Ali Cihangiroğlu 18 saat önce Paylaş 18 saat önce zinciri yağlarsan kaç. yağlamazsan kaç km gider? kaç tl. ve zincir denen şey hangi koşullara dayanacak şekilde üretimiştir? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Gergin deyince aklıma he bu reklam geliyor. 1.38 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) zinicirin asıl düşmanı kirdir aslında, kirli kalırsa oksidayson ve oringler pert olur, oring gidince içindeki fabrikasyon yağ yalan olur ve zincir aşınması artar, arada bir temizlemek o yüzden önemli, temizleyip oringleri korursan içteki yağ daha uzun süre dayanıyor, senin dıştan yağlaman zaten içeriye neredeyse hiç geçmez, oringin olayıda bu zaten, yağ keçesi gibi düşün, dıştan birşey geçirirmi içeriye.... Durumu şöyle örnekliyim, atıyorum, sıfır zincır aldın ve hiç bakmadın temizlemedin, gitsin sana 7000 km. birde düzenli temizledin gittin özel yağlara sağlam para harcadın, kaç km farkeder? 8000 desem mesela ne dersin, şimdi zincir kaç para bu km ye kadar kullanacağın özel yağ kaç para, bence değmez.... zincir dediğin zaten toza kum tanelerine yeri geldi taş parçalarına dayanacak onları kıracak un ufak edecek ayarda sağlamlıkta sertlikte üretilir, öyle aman yağsız kaldım hemen aşınayım dese zincir dayandıramazık değsin istiyorsan ki sende öyle yapıyorsun, motor yağı kullan, bildiğim en güzel yömtem 90 numara dişli yağı, hem ucuz hem zaten azıcık süreceksin, sıçramaz, zinciri sil bununla az yağla tamam, yada al bir wurth HSS 2000 ki bende bisiklette falan kullanırım, orjinal Shimano yağda var, Wurth daha güzel bence, neyse yağla gitsin.... Benim Zimzonun bu derdide yok, zincir (oringsiz) zaten tamamen kapalı, neredeyse hiç toz almıyor, 14000 küsür km de motor, arada bir sök tak yaparken bakarım, daha hiç temizlemedim, değiştirmedim az gerdim o kadar, oda geçen sene, tekeri sökmüştümde, dişli zincir aşınması yok gibi, hazırda setimde var ama aşınma yok gibi, sıfır kir, zaten kapalı sistemde hafiften şanzıman yağıyla kendini yağlıyor alet, yılda bir şanzıman yağını değiş yeter, aldığıda 400 ml, alaman işi biliyormuş, baksana ya zimzon demiş yada şaftlı bmw 8 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ali düzeltme yapalım. Zinciri yağlamak zinciri değil hareket verdiği parçaları korur. Yani dişlileri. Zinciri yağlmanın olayı budur zaten 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Ali düzeltme yapalım. Zinciri yağlamak zinciri değil hareket verdiği parçaları korur. Yani dişlileri. Zinciri yağlmanın olayı budur zaten doğrudur, ön arka dişli esas olay, yoksa zincir en son kısım, genelde herkesin aklında olansa zincir, dişlileri diyen azdır, bende yazmayı atlamışım zaten, iyi didin, o yüzden hhs2000 bence en güzel giden yağlardan derim, ne dersin buna? 8 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Önceki mesajlarımda yağ tavsiyemi görebilirsin cicim 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Sunroof için toz kapmayacak ama yağlı kalacak hangi yağı önerirsiniz? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Sunroof için toz kapmayacak ama yağlı kalacak hangi yağı önerirsiniz? Kuyruk yağı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 saat önce Paylaş 6 saat önce İlkay Başaran yazdı: Kuyruk yağı Asıl iş ciğeri iç yağ ile sariyorsun ve mangal da pisiriyorsun. Han kebabı. İç yağa gömlek yağı diyen de oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Sunroof için toz kapmayacak ama yağlı kalacak hangi yağı önerirsiniz? Kaliper gresi veya gıda gresi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Servet Aydın yazdı: Kaliper gresi veya gıda gresi Servet abi özellikle tavsiye edebilegin nokta atışı bir marka var mı? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Dede agresif. Biraz yengeç mıncıklayalım.. 3 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Sunroof için toz kapmayacak ama yağlı kalacak hangi yağı önerirsiniz? silikon gress mesela 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts