İçeriğe Yönlendir

1.0 Tce Clio 2022-2023 Manuel?

Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

Abime kısmetse ilk arabasını alıcaz 3 kişilik bir aile ve uzun yol yapan biri değil daha çok şehir içi kısa mesafe kullanılacak yilda 6 7 bin km anca yapar. 

Bütçe 830 bin tl

Hb araç seviyor, sedan rahat kullanamıyor. 

Modeli yeni km'si düşük en mantıklı clio geldi. 

1.0 tce lerde bildiğiniz bir sorun varmı veya alırken dikkat etmemiz gereken birşey varmı bildiğiniz? 

Veya alternatif araç önerisi olan varmi? Km 80bin alti ve 2020 model üstü. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Bende var.

Hatta satmayı aklımızdan geçiriyoruz daha ilan yapmadık.

Termostat serviste değişti.  10 ayda bi 5-6 bin kmde yedek su kabı kadar su kaçırdığında fark ettim.

Ben cilo 5i çok sevdim eski clio izlenimi kesinlikle yok. Koltuklarını beğendim sportif ve rahat. Malzeme kalitesi üst seviye değil tabi. 

140 la giderken 6. Viteste 3000 devirin altında konforlu sayılır.

Uzun yolda klima açık otoban hızlarında 5-5.5 yakıyor. Şehir içi 6.5 civarı sayılır. 

Biz memnunuz sıfır alırken bi kampanya vardı o şekilde aldık.

9000 km oldu bi sorun yok. 

Merak ettiklerinizi cevaplarım.

Hocamda da var ama otomatik

@Metin Akbal

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Clio yi çok sevdim ben. Malzeme olarak sadece ön göğüs dolgu degil. Araç sessiz olduğu için içerideki ziriltilari duyuyorum :)Bizim Clio 2 kere garantiden motor kulağı değişti. Degismese de olurdu ama ses yaptığı için değişti. Turbo zırıltısı varmış ben nasıl birşey olduğunu bilmedigim için yorum yapamıyorum. Performans olarak atmosferik Astra dan çok iyi gelmişti hatta tatile Clio ile gittim. Yakıt manueli daha düşük. Taigo DSG Clio X-Tronic ten 1 litre az yakıyor şehir içi. Manuel de muhtemelen aynı yakar. Sehir içi 9 litre civarı, uzun yol klima açık bagaj ağzına kadar dolu 2 yetişkin 2 çocuk 5.4 yakmıştı.

Mümkünse en az Touch donanım. İcon olursa tadından yenmez ama sis farli icon olmayanlar var. Donanım eklemeye müsait ben on park sensörü logo kamera ve yağmur sensörü ekletmistim. Katlanır ayna vs ekleniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Otomatik tavsiye ederim. Satmaya sıra gelince manuel epey zor satacaksınız maalesef. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Özellikle küçük hacimli turbolu araçlarda kullanım şekli çok önemli yakıt tüketiminde. 

T-cross grubunda yakıttan çok şikayet eden var ama ben şehir içi 7.5 lt ile geziyorum ben. Sürekli sert kullansam 9 lt ile gezerim ama ayni kullandığım yolda. 1.0 cilioda benzer değerlerde yakar tahminimce 

İcon'a gerek yok, touch donanım abim için fazlasiyla yeterli, abim benim gibi aracın bütün özelliklerini kullanan biri değil. 

Kamera ve ön park sensörü olsa fena olmaz tabi ama baktığım ilanlarda cok nadir denk geldim yada belirtmemisler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Otomatik tavsiye ederim. Satmaya sıra gelince manuel epey zor satacaksınız maalesef. 

Kısa vadede satma niyetimiz yok. 3 5 ay binip karla satma niyetimizde yok 5 6 sene sonra emsallerinden bir tik ucuz verince satmayacak arac yoktur bence. Tabi artık özellikle b segmente otomatik tercih eden daha çok oda bir gercek. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bulursan 1.33 tce otomatik İcon almaya bak ve satma zira bunlardan artık gelmeyecek, zaten kullanıca satmak istemezsin, bence halen bu sınıftaki en iyi arabalardan birisi, bende var diye demiyorum haa :) (motor şanzıman olarak zaten en iyisi bile olabilir),  özellikle uzun yıllar kullanacaksan tavsiye ederim.

İlkay Başaran yazdı:

Ali Clioöveroğlu'nu konuya bekliyoruz :spiteful:

yettim gari :seytan:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Uğur Kamil yazdı:

Kısa vadede satma niyetimiz yok. 3 5 ay binip karla satma niyetimizde yok 5 6 sene sonra emsallerinden bir tik ucuz verince satmayacak arac yoktur bence. Tabi artık özellikle b segmente otomatik tercih eden daha çok oda bir gercek. 

segment bilmiyorum ama 2025 mart ayında satılan tüm otomobillerin sadece %5 manuel

bugün x kadar değerinin altında alınam manuel 4-5 sene sonra x kadar ucuza değil de 3x kadar ucuza satılmak zorunda kalınabilir

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

segment bilmiyorum ama 2025 mart ayında satılan tüm otomobillerin sadece %5 manuel

bugün x kadar değerinin altında alınam manuel 4-5 sene sonra x kadar ucuza değil de 3x kadar ucuza satılmak zorunda kalınabilir

Bazı modellerde otomatik dışında seçenek olmamasından kaynaklı o bence.

İlerde satışta dediğiniz gibi hitap ettiği kişi sayısı az olacağı için satması maddi ve zaman olarak illaki farklı olacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bulursan 1.33 tce otomatik İcon almaya bak ve satma zira bunlardan artık gelmeyecek, zaten kullanıca satmak istemezsin, bence halen bu sınıftaki en iyi arabalardan birisi, bende var diye demiyorum haa :) (motor şanzıman olarak zaten en iyisi bile olabilir),  özellikle uzun yıllar kullanacaksan tavsiye ederim.

yettim gari :seytan:

1.3 tce bütçeyi çok asıyor malesef. 

Suanda bile düşük km ve yeni olsun mantığıyla bütçeyi baya zorladık yukari doğru. 

Her malın bir alıcısı vardır, bizim ilk amacımız kullanım süresinde büyük sorun yaşamamak. Satma düşüncesi kısa vadede olmayacağı için o kısmı pek önemli değil. 

Kullanılan güzergahta 1.0 ile 1.3 tce arasındaki fara çok ihtiyaç yok mesela. 

Kendime alacak olsam 1.3 tce bakardım ama, ben kısmen abime göre daha çok uzunyol yapıyorum, daha fazla rampası bol olan yollara gidiyorum ve ara hızlanma ları seviyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bende otomatik alınması taraftarıyım. Hb araba otomatik olduğu için satılıyor. Hatta denk gelirse fabrikasyon LPG olanları var. TCE LPG uyumu güzeldir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Uğur Kamil yazdı:

Bazı modellerde otomatik dışında seçenek olmamasından kaynaklı o bence.

İlerde satışta dediğiniz gibi hitap ettiği kişi sayısı az olacağı için satması maddi ve zaman olarak illaki farklı olacaktır. 

talep öyle hocam. İnsanlar bayiye gelince otomatik soruyor. Bayi de ona göre araç getiriyor. Neyse. Tercih sizin tabi

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Uğur Kamil yazdı:

Özellikle küçük hacimli turbolu araçlarda kullanım şekli çok önemli yakıt tüketiminde. 

T-cross grubunda yakıttan çok şikayet eden var ama ben şehir içi 7.5 lt ile geziyorum ben. Sürekli sert kullansam 9 lt ile gezerim ama ayni kullandığım yolda. 1.0 cilioda benzer değerlerde yakar tahminimce 

İcon'a gerek yok, touch donanım abim için fazlasiyla yeterli, abim benim gibi aracın bütün özelliklerini kullanan biri değil. 

Kamera ve ön park sensörü olsa fena olmaz tabi ama baktığım ilanlarda cok nadir denk geldim yada belirtmemisler. 

Evet, alt devirde tork yeterli zaten yüksek devire gerek yok. Gaza hafif basınca bile yürüyor. 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

bende fiestadan sonra B sınıfı araç arayaşı içerinde iken çok denk geliyor,

neden 1.3 den vazgeçtiler acaba, bi de bunların trigeri yağın içinde çalışanlardan mı?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Birader 0 km 1.0 otomatik Dacia Sandero Stepway aldı 2 ay önce. İstanbul şehir içi 10 lt yakıyor. Bayramda buradaydı. Ben uzun yolda 90-100 km/s hızda 5 lt ortalama yakaladım. 

İstanbul'a geri dönerken 130-140 km/s hızda 6.2 lt ortalama yakıt göstermiş yol bilgisayarı. 

Şehir içi yakıt araç yeni olmasından kaynaklı yüksek sanırım.

Aynı motor ve şanzıman kombinasyonu olması lazım Clio. 

Bir tık daha düşük olur bence yakıtı.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İnan Çınar yazdı:

Birader 0 km 1.0 otomatik Dacia Sandero Stepway aldı 2 ay önce. İstanbul şehir içi 10 lt yakıyor. Bayramda buradaydı. Ben uzun yolda 90-100 km/s hızda 5 lt ortalama yakaladım. 

İstanbul'a geri dönerken 130-140 km/s hızda 6.2 lt ortalama yakıt göstermiş yol bilgisayarı. 

Şehir içi yakıt araç yeni olmasından kaynaklı yüksek sanırım.

Aynı motor ve şanzıman kombinasyonu olması lazım Clio. 

Bir tık daha düşük olur bence yakıtı.

Otomatik ise 10 litre yakar İstanbul da. CVT 1 litreye kadar fazla yakiyor.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Metin Akbal yazdı:

Otomatik ise 10 litre yakar İstanbul da. CVT 1 litreye kadar fazla yakiyor.

X tronic de cvt değil mi? 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İnan Çınar yazdı:

X tronic de cvt değil mi? 

Aynen X-Tronic CVT sanziman.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

2022 model 1.0 x-tronic 1 parça değişen 1 parça boyalı 49 binde beyaz renk araç ihalede 796k ya satıdı artı 40k da komisyon var. 

galericiye satıldı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Muhammet Ergün yazdı:

bende fiestadan sonra B sınıfı araç arayaşı içerinde iken çok denk geliyor,

neden 1.3 den vazgeçtiler acaba, bi de bunların trigeri yağın içinde çalışanlardan mı?

kayış yok, zincirli 4 silindir, 1.33 tce den vazgeçmediler aslında, Clioda kullanmaktan vazçgeçtiler, bu motor ve şanzıman ikilisi fazla lüks kaçıyor bu sınıfa, ayrıca araba dizginlenmiş olsada hala hothatch gibi birşey, bence bu sebeblerden koymuyorlar...

bu arada 1.0 tce ile 1.33 tce tamamen alakasız motorlardır bilginiz olsun.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Alternatif düşünüyorsak 1.4 İ20 de olabilir. Atmosferik sorun çıkarma ihtimali düşük vs.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Metin Akbal yazdı:

Alternatif düşünüyorsak 1.4 İ20 de olabilir. Atmosferik sorun çıkarma ihtimali düşük vs.

Valla tam şehiriçi aracı.  LPG düşünülürse de  uyumlu. Otomatiği de manueli de sorunsuz. Tek sıkıntısı atmosferik olması dolayısıyla performans turbolu araca göre mecburen düşük. Şehiriçi sorun teşkil etmez ama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Uğur Kamil yazdı:

Her malın bir alıcısı vardır,

Bi sonraki aracım yine manuel olacak. Benim gibi alıcısı mutlaka çıkar ayrıca ist trafiğinden muaf olan da çok kişi var. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

fazla lüks kaçıyor bu sınıfa

B segment emisyon limiti asıl sorun abi, megane için daha elverişli.

Metin Akbal yazdı:

1.4 İ20

1.4 mpi motor. Uzun yolda zeki murenden kahır mektubu 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İnsanlar bayiye gelince otomatik soruyor.

Sifir veya sifir gibi isteyen müşteri profili otomatik istiyor. Bütçesi limitli olan vitesi ben de atarım diyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

gençlere sordum yok öle bişi dediler

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...