Mertol Kip 6 Nisan Paylaş 6 Nisan Nereyi dolaştınız anlamadım. Körfezse zaten her türlü makul olan o zaten. Köprü çok anlamsız pahalı. Grandland biz çok zengin bir ülke olduğumuz için Tr de normalde opsiyon olan (+500 euro) jantlarla satılıyor. Lastik ebadı 235/50R20. Fransada 225/55/19 lastiklerle satıyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Nisan Paylaş 6 Nisan Mertol Kip yazdı: Nereyi dolaştınız anlamadım. Körfezse zaten her türlü makul olan o zaten. Köprü çok anlamsız pahalı. Grandland biz çok zengin bir ülke olduğumuz için Tr de normalde opsiyon olan (+500 euro) jantlarla satılıyor. Lastik ebadı 235/50R20. Fransada 225/55/19 lastiklerle satıyorlar. körfez evet. epeyce ince demek ki. teslada kötü olan jant lastikten daha geniş. kaldırıma sürtme tehlikesi var. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Bayramda Afyonkarahisar-Antalya-Alanya-Antalya 12.8kwh/100km ortalama sıcaklık 15-20 derece arasında gezdi.Dönüşte yokuş çıktığımız için ortalama 14.6kwh/100km ye çıktı.100 kmh sürate sabitledim sollamalarda 110-120 yi gördüm.Keyfe keder 4 kere 15-20 şer dakikalık şarja bağladım yüzde 80 i gördükçe çektim şarjdan. 6 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Ferhat Yavuz yazdı: Bayramda Afyonkarahisar-Antalya-Alanya-Antalya 12.8kwh/100km ortalama sıcaklık 15-20 derece arasında gezdi.Dönüşte yokuş çıktığımız için ortalama 14.6kwh/100km ye çıktı.100 kmh sürate sabitledim sollamalarda 110-120 yi gördüm.Keyfe keder 4 kere 15-20 şer dakikalık şarja bağladım yüzde 80 i gördükçe çektim şarjdan. en güzeli , 100 km sabit gidip 12,8 kwh tüketimle hedefe varmak kadar “lezzetli” bişey yok. En güvenliside bu. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Nisan Paylaş 7 Nisan ali senmisin? Selim Bilgin yazdı: Uzun yazarım ve buradan bir sohbet devam edebilir diye ayrı konu olarak yazıyorum. El Hız aradan bir sample sadece. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Ali Darbaz yazdı: en güzeli , 100 km sabit gidip 12,8 kwh tüketimle hedefe varmak kadar “lezzetli” bişey yok. En güvenliside bu. Doğan Arşiray yazdı: ali senmisin? Yok yok değil, ben 100 ile gidemiyorum, ruhum daralıyor. Otobüsler 110 gidiyor, en azından onlardan hızlı gidelim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Selim Bilgin yazdı: Yok yok değil, ben 100 ile gidemiyorum, ruhum daralıyor. Otobüsler 110 gidiyor, en azından onlardan hızlı gidelim. ben 80 90 ile giderim yol müsaitse 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Ferhat Yavuz yazdı: Bayramda Afyonkarahisar-Antalya-Alanya-Antalya 12.8kwh/100km ortalama sıcaklık 15-20 derece arasında gezdi.Dönüşte yokuş çıktığımız için ortalama 14.6kwh/100km ye çıktı.100 kmh sürate sabitledim sollamalarda 110-120 yi gördüm.Keyfe keder 4 kere 15-20 şer dakikalık şarja bağladım yüzde 80 i gördükçe çektim şarjdan. DC'de şarj hızı nasıl Astra'nın? Bir yerde e-2008 denk geldi, çok yavaş şarj oluyordu ama sizinki ondan sonraki jenerasyon gliba. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Bayramlarda EV şarj istasyonları anlamsız kalabalık oluyor ve insanlar şarj etme işini öğrenebilmiş değiller. Kalabalıksa %80 şarjı alıp devam edeceksin. %80 sonrasında yavaşlıyor zaten şarj hızı, Tesla'nın SC istasyonları çok avantajlı. Bayram olmadığında Akhisar'da ben de kullanacağım. Yalnız orada şarj ederken pis pis balıyor Teslacılar burası bizim şarj istasyonumuz diye. Antalya'da denedim. Benim araç maksimum 154 KW ile alabildi şimdiye kadar. Batarya ısıtma eğer istersen bir butonla (yani dokunmatik olarak) Mehmet Hocamın dediği gibi aktif edilebiliyor. Ama uzun yol yapıp şarj istasyonuna yanaştıysan zaten batarya ısınmış oluyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Ferhat Yavuz yazdı: Hatchback araba alacak olsam başka model seçmezdim. O fiyata o dolulukta araba süper olay. Bir de şöyle 160 kw falan motor ile 100 kw civarı bir bataryası olsa var ya... Kazasız cezasız. Selim Bilgin yazdı: DC'de şarj hızı nasıl Astra'nın? Bir yerde e-2008 denk geldi, çok yavaş şarj oluyordu ama sizinki ondan sonraki jenerasyon gliba. DC de 100KW olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Ferhat Yavuz yazdı: Bayramda Afyonkarahisar-Antalya-Alanya-Antalya 12.8kwh/100km ortalama sıcaklık 15-20 derece arasında gezdi.Dönüşte yokuş çıktığımız için ortalama 14.6kwh/100km ye çıktı.100 kmh sürate sabitledim sollamalarda 110-120 yi gördüm.Keyfe keder 4 kere 15-20 şer dakikalık şarja bağladım yüzde 80 i gördükçe çektim şarjdan. Bataryanız kaç kw? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan H.Cenk Bayrakçı yazdı: Yalnız orada şarj ederken pis pis bakıyor Teslacılar burası bizim şarj istasyonumuz diye. O zorbalama olayı herkeste var ya. Ben o işi anlayamıyorum. Adam 90 dolduracaksa doldurur 100 isterse onu da doldurur. Adamın nereye gideceğini bilmiyorsun ki? Belki abuk subuk bir yere gidecek ve her kw a ihtiyacı var. Saygısızlıktan ya da bilmemekten yapan da vardır ama biz onun neden yaptığını bilemeyiz. İnsanların kişisel alanlarına burnunu sokup mahalle baskısı oluşturmak çok ortadoğulu bir yaklaşım. Adama yarım depo al deponu doldurma ben de benzin alacağım demekten çok bi farkı yok. O arabayı aldıysan beklemeyi göze almışsın demektir. (bu yazdığımın Tesla ile alakası yok, zorbalamayı kastettim) Kimse nezaket ya da anlayış göstermek zorunda değil. Git bi almana sen 80 de çek ben doldurayım de bakalım sana ne cevap verecek? warum mu diyecek yoksa egal deyip arabasını mı çekecek? Bence boş boş bakıp arkasını döner H.Cenk Bayrakçı yazdı: Benim araç maksimum 154 KW ile alabildi şimdiye kadar. Ben 163 KW gördüm de ne işime yaradı onu bilmiyorum Yavaş dolsun daha iyi bence H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bataryanız kaç kw? 54 Selim'in konuyuda *küfür*** ettik he. Moderatörler uğraşsın napalım... peach ettik. Hadi bunu da küfür işaretle. Deyimle küfürü ayıran AI destekli forum scripti istiyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Mertol Kip yazdı: Selim'in konuyuda *küfür*** ettik he. Moderatörler uğraşsın napalım... Yoo EV muhabbeti dönsün diye ayrı konu açmıştım zaten. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Selim Bilgin yazdı: Yoo EV muhabbeti dönsün diye ayrı konu açmıştım zaten. Dönsün bence de ihtiyaç var zaten. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Selim Bilgin yazdı: Yoo EV muhabbeti dönsün diye ayrı konu açmıştım zaten. Bence bize ayrı kategori açsınlar. (nasılda hemen elektrikci oluverdim ama ajhsgdkjhgkjshga) 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bayramlarda EV şarj istasyonları anlamsız kalabalık oluyor ve insanlar şarj etme işini öğrenebilmiş değiller. Kalabalıksa %80 şarjı alıp devam edeceksin. %80 sonrasında yavaşlıyor zaten şarj hızı, Tesla'nın SC istasyonları çok avantajlı. Bayram olmadığında Akhisar'da ben de kullanacağım. Yalnız orada şarj ederken pis pis balıyor Teslacılar burası bizim şarj istasyonumuz diye. Antalya'da denedim. Benim araç maksimum 154 KW ile alabildi şimdiye kadar. Batarya ısıtma eğer istersen bir butonla (yani dokunmatik olarak) Mehmet Hocamın dediği gibi aktif edilebiliyor. Ama uzun yol yapıp şarj istasyonuna yanaştıysan zaten batarya ısınmış oluyor. Mertol Kip yazdı: DC de 100KW olması lazım. Zorbalamak yanlış. Ama bir sağduyu da olması lazım. 80'den 100'e bekleyene kadar başka araba 20-80 yapar çünkü. Kümülatif olarak düşününce kuyruğu bayağı arttırıyor bu durum. Tesla zaten bu şarj sana yeter çek artık diye bildirim gönderiyor, gördüğüm kadarıyla Tesla SC'lerde sirkülayon hızlı. Epsis bedava yapmış bayramda, normalde hiç sallamam da Ankara Yaşamkent'te yoldan geçerken gördüm, zamanım da vardı yanaşayım dedim, meğer yanda duran 2008 şarj için bekliyormuş. Amca yanaştı, bağladı eve gitti orada oturuyormuş. Takip ettim 10-12 kw ile alıyordu DC'den. Altyapı sorunu değil çünkü yandaki BMW hızlı şarj oluyordu. Ve bu adam bu hızla 100'e kadar bekledi orada, ben beklemedim ama app'ten baktım sonra merak edip. Bir şekilde kw bazlı ve bir yerden sonda dk bazlı ücretlendirme yapmaları lazım belki. Herkes böyle yaparsa kimse şarj edemez bayram seyranda. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan H.Cenk Bayrakçı yazdı: Dönsün bence de ihtiyaç var zaten. Elektrikli çoğalırsa şarj ücretleri artar. Yaygınlaşmasın iyi böyle. EN BÜYÜK BENZİN BAŞKA BÜYÜK YOK. HABİBİ PETROL ? Selim Bilgin yazdı: Epsis bedava yapmış bayramda, normalde hiç sallamam da Ankara Yaşamkent'te yoldan geçerken gördüm, zamanım da vardı yanaşayım dedim, meğer yanda duran 2008 şarj için bekliyormuş. Amca yanaştı, bağladı eve gitti orada oturuyormuş. Takip ettim 10-12 kw ile alıyordu DC'den. Altyapı sorunu değil çünkü yandaki BMW hızlı şarj oluyordu. Ve bu adam bu hızla 100'e kadar bekledi orada, ben beklemedim ama app'ten baktım sonra merak edip. Bir şekilde kw bazlı ve bir yerden sonda dk bazlı ücretlendirme yapmaları lazım belki. Herkes böyle yaparsa kimse şarj edemez bayram seyranda. Bence bayramda bedava yapmaları yanlış. Adamın arabasında sorun vardır. 10 KW falan normal değil. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Mertol Kip yazdı: Elektrikli çoğalırsa şarj ücretleri artar. Yaygınlaşmasın iyi böyle. EN BÜYÜK BENZİN BAŞKA BÜYÜK YOK. HABİBİ PETROL ? Bence bayramda bedava yapmaları yanlış. Adamın arabasında sorun vardır. 10 KW falan normal değil. yok yok yaygınlaşsın benzin ucuzlar. %19 petrol fiyatları düştü deniliyor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Mertol Kip yazdı: Bence bayramda bedava yapmaları yanlış. Adamın arabasında sorun vardır. 10 KW falan normal değil. Bence de. Esas sorun trugo'da olmuş zaten, togg'a bedava demişler. Zaten togg kullanan trugo müşterisidir, kampanyanın amacını anlamadım marketing açısından. Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Mertol Kip yazdı: Hatchback araba alacak olsam başka model seçmezdim. O fiyata o dolulukta araba süper olay. Bir de şöyle 160 kw falan motor ile 100 kw civarı bir bataryası olsa var ya... Kazasız cezasız. DC de 100KW olması lazım. İstasyonlar kalabalık olunca 65-70kw alıyor ama kimse yoksa 101kw görüyorum 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Ali Darbaz yazdı: yok yok yaygınlaşsın benzin ucuzlar. %19 petrol fiyatları düştü deniliyor. Turp kafa sarışın orada oldukça olmaz o iş. Sen niye petrol fiyatlarını takip ediyorsunki? Bize yansıyan bir şey yok bize sadece yaslama var. Selim Bilgin yazdı: Bence de. Esas sorun trugo'da olmuş zaten, togg'a bedava demişler. Zaten togg kullanan trugo müşterisidir, kampanyanın amacını anlamadım marketing açısından. Sadece onda yoktu ki. Bee falan da 1 lira mı ne yapmış. Benim anlamadığım 2 milyonluk arabaya binip 300-400 lira şarjdan kâr etmek için bunu fırsat bilenler. Ama dediğim gibi ben anlamıyorum. Vardır bi bildikleri elbet. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Çağlar Bayur yazdı: ben nmarka model seçecek olsam oraya bakarım, daha verimli bol iyi geri kazananı listemde yukarı taşırım. aynı yol güzergahta karşılaştırarak tabii Yol testi lazım.. İsteyen orada hile de yapar.. Nasıl ki, benzinli veya dizel araçlar ortalama tüketim ekranında hile yapıyor.. Bu da mümkün.. Mertol Kip yazdı: Turp kafa sarışın orada oldukça olmaz o iş. Sen niye petrol fiyatlarını takip ediyorsunki? Bize yansıyan bir şey yok bize sadece yaslama var. Ham petrol fiyatları düşerse bize zam gelmiyor.. Onun için bakıyordur Varil fiyatı artınca hemen artıyor bizim fiyatlar.. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Mertol Kip yazdı: Sadece onda yoktu ki. Bee falan da 1 lira mı ne yapmış. Benim anlamadığım 2 milyonluk arabaya binip 300-400 lira şarjdan kâr etmek için bunu fırsat bilenler. Ama dediğim gibi ben anlamıyorum. Vardır bi bildikleri elbet. 1 TL yine iyi bence, sonuçta ben o markayı hiç kullanmamıştım bu vesileyle abone oldum ama şarj edemediğim için gıcık oldum şimdi mecbur kalmazsam tercih etmem. Dediğin kesinlikle doğru. Boşsa ucuz ve hızlı olan, şarj ederim ama doluysa beklemem kesinlike. kw'da 2 TL oynasa 100 TL bile fark etmiyor. Ferhat Yavuz yazdı: İstasyonlar kalabalık olunca 65-70kw alıyor ama kimse yoksa 101kw görüyorum Çift tabanca olan DC'lerde ikisi de kullanılıyorsa gücü paylaştırıyor. Ama zaten stabil o hızları alabilen araba az, özellikle uygun modellerde. Daha çok pilin yüzdesi, sıcaklığı vs. ile ilgili. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Selim Bilgin yazdı: Çift tabanca olan DC'lerde ikisi de kullanılıyorsa gücü paylaştırıyor. Ama zaten stabil o hızları alabilen araba az, özellikle uygun modellerde. Daha çok pilin yüzdesi, sıcaklığı vs. ile ilgili. Bizdeki altyapının bunları desteklediğini de düşünmüyorum ben. Hayatları yalan dolan. Düşünsene 10 tane soket olsa 400 kW tan 4 megawatt kaynağa ihtiyacın var. İstasyonun arkasına termik santral mi kurdun diye sorarlar adama. Aynı çakallık diğerlerinde de var. Örneğin PSA servislerinin tümünde eşarj var. Hepsinde de 120kW diyor. Ama 40-45 ile ancak basabiliyor. 60KW dese 9.90 dan satması gerekecek ama 120kW derse aynı elektriği 11.90 a satacak. Tipik şark kurnazlığı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts