İçeriğe Yönlendir

Halis Muhlis Çinli - BYD Dolphin

Erdem Dertsiz

Recommended Posts

Mertol Kip
  Çağlar Bayur yazdı:

ibiza dan çıkacazzzz destinasyon hamburg, kontak kapamadan uça uça , sen hiç c5 e bindin mi

Genişlet  

Çok şükür ergenliğimden bu yana fransız arabası almadım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
  Doğan Arşiray yazdı:

ağır abiler... ekmeği ve şekeri kesin.

Genişlet  

Ekmek arası kesmeşeker yerdim çocukken

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
  Doğan Arşiray yazdı:

ağır abiler... ekmeği ve şekeri kesin.

Genişlet  

Onlar depresyondan kilo alıyorlar.  :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz
  Çağlar Bayur yazdı:

marşa basıp sökecem tabii, şarjdan geri kazanım olmadan almanayay giderim,

byd bunun becermemiş işte bu lazım asıl markaları karşılaştırıken

Genişlet  

varmış her  yolculuk sonunda gösteriyor . :) ben kapatıp ilgilenmediğim için dikkatimi çekmemiş :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Erdem Dertsiz yazdı:

her  yolculuk sonunda gösteriyor

Genişlet  

her yolculuk başka bir yaşamdır diyor yani çinli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Hayırlı olsun Erdem bey, güzel günlerde kullanılsın :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Hayırlı olsun. Allah kaza bela ceryan kaçağı göstermesin :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Erdem hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Hayırlı olsun ben bunu görmemiştim. 
Pilli bebekler artıyor. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Selim Bilgin yazdı:

Hayırlı olsun ben bunu görmemiştim. 
Pilli bebekler artıyor. 

Genişlet  

tesladan başkasını görmüyor gözün der nijeryalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Güle güle kullanın, geçen hafta bayide gidip inceledim. Enteresan şekilde daha üst model olan Atto 3 ve Seal Ev den daha rahat koltukları vardı. Aynı şeyi eşimde söyledi. Bide 204 bg olması çok iyi. Tek dikkat edilmesi gereken çan çin çon marka lastikleri. Bildik bi marka takılmalı çünkü alet nalet.😃👍

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Seal in koltuk derileri vasat yaw. Çok vinleks. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

Herkese çok teşekkür ederim.

2500 km oldu. Fikirlerim halen aynı Golf üm güzel evet ama bu ona göre çok teknolojik ve konforlu. 

Gördüğüm heryede şarjı doluymuş boşmuş umursamadan takıyorum çokta umrumda değil açıkcası şı 600 binde ki hyundaiden sonra :) 

Koltuklar rahat ama Mertol abinin dediği gibi deri vasat 2 sene sonra soyulacakmış gibi geliyor.

Öndeki ızgaranın büyük ledi su almış buhat yapıyor arada. Çok umursamıyorum servise gidene yada bozulana kadar kalsın öyle.

2500 km de yakıt tüketimi 16 kw gayet iyi bence.

Ara ara buraları güncellerim :)  

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Onur Demir

Güle güle, güzel günlerde kullan. (Eskisi kadar aktif değilim Anca gördüm o yüzen yeni yorum yazabiliyorum)

Yorumların da gayet iyi olmuş düşünenler için aydınlatıcı.

Bugün yerinde inceledim Dolphini.

Şaşırtıcı derecede rahat oturma pozisyonunu beğendim.

Clioda en çok şikayet ettiğim ve kesinlikle suv alacağım diye çıktığım yolda atto3 e bakarken değişik yapısı sayesinde kafamı karıştırdı. 

Bayi çok kötü, çok bekletti bizi soru bile soramadım kızdım çıktım zaten.

Benim en çok merak ettiğim konu;

Şirket aracı kullanıyorum ve clio ile 2 yılda toplamda 6binkm yapmışız. 

Araç genelde kapalı garajda duruyor olacak, yazları oğlanı antrenmana götür getir, 2-3 km diğer zamanlarda da şehir içi nadiren kullanılacak. Pilli bir araç, durduğu yerde bekleme modu, full şarj beklemedeki ömrü tüketme vb sorularım var. Senede 3-5bin km max yapacağız, pil dolu mu kaldı boşaldı mı dururken vs ne olur diye düşünmekten araç ne alırsam alayım elektrikliden bu yüzden hep uzak durmuştum.

Nedir genel yorumlar çok merak ediyorum.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Diğer konuda elektrikli yakışır demiştim Onur. Ama bekleyecekse sürekli bence de alma. Mehmet hocama katılıyorum.

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)
  Mehmet Göktürk yazdı:

Alma derim

Genişlet  

😓

H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Diğer konuda elektrikli yakışır demiştim Onur. Ama bekleyecekse sürekli bence de alma. Mehmet hocama katılıyorum.

Genişlet  

Haftada 1 bilemedin 2 defa 2-3km yapıp geri garaja girer gibi. 

Çok fazla kullanılmayacak sonuçta.

Çağlar Bayur yazdı:

al bi 3.0 crdi bea

Genişlet  

Abi çok isterim de eski araç istemiyoruz. 2018 yada üzeri bir şey alacağız. Subaru XV diye dolanıyorum ama bakalım.

Erdem'in konuyu saptırmış olmayayım kusura bakmasın. Ayrı konuda teknik yorumları isterim ahaliden.

Erdemden genel araç yorumu tabiki de isterim.

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
  Onur Demir yazdı:

Araç genelde kapalı garajda duruyor olacak, yazları oğlanı antrenmana götür getir, 2-3 km diğer zamanlarda da şehir içi nadiren kullanılacak. Pilli bir araç, durduğu yerde bekleme modu, full şarj beklemedeki ömrü tüketme vb sorularım var. Senede 3-5bin km max yapacağız, pil dolu mu kaldı boşaldı mı dururken vs ne olur diye düşünmekten araç ne alırsam alayım elektrikliden bu yüzden hep uzak durmuştum.

Genişlet  

Sen araba alma. Petrol ya da elektrik farketmez. Otobusle gitmeye alişsin velet. Vergisi sigortasina degmez. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz
  Onur Demir yazdı:

Erdem'in konuyu saptırmış olmayayım kusura bakmasın. Ayrı konuda teknik yorumları isterim ahaliden.

Erdemden genel araç yorumu tabiki de isterim.

Genişlet  

Estafrullah Geyik dahil her türlü yazışma iyidir :) 

Araç genel olarak güzel. Kapıda bide 11 senedir bende olan 2011 model özenle yaptığım modifiyeli dandik bi golf var ama ne hikmet ise hep elektriklinin içindeyim.

Kısaca; Sessiz, konforlu, donanımlı 

Orta panjurda byd yazan ızgarada led var. Yapmurda yada yıkadığımda buhar yapıyor. kronikmiş servis değiştiriyormuş cumaya randevu aldım.

Onun harici lastikler çin malı diye her yerde kötülüyorlar ama hiç sıkıntı yaşatmadı muhtemelende yaşamayacağım. Normal ve sport ta patinaja çok düşüyor diye söyleniyordu millet. 

100bg 200 tork arabalardan inip 200bg 300tork arabaya binince alışamadılar bence. Kaliteli lastik alıp aynı sıkıntıları yaşayan kişiler gruplarda yazıyor.

Son olarak uzun zamandır lipo bataryalı elektrikli scooter kullanan biri olarak. Benle beraber scooter alıp yatıran tüm arkadaşlarımın pillerinin menzili düştü yada pilleri bozuldu. Bendeki kışın en kötü oldugu yerde hız sabitleme açıp deşarj şarj yaparım halen çok iyi durumda.

LFP bataryada durum nedir araştırmadım.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
  Erdem Dertsiz yazdı:

Estafrullah Geyik dahil her türlü yazışma iyidir :) 

Araç genel olarak güzel. Kapıda bide 11 senedir bende olan 2011 model özenle yaptığım modifiyeli dandik bi golf var ama ne hikmet ise hep elektriklinin içindeyim.

Kısaca; Sessiz, konforlu, donanımlı 

Orta panjurda byd yazan ızgarada led var. Yapmurda yada yıkadığımda buhar yapıyor. kronikmiş servis değiştiriyormuş cumaya randevu aldım.

Onun harici lastikler çin malı diye her yerde kötülüyorlar ama hiç sıkıntı yaşatmadı muhtemelende yaşamayacağım. Normal ve sport ta patinaja çok düşüyor diye söyleniyordu millet. 

100bg 200 tork arabalardan inip 200bg 300tork arabaya binince alışamadılar bence. Kaliteli lastik alıp aynı sıkıntıları yaşayan kişiler gruplarda yazıyor.

Son olarak uzun zamandır lipo bataryalı elektrikli scooter kullanan biri olarak. Benle beraber scooter alıp yatıran tüm arkadaşlarımın pillerinin menzili düştü yada pilleri bozuldu. Bendeki kışın en kötü oldugu yerde hız sabitleme açıp deşarj şarj yaparım halen çok iyi durumda.

LFP bataryada durum nedir araştırmadım.

Genişlet  

lityumdan daha iyidir bence. lityum iyon piller bekledikleri yerde her sene maksimum kapasiteden yüzde 10 kaybediyorlarmış. yani tam dolu yada tam boş bekletmemek lazım. drone için denemek için sony VTC6 18650 piller ile bir batarya paketi yaptım. pilleri normalde 10 S bisiklet paketi için birbirine eklemiştim. sonra geri sökmüştüm. piller performans olarak ilk günkü gibi çılgınca çalışıp az ısınırken geçen 4 senede kapasitelerinin 5 te 3 üne düşmüşler.  tabi daha az yük çeken bir cihaz olsa belki bu kadar net göremeyecektik. (drone çok hızı tüketiyor )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Demir
  Doğan Arşiray yazdı:

lityumdan daha iyidir bence. lityum iyon piller bekledikleri yerde her sene maksimum kapasiteden yüzde 10 kaybediyorlarmış. yani tam dolu yada tam boş bekletmemek lazım. drone için denemek için sony VTC6 18650 piller ile bir batarya paketi yaptım. pilleri normalde 10 S bisiklet paketi için birbirine eklemiştim. sonra geri sökmüştüm. piller performans olarak ilk günkü gibi çılgınca çalışıp az ısınırken geçen 4 senede kapasitelerinin 5 te 3 üne düşmüşler.  tabi daha az yük çeken bir cihaz olsa belki bu kadar net göremeyecektik. (drone çok hızı tüketiyor )

Genişlet  

Drone için lipo ve lion piller kullandım hep.

Liion zaten çok fazla akık veren aletler değildi lipolar daha çok kullandıklarımızdı. 

Bekleme modunda sadece tutuyorduk pilleri eğer 1-2 gün içinde kullanmayacaksak.

Bitikse de tam doluysada piller patates oluyordu.

O yüzden az kullanmada ömrünü yermiyim düşüncesi vardı.

Mertol Kip yazdı:

Sen araba alma. Petrol ya da elektrik farketmez. Otobusle gitmeye alişsin velet. Vergisi sigortasina degmez. 

Genişlet  

Abi oğlanı çözeriz bir şekilde de hatun ne yapacak. Az da olsa kullanıyor. 6ayda 1 depo dolduruyordum clioda. Evet azdı ama daha arttırmak istiyordu hep.

Artık istanbulda çalışıyorum evde bir araç olsun mutlaka istiyorum.

Yeni konu açacağım anlatırım her şeyi 😅

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Onur Demir yazdı:

Artık istanbulda çalışıyorum evde bir araç olsun mutlaka istiyorum.

Genişlet  

ooo her yol 3.0crdi diyo bak demedi deme

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
  Onur Demir yazdı:

Güle güle, güzel günlerde kullan. (Eskisi kadar aktif değilim Anca gördüm o yüzen yeni yorum yazabiliyorum)

Yorumların da gayet iyi olmuş düşünenler için aydınlatıcı.

Bugün yerinde inceledim Dolphini.

Şaşırtıcı derecede rahat oturma pozisyonunu beğendim.

Clioda en çok şikayet ettiğim ve kesinlikle suv alacağım diye çıktığım yolda atto3 e bakarken değişik yapısı sayesinde kafamı karıştırdı. 

Bayi çok kötü, çok bekletti bizi soru bile soramadım kızdım çıktım zaten.

Benim en çok merak ettiğim konu;

Genişlet  

Arkadaşta atto var gecelik yüzde bir bekleme modunda şarj azalması var dedi güncelleme ile duzeltilecegini dusunuyorlar 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...