İçeriğe Yönlendir

Courier Çalışmıyor

Murat Kırçal

Recommended Posts

Murat Kırçal

Dün akşam saat 5 gibi aracımı kapıya bırakıp çıktım. Geri döndüğümde hiç bir şekilde çalışmadı. Aracımı vurdurup çalıştırdım. Bugün sanayide aküden olduğu söylendi ve aracıma efb akü taktırdım çelik akü 12 volt 65 amper. Akşam iftardan sonra tur atalım dedik marşa bastık yine aynı hata şuan yine tık yok çalışmıyor.  Sabah oto elektirkçi ile yeniden bir daha görüşeceğim. Bakalım ne çıkacak. İyice kafam karıştı bu işe. Efb aküler acaba araca tanıtma gibi bir prosedür var mı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Marş alıp mı çalışmıyor yoksa hiç marş almıyor mu? 

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
(düzenlendi)
Murat Gedik yazdı:

Marş alıp mı çalışmıyor yoksa hiç marş almıyor mu? 

Başkanım hiç tık yok. Yani marş bile almıyor.

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aküden olduğu tespiti sırasında şarj ölçüldü mü? kaçak akım bakıldı mı?

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Çağlar Bayur yazdı:

aküden olduğu tespiti sırasında şarj ölçüldü mü? kaçak akım bakıldı mı?

Abi aküyü ölçtüler akü düşük çıktı ama kaçak akım hakkında bilgi vermediler. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Durduk yere akü bitmez kaçak var demek ki

Bir röle takılı kalmış olabilir yada sonradan takılan bir ekipman bozulmuş gereksiz akım çekiyordur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Ömer Sarıgül yazdı:

Durduk yere akü bitmez kaçak var demek ki

Bir röle takılı kalmış olabilir yada sonradan takılan bir ekipman bozulmuş gereksiz akım çekiyordur

Abi daha önce bir şey taktirmadim araca araç orjinal donanımıyla durmakta. 

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Yeni akü değiştirildikten sonra araç normal çalıştıysa ve biraz bekledikten sonra çalışmadıysa ve akü bittiyse arkadaşların dediği gibi kaçak vardır ve aküyü bitirmiştir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Kırçal yazdı:

Abi aküyü ölçtüler akü düşük çıktı ama kaçak akım hakkında bilgi vermediler. 

demezler bakmazalr, aküyü sayıp geçerler genelde. bu vakada ölçüm lazım sıfır akü de bitti ise eskisi de boşa değişti sanırım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Çağlar Bayur yazdı:

demezler bakmazalr, aküyü sayıp geçerler genelde. bu vakada ölçüm lazım sıfır akü de bitti ise eskisi de boşa değişti sanırım

Abi yeni akü bitmedi. Ama motor soğuk olunca marş basmadı. Bugün sanayi de marş söküldü bakıldı sıkıntı yok gayet iyi. Dpf dolmasından şüpheleniyorum . Ama ekranda dpf doldu diye ışık yakmadı araç 2016 model.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Kırçal yazdı:

Abi yeni akü bitmedi. Ama motor soğuk olunca marş basmadı. Bugün sanayi de marş söküldü bakıldı sıkıntı yok gayet iyi. Dpf dolmasından şüpheleniyorum . Ama ekranda dpf doldu diye ışık yakmadı araç 2016 model.

ona c,haz ile bakmalı obd den.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Çağlar Bayur yazdı:

ona c,haz ile bakmalı obd den.

Abi takıp baktık turbo hatası veriyordu. Aküyü takan vatandaş turbo hortumunu bükmüş sağolsun arıza olarak o vardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Kırçal yazdı:

turbo hatası veriyordu

genel bakma hatası: dtc ye bakılmayacak canlı veri okunacak, dpf dolması bir hata arıza değildir , marşa bastırmayacak birikime gelmeden önce zibilyon defa beeli eder kendini aküyü de boşlatmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Yapılacak iş basit aküye seri bir multimetre takılıp çekilen akım ölçülecek. Normalden fazla akım çekiyor ise tek tek sigorta - röleler çek tak ile fazla akım çeken modül yer vs ortaya çıkar 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Çağlar Bayur yazdı:

genel bakma hatası: dtc ye bakılmayacak canlı veri okunacak, dpf dolması bir hata arıza değildir , marşa bastırmayacak birikime gelmeden önce zibilyon defa beeli eder kendini aküyü de boşlatmaz

Abi marşa bakıldı marş sağlam bugün teslim aldım aracı peki sigorta kutusunda filan lehim çatlağı olsa bu hatayı verir mi ? Acaba bilemedim elektronik arıza olabilirmi bilemiyorum. Şuan hiç sıkıntısız çalışmakta. Aktif bir şekilde bilemedik.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kafasına göre gel git arızalar sokettir lehimdir röledir bunlardan olur, bulması en zmaan alan tamiri bir o kadar kolaydır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

kafasına göre gel git arızalar sokettir lehimdir röledir bunlardan olur, bulması en zmaan alan tamiri bir o kadar kolaydır

Bayramda aracı eve çekip söküp bir bakacağım sigorta kutusuna filan olurya lehim çatlağı filan zaten akşama kadar lehim makinası kankam oldu..:biggrin:.

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...