İçeriğe Yönlendir

DCT Çift Kavrama Şanzıman Yağ Değişimi

Çağlar Kaya

Recommended Posts

Çağlar Kaya

Arkadaşlar merhaba,

İnternette biraz araştırdığım kadarıyla, DSG ya da DCT gibi çift kavramalı şanzımanlarda 60.000 km’de yağ değişimi öneriliyor. Aracım da 60.000 km bakımına geldiği için servise götürdüm (şu an garantisi devam ediyor). Serviste şanzıman yağının da değiştirilmesini istedim, ancak ustalar şanzımanda herhangi bir sıkıntı yoksa yağ değişimini uygun görmediklerini ve tavsiye etmediklerini söylediler.

İşin garip tarafı, daha önce birkaç kez yağ değişimi yaptıklarında, sonrasında titreme gibi sorunların ortaya çıktığını belirttiler. Bunu duyunca ben de tedirgin oldum ve yağ değişimini yaptırmadım. Ancak düşündüğümde, yağ değişimini şanzımanda bir sorun çıktıktan sonra yapmanın pek bir anlamı kalmıyor gibi geliyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikrini merak ediyorum.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Çağlar Kaya yazdı:

İşin garip tarafı, daha önce birkaç kez yağ değişimi yaptıklarında, sonrasında titreme gibi sorunların ortaya çıktığını belirttiler.

Genişlet  

garip değil mümkün, ancak yüksek km lrde, yap içeriği zamanla bal gibi oluyor bazı şeyleri örtüyor, taze yağ girince o örtü kalkar yani yağ sebep değil sonuç, olmuşu ortaya çıkartabilir, 60 bin de bir şey olmamamlı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Focus dizel powershiftlerin yağı her 45 binde değişiyor 45 binde değişmiş 80 binde ben aldım 90 binde değiştirdim 90 binden sonra   107500 km değiştirdim en son 130 bin km tekrar değiştirdim hiçbi sıkıntı yaratmadı maliyetli oluyor ama kafamda rahat

Güncel km 142 bin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
  Çağlar Bayur yazdı:

garip değil mümkün, ancak yüksek km lrde, yap içeriği zamanla bal gibi oluyor bazı şeyleri örtüyor, taze yağ girince o örtü kalkar yani yağ sebep değil sonuç, olmuşu ortaya çıkartabilir, 60 bin de bir şey olmamamlı

Genişlet  

Vuruntu yoksa yağ değişimi sonrası Vuruntu başlayabilir mi 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Mustafa Karahan yazdı:

Genişlet  

Çağlar Abi' nin dediği durumlardan, yanlış yağ kullanımından, eksik/fazla yağ dolumundan olabilir. Hatta, değişmeyen filtre sonrası sorun da yaşanabilir. Ama bu durum biraz farklı. Bazı filtre değişimi için, komple şanzıman açılması gerekmektedir.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Çağlar Kaya yazdı:

sonrasında titreme gibi sorunların ortaya çıktığını belirttiler

Genişlet  

Kavrama bitmiştir, yağlama hatası yapılmıştır, kalibre edilmemiştir ya da, psikolojiktir.

Hyundai DCT yağ değişimi ve kalibrasyon yapılmalı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Mustafa Karahan yazdı:

Genişlet  

başlayabilir, bu eski bal kıvaına gelmiş yağın örttüğü ve zaten aslında var olandır

Tamer Topaç yazdı:

Çağlar Abi' nin dediği durumlardan, yanlış yağ kullanımından, eksik/fazla yağ dolumundan olabilir. Hatta, değişmeyen filtre sonrası sorun da yaşanabilir. Ama bu durum biraz farklı. Bazı filtre değişimi için, komple şanzıman açılması gerekmektedir.

Genişlet  

o ayrı, eski yağ kusur örter o ayrı

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
  Çağlar Bayur yazdı:

başlayabilir, bu eski bal kıvaına gelmiş yağın örttüğü ve zaten aslında var olandır

Genişlet  

E tamam yine eski yağ alıp koyarız.

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Çağlar Bayur yazdı:

Genişlet  

Yağ değişmeyince mekanik bozuluyor. Bozulmuş yağ da bozulan mekaniğin kusurunu örtüyor. Dal sarkar, kartal kaçar, havada yüzer böyle miydi :fiuw:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
  Tamer Topaç yazdı:

Genişlet  

Ben kendi aracımda yağ değişimi yaptırınca geçişler yumuşamıştı. Ama arkadaşın qashqaisi için yağ değişimi yaparsak Vuruntu başlar diye değiştirmek istememişlerdi. 

Çağlar Bayur yazdı:

Genişlet  

O zaman ya hep değiştirelim ya da hiç dokunmayalım mı 😊 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben elantra dct nin yağını aracı alınca değiştirdim. 225k km de. Değişmeden önce sadece 200 km ve kısa mesafe kullanmıştım o yüzden fark var mı yok mu anlamadım ama değişince bir sorun olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
  Mustafa Karahan yazdı:

Ben kendi aracımda yağ değişimi yaptırınca geçişler yumuşamıştı. Ama arkadaşın qashqaisi için yağ değişimi yaparsak Vuruntu başlar diye değiştirmek istememişlerdi. 

O zaman ya hep değiştirelim ya da hiç dokunmayalım mı 😊 

Genişlet  

yok yani değişim sonrası sıkıntı çıkarsa ustayı dövmeyelim.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Önder Özcan yazdı:

Ben elantra dct nin yağını aracı alınca değiştirdim. 225k km de. Değişmeden önce sadece 200 km ve kısa mesafe kullanmıştım o yüzden fark var mı yok mu anlamadım ama değişince bir sorun olmadı.

Genişlet  

Ali bilir :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...