Mehmet Yeter Pazartesi 18:55 Paylaş Pazartesi 18:55 Merhabalar, Son zamanlarda ev alma isteğim iyice artti. Bu yüzden hiç tecrubemin olmadığı bir alanda siz değerli forum sakinlerinin altın tavsiyelerini dinleyerek bir ev alınırken nelere dikkat etmeli birçok açıdan bu durumla ilgili bilgi almak istiyorum. Belki benim gibi hiç tecrübesi olmayanlara da isik tutacaktır. Saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal Pazartesi 19:33 Paylaş Pazartesi 19:33 Ben olsam, ilk iş bağlı olduğu tapu müdürlüğüne gidip, taşınmazın üzerinde herhangi bir şerh/haciz/rehin var mı ona bakardım. Aynı zamanda kat irtifakı alınmış mı, bağımsız no, m2, sonradan izinsiz tadilat gibi durumlar var mı, doğru mu kontrol ederdim. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 19:33 Paylaş Pazartesi 19:33 Mehmet Yeter yazdı: Merhabalar, Son zamanlarda ev alma isteğim iyice artti. Bu yüzden hiç tecrubemin olmadığı bir alanda siz değerli forum sakinlerinin altın tavsiyelerini dinleyerek bir ev alınırken nelere dikkat etmeli birçok açıdan bu durumla ilgili bilgi almak istiyorum. Belki benim gibi hiç tecrübesi olmayanlara da isik tutacaktır. Saygılarımla. Gece mahalleye git yürüyerek gez. yarım saat en az. 7 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazartesi 20:08 Paylaş Pazartesi 20:08 Etrafına bakın. Ev araba gibi değil sıkıntılı. Dingil bir komşuya denk gelirsen başın dertten kurtulmaz, atsan atılmaz satsan satılmaz. Ve kötü bir mahalleden aldığın ev ne olursa olsun değer kazanmıyor, anca yerinde sayıyor. 4 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Pazartesi 21:15 Paylaş Pazartesi 21:15 Mehmet Yeter yazdı: Merhabalar, Son zamanlarda ev alma isteğim iyice artti. Bu yüzden hiç tecrubemin olmadığı bir alanda siz değerli forum sakinlerinin altın tavsiyelerini dinleyerek bir ev alınırken nelere dikkat etmeli birçok açıdan bu durumla ilgili bilgi almak istiyorum. Belki benim gibi hiç tecrübesi olmayanlara da isik tutacaktır. Saygılarımla. komşuya... ciddi. şaka filan değil. 4 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz Salı 07:24 Paylaş Salı 07:24 Bütün bu yazılanlara ilave olarak aracı park edecek otoparkı veya iyi bir yer var mı ona dikkat etmeli 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran Salı 09:11 Paylaş Salı 09:11 Sıcak seviyosanız batı, serin seviyosanız doğu cephe diyelim. 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru Salı 10:51 Paylaş Salı 10:51 Emlakcının A dedigine inanmayın. Ödemelerde tapu masrafları da ciddi bir meblağ olusturuyor hesaba katın mutlaka. Tuvalet veya banyoda pis su gider tesisatını gecırebilmek icin binanin donatısını kesmişler mi bakin. 1 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin Salı 10:59 Paylaş Salı 10:59 Lise yakınlarından ev almayın hele aynı sokakta veya caddede falan olmasın. Okuldan çıkan öğrencilerin taşkınlığı falan illallah dedirtiyor. Yeri geliyor kavga ediyor, bazen sizin oturduğunuz binanın bahçesine kalabalık halinde gelip sigara falan içiyor taşkınlık yapıyorlar. Uyarınca sen kötü olursun anca polis çağırılıyor büyük sıkıntı. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 12:53 Paylaş Salı 12:53 Bu konu çok su götürür emlakçı kısmı tapu kısmı banka kısmı belediye kısmı hisse/irtifak/mülkiyet kaçaklık durumu imar barışı durumu evin tasarımı işçiliği komşuluk ve mahalle seçimi etrafta hangi tip insanların yaşadığı otopark bahçe park ferahlık site aidatı kat ve cephe yani şerefiye evin hangi tarihte yapıldığı eskiyse imar durumu yeniyse iskan durumu proje ile evin fiziki uyumu satın alırken cayma bedeli sözleşme vekaleten satış tapu harcı elden ödeme işleri alıcıya güvenme işleri evin kullanımı oda yerleşkesi klima uyumu ısıtma sistemi yeni tadilat gerekip gerektirmediği toplu ulaşıma uzaklığı su basıp basmama durumları pis su sorunları durumu çatı altı ise su kaçağı, ısı izolasyonu bi bu kadar daha yazabilirim. Bazı şeylere mecburen gözünü kapatmak zorunda kalacaksınız. Çünkü her şey mükemmel olamıyor. Ama tapu alım satım işleri parayla alakalı olduğu için o kısım aşırı önemli. 6 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 14:33 Paylaş Salı 14:33 Mehmet Yeter yazdı: bir ev alınırken nelere dikkat kurumsal bir emlakçı bulunur bütçe ve hedef/amaç/beklenti söylenir, totalde karlı çıkılır. ucuza kaçılmaz hiç bir satıcı da enayi değildir , gerisi kader kısmet tesadüftür Mertol Kip yazdı: Dingil bir komşuya denk gelirsen başın dertten kurtulmaz, ben denk geldim, mahkemelik olup hatta satışa çıkmıştı ev, düzeltmem 15 dak mı aldı 2 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Salı 16:36 Paylaş Salı 16:36 Çağlar Bayur yazdı: düzeltmem 15 dak mı aldı Parayı bastırıp aldım diyor şair 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 18:35 Paylaş Salı 18:35 Çağlar Bayur yazdı: kurumsal bir emlakçı bulunur aynı kazığı daha pahalıya yemek 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 18:43 Paylaş Salı 18:43 Çağlar Bayur yazdı: totalde karlı çıkılır. Tansu Kalafatoğlu yazdı: aynı kazığı daha pahalıya yemek Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna Salı 21:41 Paylaş Salı 21:41 Mehmet Göktürk yazdı: Gece mahalleye git yürüyerek gez. yarım saat en az. Ben şu an oturduğum evi almadan önce yağmur yağınca arabayla gittim baktım, Bahçeköy'de, ormanlık bir yerde ancak üst sokağın adı Su Yolu Sk alt sokağın adı Yukarı Dere Sk.. Toplu taşıma ile gittim baktım, sabah gittim baktım, akşam gittim baktım, hafta sonu gittim baktım, sitedeki diğer satılık evleri gezdim. Şu adresten eve güneş hangi mevsimde hangi saatte nerelerden vuruyora baktım: https://www.suncalc.org/ Evin eski sahibi bilindik bir emlak firması ile çalışan ticareti bilen dürüst bir aileydi, o bakımdan da şanslıydım. Evi satın alırken evde nelerin kalacağını dahi sözleşme yaptık. Ev alacağım zaman babamı uyku tutmadı, Eskişehir'den atlayıp geldi, onunla da baktık, bacanağımla da baktık, iyi pazarlık ettiği için.. İstanbuldan ev alıyorsanız, ekipçe toplanıp gelip bakalım derim 5 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 00:40 Paylaş Dün saat 00:40 Gökhan Tuna yazdı: Şu adresten eve güneş hangi mevsimde hangi saatte nerelerden vuruyora baktım: https://www.suncalc.org/ Güzelmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Gökhan Tuna yazdı: İstanbuldan ev alıyorsanız, ekipçe toplanıp gelip bakalım derim Keşke İstanbul olsa Gökhan abi. Bu konuda forumdaki herkesin desteğini esirgemeyeni gönülden inanıyorum Siverekten ev bakıyorum. Şu anlık tek bildiğim üst kattan alma yazın çok sıcak olur kışında çok soğuk olur diyorlar. Yüksek girişte soğuk olur ancak en üst kat kadar olmaz diyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Bizim burada hakim rüzgarlar ve bakı çok önemli. O nedenle kuzey güney cephesi açık olması önemliydi. Hoş, bize 4 cephesi olan bir daire nasip oldu. Daha önceki arkadaşlarımın ev alıp memnun kaldığı müteahhitle topraktan anlaşarak girdim. O bile bazı noktalarda kaçamak yaptı. Sözleşme yaparsanız ince eleyip sık dokuyun. Komşularım çok iyi denk geldi ama öyle olmayabilirdi, iyi araştırın. Mahallede özellikle evin yakın çevresinde kimler var bir araştırın. Hijyenik olmayan bir ağılı kaldırtamıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Öncelikle apartman iskan durumu kontrol edilir.Eksik kalan kısımlar var mı bakılır.Aldıktan sonra yapılacak masraf var mı kontrol edilir.Mümkünse yöneticisi v.s olan bir apartman veya site tercih edilir.Yönetici ve bir kaç komşu ile konuşulup apartman genel profili hakkında bilgi almaya çalışılır. Konum v.s demiyorum zaten onu siz keyfinize göre seçeceksiniz. Yeni binalarda bahçe v.s düzenlemesi yapılmamış ise bunlar size ekstra masraf olarak kısa vadede önünüze gelecektir. Eski bina ise yapılması planlanan tadilat v.s işleri var mı sorgulayın. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Ev sıfır mı ikinci el mi orası da önemli. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Sıfır almayı düşünmüyorum çünkü kiradan direk çikip evime geçmeyi düşünüyorum ancak bina yaşı kriterim 5 ve 10 arası. Hadi en kotu ihtimal 15 altı olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Keşke İstanbul olsa Gökhan abi. Bu konuda forumdaki herkesin desteğini esirgemeyeni gönülden inanıyorum Siverekten ev bakıyorum. Şu anlık tek bildiğim üst kattan alma yazın çok sıcak olur kışında çok soğuk olur diyorlar. Yüksek girişte soğuk olur ancak en üst kat kadar olmaz diyorlar. 3.kat makbuldur der ugandalılar 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Tapuda arkadaşım var. Beğendiğim evin ada parsel numarasını verip dairenin borcu varmı imar durumu nedir kaçak bir yapı var mı borç harç var mı vs gibi durumları öğreniyorum. Şayet emlakçıdansa direkt ev sahibini bulup emlakçıyı aradan çıkarıyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Mustafa Şahin2 yazdı: Şayet emlakçıdansa direkt ev sahibini bulup emlakçıyı aradan çıkarıyorum çıkarılabilir emlakçı zaten gerçek vergisini ödeyen kurumsal olmayandır Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Siverekten ev bakıyorum. Baştan söylesene. Bende saf saf komşuna dikkat et falan yazıyorum. ahgfdsjhgafjhsa Madem memlekete göç planı var bence ev alma kocaman bir arsa al. Paran oldukca da yavaş yavaş üstüne ev yap. This is Urfa you know Yorum bağlantısı
Recommended Posts