Mustafa Gökmen Pazar 10:45 Paylaş Pazar 10:45 (düzenlendi) Corolla kesinlikle.Otomatik egea 1.6 inanılmaz çok yakıyor.İş yerinde kullanılan araçların tümü dpf egr vs arıza çıkardı. Yakıtı içiyor.1.3 dizel doblo maxi nin iki katını yakıyor. Pazar 10:46 tarihinde Mustafa Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT Pazar 13:02 Yazar Paylaş Pazar 13:02 Mustafa Gökmen yazdı: Corolla kesinlikle.Otomatik egea 1.6 inanılmaz çok yakıyor.İş yerinde kullanılan araçların tümü dpf egr vs arıza çıkardı. Yakıtı içiyor.1.3 dizel doblo maxi nin iki katını yakıyor. Zaten beni de düşündüren noktalar bunlar, teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan Pazar 19:26 Paylaş Pazar 19:26 Mehmet DÖRT yazdı: 3. Seçenekteki Dream paket daha üst oluyor. HB kasa Türkiye de üretilmediği için olmuyor Yerli olma şartını unutmuşum 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın Pazar 21:31 Paylaş Pazar 21:31 E bunlar rakip değil ki hocam. Corolla derim. Nedeni mi? 5 yıl sonra ikisini de satılığa koyarsanız anlarsınız. Çabiden ödünç vesile ile 5 yıl olarak değerlendirdiğim için dpf addblue ve çift kavrama konularına girmiyorum, uzun vadeli binilecekse bunlar da devreye girecek. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen Dün saat 06:33 Paylaş Dün saat 06:33 güvenlik sistemleri ile corolla bence. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 08:09 Paylaş Dün saat 08:09 Ötv mtv muafiyet varsa hibrit neden almıyorsunuz? Hem daha sağlam hem daha donanımlı hem daha güçlü hem yerden daha yüksek hem de yarı yarıya az yakıyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT Dün saat 08:21 Yazar Paylaş Dün saat 08:21 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ötv mtv muafiyet varsa hibrit neden almıyorsunuz? Hem daha sağlam hem daha donanımlı hem daha güçlü hem yerden daha yüksek hem de yarı yarıya az yakıyor Hocam 1.5 vision plus için 870₺, 1.5 dream için 920₺, 1.8 hybrid dream için 1.120₺ fiyat verdiler. Eğer kendi aracımı satabilirsem 850-900 arası toplam bütçem var. Bu nedenle hybrid sevmeme rağmen bütçemi aşıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 08:38 Paylaş Dün saat 08:38 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ötv mtv muafiyet varsa hibrit neden almıyorsunuz? Hem daha sağlam hem daha donanımlı hem daha güçlü hem yerden daha yüksek hem de yarı yarıya az yakıyor Adamın başını belaya sokma, pili bitip 80-100 bin para mı versin kıytırık fındık kadar bataryaya? 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT Dün saat 08:41 Yazar Paylaş Dün saat 08:41 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Adamın başını belaya sokma, pili bitip 80-100 bin para mı versin kıytırık fındık kadar bataryaya? Bataryanın neden hâlâ bu kadar zayıf olduğunu merak ediyorum. Hem batarya hem elektrik motoru güçlendirilmeli Dün saat 08:42 tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 08:56 Paylaş Dün saat 08:56 Mehmet DÖRT yazdı: Bataryanın neden hâlâ bu kadar zayıf olduğunu merak ediyorum. Hem batarya hem elektrik motoru güçlendirilmeli Vardır bi bildikleri. Muhtemelen üretim ile alakalı bir durum. Japonlar bir şeyi üretmeye başladıktan sonra onu değiştirmeleri çok uzun zaman alıyor, yağını çıkartmadan upgrade etmiyorlar. Naçar kalmadan değiştirmezler. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Dün saat 09:23 Paylaş Dün saat 09:23 Corolla derim ben de, meknaiği ve yürüyeni çok sorun çıkarmaz. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 10:01 Paylaş Dün saat 10:01 Mertol Kip yazdı: Adamın başını belaya sokma, pili bitip 80-100 bin para mı versin kıytırık fındık kadar bataryaya? Fransada taksi modelleri toyota hibrite dönüşürken onlar da böyle mi düşünüyor acaba. ya da tüm dünyada taksi ve uberciler neden toyota hibrit seçiyor acaba hiç düşünüldü mü? şu sıra toyota’nın ciddi bir sorunu var. Hibrit talebi çok arttı ve bayarya yetiştiremiyorlar. Son fabrikası mayısta pil üretmeye başlayacak dediler. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 10:14 Paylaş Dün saat 10:14 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Fransada taksi modelleri toyota hibrite dönüşürken onlar da böyle mi düşünüyor acaba. ya da tüm dünyada taksi ve uberciler neden toyota hibrit seçiyor acaba hiç düşünüldü mü? şu sıra toyota’nın ciddi bir sorunu var. Hibrit talebi çok arttı ve bayarya yetiştiremiyorlar. Son fabrikası mayısta pil üretmeye başlayacak dediler. Seni kandırmışlar. Hibrit dönüşümü değil o. Size hidrojen bedava deyip taksicilere Mirai sattı ama unuttuğu bir şey vardı, hidrojen istasyonu yok. Koca Paris'te 3 noktada (toyota servisleri) hidrojeni bedava verdiler ama oraya gidip dönerken verdikleri hidrojenin yarısı bitiyordu zaten. O yaptığı deneyin bedelini ödüyor şimdi. İnsanlara çaktıkları bir işe yaramaz hidrojenli Mirai leri geri alıp üstüne de para alıp hybrid satıyorlar. Buna değişim denmez Tansu. Köpeği olanlar bilir, köpeği dışarı gezmeye çıkartırken cebine cırtlı (kapaklı mı deniyor) poşet alıp koyarsın. Köpeğin sokağa büyük abdestini icra ettiğinde onu poşetle toplar çöpe atarsın falan filan. Toyota Mirai'ler ile zıçtı, onu toparlıyor. Düşünmek iyidir, ama altyapı ve konu hakkında gerçek bilgi yoksa ona düşünmek değil bilgi olmadan fikir sahibi olmak denir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 10:35 Paylaş Dün saat 10:35 Mertol Kip yazdı: Seni kandırmışlar. Hibrit dönüşümü değil o. Size hidrojen bedava deyip taksicilere Mirai sattı ama unuttuğu bir şey vardı, hidrojen istasyonu yok. Koca Paris'te 3 noktada (toyota servisleri) hidrojeni bedava verdiler ama oraya gidip dönerken verdikleri hidrojenin yarısı bitiyordu zaten. O yaptığı deneyin bedelini ödüyor şimdi. İnsanlara çaktıkları bir işe yaramaz hidrojenli Mirai leri geri alıp üstüne de para alıp hybrid satıyorlar. Buna değişim denmez Tansu. Köpeği olanlar bilir, köpeği dışarı gezmeye çıkartırken cebine cırtlı (kapaklı mı deniyor) poşet alıp koyarsın. Köpeğin sokağa büyük abdestini icra ettiğinde onu poşetle toplar çöpe atarsın falan filan. Toyota Mirai'ler ile zıçtı, onu toparlıyor. Düşünmek iyidir, ama altyapı ve konu hakkında gerçek bilgi yoksa ona düşünmek değil bilgi olmadan fikir sahibi olmak denir. hidrojeni söylemiyorum. Dünyada taşımacıkla sürekli artan toyota hibrit satışları var. Pili de 500-600 bin km bitmiyor. Neden yarın bitecekmiş algısı var anlamıyorum. fransa’da da hibrit taksiler sürekli artıyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 10:45 Paylaş Dün saat 10:45 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hidrojeni söylemiyorum. Dünyada taşımacıkla sürekli artan toyota hibrit satışları var. Pili de 500-600 bin km bitmiyor. Neden yarın bitecekmiş algısı var anlamıyorum. Başka bir forumda Yaris sahibi bir arkadaşımızın yazdığı. Alıntı Yaris Hibridin pil sağlığı % 68 seviyesine indiğinde artık Rampanın ortasına geldiğimizde Batarya bitmeye başlamıştı. 2014 Toyota Yaris Fhev Tam Hibrid aracımızın Bataryası geçen yıl henüz 105 bin km'de Serviste değişti ve yağ bakımı dahil 84.000 Lira Fatura çıkarıldı. Bunları okuyunca bunun arabası bozuktur belki dedim, yooo epey varmış onun gibi olanlardan. Toyota bataryasına 5 yıl/100.000 km garanti vermesinin bir nedeni varmış demekki. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 11:14 Paylaş Dün saat 11:14 Mertol Kip yazdı: Başka bir forumda Yaris sahibi bir arkadaşımızın yazdığı. Bunları okuyunca bunun arabası bozuktur belki dedim, yooo epey varmış onun gibi olanlardan. Toyota bataryasına 5 yıl/100.000 km garanti vermesinin bir nedeni varmış demekki. 10 sene olmuş. Batarya bitmiş. Eeee? 10 sene boyunca filin fanı temizlenmemiş. Sıcaktan pili kavurmuş. buna rağmen 10 senede hiçbir mekanik arıza çıkarmamış ve pili değiştirip devam etmiş yoluna. Fiyatı da çok makul. Güncel araçlarda pil fan filtresi de değişiyor artık. yani neyi kötülüyorsunuz anlamadım. Taksi ve ubercilerin tercihleri mi hatalı? Bu araba sorunsuzluğu ve az yakıtıyla zaten meşhur. Yok pili küçük, yok bitiyor falan. Çok boş sohbetler Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 11:32 Paylaş Dün saat 11:32 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 10 sene olmuş. Batarya bitmiş. Eeee? 10 sene boyunca filin fanı temizlenmemiş. Sıcaktan pili kavurmuş. buna rağmen 10 senede hiçbir mekanik arıza çıkarmamış ve pili değiştirip devam etmiş yoluna. Fiyatı da çok makul. Güncel araçlarda pil fan filtresi de değişiyor artık. yani neyi kötülüyorsunuz anlamadım. Taksi ve ubercilerin tercihleri mi hatalı? Bu araba sorunsuzluğu ve az yakıtıyla zaten meşhur. Yok pili küçük, yok bitiyor falan. Çok boş sohbetler Fanın temizlenmediğini nereden biliyoruz? Mabad? 0.9 kw lık akü kılıklı batarya 80 bin lira gayet makul? Hmmmm. 60 A akü 12 V = 0.72 KW Bahsettiğimiz şey bunun kadar bir şey. 100 bin kmdeki araba mekanik ne hatası çıkartacak zaten? Şahin bile motor istemiyor o kadar mesafede. Uyduruk atmosferik bin senelik teknolojili araba o mesafelerde mekanik hata çıkartıyor olsa zaten ortalık çöplüğe dönerdi. Konuyu kişiselleştirme çabanı gayet iyi anlıyorum ama cidden kötülemek ne alaka? Şu forumda özellikle "Toyota için" bu cümleyi kurabileceğin en son kişilerden birisiyim ben. Altını doldur diye bekliyoruzda marka temsilcisi gibi hareketlerden başka bir şey göremiyoruz malesef. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 11:42 Paylaş Dün saat 11:42 Ben de Toyota severim. Ama böyle olanları. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 11:49 Paylaş Dün saat 11:49 Selim Bilgin yazdı: Ben de Toyota severim. Ama böyle olanları. Yaris GR ye de OK im. Fare gibi her yere gir çık 2 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun Dün saat 13:58 Paylaş Dün saat 13:58 sen sığmazsın buna,toyatayı da kötüleme lem sende yokmuydu eskiden severdin Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 14:37 Paylaş Dün saat 14:37 Fatih Uzun yazdı: sen sığmazsın buna,toyatayı da kötüleme lem sende yokmuydu eskiden severdin Bunu bırak Corolla Cross a bile girerken kafayı bi koydum yıldız çaktı Kötülediğimi ya da sevmediğimi kim söyledi olm. Adama attığım ilk cevapta Corolla al demişim nerenizle okuyonuz? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mertol Kip yazdı: Fanın temizlenmediğini nereden biliyoruz? Mabad? 0.9 kw lık akü kılıklı batarya 80 bin lira gayet makul? Hmmmm. 60 A akü 12 V = 0.72 KW Bahsettiğimiz şey bunun kadar bir şey. 100 bin kmdeki araba mekanik ne hatası çıkartacak zaten? Şahin bile motor istemiyor o kadar mesafede. Uyduruk atmosferik bin senelik teknolojili araba o mesafelerde mekanik hata çıkartıyor olsa zaten ortalık çöplüğe dönerdi. Konuyu kişiselleştirme çabanı gayet iyi anlıyorum ama cidden kötülemek ne alaka? Şu forumda özellikle "Toyota için" bu cümleyi kurabileceğin en son kişilerden birisiyim ben. Altını doldur diye bekliyoruzda marka temsilcisi gibi hareketlerden başka bir şey göremiyoruz malesef. e dolduruyorum. Yenisini söylüyorunuz. Onu da dolduruyorum. Yine yeni şeylerle geliyorsunuz. yaris hibrit 3.nesil hibritlerden. Pil fanı önünde değişebilir filtre yok. Dolayısıyla servis de o kısma bakım yapmıyor. Bunu ne zaman fark ediyorlar? 4.nesilde değişir pil fanı filtresi gelince. yarislerin koltuğunu kaldırınca içerisini tozdan yastık olmuş şeklinde görürsünüz. Bu da pilin ısındığı durumlarda yeterince soğumadığını zaten kanıtlar. Nimh piller hafıza etkilidir. O yarisin nasıl kullanıldığını da bilmiyoruz. Belki 1 ay araç yatmıştır. Kaldıki yatmamış olsa bile zaman olarak 10 sene iyi bir zaman. gelelim corolla’ya. Değişir pil fan filtresiyle zaman olarak ömrünü artırıyoruz. Artı. Pil acc ve dcl kapasitesi daha kısıtlı. Bunlarla 15 sene oldu mu? Bu süre içinde ister 50 bin kullan ister 600 bin kullan. Pil sağlıklı şekilde size hizmet verecektir. aracı ısrarla kötülüyorsunuz da 25 senedir her yıl artan hibrit satışı var toyota’nın. Eski teknoloji olunca noluyor. Kuga’da mondeo’da yeni motorlar su eksiltince servis “normal bunlarda yaaa” diyor. Bu mu olması gereken? Fındık turbo motorlar ilk başlarda hep sorunlu değil miydi. Hepsinde istisnasız hatalar vardı ve yıllar içinde bazıları toparladı. Çok yeni teknolojileri kullanıcı üstünde deneyimlemek mi olması gereken? geçen gün videosunu attığınız hybrid synergy sistemi bile bu sektörde çığır açmıştır. Motoru da eski diyorsunuz, termal verimliliği 200 gr/kwh’e kadar düşüyor. Benim konuda çok kez foto atmışımdır. Mertol Kip yazdı: Bunu bırak Corolla Cross a bile girerken kafayı bi koydum yıldız çaktı Kötülediğimi ya da sevmediğimi kim söyledi olm. Adama attığım ilk cevapta Corolla al demişim nerenizle okuyonuz? hibrit alıp başına bele mı alsın dediniz ya Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Bak üşenmeyip tek tek yazacağım. Tansu Kalafatoğlu yazdı: yaris hibrit 3.nesil hibritlerden. Pil fanı önünde değişebilir filtre yok. Dolayısıyla servis de o kısma bakım yapmıyor. Bunu ne zaman fark ediyorlar? 4.nesilde değişir pil fanı filtresi gelince. yarislerin koltuğunu kaldırınca içerisini tozdan yastık olmuş şeklinde görürsünüz. Bu da pilin ısındığı durumlarda yeterince soğumadığını zaten kanıtlar. Yani sen diyorsun ki Toyota malının arkasında durmaz, Eğer bir yerde teknik ya da tasarım hatası gördü mü onu düzeltmez. Oysa ben tam tersini söylüyorum. Düzeltir diyorum, servisi on numaradır malının arkasında durur diyorum. Ama ben kötülemiş mi oluyorum? Hmmm Tansu Kalafatoğlu yazdı: Nimh piller hafıza etkilidir. O yarisin nasıl kullanıldığını da bilmiyoruz. Belki 1 ay araç yatmıştır. Kaldıki yatmamış olsa bile zaman olarak 10 sene iyi bir zaman. Değişimin ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz. Kullanım alışkanlıklarını bilmeden yorum yapamayız. Sen de yapamazsın ben de. Ama araba bir ay yatmayacak diye bir şey olamaz değil mi? Bunda hemfikirizdir herhalde. Tansu Kalafatoğlu yazdı: gelelim corolla’ya. Değişir pil fan filtresiyle zaman olarak ömrünü artırıyoruz. Artı. Pil acc ve dcl kapasitesi daha kısıtlı. Bunlarla 15 sene oldu mu? Bu süre içinde ister 50 bin kullan ister 600 bin kullan. Pil sağlıklı şekilde size hizmet verecektir. Ya hu arabayı alan adam uzman mı olmalı bu konularda. Alan adama ne acc dcl za zu. Sağlıklı bir şekilde hizmet edememiş işte. sen hala toz gelmiştir, onlarda filitre yoktu za zu. Eee? Ben parayı verip almışım. Kimse bana bunun toz filitresi olması lazım , biz sana bu arabayı sattıktan sonra farketttik gel takalım dememiş. Marşa basıp binerim arkadaş? He üretici şunu desin "bu arabanın faydalı ömrü 10 senedir ondan sonra her şey olabilir" desin o zaman OK. Nitekim sanayi bakanlığı böyle diyor. Üretici de genelde uyuyor. Ama sen kabul etmiyorsun. Adam ürettiği hibrit arabanın bataryasına 5 yıl ya da 100 bin km garanti vermiş sen 600 bin km gider diyorsun. Ben "yaw he he" deyince de kötülüyor oluyorum. Tansu Kalafatoğlu yazdı: aracı ısrarla kötülüyorsunuz da 25 senedir her yıl artan hibrit satışı var toyota’nın. Eski teknoloji olunca noluyor. Kuga’da mondeo’da yeni motorlar su eksiltince servis “normal bunlarda yaaa” diyor. Bu mu olması gereken? Fındık turbo motorlar ilk başlarda hep sorunlu değil miydi. Hepsinde istisnasız hatalar vardı ve yıllar içinde bazıları toparladı. Çok yeni teknolojileri kullanıcı üstünde deneyimlemek mi olması gereken? geçen gün videosunu attığınız hybrid synergy sistemi bile bu sektörde çığır açmıştır. Motoru da eski diyorsunuz, termal verimliliği 200 gr/kwh’e kadar düşüyor. Benim konuda çok kez foto atmışımdır. hibrit alıp başına bela mı alsın dediniz ya Neyi kötülüyorum ben onu hala anlamadım. Eski teknoloji olduğunu kabul ediyor musun etmiyor musun? Eski teknoloji olunca ne oluyor demişsin de oradan takıldım. Güzel kardeşim, atmosferik motor bu işin başından beri var. Toyota'nın 1.8 hibritlerde kullandığı atmosferik motorları bunun üstüne bir taş koymamış bir alet. "Bence" verimsiz ve old skool motorlar. Termal verimlilikle motor verimini tek başına değerlendiremezsin. Biri çıkar sana "litre başına aldığın tork tırt birader, litre başına 78 nm tork alıyorsun" der. Eğer jeneratörde kullanmayacaksan 200gr/kwh gibi ezber cümlelerle verimli de ilan edemezsin. Motor 72 kw mış. Bu durumda 5200 devirle bir saat yol alırsam 14.4 litre mi yakıyor bu motor? Çok verimliymiş. O kadar verimliymiş ki akselerasyon sırasında çok yakmasın diye kendi gücü kadar bir motor daha koyup desteklemek gerekmiş. Yıl olmuş 2025, 1800 cc motordan çıkarta çıkarta 98 beygir güç alabilmişsin bunu termal verimlilikle zartla zurtla açıklayamazsın. Hiçbir yenilik gerektirmeyen sadece düzeltmeler yapılmış eski nesil atmosferik bir motor bu. 25 sene önceki hitler motorlu 1.6 SR Golften performans anlamında hiçbir farkı yok. Ebesinin kulağı gibi vergi verecem, otobanda giderken alet hızlanırken ıkınacak. 1.5 Atmosferik alırım daha iyi. Hiç değilse vergisi düşük 120 küsur beygir. Ve bataryasının filitresine ya da bitmesine kafa yormam gerekmiyor. 10 binde bir yağını değiştirip binerim. He şanzıman yenilikçi dersen ona OK, o yenilikçi ve farklı bir bakış açısı ortaya koyan bir şey ama motor malesef. Konu nereden kuga ya da mondeoya geldi bilmiyorum ama benim burada nasıl ford gömdüğümü cümle alem bilir. Bana bunlarla gelme. Onların GMY leri ile nasıl kavga ettiğimi de eskiler hatırlar. Ama madem yazdın, ben 3 tane sıfır mondeo 2 tane kuga aldım kullandım. Kaç focus oldu hatırlamıyorum. Hiçbirisinde kendi eşekliklerimin sonuçları dışında bir sorun yaşamadım. Ki Mondeo ya yaptığım işkenceleri toyotaya yapmaya kalksam ikinci günü elimde kalırdı. İkisininde motorların açıp ölçmüş biçmiş biriyim. Galiba son 25 senede iki tane Toyotam da oldu (yanlış hatırlamıyorsam iki kez aldım, 20 sene önceydi, daha öncesi de var ama o zaten efsane kasa Gli idi.) . 2002 de aldığım sıfır Corolla'nın 6-7 bin km de motoru komple değişti, debriyajı değişti, cam motoru değişti ot oldu kıl oldu. Onu kullandım daha sonra sattım gittim sedanını aldım Neden? Çünkü ben Toyota markasının arkasında durduğu ve yaşadığım sorunları garanti sürecinde beni mağdur etmeksizin giderdiği için olur böyle şeyler deyip aldım. O yol tutmayan arabayla yaşananları bu forumun eskileri bilir. Belkide ilk ve tek manual klimayı komple elektroniğe çeviren benimdir. İlk olduğundan eminim de tek olup olmadığımı bilmiyorum çok zaman oldu. Ses izolasyonu denince akla sadece tabana ziftlet attırmak gelirken komple arabanın heryerini izole edip öncesi sonrası dbmetre ile ölçe ölçe arabayı S-Klasse den sessiz hale getirmiş insanım. Kesmeyip bunun içi neden siyah deyip arabanın komple içini söküp tüm trimlerini "banyoda" bej renge boyayarak tekrar toplamış adamım. Neden? Zottirik Toyota sedanlarda içini siyah yapıyordu bense siyah sevmiyordum. (Hala sevmiyorum.) Selçuk hatırlar, belkide bu ülkede bir fara (marka bağımsız) ilk mercek takan benimdir. Arabada 2003 Corolla sedandı. Fotoğraflarını arasam bulurum belki. Belki geceucusunda falan da vardır. Pert olmasaydı iyiydi. Gelelim Ford'a. Mondeoya supercharger (mercedescesi kompresör) taktım eze eze bindim. Kesmedi milletin LPG nin ne olduğunu bile tam çözemediği dönemde manifoltunu deldirip LPG taktırdım, ayarını vs sini kendim yaptım. Suyunu çıkartana kadar da kurcaladım. Mondeonun beğenilmeyen 1.6 TiVCT motorunu senin 1.8 motoruna tercih ederim. Ki zor motordur. Ha sonraki dönem 1.5 turbolarda sorun olmuşmuş. E oluur, marka arkasında durdu mu durmadı mı konu bu. 5 yaşında 70küsur bin km deki Kuga'nın şanzımanını garantiden değiştirdiler mesela. Beş kuruş para çıkmadı cebimden. Demek ki sorun kendilerinde olduğunda ford da malının arkasında duruyormuş. Durmazsa ve haklıysan verirsin mahkemeye olur biter. Diyeceğim o ki mükemmel makine yoktur, iyi distribütör vardır. Toyotayı zaten severim, bunu da cümle alem bilir. Uzun süredir beni etkileyen bir arabası olmadığı için almadım. Bazı bazı RAV4 lere yükseliyorum sonra MTV sine bakıp vazgeçiyorum. Corolla Cross için ne düşündüğümü zaten herkes biliyor. Çok kısa süre için proje süresince 2.5 ay falan Gürcistan'da Prius hybrid te kullandım. Öyle etkileyici bir performansıda falanda yoktu yani. Elektrik motorunun torkuda etkileyici gelmemişti bana. Toyota japonların Şahin'i dir arkadaş. Bunu bilerek ve görerek alıyorsan ideal fiyat/performans makinesine sahip olursun. Parçası ucuz, sorunu az, tamiri basit, servis ve garanti hizmetleri iyi olan bir marka. Bunlarla öne çıkıyor zaten. Onlarında başka bir iddiaları yok Türkiye'de. Olsa bu vasat modellerle idare etmez yukarıdaki Gazoo ları falan getirirler. Ben araba kötülemem, gömmek gerekiyorsa gömerim. Ama bu modellerin o muameleyi gerektirecek bir iddiası yokki gömelim. Şanzımanında dişlisi de varmış zaten. Onun için lütfen şu toyotayı kötüledin tatavasını bırakalım artık. Bir gün ben de konuyu açan arkadaş gibi, 5-10 sene kullanmayı düşündüğüm bir araba almaya niyetlenirsem Toyota olabilir. Ama büyük ihtimalle lexus falan olur. Corolla yukarıda da yazdığım nedenlerle ideal emekli albay arabasıdır "bence". 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts