İçeriğe Yönlendir

Toyota'nın Elektrikle İmtihanı

Mertol Kip

Recommended Posts

Mertol Kip

Seri üretime geçilmemiş teknolojiler için bugünden kafa yormak gereksiz bence. Hidrojen de bunlardan birisi. 2015 ten bu yana üretiliyor. Bir araba 10 senede tutmadıysa tutmamış demektir. Mirai zaten hayal kırıklığı oldu.

Katı hal batarya da öyle bence. Ortada mal yok daha.  

Zamanından önce yapılan gelişmeler tutmaz. Aynı Honda nın 2007 Civiclerdeki hybrid ler gibi. Ya da Renault elektriki Fluence ler gibi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Bugün biri söylüyordu daha ne fabrikanın yeri belli ne arsası alındı diye. 

images?q=tbn:ANd9GcQvffieAvz_GjV0CAVAs6S

Mertol Kip yazdı:

Seri üretime geçilmemiş teknolojiler için bugünden kafa yormak gereksiz bence. Hidrojen de bunlardan birisi. 2015 ten bu yana üretiliyor. Bir araba 10 senede tutmadıysa tutmamış demektir. Mirai zaten hayal kırıklığı oldu.

Katı hal batarya da öyle bence. Ortada mal yok daha.  

Zamanından önce yapılan gelişmeler tutmaz. Aynı Honda nın 2007 Civiclerdeki hybrid ler gibi. Ya da Renault elektriki Fluence ler gibi.

haha. Toyota 96’da hibrit yaptı. Zamanında da böyle demişlerdi. 30 milyon satıldı. 

bmw, psa, hyundai, honda toyota. Hepsi yavaş yavaş yapıyor. Lpg gibi bir şey değil bu. Gelecek 500 yılın teknolojisi

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

haha. Toyota 96’da hibrit yaptı. Zamanında da böyle demişlerdi. 30 milyon satıldı. 

bmw, psa, hyundai, honda toyota. Hepsi yavaş yavaş yapıyor. Lpg gibi bir şey değil bu. Gelecek 500 yılın teknolojisi

Hybrid geçiş teknolojisi olur ancak. Geleneksel petrol yakıtlarından kurtulmayı beceremiyorsak arada bir geçiş ürünü gerekiyordu, görevini yerine getiriyor.

Yakıtın ne olduğu bence çok önemli değil. Sonuçta hidrojen yakıtlı araba da elektrikli. Demek ki bu işin başı sonu EV den geçecek. BEV mi olacak yoksa FEV mi olacak onu zaman gösterir. Depolama tarafında gelişme olursa BEV devam eder, Yakıt hücreleri gelişirse FEV öne geçer. "Bence" avrupada arabalar artık şehiriçi kullanımları ile kısıtlanacak, ağır taşımacılıkta da hidrojen hücreleri gibi şeyler kullanılacak. Petrole bir alternatif gerek. Bitmesi ya da havayı kirletmesi değil konu olan. Avrupalılar para vermek istemiyor. 

LPG nereden denkleme girdi bilmiyorum ama LPG hem elektriğe hem de benzinli motora göre çok daha yeni bir seçenek. O da görevini tamamlamak üzere. 

İstasyonlar artmadan hiçbir alternatif yakıt anlamlı değil. Eğer TOGG ve arkasındaki siyasi duruş olmamış olsaydı Türkiye'de elektrik şarj istasyonları böyle hızlı yaygınlaşmaz, elektrikliler Türkiye'ye belki hiç ithal bile edilmezdi. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sence mayısta bu fabrika üretime geçer mi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Hybrid geçiş teknolojisi olur ancak. Geleneksel petrol yakıtlarından kurtulmayı beceremiyorsak arada bir geçiş ürünü gerekiyordu, görevini yerine getiriyor.

Yakıtın ne olduğu bence çok önemli değil. Sonuçta hidrojen yakıtlı araba da elektrikli. Demek ki bu işin başı sonu EV den geçecek. BEV mi olacak yoksa FEV mi olacak onu zaman gösterir. Depolama tarafında gelişme olursa BEV devam eder, Yakıt hücreleri gelişirse FEV öne geçer. "Bence" avrupada arabalar artık şehiriçi kullanımları ile kısıtlanacak, ağır taşımacılıkta da hidrojen hücreleri gibi şeyler kullanılacak. Petrole bir alternatif gerek. Bitmesi ya da havayı kirletmesi değil konu olan. Avrupalılar para vermek istemiyor. 

LPG nereden denkleme girdi bilmiyorum ama LPG hem elektriğe hem de benzinli motora göre çok daha yeni bir seçenek. O da görevini tamamlamak üzere. 

İstasyonlar artmadan hiçbir alternatif yakıt anlamlı değil. Eğer TOGG ve arkasındaki siyasi duruş olmamış olsaydı Türkiye'de elektrik şarj istasyonları böyle hızlı yaygınlaşmaz, elektrikliler Türkiye'ye belki hiç ithal bile edilmezdi. 

Sence mayısta bu fabrika üretime geçer mi?

temmuz’da geçsin. Ya da geçmesin banane. Babamın malı mı :) 

işte 1996’da da hibrite çok gülmüşlerdi. Hatta bi 20 sene gülmeye de devam ettiler. Hatta şimdi de gülenler var. 

hidojen için “10 senede tutmayan tutmaz” lafına örnek lpg’yi verdim. Mazot da diyebiliriz. Ya da yapay benzin de diyebiliriz. Yani hidrojende enerji depolamak ile diğer alternatifler aynı kıstas değil. Mecbur tutmak zorunda. Petrol bitince Bataryalarla uçak uçmaz. Gemiler günlerce yüzmez. Katı hal bataryalarında bile böyle bir kapasite yok. Öngörülmüyor da

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Toyota deyince benim aklıma halen şu geliyor ya. 

IMG_2403.jpeg.e27e9336f9e3c8f5283f4afb96a4e63e.jpeg

Bu kasayı her gördüğümde direk aklıma Murat Atagenç gelir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

valla dolu bataryanın toyota videosunda şöyle bir ibare var

dünyanın en çok araç satan firması olmasına rağmen 225 milyon dolar/euro borcu olan firma dedi bana ilginç geldi nedense

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

dünyanın en çok araç satan firması olmasına rağmen 225 milyon dolar/euro borcu olan firma dedi bana ilginç geldi nedense

veri doğru mu yanlış mı bilemem, çok satan çok kazanır geçerli olmaz he rzaman, nusret 1 tabak köfte satar tükkan kirasını bile ödeyebilir yerine göre mesela

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Kârlılık rekoru Ferrari’de, araç başına. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

Kârlılık rekoru Ferrari’de, araç başına. 

konumuz araba

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

sallamışlar. Öyle değerlendireceksek Amerika en borçlu ülke. 

şirketin yatırımları, kredileri, alacakları, kasası, gelecek ödemeleri, hisse değeri, malı mülkü bunların hepsini değerlendirmeden borç çıkarılmaz. Ki o rakamı nereden uydurdu o da meçhul. O adamlar reyting için video yapıyor. İzlemiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...