İçeriğe Yönlendir

Mondeo Map Sensörü Vidası Yalama Olmuş

Fatih Karaa

Recommended Posts

Fatih Karaa

Merhaba arkadaşlar mk4 mondeo aracımda dün çevre yolunda basayım dedim motor arıza ışığı yaktı çektim baktım map sensörü yerinden fırlamış takmaya çalıştım vidası yalama olmuş tam oturmuyor. Silikon yapıştırıcı sıkıp sıktım vidayı 40derece sıcaklığa dayanır yazıyor paketinde atar mı yine vida sizce? Başka ne sürebilirim atmaması için? 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Fatih Karaa yazdı:

Merhaba arkadaşlar mk4 mondeo aracımda dün çevre yolunda basayım dedim motor arıza ışığı yaktı çektim baktım map sensörü yerinden fırlamış takmaya çalıştım vidası yalama olmuş tam oturmuyor. Silikon yapıştırıcı sıkıp sıktım vidayı 40derece sıcaklığa dayanır yazıyor paketinde atar mı yine vida sizce? Başka ne sürebilirim atmaması için? 

Vidasını uygun hale getirip vida ile sıkın . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa

Sıkılmıyor abi yalama olmuş yuvası. Yanındaki hava akışın vidasını söktüm ona taktım yine aynı oturmuyor. Sallanıyor sensör. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Vidaya teflon bant sararak kalınlaştırın öyle deneyin.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Ersen Tapan yazdı:

Vidaya teflon bant sararak kalınlaştırın öyle deneyin.

Tamamdır abi deneyeyim akşam. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Fatih Karaa yazdı:

Sıkılmıyor abi yalama olmuş yuvası. Yanındaki hava akışın vidasını söktüm ona taktım yine aynı oturmuyor. Sallanıyor sensör. 

Bendeki de aynı biraz daha büyük bir vida ile sıktım, tutuyor şimdilik tutmazsa plastik cırt ile sabitleyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Vidayı sökün. Alıp sanayide cıvataya götürün 1 mm büyük başka bir metrik vida alıp onun ile sıkın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Hüseyin Sönmez yazdı:

Vidayı sökün. Alıp sanayide cıvataya götürün 1 mm büyük başka bir metrik vida alıp onun ile sıkın. 

Elimde daha büyük vida var ama dişleri daha sık uyar mı emin değilim. Küçük bir plastik parça atsam yuvaya dişi sıkıştırır mı acaba

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)
Fatih Karaa yazdı:

Elimde daha büyük vida var ama dişleri daha sık uyar mı emin değilim. Küçük bir plastik parça atsam yuvaya dişi sıkıştırır mı acaba

Zaman ile yine çıkar. En doğrusu örneğin sizdeki mevcut vida metrik 4 mm ise metrik 5 mm vida kullanmanız olacaktır. Klavuz vida olursa çok daha kolay olur. 

image.png.04dff1a67e40a445315558df5ffc88a2.png

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vida deliğine plastik eritilir, peşinden akıllı vida ile yol açılıp normal kendi vidası kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Fatih Karaa yazdı:

Isıya dayanıklı teflon da olur.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

civata yuvasi metal mi plastik mi? metalse helicoil yaparim ben. her yalama olayinda

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Hiç diş yok mu eğer ki çok az diş tutuyorsa loctaite 542 damlat sanayide falan bulursun taş gibi olur ama ufakta olsa diş olması lazım bilgin olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa

İçine iki parça plastik kelepçenin ucunu kesip attım birde metal kelepçeden geçirip kıstırdım iyice bakalım iki gün sonra uzun yola çıkacağım. 

IMG_20250329_215304.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

cırtı kim keşfetti ise insanlığa faydası büyük,

Akıllı vidadan daha faydalı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...