İçeriğe Yönlendir

Astra G Otomatik Park Kilidi Sorunu

Oğuzhan Altan
Çözüme git Oğuzhan Altan tarafından,

Recommended Posts

Oğuzhan Altan

Merhaba arkadaşlar aracımı park halinden çıkaramıyorum vitesin yanındaki sarı park kiliti frene basınca yerinden hareket etmesi gerekiyor ama herhangi haraket yok haraket olmadığı için vites mandalı çalışmıyor. Bu hale gelene kadar daha öncesinde frene basıyordum 10 - 15 sn içinde kendisi tık diye atıyordu Nedeni nedir başına gelen oldumu fren müşüründen olur mu ?

f4de7677-6b5d-4cd6-b7ef-9dc32fbc857b.jpeg

f4e34ac4-2cb8-4f98-b714-0c630bdef6f4.jpeg

f3bc9ab1-311d-444b-b20f-08909dd0276d.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fren müşüründen değil. Vites kolunu kilitleyen basit bir bobinden olur bu.. O değişir düzelir. 

Vites kolunun altında kiliti manuel açabileceğiniz bir sistem de var. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Dediğiniz parça sarı olan parça mı ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Parçaya komut gelince geri çekiliyor ve vites kilitini açıyor bu parçadan türkiyede yok gibi  en azından parçaya Elektirik gelip gelmediğini nasıl anlarız kolay bozulacak bir parçaya benzemiyor 

IMG_2312.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bozulur.. her otomatikte belirli bir sürede bozluyor.. 

Muhtemelen 12 volt ile çalışır. Giren kablolarda ölçüm yapabilirsin.

Veya bir ampulü paralel bağlayıp test edebilirsin. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

12 v Led ile test ettim elektirik gelmiyor 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Evet, benzer bir sistem EDC kutuda da mevcut. Ben de bir defa oradan hareket ttirmştim aracı çekiciye yüklerken. Parçayı bulursunuz, hemen kuyruğu karartmayın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzhan Altan yazdı:

12 v Led ile test ettim elektirik gelmiyor 

Fren lambanız yanıyor mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Normalde yanıyordu sabah ama şuan yanmıyor fren müşürü sipariş ettim 200 tl ye sigorta kutusunuda bakacağım.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzhan Altan yazdı:

Normalde yanıyordu sabah ama şuan yanmıyor fren müşürü sipariş ettim 200 tl ye sigorta kutusunuda bakacağım.  

İlk bakmanız gereken yere bakmamışsınız :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan
Mehmet Ozyurek yazdı:

İlk bakmanız gereken yere bakmamışsınız :)

Sigortayı değiştirdim fren lambası yanıyor fakat aynı problem devam etmekte. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzhan Altan yazdı:

Sigortayı değiştirdim fren lambası yanıyor fakat aynı problem devam etmekte. 

O sarı şey bozuk bence. 

Led ampul ile denerken artı eksi yönlerine dikakt ettiniz mi. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan
Mehmet Ozyurek yazdı:

O sarı şey bozuk bence. 

Led ampul ile denerken artı eksi yönlerine dikakt ettiniz mi. 

Evet bobin bozuk Elektirik geliyor ama işlevini yerine getirmiyor. Bu bobinlerin tamiri olur mu ? İnternette buna benzer bobinler var fiyatlarıda uygun buna uygun şekilde entegre edilebilir mi ?

IMG_2319.jpeg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Boyutlar ve güç olarak uyanı bulursanız olur tabi 

Bobinajcılar sargıyı yenilese olur mu acaba  Tamiri mümkün müdür ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Oğuzhan Altan yazdı:

Bobinajcılar sargıyı yenilese olur mu acaba  Tamiri mümkün müdür ?

bununla uğraşacağınıza benzer bir parça bakın derim. kimse onu tamir etmek ile uğraşmaz.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bobinaj işinde sargı sıklığı, tel kalınlığı çok önemlidir. Bu kadar küçük motorda bunun tutturulması bence çok zor bir ihtimal. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Parça bobinajcıya gitti adam sargılarına baktı sorun yok dedi aletle ölçtü test etti sorun yok bu parça sağlam dedi 😀 kafam çok karıştı sıkıntı nerede 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Yapılanları anlatıyorum 2 tane fren müşürü denendi sigortalar kontrol edildi problem yok yukarıdaki manyetik mavi bobini Elektirikçi test etti çalışıyor dedi bende aküde artı ve eksi ile test ettim çalışıyor problem yok. Bobinin yanına gelen elektirik kablolarına led bağladığımda ışık yanıyor fakat bobini çalıştırmıyor elektirik gücü yetmezdir ölçtür dediler bu arada bazen anlık olarak manyetik bobin çalışıyor 1 sn içinde hemen hararet oluyor tekrar çalışmaz hale geliyor. Sorun neyden kaynaklanıyordur akım gücü yetmiyor olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzhan Altan yazdı:

Parça bobinajcıya gitti adam sargılarına baktı sorun yok dedi aletle ölçtü test etti sorun yok bu parça sağlam dedi 😀 kafam çok karıştı sıkıntı nerede 

Çalıştırıp denemedi mi?

Oğuzhan Altan yazdı:

Yapılanları anlatıyorum 2 tane fren müşürü denendi sigortalar kontrol edildi problem yok yukarıdaki manyetik mavi bobini Elektirikçi test etti çalışıyor dedi bende aküde artı ve eksi ile test ettim çalışıyor problem yok. Bobinin yanına gelen elektirik kablolarına led bağladığımda ışık yanıyor fakat bobini çalıştırmıyor elektirik gücü yetmezdir ölçtür dediler bu arada bazen anlık olarak manyetik bobin çalışıyor 1 sn içinde hemen hararet oluyor tekrar çalışmaz hale geliyor. Sorun neyden kaynaklanıyordur akım gücü yetmiyor olabilir mi ?

Bobin bozuk.. 

Boşta iken çalışabiliyor ancak güç gerektiği zaman gücü yetmiyor.. 

Ben olsam baştan beri direk onu değiştirirdim :)

Yine de en iyisini elektrikçi bilir. Ben dedim diye almayın yenisini.. 

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Oğuzhan Altan
(düzenlendi)

Sorunlu parça bu swicht soldaki mekanizmayı haraket ettiren swicht,  kabloları söktüm sağ tarafakine taktım olması gerektiği gibi kesintisiz çalışıyor sol tarafa takınca çalışmıyor

IMG_2355.jpeg

IMG_2354.jpeg

tarihinde Oğuzhan Altan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...