İçeriğe Yönlendir

Kaza Yaptım, Ne Yapmalıyım?

Recommended Posts

Tayfun Özcan
(düzenlendi)

Herkese merhabalar.

Biraz önce maddi hasarlı bir kazaya karıştım, çok şükür herhangi bir can kaybı yada yaralanma yok.

Yaralanma vb. durum olmadığı için sadece tutanak tutuldu. Tutanak telefon ile çekimde net çıkmadığı için detayları aşağıya ekliyorum.

A sürücüsü benim, B sürücüsü karşı taraf;

A Sürücüsü görüşleri: 16.03.2025 tarihinde X caddesi üzerinde sol şeritte seyir halinde iken, sağ şeritte devam eden B aracının Y caddesine girmek için sola ani dönüşü nedeniyle çarpışma yaşandı.

B Sürücüsü görüşleri: 16.03.2025 tarihinde tek yön olan X caddesini çift yön sanmam nedeniyle sağ şeritten Y caddesine girmeye çalıştım. Sol şeritte düz devam eden A aracı sol şeride girdiğimde bana yandan çarptı.

Benim kaskom var, karşı tarafın sadece trafik sigortası. Aracımda çok büyü bir sıkıntı yok; bir far kırıldı, tamponun bir tırnağı atmış, onun dışında tamponda basit çizikler var.

Aracım yetiki servis bakımlı, yetkili servise götürmek istiyorum ama bana kusur çıkarsa araca büyük tramer işler mi diye çekiniyorum. Aynı zamanda hasarsızlığı da bozmak istemiyorum.

Sizce bu durumda hasarsızlığım bozulur mu?

https://hizliresim.com/lvnlvd4

https://hizliresim.com/a40hax1

tarihinde Tayfun Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aynısını yaşadım. Kamera kaydım vardı. Karşı taraf %100 kusurlu çıktı.

geçmiş olsun.

Efsaneyi hatırlayalım 

• Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan

Olay aynen böyle gerçekleşti ama maalesef bende kamera kaydı yok.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Geçmiş olsun. Fotoğrafları görsek daha net konuşurduk ama ben pert olmadığı sürece iyi bir özel servise giderdim. Yetkili=ozelx3 çıkabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ek olarak kaskomun anlaşmalı servislerde indirim anlaşması da vardır. 100 bin çıkacak hasar 85 çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Geçmiş olsun. Fotoğrafları görsek daha net konuşurduk ama ben pert olmadığı sürece iyi bir özel servise giderdim. Yetkili=ozelx3 çıkabilir.

Resimleri yükledim.

tarihinde Tayfun Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

adaşım anlatıma göre zaten karşı taraf yüzde yüz kusurlu. Kendisi de kabul ediyorsa sorun yok. Önünde seyir halinde olsaydı takip mesafesi gibi unsurlar işe girerdi ancak başka şeritten atlıyor. suç karşı tarafta. kamera olmasına gerek yok. bildiğim kadarıyla suçlu karşı taraf da olsa tramer işleniyor sisteme. kendim yaptırayım derseniz farın ön kırık kısmı değiştirilebiliyor. tampon da halledilir hatta rs oto da kampanya vardı en son. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan

Farın camı değişirse su alma ihtimali olur mu diye çekiniyorum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Tayfun Özcan yazdı:

Farın camı değişirse su alma ihtimali olur mu diye çekiniyorum açıkçası.

Hocam cam silikonu ile yapıştırıyorlar çok sağlam oluyor. Tabi işin ehli ustaya gitmek lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
Adnan Çakır yazdı:

Geçmiş olsun.

Tayfun Aydın yazdı:

Hocam cam silikonu ile yapıştırıyorlar çok sağlam oluyor. Tabi işin ehli ustaya gitmek lazım..

Teşekkürler. Muğladayım şu an. Burada o işi kıvıracak yetkinlikte kimse olduğunu sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu tutuanak ve bu ifadeler ile sana kusur verilmez.. Hasarsızlığın bozulmaz. 

Bu konuda kural net: kavşaklara yaklaşırken şehir içinde 50 metre, şehirler arasında 300 metre önceden gitmek istediğin yönün şeridine girmek zorundadır.. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Ben yetkili servise giderim far tampon değişimi yaptırırım. Hasarın büyük çıkması mühim değil aracı satarken izah edilir zaten tramer kaydında görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu tutuanak ve bu ifadeler ile sana kusur verilmez.. Hasarsızlığın bozulmaz. 

Bu konuda kural net: kavşaklara yaklaşırken şehir içinde 50 metre, şehirler arasında 300 metre önceden gitmek istediğin yönün şeridine girmek zorundadır.. 

Mehmet Bey,

Bu durumda benim işlemlerimi kaskom üzerinden mi başlatmam gerekiyor? Yoksa kusurun karşı tarafta olduğunu değerlendirerek diğer aracın trafik sigortası üzeridne mi? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Tayfun Özcan yazdı:

Olay aynen böyle gerçekleşti ama maalesef bende kamera kaydı yok.

Gerek yok kayda. Bende karşı taraf yalan beyanda bulunarak kendisinin zaten sol şeritte gidiyormuş da arkadan gelip benim onun kapısına çarptığımı yazmıştı. Ama sizde beyanlar doğru görünüyor sorun görünmüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tayfun Özcan yazdı:

Mehmet Bey,

Bu durumda benim işlemlerimi kaskom üzerinden mi başlatmam gerekiyor? Yoksa kusurun karşı tarafta olduğunu değerlendirerek diğer aracın trafik sigortası üzeridne mi? Teşekkürler.

Aracınıza parça lazım ise, mutlaka kaskodan dosya açın, parça lazım değil ise trafik sigortasından da açabilirsiniz.   

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aracınıza parça lazım ise, mutlaka kaskodan dosya açın, parça lazım değil ise trafik sigortasından da açabilirsiniz.   

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Büyük geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Geçmiş olsun, kusur karşı tarafın. Size bir kusur ve hasar kaybı işlenmez 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Deniz Kom yazdı:

Geçmiş olsun, kusur karşı tarafın. Size bir kusur ve hasar kaybı işlenmez 

Kusur olmaz ama hasar kaydı işlenir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Metin Akbal yazdı:

Kusur olmaz ama hasar kaydı işlenir.

Kayıt doğru. Ben kaskodaki hasarsızlıktan söz etmek istemiştim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Park halindeki aracıma geçen ay minibüs çarptı. ktt düzenledik, kusur  %100  aracıma çarpan diğer tarafa verildi. Yetkili serviste kaskomdan dosya açtırdım, aracımın  serviste onarımı devam ediyor. kasko firmam tamir ücreti kazaya karışan diğer aracın sigorta şirketinden alınacakmış, bununla birlikte hasarsızlığımın bozulmayacağını bildirdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...