İçeriğe Yönlendir

S-Max ya da Galaxy Alınır mı?

Muhammed Türkmen

Recommended Posts

Mehmet Yeter

Siz rotayı cizmissiniz. İnşallah düzgün bir şey çıkar karşınıza. Otomatiginden uzak durun diyeceğim fakat bunların şanzımanı aisinmis. Yani japon sanzimaniymis. Hayırlısı olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Türkmen
Mehmet Yeter yazdı:

Siz rotayı cizmissiniz. İnşallah düzgün bir şey çıkar karşınıza. Otomatiginden uzak durun diyeceğim fakat bunların şanzımanı aisinmis. Yani japon sanzimaniymis. Hayırlısı olsun.

Yani hocam şöyle niyetimiz bu tip araba hani çok acelemiz de yok. Ama yani işte galaxy , c-max , s- max tipi araçlarla yöneldik araştırmaya devam edeceğiz ya tabi adam ne fiyat veriyor ne yapıyor son onu da tabi adamla gidip görüşmek lazım ama böyle bir aracini araştırmadayız yani sorduğum soru aslında şu şu anda 2025 yılı içinde bu tarz arabada işte kronik sorun var mı nedeni tercih edilebilir bu aslında benim kafama takılan mesela ben babama mondeo alalım diyorum ama o işte işte yük taşımaydı işte memlekete yerleşmedi iş değişikliğiydi ve aynı zamanda rahat bir araç konforlu güvenli bir araç olduğu için hani bu tarz arabalara bakalım diyor 

Yorum bağlantısı
Muhammed Türkmen
İnan Çınar yazdı:

Grand c Max  ebat olarak uygunsa daha mantıklı bence

ona da bakıyoruz hocam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

yük te taşır başka, yük taşımak için araba bakmak başka şeyler,  başka amaçlar ve beklenti yaratır, ben S max ile sıfır mutfak ta taşıdım, 1+1 ev eşyası da taşıdım tek seferde ama otelde vale ye de kendinmi taşıttım.ama aluminyum tekneyi tourneo ile taşıdım mesela  amacı ve beklnetiyi tam olarak belirlemeli, yük çok önemli ve taşınacak ise transporter veya custom tourneo lara bakılmalı , manuel vites.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ben yanlış mı anladım, babanız almanyada ford fabrikasında çalıştı, siz maaile 2005 te yani 20 sene önce Tr ye döndünüz ve bunun bakım işleri ile ilgilenebileceğinizi düşünüyorsunuz. Montaj ve tamir bakım çok farklı şeyler olmasını geçtim 20 senedir bu işlere hiç bulaşmamış birinden çok fazla şey bekliyorsunuz sanki. Kafadan 55-60 yaşında falan olması lazım abimizin. Bence bildik piyasada parçası bol harcıalem bir araba alıp başlayın, beğenmezseniz satarsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Türkmen
Mertol Kip yazdı:

Ben yanlış mı anladım, babanız almanyada ford fabrikasında çalıştı, siz maaile 2005 te yani 20 sene önce Tr ye döndünüz ve bunun bakım işleri ile ilgilenebileceğinizi düşünüyorsunuz. Montaj ve tamir bakım çok farklı şeyler olmasını geçtim 20 senedir bu işlere hiç bulaşmamış birinden çok fazla şey bekliyorsunuz sanki. Kafadan 55-60 yaşında falan olması lazım abimizin. Bence bildik piyasada parçası bol harcıalem bir araba alıp başlayın, beğenmezseniz satarsınız. 

şöyle hocam. Babam almanya ford’da çalıştı. Burada tekstil işi yapıyoruz ama tabi bu süre zarfında ford araçlarımız oldu, kendimiz de sorun vs olduğunda çözebiliyoruz yani. Teknik ve donanım olarak bilgisi mevcut.

bu tarz araca yönelmemizin sebepi bütçe kısıtlı , kaliteli, konforlu araç ve aynı zamanda 7 kişilikte oluyor. Tüm bunlar yanında 2 koltuğu devre dışı bırakınca da bagaj olarak kullanılıyor olması

Mertol Kip yazdı:

yani %60 iş amaçlı %40 otanda binmek amaçlı.

caravelle yüksek ve daha büyük diye biliyorum. Ve WV grubu biraz daha sorunlu olmasından dolayı sıcak bakmıyor gibi 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

@Mertol Kip

Abi 2.5 TDI 130 Luk Caravelle 350 400 bin km lerde alasım var , dert sahibi olursun motoru parçası sorun felan diyorlar :) ne diyorsun 

https://shbd.io/s/Zim1VewP

Tek elden rahmetli Türker İnanoğlu garajindan alınmış 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

@Mertol Kip

Abi 2.5 TDI 130 Luk Caravelle 350 400 bin km lerde alasım var , dert sahibi olursun motoru parçası sorun felan diyorlar :) ne diyorsun 

Tek elden rahmetli Türker İnanoğlu garajindan alınmış 

9+1 .. hangi tip ehliyet sürer bunu? B ise ben de ilgilenebilirm

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

Bizdeki B sürebiliyor. Yeni B ler süremiyor. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Muhammed Türkmen yazdı:

şöyle hocam. Babam almanya ford’da çalıştı. Burada tekstil işi yapıyoruz ama tabi bu süre zarfında ford araçlarımız oldu, kendimiz de sorun vs olduğunda çözebiliyoruz yani. Teknik ve donanım olarak bilgisi mevcut.

bu tarz araca yönelmemizin sebepi bütçe kısıtlı , kaliteli, konforlu araç ve aynı zamanda 7 kişilikte oluyor. Tüm bunlar yanında 2 koltuğu devre dışı bırakınca da bagaj olarak kullanılıyor olması

yani %60 iş amaçlı %40 otanda binmek amaçlı.

caravelle yüksek ve daha büyük diye biliyorum. Ve WV grubu biraz daha sorunlu olmasından dolayı sıcak bakmıyor gibi 

Abijim al bi 1.5 dizel C-Max bin o zaman. Parçası bol, arızası az. Ama düz vites olsun. 

Caravelle ile transporter aynı alet temelde. Arka süspansiyonu farklı. Kalan kısmı donanım ve ruhsat. Caravelle lerin otomobil ruhsatlıları var. 

Mustafa Tüfekçi yazdı:

@Mertol Kip

Mustafa dert sahibi olmaktan ne kastedildiğine bağlı. Ben ne saçma arabalar aldım bindim hiçbirinde de söylendiği gibi dert sahibi olmadım yani. Zamanında bakımını yapar, mecbur kalmadıkca orjinal parça kullanırsan hiçbir araba ölmez. Volvo'yu aldığımda toplanmaz bu dendi, (çalışmıyordu) bir hafta sonra fenni muayenedeydi araba. Seviyorsan al gitsin yaw.

Parçası her arabanın var. Adem 90 küsur model 2.5 motorlu Quatro Audi'yi gümrükten alıp adam etti. Ötesi  yok bence. 

Çağlar Bayur yazdı:

Salça olma len çocuğun kısmetine kendine başka bul. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

350 liralık aletlerden bahsediyorsunuz. Benim scooter daha pahalı yaw. Her tarafı sorun olsa kaç yazar. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

fiyat demek istemiş.

Bence  alınası araç fort transit connect ve turneo küçük şeyler. bütçe daha iyi ise transporter camlıvan da olabilir.  

doblo da olur. 

bunlar çok ufak araçlar ama...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Bizdeki B sürebiliyor. Yeni B ler süremiyor. 

o naısl oluyor öyle?

Mertol Kip yazdı:

Salça olma len çocuğun kısmetine kendine başka bul. 

Tüfekçi 100 araba arasından elemişse gözü kapalı alırım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

o naısl oluyor öyle?

Ehliyetin arkasına bak ufak minibüs resmi  var. Biz alırken ( ben 86 da aldım) bu hakkı bize vermişler arkada tek teker minibüs sürebiliyoruz.

Ancak değiştirirken göz musyenesini doktor yanlış işaretlemiş emniyette söylediler bi kağıt verdiler yeniden drğiştirmem gerekiyor o hakkı yazdırmak için. Sanırım 1997 ye kadar vb bir kuralmış

D1 c1 işaretli olması gerekiyor bizde

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

D1 c1 işaretli olması gerekiyor bizde

d1 işaretli iimiş lakin 2024 tarihine kadar diye bir yazı var, diğerleri 2029

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

B sınıfı arkası tek lastikli minibüsleri kullanabiliyordu ama hususi değilse psikoteknik ve src ister.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben de D ehliyet var .  Dingilli Travego bile sürerim

images?q=tbn:ANd9GcTVufOyi-g0o4G1fn-KoiH

Çağlar Bayur yazdı:

:)

Orijinalliği bozulmamışlar içinden eledim doğrudur.

Km si biraz fazla işte bı ona da gönlüm razı olsa garaja çekmiştim de hala düşünüyor. 

İlkay Başaran yazdı:

B sınıfı arkası tek lastikli minibüsleri kullanabiliyordu ama hususi değilse psikoteknik ve src ister.

Onlar da mevcut :)

Dijital ehliyet bile cüzdanda şuan.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

garaja çekmiştim de

çek gitsin seneye 700

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Orijinalliği bozulmamışlar i

.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

çek gitsin seneye 700

Yok be abi. Bir senedir %50 zarardayiz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yok be abi. Bir senedir %50 zarardayiz.

vw zarar etttrimez alal

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ben de D ehliyet var .  

Onlar da mevcut :)

Dijital ehliyet bile cüzdanda şuan.

Takometreye takılan sürücü kartını mı diyorsun?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
İlkay Başaran yazdı:

Takometreye takılan sürücü kartını mı diyorsun?

Evet :nargile:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...