Hüseyin Kocaçam 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Herkese hayırlı akşamlar otomatik vites bir araba alacağım ve bütçeme uygun olması nedeniyle ceed almak istiyorum sizce motor ve şanzuman olarak nasıldır? birde sarı sitede ilanlara bakarken aynı motor aynı model olmasına rağmen bazıları 4 ileri bazıları ise 6 ileri şanzumana sahip bunların arasındaki farklar nelerdir? 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 10 Nisan Paylaş 10 Nisan (düzenlendi) Hüseyin Kocaçam yazdı: 4 ileri bazıları ise 6 ileri şanzumana İkisi de sorunsuzdur. 6 ileri diğerine göre tüketimi biraz daha düşürür. Çok hızlı değildirler. Bir de bu grubun DCT şanzımanı (çift kavrama) vardır. Sosyal medyada bazı marka fanboyları sorunlu gibi göstermeye çalışsa da ki o da, Tucson' daki (1.6 Crdi Malyajsız) ilk versiyon kuru kavramalarda ısınma ikazı dışında, mevcutta en sorunsuz çift kavramalı şanzımanlardandır. 128 ve 136 ps motor çok keyiflidir. 0-100 değerlerine aldanmayın, ara hızlanmalarda yanında her araba yürüyemez. Kronik sorun yok denecek kadardır. EGR ve Emme manifoltunun sökülüp temizlenmesi ciğerlerini açar. Uzun süre temizlenmemiş olanı rolanti dalgalanmasına ve gürültülü motor sesi oluşturur. Yağ seviye sensörü arıza yapar. Yenisi takılsa bile kalibrasyon gereklidir. P/R/D geçişlerinde sarsıntı/titreme var ise, şanzıman kulakları ya da, selenoidler değişmesi gerekir. Genelde 200 k km üzeri araçlarda görülür. 10 Nisan tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Ceed sınıfında yalıtımı malzemesi kardeşi i30a göre daha başarılıdır.4 ileri 6 ileri ikisi de tork konvektorlu güvenli liman sanzimandir. Son kasa da 7 ileri dct kullandılar. Kuru kavrama olup ısınınca sağa çektirecek kadar dert olur. Bolca da saçmalar düşük hızlarda. 6ileri olanlara bakın derim. Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 10 Nisan Paylaş 10 Nisan yaklaşık 4 yıldır 1.6 CRDI Ceed SW kullanıyorum. bundan öncede aynı motor kombinasyonuna sahip olan Cerato 1.6 CRDI kullandım... bugüne değin kullandığım en sorunsuz ve sınıfına göre en dolu ve konforlu araç diyebilirim. şehir efsanesi haline gelen DCT şanzıman sorununu hiç yaşamadım, ancak DCT şanzıman da sonuçta bir makine ve hiç olmazsa baskı balatası bitecektir ve değişip yoluna devam edecektir. sonuçta manuel vitesli arabalarında baskı balatası değişime ihtiyaç duyuyor. 4 lastik almanın yaklaşık 30 bin lira olduğu günümüzde 120-150 bin km. de DCT şanzıman yaptırmanın çok ta büyütülecek bir mesele olmadığını düşünüyorum... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts