İçeriğe Yönlendir

Sokak Hayvanlarını Arabadan Nasıl Uzak Tutabilirim

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Çiftçilik yaptığımız bi depomuz var. Bi kaç konuda bahsetmiştim. Olabildiğince arabayı buraya bırakıyorum güneş yağmur görmüyor.

Ama burda arabanın kaput içine bi hayvan giriyor.  Kedi desem giremez sanki, sansar olabilir fare olabilir. Geçen hafta hayvan dışkısı vardı temizledim. Bol bol tüy vardı hava tuttum. Motor temizleme spreyi vardı havalar tozlu gittiği için sıkmadım. Bugün tekrar açtım kaputu ve 1 haftadır yağışlı olan hava sebebiyle çamur izi bırakmış. 

Öncelikle bir şeyleri kemirip koparacağından sonra da bi gün marş esnasında bi katliam yaşanmasından korkuyorum.

Zehir falan koymam tabiki depoda sürekli kediler oluyor ama bi koku yayan sevmedikleri bi şey vs nasıl uzak tutabilirim diye düşünüyorum. 

Arabayı sokağa bırakırım ama yanında iki tane de traktör duruyor onlar da potansiyel yuva.

20250406_181557.jpg

20250406_181546.jpg

Snapchat-49018622.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sirke emdirilmiş bezi motorun sağlam sarkamaycak bir yerine koyun, arada davlumbazlara da sürün bir süre sonra plakadan bile tanıyıp yanına bile gelmezler

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

sirke emdirilmiş bezi motorun sağlam sarkamaycak bir yerine koyun, arada davlumbazlara da sürün bir süre sonra plakadan bile tanıyıp yanına bile gelmezler

Sağol abi koyayım bi deneyelim bakalım

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Focus varken kaput içinde kuş ölüsü bulmuştum. Kedi falan getirmiştir diye araştırma yaptım. Naftalin öneriliyordu. Bez küçük torbanın içine naftalin koyup hortumun birisine bağladım. Deneyebilirsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Ben bi kere kaputun altında yarısı yenmiş kurabiye bulmuştum. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Eskiden ernet diye bir marka vardı wc kokusu. O tip şeyler de işgörür. Naftalin bazlı uçucu birşey. Kaput izolasyonuna da kokusu siner ama kabine de girerse koku onu bilmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Aklıma Mazdanın ceosuyla Tofaşın Ceosunun hikayesi geldi bir an..

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Kedileri uzaklaştırmak için sprey olması lazım. Diğer hayvanlarda işe yarar mı bilmem ama kedi için etkili diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Kedi için naftalin sirke vs denedim hiçbiri işe yaramadı.Aşağıda resmi olan (akü üzerindeki ) hareket sensörlü zili temudan aldım işe yaradı ..Siren ve köpek havlama sesleri var..Linki kaybolmuş ekleyemiyorum

1741011046251.png

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

naftalin işe yaramıyor geçenlerde denedim kedi geldi naftalini kokladı kusar gibi  hareket yaptı 5 dk sonra naftalinin yanına yattı.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Muhtemelen fare ile sorun yaşıyorum. araç normalde garajda duruyor, garajda sorun yok lakin aracı dışarı bıraktığım an fare olabileceğini tahmin ettiğim hayvan kaput altına girip ayak izi bırakıyor. 

denediğim çözümler ise ince hava alacak bir bez içine 7-8 er adet naftalin koyup her iki yana bağladım çözüm olmadı.

motoru sirke ile sildim yine çözüm olmadı. 

toyota araç motorlarında hayvanı çeken bir koku olduğu konusunda bir yazı ile karşılaşmıştım,   şimdilik aracı dışarı bırakmayarak çözüm buldum ancak kalıcı bir çözüm bende arıyorum.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Abdurrahman Balaban yazdı:

Kedi için naftalin sirke vs denedim hiçbiri işe yaramadı.Aşağıda resmi olan (akü üzerindeki ) hareket sensörlü zili temudan aldım işe yaradı ..Siren ve köpek havlama sesleri var..Linki kaybolmuş ekleyemiyorum

1741011046251.png

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Abdurrahman abinin tavsiyesi üzerine biraz araştırdım. Depolar için sabit güneş enerjili cihazlar var. Dediğim gibi traktör de olduğu için işe yararsa çok daha mantıklı olacak. 

Tüm depoyu kontrol etmiş olacak.

Screenshot_20250407_093539_Temu.jpg

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence naftalin topları bunu çözer. berbat kokuyor çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Yayladaki evin kenarına attığım kükürt; kemirgen ve sürüngenlerde işe yarıyor, denenebilir. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
Doğan Arşiray yazdı:

bence naftalin topları bunu çözer. berbat kokuyor çünkü.

İşe yaramıyor yanında ve üstünde kedi keyfine devam ediyor

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

köy evinde ultrasonik kovucu kullanıyorum. Bir faydası var mı hissedemedim ama deneyebilirsiniz. Sürüngenler için evin etrafına yaz döneminde kükürt döküyordum. Kalanını ise depoda saklıyordum. Depoda farede görmemeye başladım. Sanırım kemirgen içinde etkili oluyor. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Kış soğuğunda bu bızdık motorun içine girmiş. Nerede ve ne zaman girdiği de belli değil. Perişan haldeydi. Kerata işi biliyormuş, üç aydır terfi ettiği yerde.

Nuriye..jpg.dd12a148262ead31d6c2df58f0736bde.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

bunun için bi alet satılıyor, hayfanları rahatsız eden bir frekansta yayım yapıp hayvanları kaçırıyor. Bir ara fordun mu opelin mi birinden birinin aksesuar sayfasında görmüştüm. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Arabayı aldığım ay evin otoparkında doğum yapan bir kedi, yavrularını benim motorun içine taşımış. Anne kedinin operasyonunu gören komşular akşamın bir vakti bana ulaştı. Ben çıkarttım o geri soktu, ben çıkarttım o geri soktu. 1 saatlik uğraş sonucunda 4 yavruyu da çıkartıp, tekrar sokamasın diye süre tamamlanana kadar bir kutuya koyup sonrasında arabayı başka yere taşımıştım. Sabah hanımı almak için 5 dakika arabayı evin önüne koydum, yine yavrulardan birini benim arabaya taşımış. Yolda miyavlamalardan fark ettik ama çıkartamadık. O anda panik halde olan eşim de çubukla dürtmeye çalışırken elindeki çubuğu elle ulaşamayacağımız bir yere, kayışların arasına düşürdü. Tabi başımdan aşağı kaynar sular döküldü, hanımı hemen minibüse bindirip yolladım :D .

Honda Türkiye'de yol yardımı aradım ve sopanın düştüğü yeri tarif edince aracın kesinlikle yürümemesi lazım dediler, 30 dakikada bir yardım aracı gönderdiler. Araba 1000 km doldurmadan daha sokak ortasında krikolarla kaldırılıp, çamurluk, tekerlek ve karter muhafazası söküldü, kedi ve sopa çıkartıldı. Annesinin yanına geri götürdüm bıraktım, o arada yine bir afacan girmiş. Delirdim artık, arabayı sağa çektim, 4-5 dakika motor soğusun diye bekledim ve hortumla girdim. 4-5 dakikalık motor yıkama seansından sonra tüm kedileri ortamdan uzaklaştırdım.

Hayvanat ve araba ne yazık ki üzücü sonuçlar yaratabiliyor. Kesin çözüm olacak bir şey henüz bulamadım ben de. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...