Serkan Özmen 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Ali Darbaz yazdı: Yağ basınç uyarısı vermemesine çok kıllandım. Belki her arabada olabilecek bir durum olabilir. Ancak bu olaydan sonra Vag grubu araçlar gözümde bir tık aşağı düştü maalesef. Bir de her yerde fiat, renault sıfır motorlar uygun fiyata bulunuyorken, ülkemizde oldukça fazla sayıda satış hacmine ulaşmış passatın sıfır motorunu bulamamak da garibime gitti doğrusu. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Çok geçmiş olsun. Çok iyi bilirim bu işleri. Ne kadar çok bulunmaz arabanın silindir üst kapağını aradığımı. Araya araya bulmuştum. 3 sene önce hanım arabayı çalıştırdı. Bende arabanın dışındayım. Bunda ışık yanıyor dedi. Gittim baktım. Su seviyesi düşük uyarısı var. Kapat motoru dedim. Kaputu açtım. Yedek su kabı nerdeyse tamamen boşalmış. Çekici çağırdık. Antalya'ya yetkili servise götürdük. Su pompası arılanmış dedi. Yahu dedim 30 binde bile değil nasıl su pompası arızalanmış. Bazı durumlarda olabiliyor dedi. Pahalı bir bazı durum muş bu dedim. Motorda bir sorun var mı dedim. Hararet yapmış mı. Motorda her hangi bir sıkıntı yok dedi. Acaba superb nin yağ pompası da kayış mı çeviriyor. Bakıma gidince sorayım. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Zamanında, eğilme/yamulma nedeniyle 2.0 TDCİ için silindir üst kapağı ihtiyacım olmuştu. Çıkmacılardan 3000 - 3500 TL gibi fiyatlar almıştım. Otokoç' tan 3.750 KDV dahil sübaplar, kep, piyanolar vs tam dolu kutu içinde aldığımı hatırladım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Ben Bostancıda benim arabanın sandık motorunu buldum. ilk girdiğim parçaçıca yerde duruyordu. Sahibinden üzerinde dünya kadar motor var. 140 bin neredeyse tam sandık motor yada 30 bine sıfır blok silindir krankla beraber alabiliyorsun. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-peugeot-308-1.6-vti-ep6-sifir-sandik-motor-faturali-1238444946/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c3-1.4-vti-sifir-sandik-motor-1238445096/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c2-1.4-benzinli-sifir-sandik-motor-blogu-dolu-1238063086/detay Sandık Cruze motoru sadece 125 bin tl. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-f16d4-140170152-motor-komple-1.6-cruze-sandik-benzinli-1236766939/detay Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Harun Özden yazdı: Bu motorlarda da (1.6 tdi CAYC) yağ pompası tahriği ıslak kayış imiş. Daha yeni nesil olan ea288 motor serisinde de ıslak kayış . 200 bin km sonrası potansiyel tehlike. VW'ye göre değişim periyodu yok (Araç ömrü 10 yıl olarak düşünüldüğü için). Kayış yerine zincir modifikasyon kitleri yurtdışında mevcut. Büyük talihsizlik olmuş, tekrardan geçmiş olsun Bende bunu diyecektim. 1.6 tdi CAY motorda yap pompası kayışlı ve yağ içinde çalışıyor. 2. triger değişimde bence pahalı olmayan değişmesi gereken parça listesinde. Bana soran arkadaşlarımıda bu şekilde yönlendiriyorum. Süzgeç temizliği + kayış yağlama riskini azaltıyor. Geçmiş olsun. 1.6 tdi motorun çıkması çok fazla var. Çıkmacılara çok güvenmeyim. Çıkma motor alınacak ise motora kompresyon testi ve içi hakkında bilgi, yeni yapılıp yapılmadığını anlamak için yanma odasına kamera ile bakılabilir. Sizin kırılan motorlarınız toparlanabilecek haldeyse toparlananıp satılabiliyor çoğu zaman. 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Ali Darbaz yazdı: Ben Bostancıda benim arabanın sandık motorunu buldum. ilk girdiğim parçaçıca yerde duruyordu. Sahibinden üzerinde dünya kadar motor var. 140 bin neredeyse tam sandık motor yada 30 bine sıfır blok silindir krankla beraber alabiliyorsun. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-peugeot-308-1.6-vti-ep6-sifir-sandik-motor-faturali-1238444946/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c3-1.4-vti-sifir-sandik-motor-1238445096/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c2-1.4-benzinli-sifir-sandik-motor-blogu-dolu-1238063086/detay 190 bin TL ye ben de sıfırını bu şekilde buldum. Ancak bunlarda enjektör, turbo, pompa gibi bileşenler olmuyor. Onları da sıfır alıp taktığınızda da 350 bin TL yi buluyor maalesef. Sırf tek enjektör fiyatı 25.000 TL civarında. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Ali Darbaz yazdı: Ben Bostancıda benim arabanın sandık motorunu buldum. ilk girdiğim parçaçıca yerde duruyordu. Sahibinden üzerinde dünya kadar motor var. 140 bin neredeyse tam sandık motor yada 30 bine sıfır blok silindir krankla beraber alabiliyorsun. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-peugeot-308-1.6-vti-ep6-sifir-sandik-motor-faturali-1238444946/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c3-1.4-vti-sifir-sandik-motor-1238445096/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-citroen-c2-1.4-benzinli-sifir-sandik-motor-blogu-dolu-1238063086/detay Sandık Cruze motoru sadece 125 bin tl. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-f16d4-140170152-motor-komple-1.6-cruze-sandik-benzinli-1236766939/detay Sahibindendeki fiyatlara çok bakma Ali. Arayıp sorduğunda çıkmacılar farklı fiyatlar verebiliyorlar. Oto2000 e sorabilirsiniz istanbulda büyük çıkmacıdır. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Erdem Dertsiz yazdı: Bende bunu diyecektim. 1.6 tdi CAY motorda yap pompası kayışlı ve yağ içinde çalışıyor. 2. triger değişimde bence pahalı olmayan değişmesi gereken parça listesinde. Bana soran arkadaşlarımıda bu şekilde yönlendiriyorum. Süzgeç temizliği + kayış yağlama riskini azaltıyor. Geçmiş olsun. 1.6 tdi motorun çıkması çok fazla var. Çıkmacılara çok güvenmeyim. Çıkma motor alınacak ise motora kompresyon testi ve içi hakkında bilgi, yeni yapılıp yapılmadığını anlamak için yanma odasına kamera ile bakılabilir. Sizin kırılan motorlarınız toparlanabilecek haldeyse toparlananıp satılabiliyor çoğu zaman. Motoru benim araca montaj etmeden önce yapılabilir mi bu testler? Ustam, "motoru direkt takarız, yağ ve filtreleri de ekleyip marşa basarız, o zaman anlaşılır ak mı kara mı çıkacak" dedi. Eğer sıkıntılı çıkarsa 1 hafta içerisinde iade etme şansımız var dedi. Ama bu durumda tekrar sök-tak işçilik parası ve yağ masrafı falan çıkacak. Erdem Dertsiz yazdı: Sahibindendeki fiyatlara çok bakma Ali. Arayıp sorduğunda çıkmacılar farklı fiyatlar verebiliyorlar. Oto2000 e sorabilirsiniz istanbulda büyük çıkmacıdır. Oto200 e de soracağım Erdem Bey. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Serkan Özmen yazdı: Motoru benim araca montaj etmeden önce yapılabilir mi bu testler? Ustam, "motoru direkt takarız, yağ ve filtreleri de ekleyip marşa basarız, o zaman anlaşılır ak mı kara mı çıkacak" dedi. Eğer sıkıntılı çıkarsa 1 hafta içerisinde iade etme şansımız var dedi. Ama bu durumda tekrar sök-tak işçilik parası ve yağ masrafı falan çıkacak. Kamera için enjektörlerin sökülü olması gerekiyor. Kompresyon testi için şanzıman ile marş dinamosunu montajşamak gerekli. Yerde deneyebilir ama uğraşmak lazım. Bende de 2011 1.6 tdi golf var. aynı motora sahibiz. Bu durum biraz sıkıcı ama benim başıma gelse ve yeni blok alacak olsam motoru 2.0 toplarlardım. Mevcut 1.6 ile 2.0 birbiri ile neredeyse kardeş bloktur. Çıkma 1.6 blok u 2.0 gömlek çaktırıp 2.0 a çok rahat çevirebiliyorlar. 2.0 piston, segman, kol, krank değişimi sonrası aynı üst kapak ile motor toplanabilir. Birde turbonuzu hibritletir yada gtc1549vz ye çevirirseniz. DPF, Egr iptali sonrası 180-200 bg bandında dumansız ve uzunca bir süre sorunsuz kullanabileceğiz bir motora sahip olabilirsiniz. bir ama daha olacak aamaaa bu işi bir mekaniker değil adam gibi usülüne uygun torklayarak toparlayacak bir motor ustasının toparlaması lazım yoksa ilk başlarda iyi olsada ileri ki dönemde yine sorunlar bitmeyecektir. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Erdem Dertsiz yazdı: Sahibindendeki fiyatlara çok bakma Ali. Arayıp sorduğunda çıkmacılar farklı fiyatlar verebiliyorlar. Oto2000 e sorabilirsiniz istanbulda büyük çıkmacıdır. fazla teknik yazma işin içinden çıkamazsın 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Erdem Dertsiz yazdı: Kamera için enjektörlerin sökülü olması gerekiyor. Kompresyon testi için şanzıman ile marş dinamosunu montajşamak gerekli. Yerde deneyebilir ama uğraşmak lazım. Bende de 2011 1.6 tdi golf var. aynı motora sahibiz. Bu durum biraz sıkıcı ama benim başıma gelse ve yeni blok alacak olsam motoru 2.0 toplarlardım. Mevcut 1.6 ile 2.0 birbiri ile neredeyse kardeş bloktur. Çıkma 1.6 blok u 2.0 gömlek çaktırıp 2.0 a çok rahat çevirebiliyorlar. 2.0 piston, segman, kol, krank değişimi sonrası aynı üst kapak ile motor toplanabilir. Birde turbonuzu hibritletir yada gtc1549vz ye çevirirseniz. DPF, Egr iptali sonrası 180-200 bg bandında dumansız ve uzunca bir süre sorunsuz kullanabileceğiz bir motora sahip olabilirsiniz. bir ama daha olacak aamaaa bu işi bir mekaniker değil adam gibi usülüne uygun torklayarak toparlayacak bir motor ustasının toparlaması lazım yoksa ilk başlarda iyi olsada ileri ki dönemde yine sorunlar bitmeyecektir. Erdem Bey bu dediğiniz gerçekten kulağa hoş geliyor ancak bu dediklerinizi yapabilecek bir ustanın Kırıkkale'de olduğunu sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Çorum Yiğit Motor sizin işi çözer. Hem motoru hem işçiliği. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Selim Bilgin yazdı: Çorum Yiğit Motor sizin işi çözer. Hem motoru hem işçiliği. Kırıkkale den buraya gelmesin bence. Ankara da Aydoğdu servis Yahya usta var. Ankara parçanında merkezi onlar güzel motor da bulur. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Bu arada bugün internet üzerinden bu adresten bir numara ile görüştüm. https://www.yildizotoparca.com/ Sıfır motor, hem de dolu olarak, yani sıfır turbo, sıfır enjektör ve sıfır pompa dahil faturalı ve 5 sene garantili verebileceklerini söylediler. Fiyat olarak 4200 dolar+KDV, Fatura almazsam 4200 dolar fiyat verdiler. Yalnız onlar da motoru başka bir firmadan bana ulaştıracaklarmış. Ben de güvenemediğim için firma ismi ve hangi şehirde olduğunu sordum. Arslan oto diye bir frimadan geleceğini ve firmanın Şırnak'ta olduğunu söylediler. İstersem Şırnak'tan Çanakkale'ye motoru getirtip, benim Çanakkale'den de alabileceğimi söylediler. Açıkçası fiyat çok uygun geldi ve şüphelendim. Forumda Çanakkale'de ikamet eden bir arkadaşımız var mıdır, bir araştırma yapabilir miyiz? Selim Bilgin yazdı: Çorum Yiğit Motor sizin işi çözer. Hem motoru hem işçiliği. Oradan irtibata geçebileceğim biri var mı acaba? Motor bulma konusunda yardımcı olabilirler mi? Metin Akbal yazdı: Kırıkkale den buraya gelmesin bence. Ankara da Aydoğdu servis Yahya usta var. Ankara parçanında merkezi onlar güzel motor da bulur. Metin Bey, Yahya Usta'nın telefonu var mıdır acaba? Yarın ona da danışayım. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Serkan Özmen yazdı: Bu arada bugün internet üzerinden bu adresten bir numara ile görüştüm. https://www.yildizotoparca.com/ Sıfır motor, hem de dolu olarak, yani sıfır turbo, sıfır enjektör ve sıfır pompa dahil faturalı ve 5 sene garantili verebileceklerini söylediler. Fiyat olarak 4200 dolar+KDV, Fatura almazsam 4200 dolar fiyat verdiler. Yalnız onlar da motoru başka bir firmadan bana ulaştıracaklarmış. Ben de güvenemediğim için firma ismi ve hangi şehirde olduğunu sordum. Arslan oto diye bir frimadan geleceğini ve firmanın Şırnak'ta olduğunu söylediler. İstersem Şırnak'tan Çanakkale'ye motoru getirtip, benim Çanakkale'den de alabileceğimi söylediler. Açıkçası fiyat çok uygun geldi ve şüphelendim. Forumda Çanakkale'de ikamet eden bir arkadaşımız var mıdır, bir araştırma yapabilir miyiz? Oradan irtibata geçebileceğim biri var mı acaba? Motor bulma konusunda yardımcı olabilirler mi? Metin Bey, Yahya Usta'nın telefonu var mıdır acaba? Yarın ona da danışayım. Fatura gerekli diye biliyorum aracta tadilat olacağı için. Aydoğan Aydoğdu Aydoğmuş servis ismi net hatırlayamadım ama Yahya usta bilinen bir ustadır İvedik organize sanayide. Nette bulursunuz bende numara yok malesef. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Serkan Özmen yazdı: Açıkçası fiyat çok uygun geldi ve şüphelendim. parayı ne zaman nasıl istiyor? motor gelir faturası ile kontrol edilir parası verilir alınır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Serkan Özmen yazdı: Bu arada bugün internet üzerinden bu adresten bir numara ile görüştüm. https://www.yildizotoparca.com/ Sıfır motor, hem de dolu olarak, yani sıfır turbo, sıfır enjektör ve sıfır pompa dahil faturalı ve 5 sene garantili verebileceklerini söylediler. Fiyat olarak 4200 dolar+KDV, Fatura almazsam 4200 dolar fiyat verdiler. Yalnız onlar da motoru başka bir firmadan bana ulaştıracaklarmış. Ben de güvenemediğim için firma ismi ve hangi şehirde olduğunu sordum. Arslan oto diye bir frimadan geleceğini ve firmanın Şırnak'ta olduğunu söylediler. İstersem Şırnak'tan Çanakkale'ye motoru getirtip, benim Çanakkale'den de alabileceğimi söylediler. Açıkçası fiyat çok uygun geldi ve şüphelendim. Forumda Çanakkale'de ikamet eden bir arkadaşımız var mıdır, bir araştırma yapabilir miyiz? Oradan irtibata geçebileceğim biri var mı acaba? Motor bulma konusunda yardımcı olabilirler mi? Metin Bey, Yahya Usta'nın telefonu var mıdır acaba? Yarın ona da danışayım. Hocam ben görmediğim motora para yatırmazdım. Eğer motor Çanakkalede ise bir tane doblo ile gider yerinde sandığıyla alıp getirirdim. İlla vardır bir doblosu veya geniş bagajlı bir arabası olan. Epi topu 200 kiloluk bir motor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Metin Akbal yazdı: Kırıkkale den buraya gelmesin bence. Ankara da Aydoğdu servis Yahya usta var. Ankara parçanında merkezi onlar güzel motor da bulur. Ben uğradığımda İsdanbuldan gelen vardı sandık motor için. Serkan Özmen yazdı: Oradan irtibata geçebileceğim biri var mı acaba? Motor bulma konusunda yardımcı olabilirler mi? Bayağı adetli sayıda motor vardı ellerinde. İstanbul’daki servislere de tedarik ettiklerini biliyorum. İthalat yapıyorlar direk galiba. Sormakta fayda olabilir. Ali Darbaz yazdı: Hocam ben görmediğim motora para yatırmazdım. Eğer motor Çanakkalede ise bir tane doblo ile gider yerinde sandığıyla alıp getirirdim. İlla vardır bir doblosu veya geniş bagajlı bir arabası olan. Epi topu 200 kiloluk bir motor. Bu tür işlerde aldım getirdim taktım olmaz. Taktın çalışmadı ne yapacaksın? Ya motoru satan takacak. Ya da takacak kişi kendi ticari bağlantısından motoru temin edecek ki sorun olduğunda müşteriye dönmesin keserin sapı. Sadece motor için değil enjektör olur, türbo olur, rakamı yüksek tüm parçalar için geçerli. 5 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Serkan Özmen yazdı: Açıkçası fiyat çok uygun geldi ve şüphelendim Sitenin adresinde bir kaç tane farklı dükkan var. Bence uzak durun. Bir arkadaş için Bir adrese motor bakmaya gittim , kapıdaki dükkan sahibi direkt olarak kapora yatırmadınız inşallah dedi. Diyeceğim uzak durun bence. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 11 Nisan Paylaş 11 Nisan (düzenlendi) Çok geçmiş olsun, benim seat altea'da da 1.6 tdi cay motor var sanırım. Benim km'de 180.000 civarında acaba bende yağ pompasına göz attırsammı ? Şimdi içimi bir korku sardı. Bu arada Konya'da da sanırım Wv'ci parçacı bol eğer konyadan denk getirirseniz motor ben sizin adınıza gider bakar kargo vs işlemler için yardımcı olurum 11 Nisan tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Nisan Paylaş 11 Nisan Selim Bilgin yazdı: Ben uğradığımda İsdanbuldan gelen vardı sandık motor için. Çorum sanayisi çok iyidir de vallaha bu kadarını beklemiyordum. 2 sene önce bizim enişte de Astra nın supaplarını burada değiştirtti. Kocaeli de 30 bin dedikleri işlem burada 22 bin tutmuştu. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 11 Nisan Yazar Paylaş 11 Nisan Selim Bilgin yazdı: Ben uğradığımda İsdanbuldan gelen vardı sandık motor için. Bayağı adetli sayıda motor vardı ellerinde. İstanbul’daki servislere de tedarik ettiklerini biliyorum. İthalat yapıyorlar direk galiba. Sormakta fayda olabilir. Bu tür işlerde aldım getirdim taktım olmaz. Taktın çalışmadı ne yapacaksın? Ya motoru satan takacak. Ya da takacak kişi kendi ticari bağlantısından motoru temin edecek ki sorun olduğunda müşteriye dönmesin keserin sapı. Sadece motor için değil enjektör olur, türbo olur, rakamı yüksek tüm parçalar için geçerli. Maalesef Yiğit Oto dan olumsuz cevap aldım. Ellerinde yokmuş. Ve şu anda temin edemeyeceklerini söylediler. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 11 Nisan Yazar Paylaş 11 Nisan Cavit Çırakoğlu yazdı: Sitenin adresinde bir kaç tane farklı dükkan var. Bence uzak durun. Bir arkadaş için Bir adrese motor bakmaya gittim , kapıdaki dükkan sahibi direkt olarak kapora yatırmadınız inşallah dedi. Diyeceğim uzak durun bence. İnternette biraz araştırma yaptım. Ve bu arkadaşların dolandırıcı olduğuna karar verdim. Zaten sıfır dolu motoru bu kadar ucuza vermelerine kıllanmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 11 Nisan Yazar Paylaş 11 Nisan Metin Akbal yazdı: Çorum sanayisi çok iyidir de vallaha bu kadarını beklemiyordum. 2 sene önce bizim enişte de Astra nın supaplarını burada değiştirtti. Kocaeli de 30 bin dedikleri işlem burada 22 bin tutmuştu. Metin Bey, Çorum'da parçacı Zekeriya adında biri varmış. Ustam onda motor olduğunu söyledi. Motora temiz diyor. Fiyatına da 150.000 TL dedi. Siz tanıyor musunuz bu kişiyi veya hiç duydunuz mu eşten dosttan? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Nisan Paylaş 11 Nisan Serkan Özmen yazdı: Metin Bey, Çorum'da parçacı Zekeriya adında biri varmış. Ustam onda motor olduğunu söyledi. Motora temiz diyor. Fiyatına da 150.000 TL dedi. Siz tanıyor musunuz bu kişiyi veya hiç duydunuz mu eşten dosttan? Dükkan ismi falan var mıdır? Ben ilk kez duyuyorum. Çorum da en çok parça temin edilen firma AS Oto Yedek Parça. Yorum bağlantısı
Recommended Posts