Gökhan DOĞAN 13 Nisan Paylaş 13 Nisan Merhabalar herkese hayırlı Pazarlar. 2001 model Hyundai Accent 1.5 benzinli 4 ileri tork konvertörlü aracımızda seyir halinde ilerlerken 2. Vitesten 3 e geçişte devir yükselip sonrasında vitese geçiyor. Yaklaşık 3-4 saniyelik gecikme oluyor. Kalkışta pedala tam gaz basıp 1-2-3-4 yapınca da sorun yok ama normal seyir halinde vites yükselince bu durum oluyor. Diğer vites gecislerinde herhangi bir sorun yok. Yokuşlarda da geri bırakma vs yok. D ye alıp freni bırakınca da hareket ediyor onda da problem yok. Sadece 2 den 3 e geçince devir yükselip sonradan 3 e geçiyor. Konuyla alakalı fikri olan veya usta önerisi olan var mı danışalım çarpılmayalım. Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Nisan Paylaş 13 Nisan (düzenlendi) Gökhan DOĞAN yazdı: Merhabalar herkese hayırlı Pazarlar. 2001 model Hyundai Accent 1.5 benzinli 4 ileri tork konvertörlü aracımızda seyir halinde ilerlerken 2. Vitesten 3 e geçişte devir yükselip sonrasında vitese geçiyor. Yaklaşık 3-4 saniyelik gecikme oluyor. Kalkışta pedala tam gaz basıp 1-2-3-4 yapınca da sorun yok ama normal seyir halinde vites yükselince bu durum oluyor. Diğer vites gecislerinde herhangi bir sorun yok. Yokuşlarda da geri bırakma vs yok. D ye alıp freni bırakınca da hareket ediyor onda da problem yok. Sadece 2 den 3 e geçince devir yükselip sonradan 3 e geçiyor. Konuyla alakalı fikri olan veya usta önerisi olan var mı danışalım çarpılmayalım. Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için. Genişlet ben bir benzerini meceredesin neredeyse ölümsüz 5g tronik vitesinde yaşıyorum, ne zamandan beri? bir tuhaf ateşleme/zamanlama problemi hasıl olduğunda beri. egzantrik zincir, ve dişlilerini değiştireceğim semptomlar onu gösteriyor. ama tabi herşeyden önce AT yağı ve filtresinin yenilenmesini öneririm. 13 Nisan tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 13 Nisan Yazar Paylaş 13 Nisan Doğan Arşiray yazdı: ben bir benzerini meceredesin neredeyse ölümsüz 5g tronik vitesinde yaşıyorum, ne zamandan beri? bir tuhaf ateşleme/zamanlama problemi hasıl olduğunda beri. egzantrik zincir, ve dişlilerini değiştireceğim semptomlar onu gösteriyor. ama tabi herşeyden önce AT yağı ve filtresinin yenilenmesini öneririm. Genişlet Yurtdışı orjinal filtre siparişi verdim orjinal yağıyla birlikte değişeceği sıra selenoidler ve valf gövdesi temizliği yapılıp sonuca bakacaz artık. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 14 Nisan Paylaş 14 Nisan (düzenlendi) Yine de yazayım; Ben mercedes w123'de buna benzer bir sorun yaşadım motor ustam şanzıman basınç ayarı yaptı eliyle geçiş yumuşamıştı. Belki farklı teknolojilerdir ama... 14 Nisan tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çözüm Gökhan DOĞAN 24 Nisan Yazar Çözüm Paylaş 24 Nisan Sorun çözüldü arkadaşlar. Orjinal Şanzıman filtresi henüz elime ulaşmadı dolayısıyla yağını da henüz değişmedik. Aracın soğutma sıvısını komple değiştik bayağı kötü durumdaydi epeyce devirdaim yaparak temizledik ve şanzımanda ki sorun düzeldi. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Nisan Paylaş 24 Nisan Gökhan DOĞAN yazdı: Sorun çözüldü arkadaşlar. Orjinal Şanzıman filtresi henüz elime ulaşmadı dolayısıyla yağını da henüz değişmedik. Aracın soğutma sıvısını komple değiştik bayağı kötü durumdaydi epeyce devirdaim yaparak temizledik ve şanzımanda ki sorun düzeldi. Genişlet mantıklı gelmedi. not: "ki" birleşik olacak. (yazdım ki herkes görüp doğruya alışsın yoksa olumsuz anlamayınız) 2 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 24 Nisan Yazar Paylaş 24 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: mantıklı gelmedi. not: "ki" birleşik olacak. (yazdım ki herkes görüp doğruya alışsın yoksa olumsuz anlamayınız) Genişlet Başka bir şey yapılmadı ki abi şaşırdım çünkü şanzımana hiç el değmedi. Radyatör şanzıman yağını soğutamiyor diye yorduk. Radyatör rezil haldeydi suyla binilmis antifriz biz koyduk. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan Paylaş 24 Nisan bu daha önce başına gelen bir ustanın düzeltebileceği bir şey olmuş çok ilginç. dataya yazalım Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 25 Nisan Paylaş 25 Nisan Gökhan DOĞAN yazdı: Başka bir şey yapılmadı ki abi şaşırdım çünkü şanzımana hiç el değmedi. Radyatör şanzıman yağını soğutamiyor diye yorduk. Radyatör rezil haldeydi suyla binilmis antifriz biz koyduk. Genişlet BVA DPO AL4 şanzımanın baş belası yüksek sıcaklıktı. Evlerden ırak. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts