Ali Darbaz 18 Mart Paylaş 18 Mart Merhaba İki gün önce piyasa değeri hızla değer kaybeden Tesla'yı rahatsız eden bir video yayınlandı. Mark Rober yaptığı videoda Lidar ile Tesla kamera sistemini kıyaslayan bir takım testler yaptı. Şu bu video nedeniyle bazı güruhların tepkisini çekmiş. https://x.com/AlexFinnX/status/1901772751423373476 Özetle: 65 milyon aboneye, 500.000 X takipçisine ve güçlü bir itibara sahip olan bir içerik üreticisinin, para karşılığında etik dışı bir şey yaparak kariyerini mahvettiğini belirtiyor. Üretilen içeriğin yanlış bilgiler içerdiği ortaya çıkınca, takipçilerinden büyük bir tepki gördüğünü, videonun beğenilmediğini ve sosyal medyada eleştirildiğini söylüyor. Üreticinin sonrasında bir düzeltme videosu yayınladığını, ancak bu videonun öncekiyle tamamen farklı görüntüler içerdiğini ve daha fazla yalan içerdiğini iddia ediyor. İçerik üreticisinin, "en Amerikalı otomobil şirketine" saldırarak ülkesine ihanet ettiğini ve kitlesini kandırdığını savunuyor. Son olarak, bu olayın tüm içerik üreticileri için bir ders olması gerektiğini, birkaç kuruş uğruna itibarı riske atmanın asla değmeyeceğini vurguluyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Cevap videosu yapmışlar. Barış özcan da skıntı yaşamaya başlamış. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Mart Paylaş 18 Mart bizim evdeki ucuz lidarlı robor süpürge bile duvara çarpmıyor. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: kariyerini mahvettiğini belirtiyor. Adam bırak 1 cent kaybetmeyi 1 kuruş bile kaybetmeyecektir He belki Teslayı eleştirdi diye musk x hesabını kapatabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Bunun foyası meydana çıktı full self driving değil otopilotla yapmış ve yanıltmak için çok çalışmış birçok kez denemiş. bunda insan da yanılabiir. Ama tesla bir uzun mesafe radar koysa iyi olur. gece ışıksız at arabasını görmesi lazım asıl mesele o. benim göremediğimi görmeli. 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Mart Paylaş 18 Mart Yutubır görevini yapmış ve başarılı olmuş. Yanıltıcıymış. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart Paylaş 18 Mart her afrikalı mutlaka siyah ceketli adamlarla tanışacaktır bir gün 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mart Paylaş 18 Mart Doğan Arşiray yazdı: bizim evdeki ucuz lidarlı robor süpürge bile duvara çarpmıyor. Servette bir kaç tane var robot.. Onda da gariptir ki, eski model olan duvara vurmuyor.. Yeniler duvara vurup dönüyor.. Bendeki de vurup dönenlerden.. Mehmet Göktürk yazdı: Bunun foyası meydana çıktı full self driving değil otopilotla yapmış ve yanıltmak için çok çalışmış birçok kez denemiş. Çarpana kadar denemiştir. otopilotun sigortasını sökmüş bile olabilir. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 18 Mart Paylaş 18 Mart Her halükarda Tesla büyük boykot altında. Musk'ın partizan tavırları özellikle Avrupayı bu ortamda çok irite etti. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Musk Gıgafactoryi Berlin yerine Türkiye Manisaya yapacaktıki , yazık oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Musk Gıgafactoryi Berlin yerine Türkiye Manisaya yapacaktıki , yazık oldu. Oy verdiğin kişinin nerden diploması olduğuna dikkat etmek lazım. ÖYS de kaç almış felan. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Mart Paylaş 18 Mart Naylonla fsd'yi kandıramamışlar. https://x.com/fx57/status/1901950782380884206?t=y3HbKjxNVbRNxSH_B5ubVg&s=19 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: Oy verdiğin kişinin nerden diploması olduğuna dikkat etmek lazım. ÖYS de kaç almış felan. Okadar iyi trollük yapıyomki, Mehmet emmi beni yandaş sanmış Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Okadar iyi trollük yapıyomki, Mehmet emmi beni yandaş sanmış yazdığımı iyi oku. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Okadar iyi trollük yapıyomki, https://tr.wikipedia.org/wiki/Trol_(mitoloji) Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Tamer Topaç yazdı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Trol_(mitoloji) Banka neden altın alım satım yaparken benden kamyon vergisi alıyor sen bana onu açıkla 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Banka neden altın alım satım yaparken benden kamyon vergisi alıyor sen bana onu açıkla İlgili kurumun ne suçu var. Herşey kılıfına uygun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Banka neden altın alım satım yaparken benden kamyon vergisi alıyor sen bana onu açıkla vergi değil o, parite Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Darbaz yazdı: Banka neden altın alım satım yaparken benden kamyon vergisi alıyor sen bana onu açıkla sokaktan al diye. yaşasın kayıt dışı ekonomi.. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mart Paylaş 18 Mart şöyle bir izledim, teslada lidar benzeri bir sistem varmı yoksa sadece kameralarmı var? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: şöyle bir izledim, teslada lidar benzeri bir sistem varmı yoksa sadece kameralarmı var? kamera. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mart Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: kamera. o zaman sakat bence, yetmez gibime geliyor, termal olsa hadide yine yetmez, tam otonomda lidar-kamera-termal Allah ne verdiyse olmalı bence... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart bence sadece bir radar yeterli olabilir. kamerayı validasyon için. data geldikçe onu işlemek de problemli oluyor. lidar çok işe yaramıyor sonuçta o bir kamera. radar değil. ben SAR radar taraftarıyım. ..dedim ve az bi aradım baktım ki bosch abiler hemen yapmış: https://www.bosch.com/stories/synthetic-aperture-radar/ LIDAR aslında radar değil. o da kamera ile. sadece tarayan bir lazer var kamera onu görmeye çalışıyor. Ben sevmem öyle hareketli şeyi. SAR radar olacak. 50 senelik ispatlanmış teknoloji askeri sistemlerden. linke bak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mart Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: lidar evet dediğin gibi tarayan sistem, bende pek sevmedim açıkcası, SAR güzelmiş, bizim arabalardaki radarlar bu tipmi, radyo sinyalli tarama yapıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: lidar evet dediğin gibi tarayan sistem, bende pek sevmedim açıkcası, SAR güzelmiş, bizim arabalardaki radarlar bu tipmi, radyo sinyalli tarama yapıyor sanırım. normal radar. SAR değil. SAR da ardı ardına olan bileşenleri işleyerek arabanın hareketini de hesaba katıp etrafı anlamaya çalışıyorsun. uçaklar kullanıyor. Ben 1991 de savunma projesinde boğaziçinde çalışırken F16 larda vardı. araçlardaki öndeki sensör şu: https://levelfivesupplies.com/product/automotive-radar-sensor-umrr-96-type-153/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts