İçeriğe Yönlendir

B-Max 1.0 Ecoboost 2013 Katalitik Konventör Arızası

Mert inal

Recommended Posts

Mert inal

Abilerim kardeşlerim herkese hayırlı bayramlar aracımda katalatik konvantör arızasına bağlı olarak motor arıza ışığı yanıyor bursadan antalyaya yolculuk esnasında 2 kere yandı ve akü kutup başlarını çıkararak söndürdük fakat enson yandığında artık kutup başlarını çıkarmakda söndürmedi bu benim yolculuk yapmamı engelleyen bi durum olurmu aracımda herhangibir hiçbi belirti yok çekiş düşüklüğü vs vs yok yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla ciddi çekiş düşüklüğü başlıyor diyorlardı. Hiç tecrübe etmedim ama tamiri çok da masraflı değil. Yıla bakarsanız ömrünü doldurmuş diyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mert inal
Deniz Kom yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla ciddi çekiş düşüklüğü başlıyor diyorlardı. Hiç tecrübe etmedim ama tamiri çok da masraflı değil. Yıla bakarsanız ömrünü doldurmuş diyebilirsiniz. 

Temizliği mümkünmü

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Vay be 1.0 ecobost bile 10 yılı geçmiş. Bu hayat bize neler yapmaz ki.

Arıza kodu tam ne veriyor.

Bı kaç ihtimal var çünkü.

Kat öncesi sensör arızalı olabilir kat arızalı olabilir kat sonrası sensör arızalı olabilir 

Yorum bağlantısı
Mert inal
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Vay be 1.0 ecobost bile 10 yılı geçmiş. Bu hayat bize neler yapmaz ki.

Arıza kodu tam ne veriyor.

Bı kaç ihtimal var çünkü.

Kat öncesi sensör arızalı olabilir kat arızalı olabilir kat sonrası sensör arızalı olabilir 

Ya abi şöyle tam kodunu hatırlamıyorum fakat katalatik konvantör diye bi uyarı beriyor map sensörü temizlendi üsteki öksijen sensörü temizlendi altını temizlemedi adamın işi vardı onu kaldırarak yapmamız lazım dedi aslında sensörleri temizledi hep çamur olmuştu fakat işte göründüğü gibi tekrar arızaya düştü ama işte çekişimde falan bi etki yok yada sesinde bi değişiklilik benim kafama takılan şey şu yani bu ne katalatik konventör arızası sonuçta pis gazı temiz dışarı iletmek için çalışan ni parça bu parça arızaya düşse dahi beni yolda bırakma potansiyeline sahip bi parçamı yada bi durummu

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mert inal yazdı:

Temizliği mümkünmü

İşlem yaparak temizlediğini söyleyenler var. Ama ne kadar sağlıklı olur onu bilmiyorum. Bir yerden sonra içi tamamen dağılıyor. Bir sürü farklı fiyat çıkıyor internette. İşin ustaları daha iyisini söyler ama bana sorarsanız değişim yoluna gidin. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Tıkanma olduğuna göre yağ yakıyor olabilir egzozu bile tıkayabilir. Duman atıyor mu araç?

Yorum bağlantısı
Mert inal
Ömer Sarıgül yazdı:

Tıkanma olduğuna göre yağ yakıyor olabilir egzozu bile tıkayabilir. Duman atıyor mu araç?

Herhangibir yoğun duman atma yok hava soğuk yağmurlu hafif buhar atıyor yağ full

Ömer Sarıgül yazdı:

600km yol geldim ışığı söndüre söndüre şimdi en son deniyorum sönmüyor 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Yolda bırakmaz. Biraz fazla yakarsınız. 

Yorum bağlantısı
Mert inal
Çağlar Bayur yazdı:

arıza kodu nedir?

Abi onu tam hatırlayamıyorum fakat dediğim gibi katalatik konvantör diyordu ama hani ne çekiş düşüklüğüm nede teklemem nede egzoz dolması ne duman atmam nede yağ yakmam hiçbişey yok anlayamadım

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Katalitik tıkalı hatası veriyorsa ikinci O2 sensörüdür bence. Muhtemelen P430 dur. 

Eğer katalitik verimi düşük diyorsa o da muhtemelen P420 dir.

Eğer manifoltta kaçak göçek yoksa her şartta O2 sensörüne çıkar o yol. 600 km yol gelmiş, tıkalı olsa hararet yapardı, hiç olmasa EGT varsa (ki turbo olduğuna göre vardır muhtemelen) LIMP e sokardı arabayı. 

Çağlar Bayur yazdı:

arıza kodu nedir?

Yorum bağlantısı
Mert inal
Mertol Kip yazdı:

Katalitik tıkalı hatası veriyorsa ikinci O2 sensörüdür bence. Muhtemelen P430 dur. 

Eğer katalitik verimi düşük diyorsa o da muhtemelen P420 dir.

Eğer manifoltta kaçak göçek yoksa her şartta O2 sensörüne çıkar o yol. 600 km yol gelmiş, tıkalı olsa hararet yapardı, hiç olmasa EGT varsa (ki turbo olduğuna göre vardır muhtemelen) LIMP e sokardı arabayı. 

Ya şöyle araç bmax 1.0 hani araç 5 kişi bagaj dolu 5 den düşdüğümü hatırlamıyorum 110 120 bayır çıkıyorum bi çekişde düşüklük hissetmedim

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Çekişte sizin hissedebileceğiniz kadar bir düşüklük varsa zaten daha ciddi sorunlarınız var demektir. :)

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mustafa Tüfekçi yazdı:

ecobost bile 10 yılı geçmiş.

yaşlandın orhaaaannn yaşlandıınn :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...