Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 08:45 Paylaş Çarşamba 08:45 AB’de mevcut dizel araçlara bu sene içinde ek vergiler getirilecek. Türkiye’de AB normlarının bir çoğunu aynen kabul diyor. Ülkemizde böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir bilemiyoruz ama elinde dizel aracı olanlar olanlar değer kaybı yaşayabilir. https://www.tgrthaber.com/ekonomi/arac-sahipleri-dikkat-dizel-araclara-ek-vergi-geliyor-tarih-belli-oldu-3211440?s=1 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 09:19 Paylaş Çarşamba 09:19 bizim ülkede vergi işleri böyle yürümüyor. bizde benzinlidende ek vergi alır elektriklidende alır canı isteyen. AB arabaları pillide çinle rekabet edemezse bu işler hikaye en iyi araba dizel araba derler Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 09:42 Yazar Paylaş Çarşamba 09:42 Ali Gök yazdı: bizim ülkede vergi işleri böyle yürümüyor. bizde benzinlidende ek vergi alır elektriklidende alır canı isteyen. AB arabaları pillide çinle rekabet edemezse bu işler hikaye en iyi araba dizel araba derler Bu tarz şeyler ab protokollerine göre ilerliyor. Tam bağımsız değiliz Yani belirsizlik var. Göreceğiz hep beraber Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 11:30 Paylaş Çarşamba 11:30 yorlar yarlar iptal olunca bakarız haberlere yurt dışındaki kaynaklardan tabii Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 12:51 Yazar Paylaş Çarşamba 12:51 Çağlar Bayur yazdı: yorlar yarlar iptal olunca bakarız haberlere yurt dışındaki kaynaklardan tabii mars’tan venüs’ten isterseniz yıldız haritasından bakın. TDCI retrosu geliyormuş diyorlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 12:53 Paylaş Çarşamba 12:53 tramp seçildiği gün bu pilli oyuncaklara son demişti bak dediğini yaptı tesla nın kaybı %42 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan Çarşamba 12:57 Paylaş Çarşamba 12:57 Çağlar Bayur yazdı: tramp seçildiği gün bu pilli oyuncaklara son demişti bak dediğini yaptı tesla nın kaybı %42 O değil de nolacak bu paladyumun fiyatları? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 13:06 Paylaş Çarşamba 13:06 Mert Yeldan yazdı: O değil de nolacak bu paladyumun fiyatları? egzoscularda bulunuyor bol miğktarda 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 16:44 Yazar Paylaş Çarşamba 16:44 Çağlar Bayur yazdı: egzoscularda bulunuyor bol miğktarda Atom sayısı eksiktir onun Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Çarşamba 17:09 Paylaş Çarşamba 17:09 Çağlar Bayur yazdı: tramp seçildiği gün bu pilli oyuncaklara son demişti bak dediğini yaptı tesla nın kaybı %42 Elon trumpçı olmasa kaybetmezdi 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Çarşamba 19:33 Paylaş Çarşamba 19:33 OM 654 m (2.0 turbo dizel Mild Hybrid/ Plug-in Hybrid) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 11:00 Paylaş Dün saat 11:00 Mehmet Göktürk yazdı: Elon trumpçı olmasa kaybetmezdi bakış açısına bağlı, omasa idi belki sıfırlanmıştı , şirketinin bilançoları hiç iyi değil, nasa el vermese idi topu çoktan atmış afrikaya dönmüştü belki de Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Dün saat 11:46 Paylaş Dün saat 11:46 Süleyman Can yazdı: OM 654 m (2.0 turbo dizel Mild Hybrid/ Plug-in Hybrid) Dün bunu düşünüyordum yapmak çok mu masraflı diye. Acaba hem LPG'li hem de hibrit yapildi mi? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 13:20 Yazar Paylaş Dün saat 13:20 Süleyman Can yazdı: OM 654 m (2.0 turbo dizel Mild Hybrid/ Plug-in Hybrid) öncelikle amaç ne? O noktada sıkıntı var. konu az yakmak ise zaten benzinle az yakan hibrit var. Dpf ve adblue ve zehirli diğer gazlar yok. Hem de daha ucuz üretim maliyetli. ama güç ise hibrite gerek yok zaten. amaç hem güçlü hem az yakmak ise elektrikliler var. Bunun için dizel hibrit gibi maliyetli üretime ne gerek var. lpg? Benzinli toyota hibrit lpg’li olabiliyor zaten. Hibrit yokken lpg’li motor üretimi 1-2 taneyken şimdi üretilmesi daha absürd. doğalgazlı var. VW tgi. Devam ediyor mu bilemem 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 13:49 Paylaş Dün saat 13:49 Aslında çok mantıksız değil ama yatırım yapmaya değer mi bilemedim. Şöyle düşün, büyük bir turbo koydun, dolayısı ile düşük devirde tork düşük, orada elektrikliden destek alıp lag'ı minimize edebilirsin. 0-100 düzelir. İkincisi dizellerin ilk akselerasyondaki partikül yayılımı daha fazla. Şehiriçinde sık kullanımı olan dizellerin DPF i tıkaması sorununa çare olabilir. Emisyonu çok düşürebilirlerse dizel motorun sürdürülebilirliği açısından makul olabilir. Teknik olarak mantıklı ama maliyet işin içine girince rakamları görmek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Dün saat 13:57 Paylaş Dün saat 13:57 Tansu Kalafatoğlu yazdı: amaç hem güçlü hem az yakmak ise elektrikliler var. Bunun için dizel hibrit gibi maliyetli üretime ne gerek var. Bana göre EV hala yok. Maliyet konusunda ev pr'larina da hala güvenmiyorum. Mertol Kip yazdı: İkincisi dizellerin ilk akselerasyondaki partikül yayılımı daha fazla Komsu almanci. GLE plugin hibrid 300de ile geldi. Şehir içi vızır vızır elektrik ile gezdi. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 14:09 Yazar Paylaş Dün saat 14:09 Süleyman Can yazdı: Bana göre EV hala yok. Maliyet konusunda ev pr'larina da hala güvenmiyorum. Komsu almanci. GLE plugin hibrid 300de ile geldi. Şehir içi vızır vızır elektrik ile gezdi. bunun en temel sebeplerinden biri de soğuk motor. Benzinli hibritlerde bile zamanla kurum oluşumu ciddi oluyorken sürekli start stop yapan ve tam ısınmadan kapanan dizel motorun oluşturacağı kurumu düşünemiyorum. Bu arada burada kısıtlı bilgilerle hesap kitap yapıyoruz ama markalar bunun kitabını yazıyor. Dizel hibrit volvo tarafından da denendi. Olmadı. Mertol Kip yazdı: Şöyle düşün, büyük bir turbo koydun, dolayısı ile düşük devirde tork düşük, orada elektrikliden destek alıp lag'ı minimize edebilirsin. 0-100 düzelir. Elektrikli turbo yakın zamanda japon araçlarında kullanılmaya başlayacak. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 14:22 Paylaş Dün saat 14:22 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Benzinli hibritlerde bile zamanla kurum oluşumu ciddi oluyorken hesabı ele geçirilmiş olabilir adminler göreve 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Dün saat 14:23 Paylaş Dün saat 14:23 Tansu Kalafatoğlu yazdı: kurumu düşünemiyorum. Onu zaten adblue düşünüyor. Ek olarak pre heating sistemleri de var. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 14:53 Paylaş Dün saat 14:53 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bu arada burada kısıtlı bilgilerle hesap kitap yapıyoruz ama markalar bunun kitabını yazıyor. Dizel hibrit volvo tarafından da denendi. Olmadı. Volvo dizelle de olmadı Çift turbo dizel motorları tam bir karınağrısı. Çağlar Bayur yazdı: hesabı ele geçirilmiş olabilir adminler göreve Nette dolaşıp trollük yaparken kafası karıştı uyma sen ona Tansu Kalafatoğlu yazdı: Elektrikli turbo yakın zamanda japon araçlarında kullanılmaya başlayacak. Adamlar inat bokuna elektrikli uçak bile yapacak ama illa hybrid olacak 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 saat önce Paylaş 22 saat önce 15 yaşında arabaya hayvan gibi vergi ödüyorum zaten... 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu bey kardeşim, Bütün dünyada teşvik indirimi uygulanan kibrite dünyanın vergisini ödüyorsun. Bizim için farketmez, verginin vergisini ödüyoruz malum. Şaşırmayız hiç bir şeye 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Murat Sahın yazdı: Tansu bey kardeşim, Bütün dünyada teşvik indirimi uygulanan kibrite dünyanın vergisini ödüyorsun. Bizim için farketmez, verginin vergisini ödüyoruz malum. Şaşırmayız hiç bir şeye Bugün bir faturada % 20 kdv görünce bu geldi aklıma.. Kazanırken zaten minimum % 25 vergi ödüyorum, ki bu % 40 a kadar çıkabliyor. Harcarken de % 20 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bugün bir faturada % 20 kdv görünce bu geldi aklıma.. Kazanırken zaten minimum % 25 vergi ödüyorum, ki bu % 40 a kadar çıkabliyor. Harcarken de % 20 günlük tahmini cirosu 20milyon olan bir ürünün 13,6 milyonu vegiymiş. usd dan yazıyorum. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bugün bir faturada % 20 kdv görünce bu geldi aklıma.. Kazanırken zaten minimum % 25 vergi ödüyorum, ki bu % 40 a kadar çıkabliyor. Harcarken de % 20 Kaçırdığın şeyi hatırlatayım. Biriktirir bankaya koyarsan ona da ödüyorsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts