Furkan Avcı 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Yaklaşık 3 ay önce Elazığ'a gidip dönmüştüm her Elazığ'a gidip geldiğimde yine bir ses peyda oldu arabada yaklaşık 90 km/s hızın üstüne çıktığımda bir uğultu sesi başlıyor hızlandıkça sabit kalıyor ama ben az duymaya başlıyordum, ayrıca yavaş hızlarda dönerken hafiften tak/tuk diye ses duyuyordum. Usta ile ilk tespitimiz sol ön akstaki hafif boşluk oldu, orjinal parça tek taraf yaklaşık 2.200 € civarıydı, bende bir şekilde SKF olarak çiftini getirttim yaklaşık 10 da 1 fiyatına. Gelmesi 30 günü geçti... bu arada sanırım 1.500 km daha kullandım. Neyse parçalar bize ulaşınca değiştik, bir hevesle arabaya binip kullanınca dönüşlerdeki tak/tuk gitmişti ama 90 km/s civarındaki ses devam ediyordu bir şekilde işlerden dolayı gidemedim ustaya, yaklaşık 1.500 km de öyle yol yaptım. Ama bu arada ses arttı ve şekil değişti. artık gaza basınca ses artıyor, gazdan çekince 2-3 sn daha devam edip kesiliyordu. Bayram öncesi pazartesi ustanın orda lifte çıktık tekrar, usta bu araba liftten inmez git evine dedi Allah korumuş yollarda bizi hakikaten, normalde hiç ihmal etmem böyle şeyleri ama iş yoğunluğu engelledi beni. Parçayı orjinal bulamadık, Almanya sipariş uzun süreceği için Febi marka olarak aldık ve değiştik. 17 yaşındaki bir araçta normal artık dedik. Yanlız işin ilginç tarafı sesin şiddeti tamamen gitti ama yine 90 km/s gibi hızlarda ben o uğultuyu çok hafif duyuyorum sanırım , bu şekilde uzun kullandık diye ön difin içine, bilyalarına da zarar vermiş olabilirizm diye düşünüyorum, En kısa zamanda ön difide bir revizyona sokacağız sanırım. 11 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Amerikan usta hesaplarını izliyorum. Şaft böyle sallanınca söküp atanları gördükçe ağzım açık kalıyor Malum, araba parası ile yeni şaft parası aynı olunca adamlar kurtuluyor şafttan, araba önden çeker oluyor. Bu yaştaki araçta normal illa ki. Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Furkan Avcı yazdı: Yaklaşık 3 ay önce Elazığ'a gidip dönmüştüm her Elazığ'a gidip geldiğimde yine bir ses peyda oldu arabada yaklaşık 90 km/s hızın üstüne çıktığımda bir uğultu sesi başlıyor hızlandıkça sabit kalıyor ama ben az duymaya başlıyordum, ayrıca yavaş hızlarda dönerken hafiften tak/tuk diye ses duyuyordum. Usta ile ilk tespitimiz sol ön akstaki hafif boşluk oldu, orjinal parça tek taraf yaklaşık 2.200 € civarıydı, bende bir şekilde SKF olarak çiftini getirttim yaklaşık 10 da 1 fiyatına. Gelmesi 30 günü geçti... bu arada sanırım 1.500 km daha kullandım. Neyse parçalar bize ulaşınca değiştik, bir hevesle arabaya binip kullanınca dönüşlerdeki tak/tuk gitmişti ama 90 km/s civarındaki ses devam ediyordu bir şekilde işlerden dolayı gidemedim ustaya, yaklaşık 1.500 km de öyle yol yaptım. Ama bu arada ses arttı ve şekil değişti. artık gaza basınca ses artıyor, gazdan çekince 2-3 sn daha devam edip kesiliyordu. Bayram öncesi pazartesi ustanın orda lifte çıktık tekrar, usta bu araba liftten inmez git evine dedi Allah korumuş yollarda bizi hakikaten, normalde hiç ihmal etmem böyle şeyleri ama iş yoğunluğu engelledi beni. Parçayı orjinal bulamadık, Almanya sipariş uzun süreceği için Febi marka olarak aldık ve değiştik. 17 yaşındaki bir araçta normal artık dedik. Yanlız işin ilginç tarafı sesin şiddeti tamamen gitti ama yine 90 km/s gibi hızlarda ben o uğultuyu çok hafif duyuyorum sanırım , bu şekilde uzun kullandık diye ön difin içine, bilyalarına da zarar vermiş olabilirizm diye düşünüyorum, En kısa zamanda ön difide bir revizyona sokacağız sanırım. o 90 km civarındaki şey aktarma kutusunda olabilirmi? ben jeep de aynısını deneyimliyorum. içinde kendi zinciri filan var çünkü. dikiz aynası belli hızda titriyor ve hafif bir uğultu duyuluyor. bu önceden deneyimlediğim aks, şaft ve balans problemleri gibi değil. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Furkan bey, bu aracı satıyordunuz bir ara sanki Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Beddua almış.. biri şaftın kopsun demiş.. Beddua değilde ah almıştır. Otobanda sol şeritte :∆ ama Furkan abi gazlamaz :P hanım mi birini tokatladı 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Furkan bey, bu aracı satıyordunuz bir ara sanki Vazgeçtik hocam, dar boğazı atlattık çok şükür 🙏 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Beddua almış.. biri şaftın kopsun demiş.. Bunu diyecek tek kişi tanıyorum o da bana demez Doğan Arşiray yazdı: o 90 km civarındaki şey aktarma kutusunda olabilirmi? ben jeep de aynısını deneyimliyorum. içinde kendi zinciri filan var çünkü. dikiz aynası belli hızda titriyor ve hafif bir uğultu duyuluyor. bu önceden deneyimlediğim aks, şaft ve balans problemleri gibi değil. Bakalım hocam, aktarma kutusu dediğin bu ortada bir yer var orası mı? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Adnan Çakır yazdı: Geçmiş olsun Furkan . Nazar nazar 🧿 Her gidişin dönüşünde oluyor aynı mesafede başka yerlere de uzun yol çok gittim sıkıntı yok. Memlekette gözü çıkacısa bir akrep pardon akraba var herhalde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Furkan Avcı yazdı: Bunu diyecek tek kişi tanıyorum o da bana demez Onun sağı solu yok bu günlerde Önüne gelene saydırıyor 1 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 9 Nisan Paylaş 9 Nisan dün king e uğradım gördün mü Furkan a bi laf ettim şaftı düştü dedi. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts