarına gölge düşürülmeye çalışıldığı görülmektedir. Gelinen durum itibarıyla, faaliyetleri durdurulan şirketlerde, sigortalılarımızın mağduriyet yaşamaması için “mevcut hasar dosyalarına” ilişkin tazminatların süratle ödenmesine yönelik gerekli mali ve organizasyonel önlemler alınmıştır. Diğer taraftan söz konusu şirketler nezdindeki denetim faaliyetlerimiz kapsamında tespit edilen fiil ve işlemler, adli mercilerin yanı sıra finansal sektörün gözetim ve denetiminden sorumlu diğer kurumlarına ilgilerine göre iletilmektedir. Konuyla ilgili gelişmeler kamu bilinci ve sorumluluğu ile paylaşılmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Hasan Hüseyin Şen yazdı: BASIN DUYURUSU (15.04.2025) Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta iki sigorta şirketinin faaliyetleri sigortacılık mevzuatı gereği durdurulmuş ve konuyla ilgili kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Uluslararası saygınlığa ve güçlü sermaye yapısına sahip olan sektörümüz başta özkaynak karlılığı, sermaye ve varlık yeterliliği gibi finansal dayanıklılık göstergeleri olmak üzere tüm yönleriyle uluslararası standartlara uyumlu, güvenilir, istikrarlı ve etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Buna rağmen, söz konusu şirketlerin toplam binde sekiz gibi sınırlı bir pazar payına sahip olmaları ve münferit durumları gözardı edilerek, bazı yayın organlarında yer verilen yanıltıcı ve spekülatif haber ya da paylaşımlarla sektörümüzün finansal dayanıklılığına ve itibarına gölge düşürülmeye çalışıldığı görülmektedir. Gelinen durum itibarıyla, faaliyetleri durdurulan şirketlerde, sigortalılarımızın mağduriyet yaşamaması için “mevcut hasar dosyalarına” ilişkin tazminatların süratle ödenmesine yönelik gerekli mali ve organizasyonel önlemler alınmıştır. Diğer taraftan söz konusu şirketler nezdindeki denetim faaliyetlerimiz kapsamında tespit edilen fiil ve işlemler, adli mercilerin yanı sıra finansal sektörün gözetim ve denetiminden sorumlu diğer kurumlarına ilgilerine göre iletilmektedir. Konuyla ilgili gelişmeler kamu bilinci ve sorumluluğu ile paylaşılmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Gri sigorta? Poliçesi iptal edilenler iadelerini alabilmiş mi? Açıklama var mı? 1 Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen 18 saat önce Paylaş 18 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Gri sigorta? Poliçesi iptal edilenler iadelerini alabilmiş mi? Açıklama var mı? Bu açıklamanın her ne kadar açıkça belirtmese de Arex ve Acn Türk A.Ş. için olduğu çıkarımını yaptım. 18 saat önce tarihinde Hasan Hüseyin Şen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Bende yıllardır Mehmet abiye yaptırıyorum ve bu konuda çok rahat olduğum için sorana da tavsiye ediyorum. 🫡 Dünyada bir konuda sorun yaşama ihtimalinin en az olduğunu bilmek kadar güzel bir şey yok. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 17 saat önce Paylaş 17 saat önce ben mehmet abiye türkiye sigortadan,ankara sigortadan poliçe kestiremiyorum acntürk desem döverdi heralde 4 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 7 saat önce Paylaş 7 saat önce bi de bıyıkları olmasa ne güzel olacaktı mayıs başı mondeo trafik filan bitiyor ısrarla acn isteyeceğim Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Fatih Keskin yazdı: bi de bıyıkları olmasa ne güzel olacaktı mayıs başı mondeo trafik filan bitiyor ısrarla acn isteyeceğim gece ansızın arar artık Mehmet Ozyurek yazdı: Gri sigorta? Poliçesi iptal edilenler iadelerini alabilmiş mi? Açıklama var mı? yani demişlerki herşey kontrol altında siz ödeyiverin kendiniz, bizde paranız kalmaz nasılsa. birara hallederiz. yani ben öyle anladım. Çağlar Bayur yazdı: serverine sızıp kendime poiçe mi kessem? servet tir o server değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mehmet Cihat yazdı: ben mehmet abiye türkiye sigortadan,ankara sigortadan poliçe kestiremiyorum Ankara Neova Koru vb. Bunlarda da şöyle bir sorun var. Trafik fiyatı bakıyorsun. Piyasanın 8500 olduğu işe 8200 fiyat verebiliyor. Hadi yap dersen 4000 5000 liralık. Hiç bir işe yaramayan Acil sağlık, Üç aylık Ferdi kaza vb. Hiç bir işe yaramayacak bir poliçeyi önce kesiyor. Sonra Çok ucuza 4000 lira falan fiyata trafiği yapıyor. İkisini toplayınca evet en ucuz oluyor. Ama aracı satarsan ek yaptığı 4-5 bin liralık poliçeyi iptal ve iade etmiyor. 8200 e poliçe yaptır. Bir ay sonra iptal ettir. Eline 3500 lira ancak geçiyor. Poliçe alırken ek poliçe yapılacak mı diye mutlaka sorun. Bir başka aldatma yolu. 500 bin lira ek imm vermiş gibi görünüyor. Bakıyorsun. Sadece bedeni hasarlara imm vermiş. Trafik poliçesinde zaten 2.700.000 lira bedeni imm var. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Buradaki herkes de benim gibi düşünüyormuş sevindim.:) Sonuçta Mehmet beyin elinde olmayan bir sebepten bir durum yaşansa kimse Mehmet beyi bırakmayacak. Yani herkes benim gibi sigortasından çok sigortacısına güveniyor:))) 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce valla bıyıklı emmi yi muhattap alırım kaza yaparsam onu ararım allianz dışında yapmıyor zaten bana Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hakan Yavaş yazdı: Buradaki herkes de benim gibi düşünüyormuş sevindim.:) Sonuçta Mehmet beyin elinde olmayan bir sebepten bir durum yaşansa kimse Mehmet beyi bırakmayacak. Yani herkes benim gibi sigortasından çok sigortacısına güveniyor:))) Ya bu parti tutmaya benzemesin Benim o şekilde tutulmamı istemem şahsen.. Bu foruma gelmiş, üye olmuş, araştırmasını bilen insanlarsınız. Kötü bir şey önerirsem almayın.. Seçici olun. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts