Mertol Kip Pazar 18:55 Paylaş Pazar 18:55 https://www.instagram.com/reel/DHSJ_PgR0sU @Tansu Kalafatoğlu 1 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Pazar 19:48 Paylaş Pazar 19:48 Şimdi gelir güneş gezegen falan der. Sonra biz bi güleriz 1 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazar 20:58 Paylaş Pazar 20:58 Siz şanzıman dersiniz Ben aktarma kutusu derim Birileri cvt der birileri de transaxle der Yapay zekaya sordum Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazar 21:35 Yazar Paylaş Pazar 21:35 Ama Tansu sanada dişli beğendiremiyoruz. İçinde zibilyon tane dişli olan şeye ne diyeceğiz Mahmut mu diyek? Sen sen ol yapay zeka ile bu kadar muhabbet etme onun ağzı pek bi bozuk bu aralar. Çok terbiyesiz bunlar. 6 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 08:08 Paylaş Dün saat 08:08 Mertol Kip yazdı: Ama Tansu sanada dişli beğendiremiyoruz. İçinde zibilyon tane dişli olan şeye ne diyeceğiz Mahmut mu diyek? Sen sen ol yapay zeka ile bu kadar muhabbet etme onun ağzı pek bi bozuk bu aralar. Çok terbiyesiz bunlar. elon’unki terbiyesiz. Chatgpt çok kibar. İşim bitince teşekkür etmeden çıkamıyorum EV alınca fazla gelmiş olabilir tabi ama rakiplerinin dişli sayısının 1/20’i kadardır. Artı kavrama yok Yorum bağlantısı
Metin Akbal Dün saat 08:33 Paylaş Dün saat 08:33 Aynı anne babadan olup kardeşin olmayan kişi kimdir Hatta bunu sporculara sormuşlar. Enteresan cevaplar vardı 😄 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 09:38 Yazar Paylaş Dün saat 09:38 Tansu Kalafatoğlu yazdı: EV alınca fazla gelmiş olabilir tabi ama rakiplerinin dişli sayısının 1/20’i kadardır. Artı kavrama yok He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun Sana kötü bir haberim var, Corolla Hybridlerde 53kW elektrik motoru var. Bataryan minnoş diye ve soketin yok diye benim arabam elektikli değil deme bence. 50-60 kW kapasiteye sahip düzgün bi batarya takarsan (arabadaki 0.745 kW) senin Corolla elektrikli oluyor. Hazır bagajda yer varken düşün bence, ha koltuğun altında ha bagajda ne farkeder 1/20 kadarı olayını görmezden geliyorum zira normal otomatik vites kutusunda bundan daha az dişli var. 8 ilerilerde falan çoktur belki ama accordlardakinde daha az. Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu. İlginç şekilde Yaris 1.5 Hybrid in motoru daha güçlü (59 kW) ve bataryası da daha büyük. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Dün saat 12:28 Paylaş Dün saat 12:28 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun O araçlar burada EV plakası almak zorundalar bu arada. Batarya varsa elektriklidir. Dün saat 12:29 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 13:23 Paylaş Dün saat 13:23 türk yutbtların kıt bilgisi ile şanzımanı yok edip, hatta motor tekere direkt bağlı videoları ile başladı her şey... hatta biri, tekeri döndürüp motor dönüomu diye bakmaya çalışırken düşmüştü yere 1 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 14:21 Paylaş Dün saat 14:21 Mertol Kip yazdı: Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu 2xAAA galiba. 1 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 14:55 Yazar Paylaş Dün saat 14:55 Selim Bilgin yazdı: 2xAAA galiba. Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca basabiliyor. OKI printerdan step motor söküp onu mu taktılar ne yaptılarsa artık. O değil, bir de 53 kw motoru bunun beslemesini bekliyorlar asjhdgajhsa Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Dün saat 17:01 Paylaş Dün saat 17:01 Düz yolda 6-7km kadar götürüyor batarya. Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. Laptop bataryalarının kapasitesi daha fazla valla 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 18:17 Paylaş Dün saat 18:17 Mertol Kip yazdı: He sen sendeki arabanın EV olmadığın iddia ediyorsun Sana kötü bir haberim var, Corolla Hybridlerde 53kW elektrik motoru var. Bataryan minnoş diye ve soketin yok diye benim arabam elektikli değil deme bence. 50-60 kW kapasiteye sahip düzgün bi batarya takarsan (arabadaki 0.745 kW) senin Corolla elektrikli oluyor. Hazır bagajda yer varken düşün bence, ha koltuğun altında ha bagajda ne farkeder 1/20 kadarı olayını görmezden geliyorum zira normal otomatik vites kutusunda bundan daha az dişli var. 8 ilerilerde falan çoktur belki ama accordlardakinde daha az. Yok 0.745 de değilmiş. 0.55 kW diyor üzerinde. Corolla Cross bataryası bu. İlginç şekilde Yaris 1.5 Hybrid in motoru daha güçlü (59 kW) ve bataryası da daha büyük. maalesef öyle değil. Size dişli sayısını söyliyeyim. 1- 1 tane güneş dişlisi 2- 3 tane gezegen dişli 3- 1 tane yüzük dişlisi 4- 1 tane mg2 dişlisi 5- 1 tane redüktör pinyon dişli 6- diferansiyel dişli grubu Kaç etti? 6 + diferansiyel bu şanzımanı maçka meslek lisesi öğrencileri tezgahta söktü. Gittik izledik. Yok öyle youtuberlık EV hariç hiçbir şanzımanda bu denli az dişli takımı bulunmaz. Hiçbir manuel bile hibrit kadar dayanıklı değildir. Daha sade ve basiti şu an için üretilmedi. Çünkü her şey kendi ekseninde çalışır. Dişliler yerinden oynamaz Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 18:29 Paylaş Dün saat 18:29 Mertol Kip yazdı: Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca basabiliyor. OKI printerdan step motor söküp onu mu taktılar ne yaptılarsa artık. O değil, bir de 53 kw motoru bunun beslemesini bekliyorlar asjhdgajhsa anlık 150 amper basıyor. 207v Ki benim pil ni-mh sani’deki daha fazla basar Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Dün saat 19:47 Paylaş Dün saat 19:47 Sani Gerşon yazdı: Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. İsterim ki hayatta... Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 19:51 Yazar Paylaş Dün saat 19:51 Sani Gerşon yazdı: Düz yolda 6-7km kadar götürüyor batarya. Ben de isterdim bi tık daha fazla kapasitesi olsun. Laptop bataryalarının kapasitesi daha fazla valla O kadar ufak kapasite iyi değil ya. doldur boşalt cycle ı belli zaten bunların. Ömrü kısa olur. Şunlara 40-50kW batarya koysalar çiçek gibi olur aslında. Tansu Kalafatoğlu yazdı: anlık 150 amper basıyor. 207v Kafa mı yapıyon? Kıytırık 12V 50 A akünün anlık akımı bile 400-500A Tansu Kalafatoğlu yazdı: maalesef öyle değil. Size dişli sayısını söyliyeyim. 1- 1 tane güneş dişlisi 2- 3 tane gezegen dişli 3- 1 tane yüzük dişlisi 4- 1 tane mg2 dişlisi 5- 1 tane redüktör pinyon dişli 6- diferansiyel dişli grubu Kaç etti? 6 + diferansiyel bu şanzımanı maçka meslek lisesi öğrencileri tezgahta söktü. Gittik izledik. Yok öyle youtuberlık EV hariç hiçbir şanzımanda bu denli az dişli takımı bulunmaz. Hiçbir manuel bile hibrit kadar dayanıklı değildir. Daha sade ve basiti şu an için üretilmedi. Çünkü her şey kendi ekseninde çalışır. Dişliler yerinden oynamaz Heriflerin söktüğü zımbırtının içinde bile 4 tane dişli var ya hu. Hangi 6? Yüzük müzük karıştırma çıkamayız işin içinden. elektriklisi var tek taşlısı var, var oğlu var. EV de şanzıman mı varmış? Diferansiyeldir o. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mertol Kip yazdı: Şunlara 40-50kW Bu kadar da istemiyorum, 10kw a razıyım ben. Fazlasında zaten hibritin mantığı kalmıyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Sani Gerşon yazdı: Bu kadar da istemiyorum, 10kw a razıyım ben. Fazlasında zaten hibritin mantığı kalmıyor. PHEV olurdu işte. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mertol Kip yazdı: Sorma ya. Herifler 177V batarya yapmış ama 4 amper anca 2004 civic pili 1.8ah idi 160v. 5 amper yapmıştım beybisi olmuştu Mertol Kip yazdı: O kadar ufak kapasite iyi değil ya. doldur boşalt cycle ı belli zaten bunların. Ömrü kısa olur. Şunlara 40-50kW batarya koysalar çiçek gibi olur aslında. Kafa mı yapıyon? Kıytırık 12V 50 A akünün anlık akımı bile 400-500A Olmaz. 50kw motor S5 tipi. Normal pilli araçlar S60. Marş aküsünün olayı zaten anlık deli gibi basmak. Ki biliyon zaten 🍆 Bu tip araçlarda bsm akımı sınırlıyor. Önünü açsa akımın motoru papatya gibi açtırır. Pillerde çabuk gider. Doldur boşalt olayında ömürleri epeyce uzun. 30bin mi neydi galiba. Tam şarj tam deşarjda çok daha kısa tabi süre. Bulmam lazım pilin speclerini Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Servet biz takalim demedim uretici taksin dedim. O pili takan uretici otunu kılını hesaplar herhalde Hesaplasin yani, yoksa doverim. 12 saat önce tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mertol Kip yazdı: O kadar ufak kapasite iyi değil ya. doldur boşalt cycle ı belli zaten bunların. Ömrü kısa olur. Şunlara 40-50kW batarya koysalar çiçek gibi olur aslında. Kafa mı yapıyon? Kıytırık 12V 50 A akünün anlık akımı bile 400-500A Heriflerin söktüğü zımbırtının içinde bile 4 tane dişli var ya hu. Hangi 6? Yüzük müzük karıştırma çıkamayız işin içinden. elektriklisi var tek taşlısı var, var oğlu var. EV de şanzıman mı varmış? Diferansiyeldir o. akü anlık 12v ile 400a bassa 5kw batarya 207v ile 150a bassa 31kw ha bi de inverter’de bu voltaj AC’ye dönüyor. 600v’a çıkıyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Tansu, diyorum ki kıytırık akü bile yapıyor onu matah bir durum değil. Sürekli verdiği akım tırt. Bana decoder lazım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts