İçeriğe Yönlendir

C5 Aircross Klima Kullanım Tavsiyesi

İbrahim Suna

Recommended Posts

İbrahim Suna

Herkese merhaba, 2022 C5 aircros sahibiyim, aracı alalı 2 ay oldu. 3 gün önce hava biraz ısındı klimayı açıp serinlemek istedik ancak olmadı. Klima LO da soğukluk veriyor ama 1 derece bile yükseltsem sıcak hava üflemeye başlıyor, yani 18 derecede 19 derecede soğukluk alamıyorum bildiğiniz sıcak hava üflemeye başlıyor. Tekrar LO yapıyorum yine soğuyor yine 1 derece yükseltsem sıcak hava üflemeye başlıyor. Bu durumla karşılaşan oldu mu acaba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir klimacıya gidin, gaz /kaçak /vakum testleri yapsın

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna

Caglar abi dediklerinin hepsini yaptırdım anlamadılar ne olduğunu, servise gidicem gitmeden önce fikir sahibi olmak istedim.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gazı tamam kaçak yok ise, iç ısı ıkuyucu toz tutumuştur, manuel LO seçeneği var mı bunlarda o bölümde ısıya bakmadan sopsoğuk üflemesi lazım

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Havalar sıcak değil ki, biraz daha ısınınca bakmak lazım bence, dış ortam sıcaklığı sizin ayarladığınız sıcaklıktan düşük ise soğuk hava vermez klima.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İç ısı sensörü bozuktur.. 

İçeriyi olduğundan soğuk gösterdiği için ısıtmaya geçiyordur. 

Manuel modda denediniz mi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Selçuk Bakış yazdı:

Havalar sıcak değil ki, biraz daha ısınınca bakmak lazım bence, dış ortam sıcaklığı sizin ayarladığınız sıcaklıktan düşük ise soğuk hava vermez klima.

Selçuk bey Manisa istikametine giderken bir ara sıcaklık 22 derece oldu o zaman ayarlayalım dedik yine 16 17 derecelerde klima sıcak üflemeye devam etti.

Çağlar Bayur yazdı:

gazı tamam kaçak yok ise, iç ısı ıkuyucu toz tutumuştur, manuel LO seçeneği var mı bunlarda o bölümde ısıya bakmadan sopsoğuk üflemesi lazım

Abi manuel LO ya getirdim ısıya bakmadan soğuk üflüyor doğru, ama abi dediğim gibi LO ben çıkıp bir derece bile yükseltsek ki yaptığımız derece 16 17 sıcak üflemeye başlıyor. Dış sıcaklık 22 23 derece benim bildiğim 15 16 17 18 19 20 derecede bile soğuk üflemesi lazım abi.

Mehmet Ozyurek yazdı:

İç ısı sensörü bozuktur.. 

İçeriyi olduğundan soğuk gösterdiği için ısıtmaya geçiyordur. 

Manuel modda denediniz mi? 

Denedim abi yine olmadı 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu durumun araç içi ve dış sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünüyorum. Siz bu denemeleri yaparken hava kaç dereceydi, araç içi yaklaşık kaç dereceydi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu durumun araç içi ve dış sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünüyorum. Siz bu denemeleri yaparken hava kaç dereceydi, araç içi yaklaşık kaç dereceydi?

Dış sıcaklık 8-10 derecede olduğu durumda da denedim 22-23 leri gordugunde de denedim. Dış sıcaklık 23 derece olduğunda klima ayarını 18'e getirdim sıcak üflemeye devam etti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İç ısı sensörü verisini okuyun bir şekilde. bence sorun onda.. 

Soğutma sisteminde sorun olsa LO da da soğutmaz. Sistem otomatik panelinde, ona bağlı sensörde diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Mehmet Ozyurek yazdı:

İç ısı sensörü verisini okuyun bir şekilde. bence sorun onda.. 

Soğutma sisteminde sorun olsa LO da da soğutmaz. Sistem otomatik panelinde, ona bağlı sensörde diye düşünüyorum. 

Mehmet abi aynen soğutma sisteminde sıkıntı olsa LO da da soğutmaz. Ben hava sıcaklığı ya da ortam sıcaklığı gibi nedenlerden olacağını düşünmüyorum. Mantıklı olan sensör. Baktıracağım abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İbrahim Suna yazdı:

Dış sıcaklık 23 derece olduğunda klima ayarını 18'e getirdim sıcak üflemeye devam etti.

İç sıcaklık sensörü aracın içini 18’in altında ölçüyor demekki.  

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İç sıcaklık sensörü aracın içini 18’in altında ölçüyor demekki.  

Tansu bey bu durumun iç sıcaklık ya da dış sıcaklıkla alakalı olduğunu değilde sensörden kaynaklandığını düşünüyorum. LO ya getirirsem iç sıcaklık dış sıcaklık hiç fark etmiyor buz gibi hava üflüyor. İç sıcaklık dış sıcaklık farkını gözetiyor olsa LO da da soğutmaması lazım

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İbrahim Suna yazdı:

Tansu bey bu durumun iç sıcaklık ya da dış sıcaklıkla alakalı olduğunu değilde sensörden kaynaklandığını düşünüyorum. LO ya getirirsem iç sıcaklık dış sıcaklık hiç fark etmiyor buz gibi hava üflüyor. İç sıcaklık dış sıcaklık farkını gözetiyor olsa LO da da soğutmaması lazım

LO’ya getirince sensörden veri almaz. O yüzden soğutur. Allah ne verdiyse modu. 

LO harici sıcaklıklarda iç sensörden veri alır. İç sıcaklığa göre üfler. O yüzden sensör önemli. 

bir de auto düğmesine basmadan deneyin. Hava yine 25 deredelerdeyken auto kapalıyken klimayı 18’e getirip deneyin. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

LO’ya getirince sensörden veri almaz. O yüzden soğutur. Allah ne verdiyse modu. 

LO harici sıcaklıklarda iç sensörden veri alır. İç sıcaklığa göre üfler. O yüzden sensör önemli. 

bir de auto düğmesine basmadan deneyin. Hava yine 25 deredelerdeyken auto kapalıyken klimayı 18’e getirip deneyin. 

Ben o zaman havanın biraz daha ısınmasını bekleyeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

Tüm otomatik klimalarda, auto tuşu basılı değilken manuel klima gibi çalışmıyo mu? Hava soğuk olsa dahi 18-19 derecelere ayarladığınızda soğuk üflemesi gerekirdi klimanın

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Mehmet Zincirkıran yazdı:

Tüm otomatik klimalarda, auto tuşu basılı değilken manuel klima gibi çalışmıyo mu? Hava soğuk olsa dahi 18-19 derecelere ayarladığınızda soğuk üflemesi gerekirdi klimanın

Bende soğuk üflemesi gerektiğine katılıyorum. Daha öncede dijital klima kullandık, kış ayında içimiz yandı serinleyelim dedik klimayi açtık serinledik hiç sorun olmadı. Şimdi iç sıcaklık dış sıcaklık kabin sıcaklığı örneklerinide yabana atmak istemiyorum ama bence soğuk üflemesi lazımdı. Sensör sıkıntısı var gibime geliyor baktıracağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
(düzenlendi)
İbrahim Suna yazdı:

Bende soğuk üflemesi gerektiğine katılıyorum. Daha öncede dijital klima kullandık, kış ayında içimiz yandı serinleyelim dedik klimayi açtık serinledik hiç sorun olmadı. Şimdi iç sıcaklık dış sıcaklık kabin sıcaklığı örneklerinide yabana atmak istemiyorum ama bence soğuk üflemesi lazımdı. Sensör sıkıntısı var gibime geliyor baktıracağım.

18 e ayarladğında 18 üflemiyor, arabanın içini 18 derece yapmaya çalışıyor. Yani klimanın tuşunu manuel gibi düşünüp ortası ılık sol taraf soğuk sağ taraf sıcak gibi düşünmeyin. Arabayı 18 derece yap diyorsun arabaya ,eğer sensör arabanın için 10 derece ölçüyor ise arabanın içini 18 derece yapması için ne yapması gerekir ?  Ama LO tarafına çevirdiğin zaman manuel mod çalışıyor sürekli soğutuyor içerinin sıcaklığını kontrol etmiyor. 

tarihinde Mehmet Cihat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Mehmet Cihat yazdı:

18 e ayarladğında 18 üflemiyor, arabanın içini 18 derece yapmaya çalışıyor. Yani klimanın tuşunu manuel gibi düşünüp ortası ılık sol taraf soğuk sağ taraf sıcak gibi düşünmeyin. Arabayı 18 derece yap diyorsun arabaya ,eğer sensör arabanın için 10 derece ölçüyor ise arabanın içini 18 derece yapması için ne yapması gerekir ?  Ama LO tarafına çevirdiğin zaman manuel mod çalışıyor sürekli soğutuyor içerinin sıcaklığını kontrol etmiyor. 

Mehmet bey merhaba, tamam çok mantıklı dediğiniz ama dış sıcaklık 22-23 keza içerisi daha fazlayken klimayı 17-18 e getirdiğimizde neden sıcak üflemeye devam etti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
İbrahim Suna yazdı:

Mehmet bey merhaba, tamam çok mantıklı dediğiniz ama dış sıcaklık 22-23 keza içerisi daha fazlayken klimayı 17-18 e getirdiğimizde neden sıcak üflemeye devam etti.

içeriyi ölçen sensör farklı dijital klimaya ait olan onun kaç okuduğunu yol bilgisayarından göremezsiniz ancak güzel bir teşhis cihazı size bu bilgiyi verebilir. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Suna
Mehmet Cihat yazdı:

içeriyi ölçen sensör farklı dijital klimaya ait olan onun kaç okuduğunu yol bilgisayarından göremezsiniz ancak güzel bir teşhis cihazı size bu bilgiyi verebilir. 

Klima ustasına gösterdim anlamadı, servise gidicem 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...