Serkan Özmen 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Arkadaşlar merhabalar. Geçen bayram memleketten dönerken, aracım ile seyir halindeyken, motordan dikiş makinasına benzer, gaza bastıkça artan, vitesi boşa alınca da kesilen bir ses geldi. Ben daha önceden enjektörlerden sıkıntı yaşadığım için, yine enjektörlerdendir diyerek ve aracın hiç ikaz ışığı yakmamasına da güvenerek biraz daha sürmeye karar verdim. Ancak, daha sonra motordan garip sesler gelmeye başlayınca da hemen sağa çekip, motoru durdurdum. Bu arada motorun altından yağ akmaya başladı. Mehmet Özyürek abimin yardımlarıyla da aracı Kırıkkale'deki ustamın önüne, çekici marifetiyle getirdik. Ertesi gün aracı lifte kaldırdığımızda motor bloğunun çatladığını gördük. Bloğu komple indirip, ayrıntılı inceleme sonucunda, motor bloğunun komple hasar aldığını ve değişmesini gerektiği sonucuna varıldı. Ustam, motor bloğunun sıfırının 350 bin TL olduğunu ve 45 gün içerisinde gelebileceğini, çıkma motorların ise durumuna göre 100-150 bin TL bandında olduğunu söyledi. Boş olarak (turbo ve enjektörler olmadan) 70-80 bin TL civarında da bulabileceğimizi, ancak blok çatlatma aşamasında mevcut enjektörlerimin de hasar alma ihtimalinin yüksek olduğunu, bu yüzden dolu almamızın daha uygun olacağını söyledi. Benim sizlere sorum, bu bilgiler ışığında bloğu boş olarak mı bulmak, yoksa dolu almak mı daha mantıklı olur? Dolu alacağımız bloğun kaç kilometrede olduğunu ve turbo, enjektörlerin ne durumda olacağını bilmemizin pek yolu yok gibi. Ustam, bloğu taktından sonra yağ ve filtreleri de ekledikten sonra aracı çalıştırıp bakmamız gerektiğini, bir sorun çıkarsa da alacağımız bloğun 1 haftalık garantisi olacağını, söküp yenisini alabileceğimizi söyledi. Tabii ki bu olumsuz senaryoda tekrar sökme takma işçiliği gibi bir risk karşımızda mevcut. Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Ayrıca çıkma olarak, temiz bir blok bulmam için forumda yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok müteşekkir kalırım. Değerli abilerim, ustalarım ve arkadaşlarım, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Geçmiş olsun, @Serkan Toker ile irtibata geçin, çıkmacı çevresi geniştir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 9 Nisan Paylaş 9 Nisan (düzenlendi) Öncelikle geçmiş olsun.Sandık motor en mantıklısı,Bence ya sıfır motor alın eğer imkanınız varsa tabi yada aracı bu haliyle satın başka arac alın.2.el motor sağlıklı olacakmı meçhul. 9 Nisan tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Harun Özden 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Geçmiş olsun. Bloğun çatlama sebebi tespit edildi mi (Piston vurması mı?) Çıkma motor maliyet açısından en uygun çözüm olur. Aracı kullanma planınız varsa sıfır motor düşünülebilir. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 9 Nisan Paylaş 9 Nisan En sağlıklı işlem çıkma blok alıp motoru sıfırdan toplamak. Bütçe var ise sandık motor tabi ki en temiz yöntem. CAY motor yaygın kullanılıyor blok bulunur. Harun Özden yazdı: Geçmiş olsun. Bloğun çatlama sebebi tespit edildi mi (Piston vurması mı?) Çıkma motor maliyet açısından en uygun çözüm olur. Aracı kullanma planınız varsa sıfır motor düşünülebilir. Dikiş makinesi sesi ve sonrası blok patladığına göre muhtemelen daha önce yapılan enjektörler bozuldu ve işeme yaptı düzensiz patlama ve vuruntu da bloğu kullanılmaz hale getirdi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Geçmiş olsun. Ben olsam bu hali ile satmayı düşünürdüm. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Serkan çok üzüldüm. geçmiş olsun.. 350 bin lira motora para mı verilir ya. Bulabildiğin en uygun çıkma bloğu al bence. Blok çatlaması ile enjektör arasında bir bağlantı da kuramadım ben. Enjektörler sökülür enjektörcü kontrol eder. bir takım enjektör 100 liralarda artık.. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Harun Özden yazdı: Geçmiş olsun. Bloğun çatlama sebebi tespit edildi mi (Piston vurması mı?) Çıkma motor maliyet açısından en uygun çözüm olur. Aracı kullanma planınız varsa sıfır motor düşünülebilir. Teşekkür ederim. Ustanın söylediği, yağ pompası yağlama yapmadığı için yatak sarması ve bunun sonucunda piston vurması şeklinde. Temiz çıkma motor bulup, en azından 2-3 sene daha kullanayım diye düşünüyorum. Sıfır alma düşüncesi güzel, ancak fiyat 2 katına çıkıyor. Aracın motorunu sıfırlayınca arabanın tamamı sıfırlanmış olmuyor. Sonuçta birçok yürür aksam, şanzıman falan yine eski olmuş olacak. Çok arada kaldım. Mehmet Ozyurek yazdı: Serkan çok üzüldüm. geçmiş olsun.. 350 bin lira motora para mı verilir ya. Bulabildiğin en uygun çıkma bloğu al bence. Blok çatlaması ile enjektör arasında bir bağlantı da kuramadım ben. Enjektörler sökülür enjektörcü kontrol eder. bir takım enjektör 100 liralarda artık.. Teşekkür ederim abi. Maalesef masraf beklediğimizden ağır çıktı. En azından kaza bela yaşamadık, buna da şükür. Sıfır motor almak akıl işi değil. Çıkma motor bulacağım mecburen. Kafamı kurcalayan konu, motor taktırıp, en azından bir 2-3 sene daha kullansam mı, yoksa motor taktırıp satsam mı, ona karar veremedim. Gerçekten temiz, az kullanılmış bir motor bulup, taktırıp binesim var, ama sizlerin de fikirlerinizi almak istedim. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Sani Gerşon yazdı: Geçmiş olsun. Ben olsam bu hali ile satmayı düşünürdüm. Teşekkürler. Bu haliyle satsam, fiyatını çok düşürürler gibi geliyor bana. Zaten piyasa ölü. Bu haliyle iyice öldürürler bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Çıkma motor şans işi.. Sadece çatlakla kaldıysa diğer parçalarabir şey olmamıştır.. Ama yağsız çalıştı ise parçalarda hasar vardır. buna bakıp karar vermek lazım.. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Çıkma motor şans işi.. Sadece çatlakla kaldıysa diğer parçalarabir şey olmamıştır.. Ama yağsız çalıştı ise parçalarda hasar vardır. buna bakıp karar vermek lazım.. Zaten motorun içinde çalışan tüm parçaları komple değiştirmek lazım dedi usta. Alt ve üst motor bloğunu çıkma olarak bulsak, üzerine de diğer piston, segman, krank falan eklesek daha pahalıya gelir dedi usta. Onun tavsiyesi komple dolu çıkma motor bloğu bulup, takalım şeklinde. Üzerinde enjektörü, turbosu falan herşeyi olacakmış. Biz sadece kayışları ve tedbir amaçlı yağ pompasını sıfır takacağız. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Nisan Paylaş 9 Nisan (düzenlendi) Sıfır sandık motorlar 350 bin çok. Yağlama durmuşsa turbo mili bile zarar görmüştür 9 Nisan tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Ali Darbaz yazdı: Sıfır sandık motorlar 350 bin çok. Yağlama durmuşsa turbo mili bile zarar görmüştür Bize söylenen rakam o şekilde. Ayrıca 45 gün beklersiniz dediler. Daha ucuza sıfır motor bloğu bulabilir miyiz sizce? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Serkan Özmen yazdı: Bize söylenen rakam o şekilde. Ayrıca 45 gün beklersiniz dediler. Daha ucuza sıfır motor bloğu bulabilir miyiz sizce? Buna 130 bin demişlet https://shbd.io/s/Hg70e6Jn Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Nisan Paylaş 9 Nisan 2.0 a geçmek için harika fırsat... madem motor alıyoruz neden daha büyüğü olması ? Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Ali Darbaz yazdı: Sıfır sandık motorlar 350 bin çok. Yağlama durmuşsa turbo mili bile zarar görmüştür Öncelikle çok geçmiş olsun.Sandık motor için 350bin çok yüksek rakam.Ben ara ara bakarım böyle fiyatlara1.6 dizel Mondeo'nun dolu motoru 120bin tlydi,PSA grubunun 1.5 dizel dolu motoru 105bine alınabiliyor sıfır.Vw grubu uçmuş.Ben 5008 kullanıcısı olarak böyle bir sorun yaşasam direkt gidip sandık motor alırım tereddütsüz bu paraya ama sizinki oldukça yüksek maliyet. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Serkan Özmen yazdı: Zaten motorun içinde çalışan tüm parçaları komple değiştirmek lazım dedi usta. Alt ve üst motor bloğunu çıkma olarak bulsak, üzerine de diğer piston, segman, krank falan eklesek daha pahalıya gelir dedi usta. Onun tavsiyesi komple dolu çıkma motor bloğu bulup, takalım şeklinde. Üzerinde enjektörü, turbosu falan herşeyi olacakmış. Biz sadece kayışları ve tedbir amaçlı yağ pompasını sıfır takacağız. Hımm. ses geldikten sonra epey yürüdün heralde. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Doğan Arşiray yazdı: 2.0 a geçmek için harika fırsat... madem motor alıyoruz neden daha büyüğü olması ? Böyle bir durumun imkanı var mıdır? Aracım manuel vites. Güç ve tork durumuna göre mevcut vites bu şartlara uygun olabilir mi? Emrah Korkmazz yazdı: Öncelikle çok geçmiş olsun.Sandık motor için 350bin çok yüksek rakam.Ben ara ara bakarım böyle fiyatlara1.6 dizel Mondeo'nun dolu motoru 120bin tlydi,PSA grubunun 1.5 dizel dolu motoru 105bine alınabiliyor sıfır.Vw grubu uçmuş.Ben 5008 kullanıcısı olarak böyle bir sorun yaşasam direkt gidip sandık motor alırım tereddütsüz bu paraya ama sizinki oldukça yüksek maliyet. Bu fiyat ustanın şifahen söylediği bir rakam. Ciddi bir araştırma yapamadım. Nereden fiyat bilgisi alabilirim açıkçası bilmiyorum. Sıfır sandık motor için fiyat bilgisi alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Ali Darbaz yazdı: Motor bozulmadan önce kaç bin kilometrede idi Motor 268.000 km civarındaydı Ali Bey. Mehmet Ozyurek yazdı: Hımm. ses geldikten sonra epey yürüdün heralde. Ben enjektördendir diyerek biraz sürdüm abi. Orada hata ettim, kabul ediyorum. Büyük ihtimalle ilk ses gelmeye başladığında durup, çekici çağırsaydım belki bu duruma gelmezdi. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Doğan Arşiray yazdı: 2.0 a geçmek için harika fırsat... madem motor alıyoruz neden daha büyüğü olması ? Kanun müsade etmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam sadece %10 büyütebiliyordun hacmi. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 9 Nisan Paylaş 9 Nisan 1.6 tdi ve görece 15 yıllık araba için erken olmuş. Çok geçmiş olsun. Bakım rutini nasıldı? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan geçmiş olsun yetkili servis ile görüştünüz mü? yetkili servislerden sıfır motor fiyatı sormakta fayda var Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan Görkem Karakaş yazdı: 1.6 tdi ve görece 15 yıllık araba için erken olmuş. Çok geçmiş olsun. Bakım rutini nasıldı? Ben aracı 3 sene önce 220 bin küsür kmlerde iken almıştım. Aldığımda gayet temiz demişlerdi. Bakımlarını da hiç aksatmadan orijinal, uyumlu, Motul veya Liqui Moly yağ ve Mann filtreler ile yaptırdım şimdiye kadar. Şansızlığım yağ pompasının hiç işaret vermeden arızalanması oldu sanırım. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: geçmiş olsun yetkili servis ile görüştünüz mü? yetkili servislerden sıfır motor fiyatı sormakta fayda var Teşekkürler. Yetkili servisler ile görüşmedim. Sanırım maliyet çok fazla çıkar. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Serkan Özmen yazdı: Ben aracı 3 sene önce 220 bin küsür kmlerde iken almıştım. Aldığımda gayet temiz demişlerdi. Bakımlarını da hiç aksatmadan orijinal, uyumlu, Motul veya Liqui Moly yağ ve Mann filtreler ile yaptırdım şimdiye kadar. Şansızlığım yağ pompasının hiç işaret vermeden arızalanması oldu sanırım. Bu tip parçalar bir zamandan sonra potansiyel risk. Hele de sizden önce özensizlik olmuşsa normal sayılır. Bmw dizel motorlarda bi zaman sonra değişim tavsiye edilir örneğin Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Serkan Özmen yazdı: Yetkili servisler ile görüşmedim. Sanırım maliyet çok fazla çıkar. Yetkili servisle de görüşün bazen dışarı ile aynı hatta daha uygun fiyata olabiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts