Ömer Günçü 8 Nisan Paylaş 8 Nisan arkadaşlar merhaba. 2011 1.4 tdci 300k kmde fiesta sahibiyim. aracımın baskı balatasının veyahut bunla ilgili kısım hangisi ise bittiğini düşünüyorum. şuradan anlıyorum bunu da, araç giderken gazı köklediğimde devir hızla yükseliyor ama araç yürümüyor. devir ibresi birden fırlıyor motor bağıyor. gazı yavaş yavaş vermem lazım ki gidebileyim. bu bilgi cepte asıl sorum şu. araç sadece 3. ve 4. viteste iken, devir 1900-2000 civarına geldiği zaman silkeleme yapıyor. ayağı gazdan çekip bir daha bastığımda gidiyor ama neredeyse 3. ve 4.viteste 2k devir civarı yüzde 80 ihtimalle yapıyor. bu volanttan olabilir baskıdan olabilir falan diyenler var. sizce nedendir bir sorum daha var. araç motoru sogukken gaza bastıgımda gayet tatlı alıyor gazı, ama bi 5-6 km yapayım motor ısınsın, o zaman gaza ne kadar yumuşak basarsam basayım gazı yarım saniye geç alıp tak diye ileri atlıyor. sogukken kesinlikle yok ama sıcaklen var, sizce bu nedendir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Ömer Günçü yazdı: araç giderken gazı köklediğimde devir hızla yükseliyor ama araç yürümüyor. devir ibresi birden fırlıyor motor bağıyor. gazı yavaş yavaş vermem lazım ki gidebileyim. bu bilgi cepte bilgini bu kısmı sizi bir anda yolda bırakacak kadar riskli ayrıca volant yanmadan baskı balata öncelkikle bir değişsin. sonra diğerlerinde düzelme olup olmadığına bakılır Yorum bağlantısı
Ömer Günçü 9 Nisan Yazar Paylaş 9 Nisan bu ay vereceğim abi bakıma. bir usta dedi ki fiestalarda volan değişmez. o nasıl oluyor anlamadım imtermette volan satılıyor fiestalar için Çağlar Bayur yazdı: bilgini bu kısmı sizi bir anda yolda bırakacak kadar riskli ayrıca volant yanmadan baskı balata öncelkikle bir değişsin. sonra diğerlerinde düzelme olup olmadığına bakılır bu ay vereceğim abi bakıma. bir usta dedi ki fiestalarda volan değişmez. o nasıl oluyor anlamadım imtermette volan satılıyor fiestalar için Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Ömer Günçü yazdı: bir usta dedi ki fiestalarda volan değişmez ben o ustaya şanzıman indirtmezdim.... 1 Yorum bağlantısı
Ömer Günçü 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan arabayı ustaya verdim hem yıllık bakımı yapılıyor hem şanzıman indi hem de turbo revizyona giriyor. turboda hem ötme vardı hem yağ basmıştı. gerçekten volan sabit oldugu için değişime gerek yokmuş usta sadece yüzeyi zımparaladı. benim tahminim titreme de o yüzden. yarın turbo revizyondan gelinde akşam alırım muhtemelen gelişmeleri yazarım. Yorum bağlantısı
Çözüm Ömer Günçü 12 Nisan Yazar Çözüm Paylaş 12 Nisan Ömer Günçü yazdı: arabayı ustaya verdim hem yıllık bakımı yapılıyor hem şanzıman indi hem de turbo revizyona giriyor. turboda hem ötme vardı hem yağ basmıştı. gerçekten volan sabit oldugu için değişime gerek yokmuş usta sadece yüzeyi zımparaladı. benim tahminim titreme de o yüzden. yarın turbo revizyondan gelinde akşam alırım muhtemelen gelişmeleri yazarım. arkadaslar sorun çözüldü volant zımparalınıp baskı balata değişti. volant sabit oldugu için değişime gerek duyulmadı. bahsettiğim devirlerdeki silkelemeler gitti. debriyaj pedalı yumuşacık oldu taş gibiydi. kavrama noktası baya aşağı indi. turbonun orta göbeği değişti. baya ıslık vardı ve turbo baya yağ kaçırıyordu çok aza indi o da turboya giren çıkan havanın sesi diyor usta. aracın km çok sonuc olarak olacak biraz. son paragrafta yazdıgım konuda bir değişiklik yok 1 Yorum bağlantısı
Ömer Günçü 13 Nisan Yazar Paylaş 13 Nisan Ömer Günçü yazdı: arkadaslar sorun çözüldü volant zımparalınıp baskı balata değişti. volant sabit oldugu için değişime gerek duyulmadı. bahsettiğim devirlerdeki silkelemeler gitti. debriyaj pedalı yumuşacık oldu taş gibiydi. kavrama noktası baya aşağı indi. turbonun orta göbeği değişti. baya ıslık vardı ve turbo baya yağ kaçırıyordu çok aza indi o da turboya giren çıkan havanın sesi diyor usta. aracın km çok sonuc olarak olacak biraz. son paragrafta yazdıgım konuda bir değişiklik yok bir süredir sürüyorum tamirattan sonra. gazdan ayağı çekince ve gaza basınca öne atlamalar, yaani üçüncü maddede bahsettiğim gibi, gazı yarım saniye geç alıyormuş gibi tak diye ileri atlamalar da kesildi. sürüş konforym yüzde 400 arttı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts