İçeriğe Yönlendir

6 ay 6.000 km kuralı

Serkan Derya

Recommended Posts

Serkan Derya

Herkese merhaba,

6 ay 6.000 km kuralı sıfır araçlar için mi geçerlidir? Yoksa 2.el alınan her türlü araçta da bu yasa uygulanıyor mu? Şundan dolayı soruyorum, ben kardeşim üzerine aldığım ÖTV muafiyetli aracı 5 yılı dolmadan vergisini ödeyerek satmak niyetindeyim. Önce aracı kardeşimden üstüme alıp (vergisini ödeyerek) , vasi / velayet sahibi olan aile büyüğümü hiç topa sokmadan kendim halletmek istiyorum. 

Kendi çalıştığım noter , 2022 model 27 k kmde olan araç için '' Üstüne aldığın an 6 ay satamazsın, 6.000 km geçmiş süreye takılırsın'' dedi. Ben şahısım tüccar değilim dediğimde '' Şahıslar içinde uygulanıyor''  dedi. 

O zaman şahsın yılda 3 araç satma hakkı olmuyor bu kurala göre yanlış anlamadıysam. 6 aydan önce satamayan adam max.2 araç satabilir yılda o zaman. Var mı bu konu ile ilgili bilgisi olan ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Yakınlarda Başka Noter varmı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

6000 km. kuralı sıfır araçlar için geçerli, devlet stokçuluğu önlemek için böyle bir karar almıştı. İkinci eller için değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Yakınlarda Başka Noter varmı?

Başka bir notere de sorduk o da aynı cevabı verdi ama şahısların yılda 3 araç satabilmesi hususu ile çelişiyor. Ona cevap veremedi ikiside. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2. Elde  km,süre, adet sınırı yok. 3 adet mevzusu vergi dairesi ile ilgili ticari faaliyet mi diye incelemeye girerseniz o başka 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Mustafa Tüfekçi yazdı:

2. Elde  km,süre, adet sınırı yok. 3 adet mevzusu vergi dairesi ile ilgili ticari faaliyet mi diye incelemeye girerseniz o başka 

3 adet mevzusu net birşey. Kayınbiraderim 4.arabayı satamadı geçen sene. Noter sistemi izin vermiyor 4. araca. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Derya yazdı:

ben kardeşim üzerine aldığım ÖTV muafiyetli aracı 5 yılı dolmadan vergisini ödeyerek satmak niyetindeyim.

aşırı zarar edilecek? bir zaruret mi var acaba bu  ilk araç alındığından da 10 yıl geçmeden br daha alamayacak?

Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Çağlar Bayur yazdı:

aşırı zarar edilecek? bir zaruret mi var acaba bu  ilk araç alındığından da 10 yıl geçmeden br daha alamayacak?

Evet abi zarar edileceğinin farkındayım. Tam zaruret denmese de bir düşünce var diyelim. Bundan sonra bir daha muafiyetli araç alma niyetimizde yok zaten. Allah hastamıza uzun ömürler versin. Öyle ya da böyle bir araç alacağım ve o araçta zaten kardeşimin emrine amade. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Satış yapabilirsiniz. bunun 6 ay 6bin km ile ilgisi yok. ilk ruhsat tescil tarihi esas alınır. ikinci tescil değil. noterler arasında uygulama farklılıkları fazlası ile var maalesef. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Noterlerin bazıları çok saçma kurallar uygulayabiliyor. Satın aldığım aracın üzerinde şoförler odası tarafından basılmamış bir plaka vardı. Plaka değişim talebini, ruhsatı, satış belgelerini sunmama rağmen plakaları qr kodlu olanla değiştirmedi (aracı çalmadığını nereden bileceğim diyor). Aracı devretmiyorum, işte ruhsat, işte satış belgesi, işte plakalar dedim. Nuh dedi, peygamber demedi. 

Bir sokak yanındaki notere gittim, yolda plakaları ezdim. Plaka yenilemek istiyorum dedim, plakaları alıp belgeleri verdi, şoförler odasında gittim hallettim. 

Kısaca, noter çalışanları saçma kurallar yaratabiliyor. Sistemde denerler, satışa izin verirse satılır. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

6 ayı yahut 6 bin km'yi doldurmamış aracı ne ilan verebilirsiniz (Sarı sayfada deneyebilirsiniz müsaade etmez ) nede satışını yapabilirsiniz notere gittiğinizde 6001 km yazdırdığınızda satabilirsiniz böylede bir saçmalık işte :)))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya

bu arada aracın ilanını eklemeyi unuttum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok yasak ilan paylaşımı sosyal medyada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...