Mertol Kip Cumartesi 11:22 Paylaş Cumartesi 11:22 Hasan Karabekiroglu yazdı: Bu tip karşılaştırmalar anlamsız. Alım gücü ile karşılaştırmalısınız. Ona bakarsan ben Bodrum'daki evi 2011 de 85 bin liraya almıştım. 43bin USD yapıyordu. Doların geçen seneki çakma (devletinin hesapladığı) enflasyon bile %5 civarında. Ki pratikteki gerçeğin bu olmadığını biliyoruz. Dünyada değeri değişmeyen tek şey altındır. Çünkü saf altın ne küflenir ne de paslanır. Başka deyişle değeri değişmez. Kalan tüm para birimleri kağıttan ibaret. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Cumartesi 12:13 Yazar Paylaş Cumartesi 12:13 Çağlar Bayur yazdı: kaplıca denmiyor orda onlara ama Kozaklı termal kaplıcalarında, satılık devremülk var lazımsa.. Mertol Kip yazdı: Bu tip karşılaştırmalar anlamsız. Biliyorum... Doğru karşılaştırmalar yapınca başına iş açılıyor. 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazar 09:33 Paylaş Pazar 09:33 Mertol Kip yazdı: Bu tip karşılaştırmalar anlamsız. Alım gücü ile karşılaştırmalısınız. Ona bakarsan ben Bodrum'daki evi 2011 de 85 bin liraya almıştım. 43bin USD yapıyordu. Doların geçen seneki çakma (devletinin hesapladığı) enflasyon bile %5 civarında. Ki pratikteki gerçeğin bu olmadığını biliyoruz. Dünyada değeri değişmeyen tek şey altındır. Çünkü saf altın ne küflenir ne de paslanır. Başka deyişle değeri değişmez. Kalan tüm para birimleri kağıttan ibaret. Altının değeri de değişiyor. Birşeyin değeri talep ile belli olur. Küflenip paslanmayan birçok şey var. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazar 10:11 Paylaş Pazar 10:11 Mehmet Göktürk yazdı: Altının değeri de değişiyor. Birşeyin değeri talep ile belli olur. Küflenip paslanmayan birçok şey var. Neye göre değişiyor? Yorum bağlantısı
Servet Aydın Pazar 10:26 Paylaş Pazar 10:26 Hasan Karabekiroglu yazdı: Aynı yılların asgarı ücreti dolar öğro ve altını koyalım bir de enflasyon Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 11:00 Paylaş Pazar 11:00 Servet Aydın yazdı: bir de enflasyon onun için zaten. norveçli naapsın adam yatırımını yatıracak ülke bulamıyor mağdurlar, çocukları bugünlere minnettar 10 yıl sonra Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazar 14:27 Paylaş Pazar 14:27 Mertol Kip yazdı: Neye göre değişiyor? Piyasa dinamikleri, küresel altın üretimi, petrol, savaşlar vs Servet Aydın yazdı: Aynı yılların asgarı ücreti dolar öğro ve altını koyalım bir de enflasyon Öğle aralarında tuzlaya köfteciye giderdik üniversiteden. net olarak gidemiyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 19:04 Paylaş Pazar 19:04 Mehmet Göktürk yazdı: Piyasa dinamikleri, küresel altın üretimi, petrol, savaşlar vs Öğle aralarında tuzlaya köfteciye giderdik üniversiteden. net olarak gidemiyoruz. bu sayılmaz hocam 75 ile 85 verisi ray değişimi sırasında oluştu, büyük patron daalın dediydi, yok size rezerv felan bu yeşil kapıtları alacaksınız dediydi, o yeşil kağıtlardaki rakam 50 yıldır aynı 2005-2010 arası da elalem yeşil kapıt para havuzunda yüzüyordu Yorum bağlantısı
Hamit inan Pazar 20:15 Paylaş Pazar 20:15 Mehmet Göktürk yazdı: Piyasa dinamikleri, küresel altın üretimi, petrol, savaşlar vs Öğle aralarında tuzlaya köfteciye giderdik üniversiteden. net olarak gidemiyoruz. 95-98 arası meslek lisesinde okur iken emekli babamın verdiği harçlık ile nerede ise her öğlen İskender yerdim. Şimdi 400 olsa ayda 8k yapar. Neredennn nereye 😁 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazar 20:43 Paylaş Pazar 20:43 Mehmet Göktürk yazdı: Piyasa dinamikleri, küresel altın üretimi, petrol, savaşlar vs Altinin degeri degil degisen. Karsiligi olmayan banka senetlerinin degeri. Devletin verdigi soz disinda bir degeri olmayan kagit ile deger biçiyorsunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazar 21:21 Paylaş Pazar 21:21 Mertol Kip yazdı: Altinin degeri degil degisen. Karsiligi olmayan banka senetlerinin degeri. Devletin verdigi soz disinda bir degeri olmayan kagit ile deger biçiyorsunuz. hayır enflasyon adjusted bu. banka altın senedi ile gerçek altının değeri aynıdır. banka batmadığı sürece. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş Pazartesi 05:56 Paylaş Pazartesi 05:56 bu ayfon alanlarda gerçekten hiç akıl yok bi telefona o kadar para verilir mi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Pazartesi 07:31 Paylaş Pazartesi 07:31 Mehmet Ozyurek yazdı: Kayyum gelirse satar forumu.. Varlık fonuna devredilir bence. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt Pazartesi 12:53 Paylaş Pazartesi 12:53 bu düzen böyle devam eder varsayarsak 10-15 yıl sonra elektrikli scooter'la neyi kıyaslayabiliriz? el arabası? bisiklet? kaykay? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 14:26 Paylaş Pazartesi 14:26 Erdem Bozkurt yazdı: neyi kıyaslayabiliriz? e amerikada farklı eyaletlerde farklı vergi kuralları olaibliyor , hatta kanunları bile farklı 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır Pazartesi 19:08 Paylaş Pazartesi 19:08 Mehmet Ozyurek yazdı: O kadar geriye gitmeye gerek yok.. Ben Qashqaiyi 5 sene önce 66 bine satmıştım 2002'de focusu 13 bine mi ne almıştım.. 2 yaşında idi. Bi yanlış var sanki 2016 da ben Focusu 77 bin TL ye almıştım 9 sene olmuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Adnan Çakır yazdı: Bi yanlış var sanki 2016 da ben Focusu 77 bin TL ye almıştım 9 sene olmuş Yanlışlık yok abi. 66 bine Qashqai satıp aynı paraya C5 i almıştım. Sen pahalı almışsın 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 16 saat önce Paylaş 16 saat önce 2011 aralıkta honda jazz 1.4 fun cvt 41000 e aldık aynı tarihte kia ceed 1.6 dizel otomatik ortak paket 46000 tl idi Şu an 256 gb iphone 16 pro 84 bin tl 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Ohoo eskileri karıştırarak bir yere varamayız 4 kişi iftar için 3500 TL verdik 98 de Tipo 1.4 S almıştım 3200 TL ye (3.200.000 TL) 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 16 saat önce Paylaş 16 saat önce O değil de tam bu son senelerde yapılan kemer sıkmalar ve ihracatlar biraz can suyu olacak yemeye başladığımız zaman diyordum onların da yüzde 30 kadarı bir hafta içinde harcanmış. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Kısaca "Ya adalet, ya sefalet." diyorum. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Adnan Çakır yazdı: Bi yanlış var sanki 2016 da ben Focusu 77 bin TL ye almıştım 9 sene olmuş 2016 haziran gibi fiesta 1,25 42,5 bine almıştım. focus 1,6 hb 55 bindi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Murat Gedik yazdı: Kısaca "Ya adalet, ya sefalet." diyorum. ya istiklal ya ölüm diil miydi o? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts