Mehmet DÖRT 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Selamün aleyküm, kıymetli üstadlar. Bir ay içinde muafiyetli araba alma ihtimalim var. Bütçeme iki araç ediyor 1) Egea Sedan 1.6 dizel DCT Limited 2) Corolla 1.5 benzin CVT. Vision Plus Donanım, dizelin gücünü göz önüne alınca egea diyorum. Fakat DCT de sorun çıkma ihtimali, dizel motorda çıkabilecek problemleri düşününce Corollaya yöneliyorum. 5-10 yıl kullanım için hangisini önerirsiniz? Kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var Düşük bir ihtimal ama 3. ihtimal olarak Corolla 1.5 cvt dream da alma ihtimalim var Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Bence Corolla. Sizden ricam, hangi nedenlerden dolayı Corolla seçtiğinizi söylerseniz, memnun olurum 20 saat önce tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Test sürüşü ile karar verin bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Test sürüşü ile karar verin bence. İkisini de sürdüm. Daha önce 5.5 yılda 2019 Corolla kullandım. Sürüş keyfi olarak Egea daha güzel hissettirdi. Ses yalıtımı, iç donanım, şanzıamın keyifli geçişleri, dizelin gücü hoşuma gitti. Yarı otomatik, çift kavrama şanzıman, dizelin DPF, adblue gibi problem ihtimalleri düşündürdü 20 saat önce tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Deniz Kom 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Hiç düşünmeden Corolla derim. Egea: Dizel motorların bakım maliyetlerinin yüksekliği, küçük şehirlerde ve kısa mesafelerde çok sorun çıkartmaya meyilli olması, Egea'nın gözümde hala teneke ve apaçi arabası olarak silinmeyen imajı. Corolla: Uzun ömürlü bir motor ve şanzımana sahip olması, Kanıtlanmış teknik tasarımları, Japon mühendisliğindeki sadeliği koruması, Milyon kilometreleri görebilen çok sayıda örneği, 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mehmet DÖRT yazdı: Sizden ricam, hangi nedenlerden dolayı Corolla seçtiğinizi söylerseniz, memnun olurum 1. DCT şanzımanları sevmiyorum, 2. Corolla'nın finishing i daha iyi 3. Toyota'nın servis ve garanti yönetimi "bence" TR dekilerin en iyisi. 4. Toyotadaki kendini kanıtlamış fazla teknolojik olmayan basit bir motor. 5-10 sene kullanacağım diyorsunuz, bi Tofaş kadar olamasa da herhangi bir şehirde sanayide bile tamir ettirebileceğin bir makine. Corolla best buy falan değil. Ama o ikisinin arasında iyisi o. Eğer sıfır araba almaktan bahsediyorsak da 1500 lira civarına ben ikisini de almazdım 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 20 saat önce Paylaş 20 saat önce İlave yapayım. 110'luk 1.5 DCİ kullandığımda torkuna ve gücüne bayıldım. 3 seneye yakın, yıllarca dağ tepe kullandım. Sonra atmosferik 126'lık Honda'ya geçince çok zayıf geldi başlarda. Evet benzinli motor dizel gibi yükte kopartmıyor. Ama ivmelendikten sonra o beygir gücünü de sonuna kadar hissettiriyor. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Corolla CVT ile bir şey hissettiremez ya. Emekli amca modunda takılacan işte 3 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Corolla a noktasından b noktasına gitmek için iyi seçenek Egea fiyatının üstünde bi sürüş veriyor. İç malzeme kalitesi konfor bunları konuşmuyorum çünkü yok 😅minimalize yani. Abimde 130 luk dct egea şirket aracı var. 100 bin kmde. Antalyada şirket şartlarında sürülüyor gayet sorunsuz. Dct, dsg kadar olmasada çok hızlı ve konforlu bi şanzıman hissettirmiyor. Farklı farklı bi çok otomobilde kullanılan görece sorunsuz sayılacak bi araba. Megane 1.3 tce edc'ye baktınız mı? Bayiler ötv muhafiyetine uygun diye reklamını yapıyor diye hatırlıyorum yüzü eski ama ikisinden de iyi seçenek olur 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Limited'in donanımı nedir bilmiyorum ama bendeki lounge plus'a corollası olan arkadaş binince kendi arabasından çok daha sessiz ve konforlu bulmuştu zamanında. Dizel ve dct'nin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum sıfır alındıktan sonra hele ki yakıt maliyeti ve performansı için ben egeayı seçerdim bu ikisi arasından kendi tercihim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Görkem Karakaş yazdı: Corolla a noktasından b noktasına gitmek için iyi seçenek Egea fiyatının üstünde bi sürüş veriyor. İç malzeme kalitesi konfor bunları konuşmuyorum çünkü yok 😅minimalize yani. Abimde 130 luk dct egea şirket aracı var. 100 bin kmde. Antalyada şirket şartlarında sürülüyor gayet sorunsuz. Dct, dsg kadar olmasada çok hızlı ve konforlu bi şanzıman hissettirmiyor. Farklı farklı bi çok otomobilde kullanılan görece sorunsuz sayılacak bi araba. Megane 1.3 tce edc'ye baktınız mı? Bayiler ötv muhafiyetine uygun diye reklamını yapıyor diye hatırlıyorum yüzü eski ama ikisinden de iyi seçenek olur Deniz Kom yazdı: Evet onu da kullandım. Dediğiniz gibi Megane daha da güzeldi. Ancak fiyatı daha yüksek olduğu için alamıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Mehmet Cihat yazdı: Limited'in donanımı nedir bilmiyorum ama bendeki lounge plus'a corollası olan arkadaş binince kendi arabasından çok daha sessiz ve konforlu bulmuştu zamanında. Dizel ve dct'nin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum sıfır alındıktan sonra hele ki yakıt maliyeti ve performansı için ben egeayı seçerdim bu ikisi arasından kendi tercihim. Aslında Lounge Plus'a bir kaç özellik eklenmiş hâli gibi düşünün. Hâlâ kullanıyor musunuz? Kaç km ve süredir sizde ? Her ikisine de binince bendeki hissiyatta arkadaşınız ile aynı oldu Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Kağıt üstünde Corolla daha üstün görünüyor ama Egea nın sürüşünü beğenmişsiniz , o zaman egea alın bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mehmet DÖRT yazdı: Aslında Lounge Plus'a bir kaç özellik eklenmiş hâli gibi düşünün. Hâlâ kullanıyor musunuz? Kaç km ve süredir sizde ? Her ikisine de binince bendeki hissiyatta arkadaşınız ile aynı oldu bendeki 1.6 atmosferik ve tork konvertörlü şanzıman olan modeldi 4 ay önce sattım 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Corolla vision plus sahibi olarak benim tercihim senede max 6k km yaptığım için corolla oldu,aracı almadan 3 gün yeğenimin urban egea sını test ettim, ilk setden yada çukurdan geçince bana corolla daha mantıklı geldi,arkalar bağımsız süspansiyon uzun yolda çok keyifli, şehir içi bozuk yolu çok fazla hisettirmiyor,uzun yolda ortalam tüketimim 5.2 lt,şehir içi 7-7.5 un altını göremedim ama günlük soğuk motor 5km kullanıyorum.safety sense3 standart çok iyi sizi güvende hissettiriyor,yılda ortalama çok km yapmıyorsanız corolla yı tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 19 saat önce Paylaş 19 saat önce 2018 de kiralık dizel corola vardı. öncesinde de sıfır egea vermişlerdi firmaya. egea dan çok dahah iyi bir araba corolla. sadece yol tutuş bence yetersizdi. ama zaetn dinamik bir karakteri de yok. o yüzden sakin binen kişiye fark etmez. 100 bin km yol yaptık o araba ile 2 senede. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Eğer sakin kullanılıyorsa bu şartlarda bence de Corolla. Uzun süre binilecekse ve bütçe varsa iyi bir yalıtım yaptırılabilir alındıktan sonra. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Corolla. Sebebini zaten herkes yazmış. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ben de Corolla derdim(alacak olsam Hb kasa alırım tabi sıfırı var mı hala bilmiyorum) 2.seçenek alınabilecekse 3.seçenek neden onu anlamadım, 2.seçenek daha dolu değil mi 1 Yorum bağlantısı
Yücel Metin 8 saat önce Paylaş 8 saat önce İkiside olmasın, ikisininde ortasında, 1.3 benzinli Megane 4 tavsiye ederim. -Ekonomik, geniş, güçlü, benzinli 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Muafiyetli araçların tümünün fiyatları alınmıştır sanırım. Var mı araç listemiz? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) Alptuğ Özcan yazdı: Ben de Corolla derdim(alacak olsam Hb kasa alırım tabi sıfırı var mı hala bilmiyorum) 2.seçenek alınabilecekse 3.seçenek neden onu anlamadım, 2.seçenek daha dolu değil mi 3. Seçenekteki Dream paket daha üst oluyor. HB kasa Türkiye de üretilmediği için olmuyor Yücel Metin yazdı: İkiside olmasın, ikisininde ortasında, 1.3 benzinli Megane 4 tavsiye ederim. -Ekonomik, geniş, güçlü, benzinli Sürüş yaptım, çok beğendim fakat 100 bin daha pahalı Metin Akbal yazdı: Muafiyetli araçların tümünün fiyatları alınmıştır sanırım. Var mı araç listemiz? Evet tüm araçları gezdim. Zaten Corolla, Egea , Megane, Bayon alınabiliyor. 850-950 arası bandında egea ve Corolla var. Megane fiyatı daha pahalı 6 saat önce tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Captur muafiyetle alinabiliyor mu? Megane dan daha uygun fiyatlı olması lazım. 1.3 TCE EDC. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Metin Akbal yazdı: Captur muafiyetle alinabiliyor mu? Megane dan daha uygun fiyatlı olması lazım. 1.3 TCE EDC. Captur yerli üretim değil maalesef. %40 yerli olma şartı var, bu nedenle Duster da alınamıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts