İçeriğe Yönlendir

Tansu Bu Neeee

Mertol Kip

Recommended Posts

Furkan Bakırel

Adamlar ömürlük şanzıman yapmış.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Şimdi gelir güneş gezegen falan der. Sonra biz bi güleriz :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Siz şanzıman dersiniz

Ben aktarma kutusu derim

Birileri cvt der

birileri de transaxle der

:) 

Yapay zekaya sordum

IMG_0681.jpeg

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ama Tansu sanada dişli beğendiremiyoruz. İçinde zibilyon tane dişli olan şeye ne diyeceğiz Mahmut mu diyek? 

Sen sen ol yapay zeka ile bu kadar muhabbet etme onun ağzı pek bi bozuk bu aralar. Çok terbiyesiz bunlar. 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Ama Tansu sanada dişli beğendiremiyoruz. İçinde zibilyon tane dişli olan şeye ne diyeceğiz Mahmut mu diyek? 

Sen sen ol yapay zeka ile bu kadar muhabbet etme onun ağzı pek bi bozuk bu aralar. Çok terbiyesiz bunlar. 

elon’unki terbiyesiz. Chatgpt çok kibar. İşim bitince teşekkür etmeden çıkamıyorum

EV alınca fazla gelmiş olabilir tabi ama rakiplerinin dişli sayısının 1/20’i kadardır. Artı kavrama yok

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Aynı anne babadan olup kardeşin olmayan kişi kimdir :)

Hatta bunu sporculara sormuşlar. Enteresan cevaplar vardı 😄

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

EV alınca fazla gelmiş olabilir tabi ama rakiplerinin dişli sayısının 1/20’i kadardır. Artı kavrama yok

He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun :) Sana kötü bir haberim var, Corolla Hybridlerde 53kW elektrik motoru var. Bataryan minnoş diye ve soketin yok diye benim arabam elektikli değil deme bence. 50-60 kW kapasiteye sahip düzgün bi batarya takarsan (arabadaki 0.745 kW) senin Corolla elektrikli oluyor. Hazır bagajda yer varken düşün bence, ha koltuğun altında ha bagajda ne farkeder :)

1/20 kadarı olayını görmezden geliyorum zira normal otomatik vites kutusunda bundan daha az dişli var. 8 ilerilerde falan çoktur belki ama accordlardakinde daha az.

Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu.

İlginç şekilde Yaris 1.5 Hybrid in motoru daha güçlü (59 kW) ve bataryası da daha büyük. 

image.png.35ae6aac86e345b5cd850a127a00565a.png

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun

O araçlar burada EV plakası almak zorundalar bu arada. Batarya varsa elektriklidir. 

17434240899663821663135193978967.jpg.470538568c2bc5d1cdf96ce78a9ef828.jpg

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

türk yutbtların kıt bilgisi ile şanzımanı yok edip, hatta motor tekere direkt bağlı videoları ile başladı her şey... hatta biri, tekeri döndürüp motor dönüomu diye bakmaya çalışırken düşmüştü yere

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mertol Kip yazdı:

Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu

2xAAA galiba. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Selim Bilgin yazdı:

2xAAA galiba. 

Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca basabiliyor. OKI printerdan step motor söküp onu mu taktılar ne yaptılarsa artık. O değil, bir de 53 kw motoru bunun beslemesini bekliyorlar asjhdgajhsa

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Düz yolda 6-7km kadar götürüyor batarya. Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. Laptop bataryalarının kapasitesi daha fazla valla :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun :) Sana kötü bir haberim var, Corolla Hybridlerde 53kW elektrik motoru var. Bataryan minnoş diye ve soketin yok diye benim arabam elektikli değil deme bence. 50-60 kW kapasiteye sahip düzgün bi batarya takarsan (arabadaki 0.745 kW) senin Corolla elektrikli oluyor. Hazır bagajda yer varken düşün bence, ha koltuğun altında ha bagajda ne farkeder :)

1/20 kadarı olayını görmezden geliyorum zira normal otomatik vites kutusunda bundan daha az dişli var. 8 ilerilerde falan çoktur belki ama accordlardakinde daha az.

Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu.

İlginç şekilde Yaris 1.5 Hybrid in motoru daha güçlü (59 kW) ve bataryası da daha büyük. 

image.png.35ae6aac86e345b5cd850a127a00565a.png

maalesef öyle değil. Size dişli sayısını söyliyeyim. 

1- 1 tane güneş dişlisi

2- 3 tane gezegen dişli

3- 1 tane yüzük dişlisi

4- 1 tane mg2 dişlisi

5- 1 tane redüktör pinyon dişli 

6- diferansiyel dişli grubu

Kaç etti? 6 + diferansiyel

bu şanzımanı maçka meslek lisesi öğrencileri tezgahta söktü. Gittik izledik. Yok öyle youtuberlık :) 

EV hariç hiçbir şanzımanda bu denli az dişli takımı bulunmaz. Hiçbir manuel bile hibrit kadar dayanıklı değildir. Daha sade ve basiti şu an için üretilmedi. Çünkü her şey kendi ekseninde çalışır. Dişliler yerinden oynamaz

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca basabiliyor. OKI printerdan step motor söküp onu mu taktılar ne yaptılarsa artık. O değil, bir de 53 kw motoru bunun beslemesini bekliyorlar asjhdgajhsa

anlık 150 amper basıyor. 207v

Ki benim pil ni-mh

sani’deki daha fazla basar

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Sani Gerşon yazdı:

Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. 

İsterim ki hayatta... :selo:

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Sani Gerşon yazdı:

Düz yolda 6-7km kadar götürüyor batarya. Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. Laptop bataryalarının kapasitesi daha fazla valla :D 

O kadar ufak kapasite iyi değil ya. doldur boşalt cycle ı belli zaten bunların. Ömrü kısa olur. Şunlara 40-50kW batarya koysalar çiçek gibi olur aslında. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

anlık 150 amper basıyor. 207v

Kafa mı yapıyon? Kıytırık 12V 50 A akünün anlık akımı bile 400-500A 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

maalesef öyle değil. Size dişli sayısını söyliyeyim. 

1- 1 tane güneş dişlisi

2- 3 tane gezegen dişli

3- 1 tane yüzük dişlisi

4- 1 tane mg2 dişlisi

5- 1 tane redüktör pinyon dişli 

6- diferansiyel dişli grubu

Kaç etti? 6 + diferansiyel

bu şanzımanı maçka meslek lisesi öğrencileri tezgahta söktü. Gittik izledik. Yok öyle youtuberlık :) 

EV hariç hiçbir şanzımanda bu denli az dişli takımı bulunmaz. Hiçbir manuel bile hibrit kadar dayanıklı değildir. Daha sade ve basiti şu an için üretilmedi. Çünkü her şey kendi ekseninde çalışır. Dişliler yerinden oynamaz

Heriflerin söktüğü zımbırtının içinde bile 4 tane dişli var ya hu. Hangi 6? 

Yüzük müzük karıştırma çıkamayız işin içinden. elektriklisi var tek taşlısı var, var oğlu var. 

EV de şanzıman mı varmış? Diferansiyeldir o. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mertol Kip yazdı:

Şunlara 40-50kW

Bu kadar da istemiyorum, 10kw a razıyım ben. Fazlasında zaten hibritin mantığı kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Sani Gerşon yazdı:

Bu kadar da istemiyorum, 10kw a razıyım ben. Fazlasında zaten hibritin mantığı kalmıyor.

PHEV olurdu işte. :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca 

2004 civic pili 1.8ah idi 160v. 5 amper yapmıştım beybisi olmuştu

Mertol Kip yazdı:

O kadar ufak kapasite iyi değil ya. doldur boşalt cycle ı belli zaten bunların. Ömrü kısa olur. Şunlara 40-50kW batarya koysalar çiçek gibi olur aslında. 

Olmaz. 50kw motor  S5 tipi. Normal pilli araçlar S60. Marş aküsünün olayı zaten anlık deli gibi basmak. Ki biliyon zaten 🍆 Bu tip araçlarda bsm akımı sınırlıyor. Önünü açsa akımın motoru papatya gibi açtırır. Pillerde çabuk gider. Doldur boşalt olayında ömürleri epeyce uzun. 30bin mi neydi galiba. Tam şarj tam deşarjda çok daha kısa tabi süre. Bulmam lazım pilin speclerini

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)

Servet biz takalim demedim uretici taksin dedim. O pili takan uretici otunu kılını hesaplar herhalde :)

Hesaplasin yani, yoksa doverim. 

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Heriflerin söktüğü zımbırtının içinde bile 4 tane dişli var ya hu. Hangi 6? 

Yüzük müzük karıştırma çıkamayız işin içinden. elektriklisi var tek taşlısı var, var oğlu var. 

EV de şanzıman mı varmış? Diferansiyeldir o. 

akü anlık 12v ile 400a bassa 5kw

batarya 207v ile 150a bassa 31kw :) 

ha bi de inverter’de bu voltaj AC’ye dönüyor. 600v’a çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Tansu, diyorum ki kıytırık akü bile yapıyor onu matah bir durum değil. Sürekli verdiği akım tırt. 

Bana decoder lazım. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...