İçeriğe Yönlendir

Subap Lastiği

Muhammet Oylumlu

Recommended Posts

Muhammet Oylumlu

Merhaba arkadaslar ve sevgili yoneticiler.

Arabamda çok masraf yapmam ve sonuca varmam oldu

Bir usta sorunu buldu lakin sorun subop lastiginde ama bir şey olmaz ilk çalıştırmada biraz tekler ve mavi duman atar sonra keser sorun olmaz acelesi yok üst kapak sokmenin dedi.

Peki sizin düşünceniz nedir bir lastik için 50-60 bin lira masraf yapmak mantıkli mı yoksa ustanın bir şey olmaz ilerde sokulunce yaparız demesine mı uymaliyim 

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Aşırı bir yağ yakma yoksa ben açtırmazdım kapağı ya

Yorum bağlantısı
Muhammet Oylumlu

@Behlül Başmerhaba hocam yanıtınız için teşekkür ederim

300 km yol gittim hiç çubuk oynamadi sadece sabahları ilk marş mavi duman 30 saniye 

Tekleme dalgalanma ardından kesiliyor bı 300 km yola gidicem sorun olur mu tedirginim o sebeple yazmak istedim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

1000 kmde 1 litre yakana kadar devam.  O paraya arabayı satacağın zamana kadar 1 ton yağ alırsın. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hocam size Sx4 yağ yakıyor diye motor yaptırınmı dediler ? 

El kitabında şöyle yazıyor çünkü : 

Engine Oil ConsumptionIt is normal for the engine to consumesome engine oil during normal vehicleoperation.The amount of engine oil consumeddepends on the viscosity of the oil, thequality of the oil and the conditions thevehicle is driven under.More oil is consumed during high-speeddriving and when there is frequent acceler-ation and deceleration. Under high loads,your engine also will consume more oil.A new engine also consumes more oil,since its pistons, piston1rings and cylinderwalls have not yet be'come conditioned.New engines reach the normal level of oilconsumption only after approximately 5000km (3000 miles) driving .Oil consumption:Max. 1.0 L per 1000 km(1 Qt. per 600 miles)When judging the amount of oil consump-tion, note that the oil may become dilutedand make it difficult to accurately judge thetrue oil level.As an example, if a vehicle is used forrepeated short trips, and consumes a nor-mal amount of oil, the dipstick may notshow any drop in the oil level at all, evenafter 1000 km (600 miles) or more of driv-ing. This is because the oil is graduallybecoming diluted with fuel or moisture,

Yorum bağlantısı
Muhammet Oylumlu

@Ali Darbazhocam teşekkür ederim bir sorum olacaktı araba 90 derece ısıya gelince ışıklarda ufak dalgalanma oluyor bunun sebebi de subap lastigi mı 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Muhammet Oylumlu yazdı:

@Ali Darbazhocam teşekkür ederim bir sorum olacaktı araba 90 derece ısıya gelince ışıklarda ufak dalgalanma oluyor bunun sebebi de subap lastigi mı 

Bu konuda bişey söylemek zor. Subab lastiğinin daha doğrusu subab contalarının buna sebeb olacağını sanmıyorum. Sx4 hakkında bilgim yok. yorum yapamıyorum. Benim arabada yağ yakıyor ama bunun çalışmasında herhangi bir etkisini görmediğim için yağ yaksada umursamadım . 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

aparat varsa bir çok motorda üst kapak sökülmeden subap lastikleri değişebiliyor. maliyet düşünce değiştirmeye değer bence

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bendeki araçla aynı motor ise 107 bg olmalı. Külbütör kapağını sökünce lastiklere erişim kolay. Rölantide dalgalanma manifold hava alırsa olur. İnce üç tane hortum giriyor manifolda. Biri solda arkada biri ortada arkada biri de sağda gaz kelebeğinin orada. Onların dipleri çatlıyor ısıdan. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Bendeki araçla aynı motor ise 107 bg olmalı. Külbütör kapağını sökünce lastiklere erişim kolay. Rölantide dalgalanma manifold hava alırsa olur. İnce üç tane hortum giriyor manifolda. Biri solda arkada biri ortada arkada biri de sağda gaz kelebeğinin orada. Onların dipleri çatlıyor ısıdan. 

diğer konuda vardı, 1.6 tdci bu. focus motoru

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

diğer konuda vardı, 1.6 tdci bu. focus motoru

1.6 benzinli ve 1.9 jtd vardı ki? Kaç model sx bu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...