Mertol Kip 18 Mart Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: normal radar. SAR değil. SAR da ardı ardına olan bileşenleri işleyerek arabanın hareketini de hesaba katıp etrafı anlamaya çalışıyorsun. uçaklar kullanıyor. Ben 1991 de savunma projesinde boğaziçinde çalışırken F16 larda vardı. araçlardaki öndeki sensör şu: https://levelfivesupplies.com/product/automotive-radar-sensor-umrr-96-type-153/ Bugünün dünyasında o veriyi işlemek çok zor olmasa gerek aslında. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: bence sadece bir radar yeterli olabilir. kamerayı validasyon için. data geldikçe onu işlemek de problemli oluyor. lidar çok işe yaramıyor sonuçta o bir kamera. radar değil. ben SAR radar taraftarıyım. ..dedim ve az bi aradım baktım ki bosch abiler hemen yapmış: https://www.bosch.com/stories/synthetic-aperture-radar/ LIDAR aslında radar değil. o da kamera ile. sadece tarayan bir lazer var kamera onu görmeye çalışıyor. Ben sevmem öyle hareketli şeyi. SAR radar olacak. 50 senelik ispatlanmış teknoloji askeri sistemlerden. linke bak. Abi Aselsana Togg için Cenk-S altınada Ares elektronik karşı tedbir Suiti yakışır o zaman 18 Mart tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Mart Paylaş 18 Mart O kadar abartmaya gerek yok bence. Bir onceki nesil grandland te radara ek raytron un termal kamerasi vardi. 640x480 cozunurlukle 300m mesafede 30 fps goruntu verebiliyor o aletler. Ve gece gorusunde oldukca basariliydi, AI kisitliydi (daha dogrusu yavaşti) ama o alet 2020 nin imkanlariyla yapilmisti. NOIR kamera + termal + radar üclenip olusturulan frameler üst üste konup işlenebilirse (ki cok zor değil) ozellikle gece sürüşleri icin basarili çıktı alinabilir. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Mart Paylaş 18 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Servette bir kaç tane var robot.. Onda da gariptir ki, eski model olan duvara vurmuyor.. Yeniler duvara vurup dönüyor.. Bendeki de vurup dönenlerden.. Çarpana kadar denemiştir. otopilotun sigortasını sökmüş bile olabilir. 15yıllık lg robot bildiğin park sensörleri ile sıfır temaslı temizlik yapıyor lidarlı olan yeni tip salak yıkıp geçiyor 😁 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 Mart Paylaş 19 Mart Bendeki salagin carpmasina falan OK'im. Salak kendini sıkıştırıyor, gidip kurtarmak gerekiyor. Koydum kenara duruyor öyle. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts