H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart Almanya'da alınan para kalacak yer bedava olsa bile yetmez. Hiç mi çıkıp kahve içmeyeceksin ya da dolaşmayacaksın, ya da en azından dışarıda bir şeyler yemeyeceksin. Oradaki kazandığın parayı burada harcayacakmış gibi düşünme. Yazın belki idare edilir karavanda ama kış sert olur Almanya'da. Bence değmez.Burada yaptığın işi orada yap, daha iyi kazanır ve yaşarsın. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart H.Cenk Bayrakçı yazdı: Almanya'da alınan para kalacak yer bedava olsa bile yetmez. Hiç mi çıkıp kahve içmeyeceksin ya da dolaşmayacaksın, ya da en azından dışarıda bir şeyler yemeyeceksin. Oradaki kazandığın parayı burada harcayacakmış gibi düşünme. Yazın belki idare edilir karavanda ama kış sert olur Almanya'da. Bence değmez.Burada yaptığın işi orada yap, daha iyi kazanır ve yaşarsın. Almanca yok ve disleksiyim nasıl olcak . Almaca şartı aranıyor Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mart Paylaş 21 Mart Dayı ile bağını kes, insan yeğenine ikinci sınıf insanlığı yakıştırır mı? 8 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Almanca yok ve disleksiyim nasıl olcak . Almaca şartı aranıyor Senin yaptığın işin Almanya'da daha değerli olduğunu söylemeye çalıştım Ali. Özel detaylar farklı konu. 21 Mart tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: Hanım dünden razı git diyor. Ona göre Türkiye’de harcanıyormuşum. Garip.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Mart Paylaş 21 Mart Su faturası 670 tl gelse almanya olayı iptal olur. Bence yorma insanları. 1 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart İlkay Başaran yazdı: Su faturası 670 tl gelse almanya olayı iptal olur. Bence yorma insanları. Zaten 680 geldi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart Paylaş 21 Mart Mert Yeldan yazdı: Dayı ile bağını kes, insan yeğenine ikinci sınıf insanlığı yakıştırır mı? Bazıları kan yoluyla bulaşan hastalık oluyor. 1 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: Kurulu düzenimi bozmak istemiyorum. Bu ülkede bu sözü söyleyen ilk olarak tarihe geçecek Darbaz 😂 Genelde Almanya'da kurulu düzeni olur ve bozmak istemezler de bizde tam tersi olmuş. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Ben bir başka konuda "Erleichterte Einbürgerung" başvurmayı planlıyorum. İlk müsait zamanda bu konuyu dile getireceğim. bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: 4 dayım 3 teyzem var. almanyada. hergün birinde yerdik abi. Haha.. almanyada olmaz o iş.. Gittiğinde telefonu şarja taksan laf edilir. Tekrar gittiğinde kapı açılmaz. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Mart Paylaş 21 Mart Koca sanayi devinde çim biçecek adam mı kalmamış ben bunu anlamadım. 1 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 21 Mart Paylaş 21 Mart Yine klasik bir Ali Bey ve mesela yani konusu.... 1 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Mart Paylaş 21 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Bu cümle ile de İlyas salmanın istanbuldaki köylüsünün yanına gidince aldığı cevap geldi aklıma Sakın adamın adını anarak küfür etmeyin 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart İyi peki gerçektende para konusunda tatmin olmadım. 1600 euro parayı zaten Ülkemdede brüt kazanıyom zaten. en iyisi sigortayı ve kurulu düzeni bozmayayaım. hanımada açıkladım pek hoşuna gitmedi. artık başka bir zaman değerlendirirz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Hani almanyada arabalar ucuzdu. Bu fiyatlar almanya için pahalı. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 21 Mart Paylaş 21 Mart Ya dur iki gram huzurumuz var burada onu da bozacaksin, baska ülkede akraban yok mu? 2 10 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Erdem Doğan yazdı: Ya dur iki gram huzurumuz var burada onu da bozacaksin, baska ülkede akraban yok mu? Anne tarafım ful almanya Yorum bağlantısı
Deniz Kom 21 Mart Paylaş 21 Mart (düzenlendi) Valla Almanya'da anne ve baba tarafından yakın akrabalarım (amca-dayı-hala) var. Bir tanesi de gel yeğenim burada tutun demedi. Bir defa kendim gittim, 2 hafta süreli, o zaman oraya yerleşmeyi düşünüyordum, işim hazırdı. Yediğim tek kazığı oradaki Türk'lerden (marketler, dükkanlar ve tanıdıklar) yedim. Akrabalar da kendi paramı kazanacak ve kendimi geçindirecek olmama rağmen onlara yük olacağımı düşündüklerinden telefonumu bile son güne kadar açmadılar. Ben de bir daha aramadım hiç birini, kafa rahat. 2500 Euro Alaman için fena para değil. Asgari ücretin biraz üstü. 700 Euro yaşam giderleri için, 300Euro da dayıya kira dediğinizde 1500 euro aylık para kalır elinizde. Ama sınıf farkını sonuna kadar hissedersiniz. Bu farkı Almanlar değil, oradaki eş dost, Türkler hissettiriyor. Bu arada 2500€ size önerilen iş için düşük bir ücret. Almanlar bu işi saatlik ücretle yaparlar ve ortalama saati 30 euro'dan başlar. Oturun hesabını siz yapın. 21 Mart tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart H.Cenk Bayrakçı yazdı: Senin yaptığın işin Almanya'da daha değerli olduğunu söylemeye çalıştım Ali. Özel detaylar farklı konu. Bu sen değilmisin. 01:35 de Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Bu sen değilmisin. 01:35 de Evet benim. Engin hocayla tanışıyorum. Ispartaya geldiğinde buluştuk. 21 Mart tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mart Paylaş 21 Mart Deniz Kom yazdı: Bu arada 2500€ size önerilen iş için düşük bir ücret. Almanlar bu işi saatlik ücretle yaparlar ve ortalama saati 30 euro'dan başlar. Oturun hesabını siz yapın. Dedim dayı ile görüşmeyi kes diye. saatlik 10 avrosuna kesik attı dayı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart H.Cenk Bayrakçı yazdı: Evet benim. Engin hocayla tanışıyorum. Ispartaya geldiğinde buluştuk. HAni akademisyendin vaktin yoktu uçamıyordun... Yorum bağlantısı
Recommended Posts