Selim Bilgin 21 Mart Paylaş 21 Mart H.Cenk Bayrakçı yazdı: Evet benim. Engin hocayla tanışıyorum. Ispartaya geldiğinde buluştuk. Arabadan anlamıyorsun dedim diye X'te engelledi beni. Tesla kullanıcılarının imajını kötü etkiliyor bence. 3 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: HAni akademisyendin vaktin yoktu uçamıyordun... Sen gel sana da vakit ayırırız Ali. Ali Darbaz yazdı: Ben bir başka konuda "Erleichterte Einbürgerung" başvurmayı planlıyorum. İlk müsait zamanda bu konuyu dile getireceğim. bakalım ne olacak. Almanca olmadan nasıl olacak? Selim Bilgin yazdı: Arabadan anlamıyorsun dedim diye X'te engelledi beni. Tesla kullanıcılarının imajını kötü etkiliyor bence. Arabacı değilim diyor zaten. Muhabbet ettiğimizde araba konusunda bzizim forumdakiler kadar alt yapısı yok. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 Mart Paylaş 21 Mart Uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Babamın bir cümlesi vardı, "ana tarafından dayıyı, baba tarafından halayı #£$½#£½" derdi. 7500 avro büyük para falan değil. Geldisi gittisi uçağı otu kılı sana ayda 1000 avro kalmaz. Burada kazandığının 5 katını kazanıyor olmadığın sürece kaşınmaya gerek yok. 3 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Deniz Kom yazdı: Valla Almanya'da anne ve baba tarafından yakın akrabalarım (amca-dayı-hala) var. Bir tanesi de gel yeğenim burada tutun demedi. Bir defa kendim gittim, 2 hafta süreli, o zaman oraya yerleşmeyi düşünüyordum, işim hazırdı. Yediğim tek kazığı oradaki Türk'lerden (marketler, dükkanlar ve tanıdıklar) yedim. Akrabalar da kendi paramı kazanacak ve kendimi geçindirecek olmama rağmen onlara yük olacağımı düşündüklerinden telefonumu bile son güne kadar açmadılar. Ben de bir daha aramadım hiç birini, kafa rahat. 2500 Euro Alaman için fena para değil. Asgari ücretin biraz üstü. 700 Euro yaşam giderleri için, 300Euro da dayıya kira dediğinizde 1500 euro aylık para kalır elinizde. Ama sınıf farkını sonuna kadar hissedersiniz. Bu farkı Almanlar değil, oradaki eş dost, Türkler hissettiriyor. Bu arada 2500€ size önerilen iş için düşük bir ücret. Almanlar bu işi saatlik ücretle yaparlar ve ortalama saati 30 euro'dan başlar. Oturun hesabını siz yapın. Şimdi arayıp kızıcam.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Dayımla hararetli bir konuşmadan sonra , sen gelme orda kal dedi. Bana yol yemek parasıda vermeyip saati 17 eurdan çalıştıracakmış. Ben zaten istanbulda Yemek + Araba + Tamamlayıcı sağlık sigortası ile zatenb Almanyadaki durumdan çok daha iyi geeçiniyorum. Neymiş efendim, biz işi zaten 30 euroya alıyoruz muş. Yemekte kendi cebimdenmiş. Almanyanın Domestik hasılası kişi başı 58000 dolar. yani çokta ucuz değil. Türkiyeninin Domestik hasılasına göre 41,913, sadece 17000 fark var ki. Onun içinde eziklenmeye gerek yok açıkcası. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: Hanım dünden razı git diyor. Ona göre Türkiye’de harcanıyormuşum. hocam, hanım diyorsa bir bildiği vardır. bu işler hipermil yapmaya benzemiyor çoluk çocuğun geleceği sözkonusu ise. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: HAni akademisyendin vaktin yoktu uçamıyordun... İnsanlara vakit ayırıyor çok buluştuk Örende. Pc ekranında oyun oynamakla aynı şey mi? 2 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Mart Paylaş 21 Mart Açılmış bir Darbaz konusu daha kendi kendine vaz geçişle kapandı böylece. Bir sonraki vazgeçilecek konuda görüşmek üzere sağlıcakla kalın. Dagilabiliriz 😋 1 11 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart İlkay Başaran yazdı: İnsanlara vakit ayırıyor çok buluştuk Örende. Pc ekranında oyun oynamakla aynı şey mi? Ben hocama kinaye yapıyorum o yüzden gülücük attım. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Mart Paylaş 21 Mart İnan Çınar yazdı: Açılmış bir Darbaz konusu daha kendi kendine vaz geçişle kapandı böylece. Bir sonraki vazgeçilecek konuda görüşmek üzere sağlıcakla kalın. Dagilabiliriz 😋 İnan hocam benden duymuş olma da (saçın dökülmüş) 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Mart Paylaş 21 Mart İlkay Başaran yazdı: İnan hocam benden duymuş olma da (saçın dökülmüş) Ne dökülmüş ne dökülmüş anlamadım??? 🤣 Bir şeyin dökülmesi için önce olması gerekir 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart İnan Çınar yazdı: Açılmış bir Darbaz konusu daha kendi kendine vaz geçişle kapandı böylece. Bir sonraki vazgeçilecek konuda görüşmek üzere sağlıcakla kalın. Dagilabiliriz 😋 Ne güzel işte, hoş sohbet oldu. Almanyadaki dayımla atam bozuldu fena olmadımı 4 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Mart Paylaş 21 Mart Akrabaların gerçek yüzünü anlamak için forumu kullanmak değişik bir yaklaşım 😀 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mart Paylaş 21 Mart H.Cenk Bayrakçı yazdı: Evet benim. Engin hocayla tanışıyorum. Ispartaya geldiğinde buluştuk. Selim Bilgin yazdı: Arabadan anlamıyorsun dedim diye X'te engelledi beni. Tesla kullanıcılarının imajını kötü etkiliyor bence. Yaptığı testlerin hatalı olduğunu söylediğimde 100bin km'dir elektrikli araç kullandığını söyledi. 100bin km'dir hata yapıyorsun dedim, youtube'dan engelledi beni @Tansu Kalafatoğlu na anlatmıştım, beraber güldük 1 3 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 21 Mart Paylaş 21 Mart Evlilik ve şirket kurma haricinde bütün vizeleri aldım. Milliyetten değil tamamen eu dışı vatandaşlara uygulanan prosedurlerden dolayı zulüm görmek istemiyorsanız uzak durun. Aile birlesiminin verdiği özgürlüğü hiçbiri vermiyor. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart Sani Gerşon yazdı: Yaptığı testlerin hatalı olduğunu söylediğimde 100bin km'dir elektrikli araç kullandığını söyledi. 100bin km'dir hata yapıyorsun dedim, youtube'dan engelledi beni @Tansu Kalafatoğlu na anlatmıştım, beraber güldük Ne diyeyim? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mart Paylaş 21 Mart Diyecek bi şi yok. Büyütülecek biri değil manasında demiştim ben sadece. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mart Paylaş 21 Mart Deniz Kom yazdı: Bu arada 2500€ size önerilen iş için düşük bir ücret. Almanlar bu işi saatlik ücretle yaparlar ve ortalama saati 30 euro'dan başlar. Oturun hesabını siz yapın. Dayısı bu fiyattan almıştır işi.. Ali'ye 10 euyorya yaptıracaktı.. 2 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mart Paylaş 21 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Dayısı bu fiyattan almıştır işi.. Ali'ye 10 euyorya yaptıracaktı.. tam bi sömürü düzeni Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mart Paylaş 21 Mart Vay be.. Teyze anne yarısı iken. dayının yaptığına bak.. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Mart Paylaş 21 Mart Belki o işin ücreti o dur? Yani buradaki saat ücreti rakamından dayıyı mı sildik şimdi. Adam girip burayı okusa .. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: Dayımla hararetli bir konuşmadan sonra , sen gelme orda kal dedi. Bana yol yemek parasıda vermeyip saati 17 eurdan çalıştıracakmış. Ben zaten istanbulda Yemek + Araba + Tamamlayıcı sağlık sigortası ile zatenb Almanyadaki durumdan çok daha iyi geeçiniyorum. Neymiş efendim, biz işi zaten 30 euroya alıyoruz muş. Yemekte kendi cebimdenmiş. Almanyanın Domestik hasılası kişi başı 58000 dolar. yani çokta ucuz değil. Türkiyeninin Domestik hasılasına göre 41,913, sadece 17000 fark var ki. Onun içinde eziklenmeye gerek yok açıkcası. Sanırım fiyatı tam bulmuşum Almanya'da Türkler, Türkleri ne yazık ki böyle şeylerde kullanıyor. Euro'yu TL'ye çevirince olsun diye gidiyoruz ama işin gerçekleri başka. Hizmet çok pahalı olduğu için hiçbir Alman o fiyatlara çalışmaz. İlkay Başaran yazdı: Belki o işin ücreti o dur? Yani buradaki saat ücreti rakamından dayıyı mı sildik şimdi. Adam girip burayı okusa .. Yok yok dayı taşeron çıkmış 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 21 Mart Paylaş 21 Mart Bu konu hazır 3 sayfa iken yetkili biri bu konuyu kapatsın sonrasında serverler şişiyor. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts