Ali Darbaz Cuma 06:22 Paylaş Cuma 06:22 (düzenlendi) Merhaba Almancı dayım peyzajla uğraşıyor. Bağ bahçe çim biçme işi yapıyor. Kurduğu şirkete mevsimlik eleman lazım. İstek yaparsa en az 3 ay en çok 1 yıl boyunca Almanyada çalışıyorsun . İşler yolunca giderse ( çim biçmekten bahsediyorum) 3 ayda 7500 euro kazandırıyormuş. Beni dün akşam yaz için çağırdı. 7500 euroda iyi para 308 bin tl ediyor. Kafam karıştı ne yapacağım konusunda açıkcası arafta kaldım. Almanya mevsimlik işci olunca almanca felan bimene gerek olmuyormuş sanırım. İstek yapan şirket 1 yıl çalıştırıp göndereceği için diğer gerekli isterlerden muaf oluyormuşsun . Tüm sigortalarını şirket yapıyormuş. 20 yıllık kurumsal firmada bir bilgisayar teknisyeniyim , sınırsız şirket aracı, tamamlayıcı sigorta gibi haklarıma rağmen , kazandığım maaş Almanyada çim biçme işcisinin aldığın paradan az. şimdi ne yapacağıma karar veremedim. Kurulu düzenimi bozmak istemiyorum. ALmanyada dayım Tiguan + Karavan kombinasyonu verecek, yani karavanda yaşayacakmışım. siz olsanız ne yapardınız. Görselleri dayım gönderdi. Çim biçme derken aşağıdaki cihazı kullanacağım. Cuma 06:53 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Cuma 06:26 Paylaş Cuma 06:26 7500 euro için 3 aylığına amelelik yapmam Ali Bey 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 06:31 Paylaş Cuma 06:31 1 yıl kalırsan geri kalan 9 ay ne iş yapacaksın? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 06:34 Yazar Paylaş Cuma 06:34 (düzenlendi) Mahmut Yıldız yazdı: 1 yıl kalırsan geri kalan 9 ay ne iş yapacaksın? 1 yıl boyunca çalışıcan. En az 3 ay en fazla 1 yıl çalışabiliyormışsun. Yani ayda 2000 euro desek 24000 euro 1 yıl sonunda 1 milyon tl ile eve döneceksin en az. Cuma 06:35 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Cuma 06:39 Paylaş Cuma 06:39 yani tek gideceksin sadece sen, eşin ve kızın burada kalacak çünkü orada oturum iznin olmayacak oturum alsan da sadece kendin için alacaksın çocuğun okulu ne olacak. sadece mevsimlik gidip geri döneceksin. ayrılık hem eşin hem de kızın tarafından nasıl karşılanacak hiç o yönlü düşündün mü veya onlar ne düşünüyor karavan hayatı ile ilgili tecrüben var mı bir kaç günlük denemelerden bahsetmiyorum. tatil amaçlı değil uzun vadeli konaklama için çok konforlu gelmeyebilir. 3 ay gidip orada çalışacaksın, 9 ay burada harcayacak mısın yani 3 ay orada 9 ay burada mı kalacaksın 7500/12 yaparsak 625 euro yapar o yaklaşık 625*41,16= 25.725 tl yapar aylık olarak bana yeter diyormusun ben yapmazdım 3 ay 7500 euro güzel görünüyor ama yıla vurduğunda anlamlı gelmiyor. bak şunu yapabilecek olsam düşünürdüm. 3 ay buradaki işlerimden izin alıp gidip alıp geri dönerdim orada ki 7500 euro nefes konfor alanını genişletebilir. borcun varsa onları kapatıp seni rahatlatabilir 7 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Cuma 06:43 Paylaş Cuma 06:43 Ali pisikolojin öyle bir bozulur ki kafayı yersin. Bir anda en alt sınıfa düşeceksin. Her yerde sana kaçak mülteci muamelesi yapacaklar. Karavanda yaşanır mı yahu. yazık. Bunu düşünüyor olman bile çok üzücü ülke için. Almanya'daki bir meslektaşını düşünsene nasıl yaşar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Cuma 06:43 Paylaş Cuma 06:43 Alman bu adamı dinlendirmez,hemen it gibi işe koşar Banker Bilo'dan Alıntıdır. 5 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 06:47 Yazar Paylaş Cuma 06:47 (düzenlendi) Sabah 07:30 akşam 16:00 çalışılıyormuş. dayımı aradım ayda 300 euro tiguan + karavan içinde keserim dedi. Zaten benim şalter koptu. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: yani tek gideceksin sadece sen, eşin ve kızın burada kalacak çünkü orada oturum iznin olmayacak oturum alsan da sadece kendin için alacaksın çocuğun okulu ne olacak. sadece mevsimlik gidip geri döneceksin. ayrılık hem eşin hem de kızın tarafından nasıl karşılanacak hiç o yönlü düşündün mü veya onlar ne düşünüyor karavan hayatı ile ilgili tecrüben var mı bir kaç günlük denemelerden bahsetmiyorum. tatil amaçlı değil uzun vadeli konaklama için çok konforlu gelmeyebilir. 3 ay gidip orada çalışacaksın, 9 ay burada harcayacak mısın yani 3 ay orada 9 ay burada mı kalacaksın 7500/12 yaparsak 625 euro yapar o yaklaşık 625*41,16= 25.725 tl yapar aylık olarak bana yeter diyormusun ben yapmazdım 3 ay 7500 euro güzel görünüyor ama yıla vurduğunda anlamlı gelmiyor. bak şunu yapabilecek olsam düşünürdüm. 3 ay buradaki işlerimden izin alıp gidip alıp geri dönerdim orada ki 7500 euro nefes konfor alanını genişletebilir. borcun varsa onları kapatıp seni rahatlatabilir yanlış anlaşılma olmuş en az üç ay en fazla bir yıl çalışabilirsin demek istedim. Cuma 06:48 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 06:53 Yazar Paylaş Cuma 06:53 (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: Ali pisikolojin öyle bir bozulur ki kafayı yersin. Bir anda en alt sınıfa düşeceksin. Her yerde sana kaçak mülteci muamelesi yapacaklar. Karavanda yaşanır mı yahu. yazık. Bunu düşünüyor olman bile çok üzücü ülke için. Almanya'daki bir meslektaşını düşünsene nasıl yaşar. Hanım dünden razı git diyor. Ona göre Türkiye’de harcanıyormuşum. Cuma 06:54 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 6 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Cuma 06:54 Paylaş Cuma 06:54 Önce fikir sorup sonra vazgeçiyorsun o sebepten boşa yorulma zahmete girme 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 06:58 Yazar Paylaş Cuma 06:58 Metin Akbal yazdı: Önce fikir sorup sonra vazgeçiyorsun o sebepten boşa yorulma zahmete girme Mesai saat 4:00’ten sonra bitiyormuş. Taksicilik yaparak devam etmeyi düşündüm yalnız onun için kursa gitmem lazımmış ve onun meslek kodu farklı olduğu için Almanca şart Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan Cuma 07:03 Paylaş Cuma 07:03 (düzenlendi) Almanyada yasayan Türklerin, Almanya ve çalışma hayatı ile ilgili çektikleri youtube videolarını izlemeni, verdikleri tavsiyeleri dinlemeni öneririm. Benim aklimda kalan en güzel tavsiye " Asla eş dost akrabanızın yanında çalışmayın mümkünse Türk işveren yaninda da çalışmayın. " olmuştur. Illaki gidecem derseniz burdaki işinizden 3 ay izin alın, deneyip görün öyle karar verin. Yani onbinlerce Bulgaristan Türkü çifte vatandaş var. Adamin ne oturum ne çalışma sorunu bulunuyor. Istedigi an avrupanin her ülkesine gidip yasal olarak çalişip oturabiliyor. Bu adamlar bitmiş tükenmişde onun yerine gelip gitmesi, vizesi, kalmasi sorunlu Türk vatandaşına mı kalmış bu işler ? Garip ? https://vt.tiktok.com/ZSMoY6nte/ Cuma 07:12 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Cuma 07:05 Paylaş Cuma 07:05 Ali Darbaz yazdı: dayımı aradım ayda 300 euro tiguan + karavan içinde keserim dedi. Zaten benim şalter koptu. Mehmet Dagdeviren yazdı: Alman bu adamı dinlendirmez,hemen it gibi işe koşar Bu daha başlangıçtır. Aman diyim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Cuma 07:20 Paylaş Cuma 07:20 Döndüğünde eski işine girebilecek misin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 07:36 Paylaş Cuma 07:36 Ali Darbaz yazdı: Sabah 07:30 akşam 16:00 çalışılıyormuş. dayımı aradım ayda 300 euro tiguan + karavan içinde keserim dedi. Zaten benim şalter koptu. Bu cümle ile de İlyas salmanın istanbuldaki köylüsünün yanına gidince aldığı cevap geldi aklıma Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Cuma 07:49 Paylaş Cuma 07:49 Çim biçme işi bahar aylarında ve yazın olur kışın kim çim biçtirir. Bir de ne yiyip içeceksin? Bu paranın içinde neler var. Sağlık sigortası var mı? Garanti maaşlı mı çalışacaksın yoksa yapılan iş başına mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 07:52 Yazar Paylaş Cuma 07:52 Harun Kocaçalışkan yazdı: Çim biçme işi bahar aylarında ve yazın olur kışın kim çim biçtirir. Bir de ne yiyip içeceksin? Bu paranın içinde neler var. Sağlık sigortası var mı? Garanti maaşlı mı çalışacaksın yoksa yapılan iş başına mı? 4 dayım 3 teyzem var. almanyada. hergün birinde yerdik abi. Maaş + sigorta dahil abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Cuma 08:13 Paylaş Cuma 08:13 Ali Darbaz yazdı: 4 dayım 3 teyzem var. almanyada. hergün birinde yerdik abi. Maaş + sigorta dahil abi. karavan için 300 isteyen yemek için ne isteyecek sor bir istersen 3 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 08:18 Yazar Paylaş Cuma 08:18 (düzenlendi) Mehmet Kazancıoğlu yazdı: karavan için 300 isteyen yemek için ne isteyecek sor bir istersen benim gönlüm geçti yavaş yavaş zaten. Benim gibi tembel biri nasıl çim biçer zaten. Mesaiden sonra Taksicilik yapabilsem iyi idi emme işte o beni biraz bozdu. Cuma 08:30 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cuma 08:30 Paylaş Cuma 08:30 Çaresiz olmadıktan sonra girilecek iş değil. Hele karavan mevzuyu çok bozuyor belli bir yaştan sonra, bir hayat kalitesine eriştikten sonra yorar adamı. Ayrıca para da o kadar iyi değil. Elbette 7500 Euro çok güzel para ancak 3 ay bu işi yapmak için az. Piyasayı kendi yaşadığım gurbete göre değerlendirerek bunu söylüyorum. Hele bir de konaklamadan ücret kesilmesi başka bir mesele. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Cuma 08:31 Paylaş Cuma 08:31 Ali Darbaz yazdı: Hanım dünden razı git diyor. Ona göre Türkiye’de harcanıyormuşum. Bir mesaj mı veriyor acaba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts