İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y SR ile Uzun Yol Deneyimi

Selim Bilgin

Recommended Posts

Selim Bilgin
Mertol Kip yazdı:

Ama hakkını yemeyeyim eskisinden güzel olmuş. Mekanın sahibi olarak sende de bi tane olduğu için kırmamak adına eskisi ile fazla dalga geçemiyom. Yoksa çok pis benzetmeler geliyor aklıma. :))

Valla benim de estetik ve otomobil zevkime hiç uymuyor. Tamamen mantık ile düşünerek aldım. Biraz kullanınca sevdim ama. Öncesini geçtim 5 sene V6 tdi kullanıp her yerini sıfırladıktan sonra çok marjinal bir geçiş oldu. Hatta engellemeseler V6 tfsi alacaktım ama çoluk çocuğun rızkını korumak için elektrikli aldım artık. 😄 He bundan sonra hobi, proje vs. hariç ice alır mıyım ondan emin değilim. Dönüş zor gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Arabayı erkek sanmış demek ki gerzek VW. Cinsiyetci pislikler. :)

Selim Bilgin yazdı:

Valla benim de estetik ve otomobil zevkime hiç uymuyor. Tamamen mantık ile düşünerek aldım. Biraz kullanınca sevdim ama. Öncesini geçtim 5 sene V6 tdi kullanıp her yerini sıfırladıktan sonra çok marjinal bir geçiş oldu. Hatta engellemeseler V6 tfsi alacaktım ama çoluk çocuğun rızkını korumak için elektrikli aldım artık. 😄 He bundan sonra hobi, proje vs. hariç ice alır mıyım ondan emin değilim. Dönüş zor gibi. 

Ben nötr üm o konuda. Zevk meselesi der geçerim zaten, ki geçmişte ne tipsiz aletleri alıp binmişliğimde yok değil :)

Tesla özelinde değil çinliler içinde aynı şeyi düşünüyorum. Öyle herşeyin kocaman bir ekrandan kontrol edildiği aletler bana tuhaf geliyor. Boomer olduk artık alışkanlıkları değiştirmek zor geliyor. Opel de en sevdiğim şey o olmuştu. Arabaya benziyor. Herkes uuuuu falan diyor ama Minicooper ı da sevmedim mesela.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mertol Kip yazdı:

Bu ikisi arasında ne değişmiş yaw anlayan var mı? Kapılar arka çamurluk falan hep aynı. Ağır makyaj yemiş gibi sanki. (altyapıda illa geliştirme vardır onu kastetmiyorum)

image.png.2639df2ed30a015e3d1141b1a20e43e8.png

Model 3 2017 de çıktı 2023 de makyaj yedi, model Y 2020 de çıktı 2025 de makyaj yapıldı. Başka markalar bu kadar zamanda kasa değiştiriyor, o yüzden garip geliyor bize :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

reklmada kullanılan: das auto.... 

der neue , yeni bir şeyin tanıtım olarak şeeder. der neue Pizza diyebilirdi mesela, pek severim, jalapeno olacak ama içinde

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Model 3 2017 de çıktı 2023 de makyaj yedi, model Y 2020 de çıktı 2025 de makyaj yapıldı. Başka markalar bu kadar zamanda kasa değiştiriyor, o yüzden garip geliyor bize :)

7-8 yıldır model süresi

Tiguan 2016 da çıktı 2024 ortasında yeni kasa geldi. 2020 de farlar değişti

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağlar Bayur yazdı:

reklmada kullanılan: das auto.... 

der neue , yeni bir şeyin tanıtım olarak şeeder. der neue Pizza diyebilirdi mesela, pek severim, jalapeno olacak ama içinde

Len o kadar karmaşık değil. 

Eril olanlar Der

Dişil olanlar Die

Cinsiyetsizler Das

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Türkler bu işe yatkınmış ezelden

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Göktürk yazdı:
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

7-8 yıldır model süresi

Focus 1 1998 de çıktı, 3 sende makyaj, 2004 de focus 2 çıktı, 2009 da makjay, 2 sene durmadan 2011 de focus 3 çıktı.

Civic daha hızlı kasa değiştirdi zamanında.

Screenshot_2025-04-07-21-53-22-523_com.android.chrome.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

Len o kadar karmaşık değil. 

Eril olanlar Der

Dişil olanlar Die

Cinsiyetsizler Das

değil zaten der i golf için kullanmamış o yazıda yoksa der neuer golf yazmalı idi, arabaya şaapmamış yani

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Konuyu yeni okudum da bu sürüş tarzı bana göre değil. 

istanbul’dan ankara’ya giderken hiç durmam. Belki 2dk wc molası için

istanbul antalya, 2-3 kere wc için. Toplamda mola 20-30dk. Gece giderim. Yemek yok. 

istanbul - trabzon 1200km. İki kere yemek için dururum. Ekstra 2-3 kere de WC için. 

elektrikli ile 1200km sürüş tek seferde gitmek için sanırım ilave olarak 2-3 kere daha durmam gerekecek. Belki daha fazla. Şarjlar hızlı olmayabilir. 

e benim yemek yediğim yerde şarj istasyonu da yok. Samsun’da kuzu pirzola yerine gidip avm’de köfteci ramiz mi yiyeyim yani :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Konuyu yeni okudum da bu sürüş tarzı bana göre değil. 

istanbul antalya, 2-3 kere wc için. Toplamda mola 20-30dk. Gece giderim. Yemek yok. 

istanbul - trabzon 1200km. İki kere yemek için dururum. Ekstra 2-3 kere de WC için. 

elektrikli ile 1200km sürüş tek seferde gitmek için sanırım ilave olarak 2-3 kere daha durmam gerekecek. Belki daha fazla. Şarjlar hızlı olmayabilir. 

e benim yemek yediğim yerde şarj istasyonu da yok. Samsun’da kuzu pirzola yerine gidip avm’de köfteci ramiz mi yiyeyim yani :) 

Çocuk olmasa bende durmazdım. 😀 Elektrikli ile her 280-300km de 30dk moladan kaçış yok maalesef 

tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdoğan Temur yazdı:

Çocuk olmasa bende durmazdım. 😀 Elektrikli ile her 280-300km de 30dk moladan kaçış yok maalesef 

çocuk var abi. Şu an 5 ve 10 yaşında. Esas durursam sıkıntı. Giderken uyuyorlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1200 km yi arabayla o kadar az duraklamalarla gitme zaten. Ortalama 200-250 km de bir insanın dikkati dağılır. Yakıt almasan bile dur 3-5 dakika yürü sonra devam et. Cenazeye yetişmiyorsan risk almaya gerek yok.

(Trabzonlu olduğunu baştan söylesene sen :) )

Bu arada yemek için durduğunda iki kez şarj etsen yeter. WC molalarında 10 ar dakika bile yeter.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yeni teslayı beğendim.. 

Ha audi mi tesla mı? Audi :)

Bir arabayı bu kadar soğuk yapabilmek için kesinlikle çok uğraşmış Elon 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yeni teslayı beğendim.. 

Al bi elektriklide Voltran ı oluşturalım.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sebep?

Ben seviyorum yolda durmayı, abartmadan tabi.

Ama netice itibariyle herkesin tercihi zevki farklı, onun için 5000 çeşit araba var zaten.

Mertol Kip yazdı:

1200 km yi arabayla o kadar az duraklamalarla gitme zaten. Ortalama 200-250 km de bir insanın dikkati dağılır. Yakıt almasan bile dur 3-5 dakika yürü sonra devam et. Cenazeye yetişmiyorsan risk almaya gerek yok.

Tansu'yu hariç tutarak söylüyorum, marjinal metotları genelde tatil, bayram vs. yolcuları uyguluyor. Bir kaç şey birleşince de kazalara vs. de yol açıyor. Sürekli aynı yolu kullandığımda bayram seyran zamanı profilin değiştiğini net görüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ha bir de ben önceki arabalarımla bir çok duygumu tatmin ettim galiba, çok hevesim yok uçayım kaçayım diye.

Son olarak, yolda C7 Allroad quattro gördükçe içim gidiyor, ben genelde bir arabaya böyle bakarsam 1-2 seneye alırım bir şekilde. Onun için yolların yargıcı moduna geri dönebilirm bir süre sonra. :D 

audi-a6-allroad-quattro-4g-c7-facelift-2

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Motosiklet al (300 lük scooter bile olur) arabada hız yapmaktan zevk alamaz hale gelirsin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Sebep?

Ben seviyorum yolda durmayı, abartmadan tabi.

Ama netice itibariyle herkesin tercihi zevki farklı, onun için 5000 çeşit araba var zaten.

Tansu'yu hariç tutarak söylüyorum, marjinal metotları genelde tatil, bayram vs. yolcuları uyguluyor. Bir kaç şey birleşince de kazalara vs. de yol açıyor. Sürekli aynı yolu kullandığımda bayram seyran zamanı profilin değiştiğini net görüyorum.

ankara zaten 4-5 saat. Karnımız tok çıkıyoruz. Hızlı da gitmiyorum. Ankara yolu da yormuyor. Durma ihtiyacı hissetmiyorum. 

Ramazanda cumartesi akşamı tuzla’dan başakşehir’e 3,5 saatte geldim. Hiç durmadım mesela :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

En fazla 400,500km gittiğim için acelem yoksa çok dururum, yolun tadını çıkarırım. Ekonomi iyiyken yemek için dururduk, şimdi dışarıda pek yemiyoruz. Çineden geçerken mutlaka köfte yemek için dururduk.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

Al bi elektriklide Voltran ı oluşturalım.

Satılık A3 

270 binde. hitler motor, tam otomatik. Kazasız boyasız, Otomatik far, yağmur, klima. sunroof artı cam tavan. 

En önemlisi lastikleri 205/55/16

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Selim Bilgin yazdı:

Son olarak, yolda C7 Allroad quattro gördükçe içim gidiyor, ben genelde bir arabaya böyle bakarsam 1-2 seneye alırım bir şekilde. Onun için yolların yargıcı moduna geri dönebilirm bir süre sonra. :D 

Satılık Golf var diyebilir miyiz :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Satılık A3 

270 binde. hitler motor, tam otomatik. Kazasız boyasız, Otomatik far, yağmur, klima. sunroof artı cam tavan. 

En önemlisi lastikleri 205/55/16

hurdacımıyım len ben :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

hurdacımıyım len ben :p

Tiguan verelim

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Tiguan verelim

Ben o kasa bir tanesini pert ettim zaten. Bence insanlığa olan katkı görevimi bir tanesini trafikten çekerek yerine getirdim. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...