Gürkan Vatansever Pazar 19:06 Paylaş Pazar 19:06 Merhabalar. Aracım opel astra 2012 j kasa 1.3 dizel motor. Araç bakıma girdi ve bakımda yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve arka balataları değişti. Bakımdan sonra araç ilk çalıştırmada titreşimli çalışmaya başladı ve motor ısınana kadar (yaklaşık 1 km yada 3-4 dk) rölantide de beklesem yada hareket ettikten sonra durup beklesem de araç titreşimli çalışıyor ve içeriden fazlaca bu hissediliyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir. Isınınca herhangibi bir sorun kalmıyor sanki araç çalışmıyormuş gibi titreşim neredeyse 0'a iniyor ancak soğukken de sanki traktör çalışıyor gibi. Şimdiden teşekkürler (Bayramdan sonra ustaya göstereceğim ancak bakıma kadar belki daha önce başına gelen ve basit şekilde evde çözülebilecek birşey ise kendim bakmak istiyorum.) Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın Pazar 19:10 Paylaş Pazar 19:10 oksijen sensörü , maf ve map sensörü baş şüpheliler bence hocam.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 19:11 Paylaş Pazar 19:11 hava filtresi tam oturmamış olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:22 Yazar Paylaş Pazar 19:22 (düzenlendi) Tayfun Aydın yazdı: oksijen sensörü , maf ve map sensörü baş şüpheliler bence hocam.. Maf ve map sensörlerini temizledik abi, oksijen aklımda ama temizlemedim henüz. Hava akış metrenin söketini hatta araç çalışırken söktüm ve sarı arıza ışığı yaktı ama sonra söndü kendiliğinden Çağlar Bayur yazdı: hava filtresi tam oturmamış olabilir mi? Söküp tekrar taktık ama bişey değişmedi abi. Acaba hava aldığı yer tozlanmış vs olabilir mi ? Pazar 19:22 tarihinde Gürkan Vatansever tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 19:23 Paylaş Pazar 19:23 tozdan yapmaz böyle bir şey. titreşim mi var tekleme mi? ısınana kadar Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:24 Yazar Paylaş Pazar 19:24 Çağlar Bayur yazdı: tozdan yapmaz böyle bir şey. titreşim mi var tekleme mi? ısınana kadar Araç içinde titreşim olarak hissediliyor. Kaputu ilk açtığımızda tekleme de yapıyordu ama sensörleri temizleyince teklemeyi kesti şuan sadece tireşim var oda dediğim gibi 1 km yada bir kaç dk kullanınca geçiyor. Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:30 Yazar Paylaş Pazar 19:30 (düzenlendi) Gürkan Vatansever yazdı: Araç içinde titreşim olarak hissediliyor. Kaputu ilk açtığımızda tekleme de yapıyordu ama sensörleri temizleyince teklemeyi kesti şuan sadece tireşim var oda dediğim gibi 1 km yada bir kaç dk kullanınca geçiyor. Bu arada araç ısınınca devir 700-750 civarına geliyor ve yakıt 0.5-.0.4'lere düşüyor rölantide ancak bu tekleme olduğunda araç 750 rölantiye gelse bile yakıt 0.9-1 civarında oluyor ne zaman titreşim kesildiğinde 0.4-0.5 lere düşüyor. İşe yarar mı bu bilgi bilmiyorum ama Pazar 19:31 tarihinde Gürkan Vatansever tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 19:40 Paylaş Pazar 19:40 mazot filtresi değiştikten sonra hava yaptı mı acaba? kolay çalıştı mı Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:43 Yazar Paylaş Pazar 19:43 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: mazot filtresi değiştikten sonra hava yaptı mı acaba? kolay çalıştı mı bu bakımda mazot filtresi değişmedi abi usta diğer bakım değiştircez dedi ancak aracı aldığımızdan beri (1.5 sene) ilk çalıştırmada soğukken marşı tekte alsa da 6-7 saniye sürüyor marş alması. Aracı sürekli şehir içi kullanıyoruz genelde sabah kardeşimi götürmek için git gel 3 km falan kullanıyorum acaba kurum yaptığı için yapıyor olabilir mi? yada mazot filtresi değişmediği için ? Pazar 19:45 tarihinde Gürkan Vatansever tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın Pazar 19:44 Paylaş Pazar 19:44 Gürkan Vatansever yazdı: Bu arada araç ısınınca devir 700-750 civarına geliyor ve yakıt 0.5-.0.4'lere düşüyor rölantide ancak bu tekleme olduğunda araç 750 rölantiye gelse bile yakıt 0.9-1 civarında oluyor ne zaman titreşim kesildiğinde 0.4-0.5 lere düşüyor. İşe yarar mı bu bilgi bilmiyorum ama Hocam bende H kasa 1.3 vardı. sıfır aldığımdan satana kadar ilk çalıştırmada hafif saçma sesler eşliğinde 1.2 lerde yakıtla çalışıyordu. Isınınca 0.3 0.4 0.5 lere kadar düşüyordu. Yani sarsıntı bakımdan sonra olmuşsa bakım yapılan parçaların orjinalliği gözden geçirilebilir.. Gürkan Vatansever yazdı: bu bakımda mazot filtresi değişmedi abi usta diğer bakım değiştircez dedi ancak aracı aldığımızdan beri (1.5 sene) ilk çalıştırmada soğukken marşı tekte alsa da 6-7 saniye sürüyor marş alması kızdırma bujileri görevini yerine getirmiyor mu acaba? İlk çalıştırmada oluyorsa ve bir daha olmuyorsa düşünülebilir.. Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:51 Yazar Paylaş Pazar 19:51 (düzenlendi) Tayfun Aydın yazdı: Hocam bende H kasa 1.3 vardı. sıfır aldığımdan satana kadar ilk çalıştırmada hafif saçma sesler eşliğinde 1.2 lerde yakıtla çalışıyordu. Isınınca 0.3 0.4 0.5 lere kadar düşüyordu. Yani sarsıntı bakımdan sonra olmuşsa bakım yapılan parçaların orjinalliği gözden geçirilebilir.. kızdırma bujileri görevini yerine getirmiyor mu acaba? İlk çalıştırmada oluyorsa ve bir daha olmuyorsa düşünülebilir.. Yağdan şüphelendik ilk, aldığımız yağ liqui moly 4600 5w30 ancak bu markada sanırım üstündeki qr kodu okutunca üstündeki kodlar ve tarihle internette çıkan aynı oluyor ise orjinal oluyormuş. Buna baktığımda doğruydu tüm bilgiler ve ısınınca oldukça sessiz olduğu için yağla ilgili şüpheyi kaldırdık açıkçası. Yağ filtresi bosch bir tek hava filtresi kruger markasının ancak ondan da şüphem yok çünkü bir önceki bakım yine aynı markayı kullandığımızda bir sorun yoktu. Aynı yerden aldığımız için yerle ilgili de bir şüphe duymadım. Kızdırma bujisi olayında ise araç sadece soğukken ilk marşta sorun yaşıyorum. Motor ısındıktan sonra iyice soğuyana kadar sorun yaşamıyorum ancak aracı 5-6 saat tekrar çalıştırmazsam ve motor iyice soğursa yine 6-7 saniye sürüyor. Genel olarak aracın çekişinde gidişinde vs bir sorun yok ama ilk çalıştırma kısmında hem geç çalışma hem de titreme konusunda sorun yaşıyorum. Pazar 19:54 tarihinde Gürkan Vatansever tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 19:54 Paylaş Pazar 19:54 bakımdan sonra başladmış, ya acaip bir tesadüf ya da bir şeyler ters gitmiş Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 19:58 Yazar Paylaş Pazar 19:58 Çağlar Bayur yazdı: bakımdan sonra başladmış, ya acaip bir tesadüf ya da bir şeyler ters gitmiş bana da bakımda bir şeyler ters gitmiş gibi geliyor abi ama bakalım bir kaç haftadır böyle kullanıyorum belki yağ vs yeni olduğu için yapıyordur falan diye ama hiç bir değişiklik olmadığı için bayramdan sonra bir gün götüreceğim tekrar ustaya. Hem bu sorun için hem de gitmişten bilgisayara bağlatıp aracın değerlerini ve varsa bizden önceki ve geçen yanan arıza kaydını kontrol ettirmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın Pazar 20:33 Paylaş Pazar 20:33 Gürkan Vatansever yazdı: Yağdan şüphelendik ilk, aldığımız yağ liqui moly 4600 5w30 ancak bu markada sanırım üstündeki qr kodu okutunca üstündeki kodlar ve tarihle internette çıkan aynı oluyor ise orjinal oluyormuş. Buna baktığımda doğruydu tüm bilgiler ve ısınınca oldukça sessiz olduğu için yağla ilgili şüpheyi kaldırdık açıkçası. Yağ filtresi bosch bir tek hava filtresi kruger markasının ancak ondan da şüphem yok çünkü bir önceki bakım yine aynı markayı kullandığımızda bir sorun yoktu. Aynı yerden aldığımız için yerle ilgili de bir şüphe duymadım. Kızdırma bujisi olayında ise araç sadece soğukken ilk marşta sorun yaşıyorum. Motor ısındıktan sonra iyice soğuyana kadar sorun yaşamıyorum ancak aracı 5-6 saat tekrar çalıştırmazsam ve motor iyice soğursa yine 6-7 saniye sürüyor. Genel olarak aracın çekişinde gidişinde vs bir sorun yok ama ilk çalıştırma kısmında hem geç çalışma hem de titreme konusunda sorun yaşıyorum. Gürkan hocam dizellerde geç çalışma ve soğuk marşta titreşim kızdırma bujileri gösterir bence.. Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 21:00 Yazar Paylaş Pazar 21:00 Tayfun Aydın yazdı: Gürkan hocam dizellerde geç çalışma ve soğuk marşta titreşim kızdırma bujileri gösterir bence.. Bende internetten araştırıyordum abi şuan karşıma bir video çıktı ve onda da aynı şeyleri söylüyordu. Bilgisayarda kızdırma bujisi arızası belli eder mi kendini veya sökmeden evde kendimiz çalışıp çalışmadığını anlayabilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın Pazar 21:04 Paylaş Pazar 21:04 Gürkan Vatansever yazdı: Bende internetten araştırıyordum abi şuan karşıma bir video çıktı ve onda da aynı şeyleri söylüyordu. Bilgisayarda kızdırma bujisi arızası belli eder mi kendini veya sökmeden evde kendimiz çalışıp çalışmadığını anlayabilirmiyiz? Normalde arıza kaydı verir ama belli de olmuyor. Çalışıyordur ama performas olarak karşılamıyor da olabilir bundan dolayı arıza kaydı açmamıştır. Aracın km sine bağlı olarak kaynama riski olan bir parça ve dikkatle çıkarılması gerekir. Ucu kırılırsa sıkıntı. Geçenlerde forumda bir üyemiz kendi değişimini yapmış ama senin elin bu işlere yatkın mı bilmiyorum hocam... Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazar 21:08 Yazar Paylaş Pazar 21:08 Tayfun Aydın yazdı: Normalde arıza kaydı verir ama belli de olmuyor. Çalışıyordur ama performas olarak karşılamıyor da olabilir bundan dolayı arıza kaydı açmamıştır. Aracın km sine bağlı olarak kaynama riski olan bir parça ve dikkatle çıkarılması gerekir. Ucu kırılırsa sıkıntı. Geçenlerde forumda bir üyemiz kendi değişimini yapmış ama senin elin bu işlere yatkın mı bilmiyorum hocam... Ben 21 yaşındayım ve ilk aracım bu yüzden kendim sökebileceğim, bunun riskini alabileceğim bir durumda değilim. Araç 172.600 kmde ve en son bujileri 120.000 yada 130.000 'de değişmiş. Sanırım ustaya götürmek en garantisi. Başka bir sorun olduysa da sonuçta bakımdan sonra olan bir durum. Umarım en ufak maliyetle ve uğraşla çözebilirim. Yardımlarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Onur Doğan Pazartesi 06:31 Paylaş Pazartesi 06:31 Gürkan Vatansever yazdı: Ben 21 yaşındayım ve ilk aracım bu yüzden kendim sökebileceğim, bunun riskini alabileceğim bir durumda değilim. Araç 172.600 kmde ve en son bujileri 120.000 yada 130.000 'de değişmiş. Sanırım ustaya götürmek en garantisi. Başka bir sorun olduysa da sonuçta bakımdan sonra olan bir durum. Umarım en ufak maliyetle ve uğraşla çözebilirim. Yardımlarınız için teşekkürler. Hocam çözerseniz bildirir misiniz arkadaşta da opel corsa 1.3 dizel var aynı sorunu yaşıyor belki bize de kılavuz olur. Yorum bağlantısı
Murat Ekinci Pazartesi 08:03 Paylaş Pazartesi 08:03 (düzenlendi) Gürkan Vatansever yazdı: Merhabalar. Aracım opel astra 2012 j kasa 1.3 dizel motor. Araç bakıma girdi ve bakımda yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve arka balataları değişti. Bakımdan sonra araç ilk çalıştırmada titreşimli çalışmaya başladı ve motor ısınana kadar (yaklaşık 1 km yada 3-4 dk) rölantide de beklesem yada hareket ettikten sonra durup beklesem de araç titreşimli çalışıyor ve içeriden fazlaca bu hissediliyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir. Isınınca herhangibi bir sorun kalmıyor sanki araç çalışmıyormuş gibi titreşim neredeyse 0'a iniyor ancak soğukken de sanki traktör çalışıyor gibi. Şimdiden teşekkürler (Bayramdan sonra ustaya göstereceğim ancak bakıma kadar belki daha önce başına gelen ve basit şekilde evde çözülebilecek birşey ise kendim bakmak istiyorum.) Aynı olay benim aracımda da mevcut 2018 model 1.3 Egea 145 binde henüz , hatta geçen haftalarda konusu geçmişti bir başka arkadaş da yazmıştı sabah traktör gibi çalışıyor ilk çalışma da 10 - 15 saniye hafif mavi duman atıyor sonra çalışma düzeliyor duman gelmiyor bunun sebebi sibop lastiklerinden yağ sızdırmasından kaynaklı araç çalışmadığında piston üzerine hafif yağ sızıntısı oluyor buda araç ilk çalıştırmada vuruntulu ve duman atma şeklinde kendini gösteriyor. Ben şimdilik böyle biniyorum ama müsait bir zaman yaptırmakta fayda var. Tayfun Aydın yazdı: Hocam bende H kasa 1.3 vardı. sıfır aldığımdan satana kadar ilk çalıştırmada hafif saçma sesler eşliğinde 1.2 lerde yakıtla çalışıyordu. Isınınca 0.3 0.4 0.5 lere kadar düşüyordu. Yani sarsıntı bakımdan sonra olmuşsa bakım yapılan parçaların orjinalliği gözden geçirilebilir.. kızdırma bujileri görevini yerine getirmiyor mu acaba? İlk çalıştırmada oluyorsa ve bir daha olmuyorsa düşünülebilir.. Kızdırma bujilerinden değil aynı sorun benim aracımda da var bütün kızdırma bujilerini değiştirdim lakin sorun devam etti belirttiğim gibi sibop lastiklerinin kaçırmasından kaynaklı olan bir sorun motor çalışmadığında piston üzerine yağ sızıntısı oluyor lastiklerden. Pazartesi 08:04 tarihinde Murat Ekinci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürkan Vatansever Pazartesi 10:21 Yazar Paylaş Pazartesi 10:21 Murat Ekinci yazdı: Aynı olay benim aracımda da mevcut 2018 model 1.3 Egea 145 binde henüz , hatta geçen haftalarda konusu geçmişti bir başka arkadaş da yazmıştı sabah traktör gibi çalışıyor ilk çalışma da 10 - 15 saniye hafif mavi duman atıyor sonra çalışma düzeliyor duman gelmiyor bunun sebebi sibop lastiklerinden yağ sızdırmasından kaynaklı araç çalışmadığında piston üzerine hafif yağ sızıntısı oluyor buda araç ilk çalıştırmada vuruntulu ve duman atma şeklinde kendini gösteriyor. Ben şimdilik böyle biniyorum ama müsait bir zaman yaptırmakta fayda var. Kızdırma bujilerinden değil aynı sorun benim aracımda da var bütün kızdırma bujilerini değiştirdim lakin sorun devam etti belirttiğim gibi sibop lastiklerinin kaçırmasından kaynaklı olan bir sorun motor çalışmadığında piston üzerine yağ sızıntısı oluyor lastiklerden. Araç her zaman aynı şeyi yapmıyor. Mesela bugün sabah 3 kere dışarı çıkmam gerekti. İlk 7.30 da çalıştırdım aracı ve araç yine 6-7 saniyede marş aldı ve araçta yine sarsıntı vardı. Yaklaşık 100m (sokak sonundan sokak başına kadar bir mesafe) geri gittikten sonra sokağın başında durduğumda ise herhangibi bir sarsıntı yoktu. Dün ise bu sarsıntı yaklaşık 1km gittikten sonra kesilmişti. Daha sonra 9.30 da tekrar dışarı çıkmak için aracı çalıştırdım ve bu sefer hiç bir sarsıntı vs yoktu ancak araç 60-70 derecelerde rölantide 1.200-1.300 devire kadar gaz verip bıraktığımda tam 750-850 civarına geldiğinde araç ufak bi sarsıntı yapıp normal haline dönüyordu. Aynı şeyi 90 dereceye gelince denediğimde ne kadar gaz verirsem vereyim devir düşerken sarsıntı olmadı. Az önce de 12.30 gibi çalıştırdım ve bu sefer hiç sarsıntı olmadı ancak ilk marştan sonra araç sanki nefes alamayan bir insan gibi 10 saniye kadar al ver yaparak tekleyerek çalıştı sonra kendine geldi ve hiç bir titreşim vs olmadı. Sizin dediğiniz gibi bir sızdırma olsa her çalıştırmada aynı şekilde çalışması gerekmez mi ? Araçta herhangi bir duman atma olmuyor bu süreçte. Onur Doğan yazdı: Hocam çözerseniz bildirir misiniz arkadaşta da opel corsa 1.3 dizel var aynı sorunu yaşıyor belki bize de kılavuz olur. Tabi ki eğer çözüm bulabilirsem detaylı olarak buraya çözümü yazarım. Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: hava filtresi tam oturmamış olabilir mi? Youtuba videolarının birinde görmüştüm. Filtre tam oturmayinca karışımı bozup titretiyordu aracı Yorum bağlantısı
Recommended Posts