Mehmet Göktürk 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mertol Kip yazdı: Ben o kasa bir tanesini pert ettim zaten. Bence insanlığa olan katkı görevimi bir tanesini trafikten çekerek yerine getirdim. niye ya gayet güzel. 2017 eski kasa değil. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: niye ya gayet güzel. 2017 eski kasa değil. Benim emekliye ayırdığım da o kasaydı. Seven alsın abi ben bulaşmayayım. Bu arada benim araba alasım yok yaw. Tamam seneyi doldurmuyorum genelde ama bunu daha yeni aldım 1 ay bile olmadı henüz 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mertol Kip yazdı: Benim emekliye ayırdığım da o kasaydı. Seven alsın abi ben bulaşmayayım. Bu arada benim araba alasım yok yaw. Tamam seneyi doldurmuyorum genelde ama bunu daha yeni aldım 1 ay bile olmadı henüz Yani 10 ay kalmış en fazla... 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: niye ya gayet güzel. 2017 eski kasa değil. arkadaşım geçen sene arabasını 850’ye satmaya çalıştı. Gitmez dedim. Düşür şunu 50-100, sat. bir sene daha kullandı. Dün sattı. 825’e. eee dedim. 750 en kötü 6 aylık faize koysan 1 milyon olurdu. Altın alsan püüü Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: Faiz? 🤠 Evet. Para piyasası aracı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: arkadaşım geçen sene arabasını 850’ye satmaya çalıştı. Gitmez dedim. Düşür şunu 50-100, sat. bir sene daha kullandı. Dün sattı. 825’e. eee dedim. 750 en kötü 6 aylık faize koysan 1 milyon olurdu. Altın alsan püüü e kullandı ama. 1 yıl araba kirasını düşelim mi 1 milyondan? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan İlkay Başaran yazdı: e kullandı ama. 1 yıl araba kirasını düşelim mi 1 milyondan? biri yazsa diye belirtmiştim 10 yaşında araba için yıllık kiralama 300-400 bin lira. Bu rakamları kıstas almak zor. Mehmet hocanın da arabaya ihtiyacı yoktu, arkadaşımın da yoktu. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: 10 yaşında araba için yıllık kiralama 300-400 bin lira. Bu rakamları kıstas almak zor. Mehmet hocanın da arabaya ihtiyacı yoktu, arkadaşımın da yoktu. Şimdi bu durumda 350 bin lira mı ortalama kira bedeli? Arkadaşın kaça sattı 750? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mertol Kip yazdı: Şimdi bu durumda 350 bin lira mı ortalama kira bedeli? Arkadaşın kaça sattı 750? sıfır c segment aylık 45-50 bin diyorlar. Ben 10 yaşındaki araba için daha az fiyat çıkardım 825’e Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: sıfır c segment aylık 45-50 bin diyorlar. Ben 10 yaşındaki araba için daha az fiyat çıkardım 825’e Yani bu durumda geçen seneye göre satış bedeli 350+825=1175 lira olmuş. 11750>1000 ise senin "o parayı faize koysa en azından 1 milyon olurdu" önermen boşa mı düştü? 1 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Yeni nesil arkadaşların (genel olarak söylüyorum) enflasyon ile pek tanışlıkları olmadığı için bu ortamda en değerli şeyin "mal" olduğuna dair bir öngörüleri yok. Bu ortamda herşeyin mali değeri artarken faiz döviz falan değer kaybettirir. Belki altın değerini korur ama o da belli olmaz. Ancak mal değeri sürekli artar. Dolayısı ile satan değil her zaman alan kazanır. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: biri yazsa diye belirtmiştim 10 yaşında araba için yıllık kiralama 300-400 bin lira. Bu rakamları kıstas almak zor. Mehmet hocanın da arabaya ihtiyacı yoktu, arkadaşımın da yoktu. Benim araba fiyat nedeniyle değil manuel olduğu için bekliyor. Bırak onun derdi bende kalsın. Belki teslayı satarım 10 yaşında kiralık arabanın içinden geçilmiştir benim tiguan 8 yaşında bildiğim araç 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mertol Kip yazdı: Yeni nesil arkadaşların (genel olarak söylüyorum) enflasyon ile pek tanışlıkları olmadığı için bu ortamda en değerli şeyin "mal" olduğuna dair bir öngörüleri yok. Bu ortamda herşeyin mali değeri artarken faiz döviz falan değer kaybettirir. Belki altın değerini korur ama o da belli olmaz. Ancak mal değeri sürekli artar. Dolayısı ile satan değil her zaman alan kazanır. hangi nesil yeni? Bana diyorsanız bilmeden konuşuyorsunuz. Millet ev satıp faize girerken ben o faizde kredi çekip ev aldım Burada tasarrufu malda mı nakitte mi bekletme konusu yok. Aracını satmaya niyetlenen kişinin malını değerlemek durumu var. olaya şöyle de bakabilirsiniz. O zaman biraz ucuzlatıp satsaydı, sıfır araç alırken üstüne daha az koyacaktı. Şimdi aynı paraya sattı. Sıfır araç almak için üstüne daha fazla koyması gerek. Geliri, enflasyonun üstünde olmadığı için o fark daha çok acıtıyor. yani özetle geçen seneye kadar son 3-5 sene boyunca arabalar kıymete bindiği için yüksekten satma modası vardı. Ona vurgu yapıyoruz. Geçen sene o moda patladı. Ben de patladığını hatırlatmıştım o zaman. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: hangi nesil yeni? Bana diyorsanız bilmeden konuşuyorsunuz. Millet ev satıp faize girerken ben o faizde kredi çekip ev aldım Burada tasarrufu malda mı nakitte mi bekletme konusu yok. Aracını satmaya niyetlenen kişinin malını değerlemek durumu var. olaya şöyle de bakabilirsiniz. O zaman biraz ucuzlatıp satsaydı, sıfır araç alırken üstüne daha az koyacaktı. Şimdi aynı paraya sattı. Sıfır araç almak için üstüne daha fazla koyması gerek. Geliri, enflasyonun üstünde olmadığı için o fark daha çok acıtıyor. yani özetle geçen seneye kadar son 3-5 sene boyunca arabalar kıymete bindiği için yüksekten satma modası vardı. Ona vurgu yapıyoruz. Geçen sene o moda patladı. Ben de patladığını hatırlatmıştım o zaman. Tansu sen kazık kadar adamsın ne yeni nesili? Kendini bu kadar genç hissetmen güzel bir şey tabi, hatta bazen 'bana göre' komik tepkilerin oluyor falan ama genede yeni nesil denilebilecek yaşı çoktan geçmişsin bence. Genel olarak söylüyorum diye de seni işaret etmediğimi açıkca yazmışım ama nedense kendini çok önemsemişsin. Her yazdığım sana cevap değil güzel kardeşim. Mehmet Göktürk yazdı: Benim araba fiyat nedeniyle değil manuel olduğu için bekliyor. Bırak onun derdi bende kalsın. Belki teslayı satarım 10 yaşında kiralık arabanın içinden geçilmiştir benim tiguan 8 yaşında bildiğim araç Dandik araba. İkisini de sat Opel al akjshgdlkajhslkdjaas 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Mertol Kip yazdı: Tansu sen kazık kadar adamsın ne yeni nesili? Kendini bu kadar genç hissetmen güzel bir şey tabi, hatta bazen 'bana göre' komik tepkilerin oluyor falan ama genede yeni nesil denilebilecek yaşı çoktan geçmişsin bence. Genel olarak söylüyorum diye de seni işaret etmediğimi açıkca yazmışım ama nedense kendini çok önemsemişsin. Her yazdığım sana cevap değil güzel kardeşim. Dandik araba. İkisini de sat Opel al akjshgdlkajhslkdjaas tamam bundan sonra aşağılık kompleksli biri olurum 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Mertol Kip yazdı: Tansu sen kazık kadar adamsın ne yeni nesili? hahaha kavgada söylenmez 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Nisan Yazar Paylaş 10 Nisan Ben bu Tesla’nın süspansiyonuna alışamadım. Daha doğrusu yollar çok kötü İstanbul’da benim kullandığım güzergahta. Olacak O Kadar skeci gibi olduk yine. Araba kötü değil de bozuk yol sevmiyor kesinlikle. Ben de biraz fazla hissederim her şeyi zaten. A6’da da iki kere amortisör değiştirmiştim. Amerikanya’da 3rd parti süspansiyona geçiyor millet ama artık getirmesi bir dert, sıfır arabaya takması ayrı bir dert. Olmadı biraz daha binip yerli ve milli cihazımızı deneriz bir de. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Mesajım bulunsun amortisörleri ülke yollarını beğenmeyen, Amerikanya’da 3rd parti süspansiyona geçiyor millet ama artık getirmesi bir dert, sıfır arabaya takması ayrı bir dert olan araçlarınız değerinde alınır. 1 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Selim Bilgin yazdı: Ben bu Tesla’nın süspansiyonuna alışamadım. Daha doğrusu yollar çok kötü İstanbul’da benim kullandığım güzergahta. Olacak O Kadar skeci gibi olduk yine. Araba kötü değil de bozuk yol sevmiyor kesinlikle. Ben de biraz fazla hissederim her şeyi zaten. A6’da da iki kere amortisör değiştirmiştim. Amerikanya’da 3rd parti süspansiyona geçiyor millet ama artık getirmesi bir dert, sıfır arabaya takması ayrı bir dert. Olmadı biraz daha binip yerli ve milli cihazımızı deneriz bir de. ankara da kullan bir süre, sonra istanbul yolları mis gibi gelir... Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Ayvalığın yolları ana asfalt dahil cidden savaştan çıkmış gibi. Haberlerde suriyeyi izliyoruz daha iyi duruyor yollar.. Renodan bile ön takım sesi getirtiyor ki reno bozuk yola gelir.. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Selim Bilgin yazdı: Ben bu Tesla’nın süspansiyonuna alışamadım. Daha doğrusu yollar çok kötü İstanbul’da benim kullandığım güzergahta. Olacak O Kadar skeci gibi olduk yine. Araba kötü değil de bozuk yol sevmiyor kesinlikle. Ben de biraz fazla hissederim her şeyi zaten. A6’da da iki kere amortisör değiştirmiştim. Amerikanya’da 3rd parti süspansiyona geçiyor millet ama artık getirmesi bir dert, sıfır arabaya takması ayrı bir dert. Olmadı biraz daha binip yerli ve milli cihazımızı deneriz bir de. 2 ton arabayı yumuşacık süspansiyonlarla yolda tutmak zor tabi. corolla’nın süspansiyonlar pamuk gibi. Bu arabanın en çok hoşuma giden şey. Arka taraf 65 model cadillac konforunda 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Niğde yolındayım 125 ile gidiyorum bakalım ne çıkacak 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts