İçeriğe Yönlendir

Drone’lu BYD Suv

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Bazı markalar hala eski kafada. Koltuk ısıtma koyup koymama, sis lambası koyup koymama ile uğraşırken BYD Bao 3 gezi arabası niteliğinde bir araçla drone satıyor. Tavanında DJI drone var. 

Araç tavanına yerleştirilen özel bir ünite, içerisinde bir drone barındırıyor. Araç içerisinden verilen komutla ünitenin kapağı açılıyor ve drone anında havalanıyor!

Drone, Aracınızı Havadan Takip Ediyor!

Çinli kaynaklardan gelen bilgilere göre bu drone, 2 kilometreye kadar aracı takip edebiliyor. Ayrıca 25 km/s hıza kadar aracın tavanına iniş-kalkış yapabilen drone, 54 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Kablosuz Şarj Sistemiyle Sonsuz Uçuş Keyfi!

kablosuz şarj özelliğiyle de dikkat çekiyor. Drone, rampaya iniş yaptığında otomatik olarak şarj olmaya başlıyor. Yani aracınızla yol alırken drone'u dilediğiniz kadar havada tutabilirsiniz!

İşte Kullanım Alanları:

Araç sürerken kendi otomobil videolarınızı çekmek

Doğa manzaralarını havadan kaydetmek

Film yapımcılarının sinematik sahneler oluşturması

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

burda çalarlar onu tavandan

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

kazaya sebep olur

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

sebep?

gezi aracı. insta ve youtube’den kazanılan mablağdan haberimiz var mı? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

youtube’den kazanılan mablağdan haberimiz var mı? 

var, 350 bin izlenirse aylık 9111 TL ödüyor,o da sosyal güvenliğe yatıracağın meblağ zaten 1 ayda

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

var, 350 bin izlenirse aylık 9111 TL ödüyor,o da sosyal güvenliğe yatıracağın meblağ zaten 1 ayda

Bir video yapıp bırakmıyoruz. Bir sürü video. 

atik ailesinin 30 bin yuro kazancı var. Artık reklam sponsorla birlikte aylık 1 milyon lira ediyor. 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Valla benim aklıma geldiydi, ama ben havalandırıp, ilerde trafik sıkışıklığının nedeni ve uzunluğuna bakmak için düşünmüştüm ... ;)

• Beğen 5
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

sebep?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Talha Bilgi yazdı:

Valla benim aklıma geldiydi, ama ben havalandırıp, ilerde trafik sıkışıklığının nedeni ve uzunluğuna bakmak için düşünmüştüm ... ;)

benimde aklıma ilk bu geldiydi

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ya bu byd 50 model üzerinde çalışıyor galiba her gün yeni model çalışması çıkıyor. çinli motor üreticileri gibi olmaz inşallah. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Offroad yaparken kullanırdık. Hey gidi geçmiş yıllar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Bunu gören diğer sürücüler polis ceza yazacak diyerek dikkat ederler. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Çinliler düşünüp düşünüp yeni bir şeyler bulma peşindeler.. Ama bravo 90 larda 2000 lerin başında eğitime yaptıkları yatırımın karşılığını şimdilerde alıyorlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Eyüp Çetin yazdı:

Bunu gören diğer sürücüler polis ceza yazacak diyerek dikkat ederler. 

Bu araçlardan polisin eline geçmesin .... :police:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Bu Drone'lu SUV degil SUV'li drone bence :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Şimdi sistem dizaynı ya da insan merkezli sistem tasarımı dersi alanlar bilirler. 

Bir ürün ortaya çıkmadan önce önce kullanıcı personaları yaratılır. Bu personalar belli şeylere ihtiyacı olan insanları temsil ederler. Sonra bu ihtiyaçlar doğrultusunda ürünün yetenekleri belirlenir sonra geliştirme, prototipleştirme, üretme ve bakım diye bu adımlar sürer gider. 

Profesyonel noktadan bakıldığında bu hiçbir kullanıcı personasına hitap ediyor gibi durmuyor. Daha çok bir mühendisin üzerinde çok düşünülmemiş "Acaba?" sorusuna bulunan bir yanıt gibi. 

Bazı özellikler vardır telefonlarda bir heves alırsın sonra kullanmaz nerede olduğunu bile unutursun. Heh onun gibi işte. Arabamda Drone olmasın ama fiyatı daha düşük olsun ya da o arge ile menzil - batarya kaplaması - sürüş desteklerine yatırım yapılsın harbe gitmiyoruz herkes kafasında drone ile uçacak. Kaldı ki büyük ölçekte problem yaratır. Her arabanın bir drone olduğunu düşünsene. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Offroad yaparken kullanırdık. Hey gidi geçmiş yıllar

heee.. hiç ağaç dalına takılan oldu mu? kim kullanırken mesela?

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

İşi olmayan aktar ta$aklarını tartar. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

heee.. hiç ağaç dalına takılan oldu mu? kim kullanırken mesela?

Bişeyi de unut be

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Torbacıların altında görürüz piyasaya çıkınca, ilerde polis çevirmesi varmı diye kontrol etmek için biçilmiş kaftan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Bişeyi de unut be

iskender arkası katmer yyince beni bir unutkanlık alıyor ki sorma, yaşat :mangal: 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

iskender arkası katmer yyince beni bir unutkanlık alıyor ki sorma, yaşat :mangal: 

Menü hazır

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bir de off road yaparken aracın altına kamera takıyorlar. Kırılan, kopan, sarkan bir şey varsa görülüyor :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bu tip bir çalışma patentlenemez. Ancak dron örneğin yolu okur aracı yönlendirir araç ile bir etkileşimi vardır ve bunu bir yazılım ve donanım ile yaparsa patent alınır ama bu patentin etrafından dolaşmak zordur. 

Bunlar ile uğraşmak yerine içten yanmalı verimli bir motor yapsalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...